Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

ReAd-blog

Ha egy jó kis borzongásra vágysz...

Josh Malerman: Malorie

2021. január 16. - Mayerné Répási Adrienn

covers_623019.jpg

Josh Malerman neve garancia a felkavaró tartalomra és arra, hogy nagyszerű olvasmányt fogsz a kezedben épp. Már az első könyve olvasásakor is éreztem, hogy ő az én írom lesz. Nagyszerűen adagolja a misztikumot, a lelki részeket, a szereplők bemutatását, a párbeszédeket és a világfelépítést. Mindig tud valami újat mutatni és minden egyes alkalommal meg tud borzongatni.

Malorie első része, a Madarak dobozban, ami egy annyira felkavaró könyv, hogy egészen a lélekig hatol. Mintha az író nagyon jól tudná, milyen félelmeink vannak és azokat kelti életre könyvében ehhez a hatáshoz. A könyvből készült film is annyira zseniálisan lett adoptálva, hogy jó pár napig hatással volt rám, nem csak a könyv.

Tovább

Az a fránya gyomorégés!

heartburn-5273873_640.jpg

Az a fránya gyomorégés...

Mindhárom várandóságom alatt, de sokszor még most is rendszeresen küzdök a gyomorégéssel, bizonyos ételek fogyasztása után vagy ha olyan gyógyszert, antibiotikumot szedek, amit nem tolerál a gyomrom. A gyomorégés nem csak kellemetlen dolog, hanem nagyon sokszor megnehezíti az életet is. Mondtam már, hogy a gyomorsavat még tovább irritálja a kávé? De a csoki is! Az alkohol, a tartósítószeres dolgok, a kelttészták, a gyümölcsök és zöldségek héja, sokszor még az egyes főzelékek is tiltólistásak ilyenkor.

Tovább

A pályaválasztással életutat is választunk!

Zsuzsa, a Kamaszmentor létrehozója

 

img_8993_masolatb.jpg

Kozákné Zsuzsa a Kamaszmentor oldal tulajdonosa. Munkájával segít pályaválasztás előtt álló fiataloknak a legideálisabb jövőkép kialakításában.

A pályaválasztás kihatással van az egész életünkre és utólag gondolkodhatunk csak a Mi lett volna ha... dolgon, de segíteni már nem segít. Fiatalként nagyon örültem volna, ha valaki utat mutat abban, mi legyen a célom, milyen iskolákba küldjem el a jelentkezésem. Egész eddigi életem során azt éreztem, hogy keresem az utam, a sötétben tapogatózva és gőzöm sincs, mihez is fogjak. Aztán két éve megtaláltam azt a munkát, ami teljessé tesz, örömet okoz, feltölt. De ehhez kellett 37 év! Mennyivel egyszerűbb lett volna, ha már 14 évesen rátalálok. Gyerekeimnél már okosabb leszek, az biztos! Szerencsére van még jó pár év, mire szóba jön a továbbtanulás egyáltalán. De visszatérve Zsuzsára, ma ő mesél munkájáról egy interjú keretein belül. Fogadjátok sok szeretettel!

Tovább

Vidéken újrakezdők

Szerzők: Varga Szabolcs és Vargáné Topor Erika

videkenujrakezdok01.jpg

Mind a vidéki életnek, mind a nagyvárosi életnek megvannak a szépségei és árnyoldalai is. Most előbbiről lesz szó egy könyv erejéig. Számos sztereotípia él az emberek fejében a vidéki élettel kapcsolatban. Jók és rosszak is egyaránt. A könyv egy fiatal pár életének újretervezését mutatja be, hogyan kerültek le vidékre és építették fel az életük teljesen nulláról újrakezdve, saját kárukon megtapasztalva a nehézségeket, az örömöket, a bosszúságokat és vidám perceket is.

Tovább

Ördögtől való-e a mesefilm nézés?

tv-5017859_640.jpg 


Mese beszéd avagy milyen szövegezésű mesék, milyen lelkületű, hangulatú mesék mennek mostanában a Tv-ben, illetve nézzen-e a gyerek TV-t?
Akár ez a hosszú szöveget is választhattam volna címként. Rengeteget olvasok, felolvasok a gyerekeimnek, de bizony igénylik a TV beli meséket is. Nem ördögtől való dolog, ha az egész napjukat nem ott töltik. Nekem egy kis szusszanás, addig tudok nyugodtan takarítani vagy főzni, dolgozni, nekik meg szórakozás. A legkisebbemet még nem köti le, csak a lányokat. Ő nem lesz nagy mesenézős fajta, már most látom. Lányok viszont rá tudnának függni, ha hagynám. De nem hagyom, azért! Egészséges keretek között 1-1 óra még elfogadható. Hétvégi, nem tanulós időszakban akár több is, vagy, mikor olyan az időjárás, hogy nem lehet kint lenni huzamosabb ideig. Ez is csak egy fajtája az időtöltésnek...Annyiban nem jó, hogy készen kap egy történetet, képi világot és nem fejleszti a képzelőerejét, mint mondjuk ha mesekönyvet olvasna. De szerintem belefér. Nem lehet mindig fejleszteni a gyerekeket sem. 

Felejthetetlenek azokat a vasárnap délelőttök, mikor együtt lustálkodtok a szülői ágyban és meséztek sokáig közösen. Nincs rohanás, nincs kapkodás, nem kell sehová sem odaérnetek. Megbeszélhetitek a látottakat, ha valamit nem értenek. 

Mint ahogy te is leülsz egy sorozat elé vagy megnézed a híreket (utóbbit bizony én nem szeretem, egy horrorra hajaz erőteljesen) kikapcsolódás gyanánt néha. Ez nem baj. Ugyan úgy a gyerek is igényelheti a képi világot és nem csak mesekönyv formájában. Mondom ezt úgy, hogy olvasós család vagyunk. A blogomon se szeri, se száma a könyveknek, könyves leírásoknak. Az egyik, nem zárja ki a másikat. 

Na de a meséknél tartottunk. Megszabott keretek között bizony nem baj, ha mesét is néz a gyermek. Viszont a keretek világosak legyenek. Mennyit nézhet és mit. Néha igencsak elkerekednek a szemeim a mostani, modern mesék témáját illetően. Vámpirína, Zombiland és hasonló érdekességek. Hol van már a Vuk és és Kockás fülű nyúl? Hol vannak a még kedves, aranyos Disney mesék? Hol vannak a kicsit bugyutácska Pom-Pom mesekönyvek? Az új mesék egyre jobban alkalmazkodnak a rohanó életmódunkhoz. Hangosak, kiabálnak benne a szereplők egymással és olykor olyan szereplők, világok is belekerülnek a mesékbe, amik nem oda valók. Nem beszélve a nyelvezetről. 

Néha elcsodálkozom, hogy a gyerekeim mit beszélnek, mikor tőlem ilyet nem hallanak. Aztán elkapom egy-egy mese szófoszlányait és mindent megértek. Hát bizony...Ott is lehet felszedni szófordulatokat, flegmaságot, szlenget. A régi mesékre nem volt jellemző. De mielött bezzegelnék...Régne sem volt jobb, csak másabb.


Persze a gyerekeknek más a szűrőjük, mint nekünk. Lehet fel sem tűnnek nekik a darabolások, kirekesztés, lefejezte és társai, így a csúnya beszéd sem. Nekem sem tűnt fel eddig például, hogy a Reszkessetek betörök Kevinjének a szája elég mocskos...Eddig. Pedig gyerekként néztem rendszeresen, mint ahogy Benedek Elek meséit vagy a Magyar Népmeséket is. Ám most szülő szemmel kicsit máshogy látom a dolgokat és sokszor elborzadok egy-egy kifejezésen, jelentésen, képi világon. De régen mi ezen nőttünk föl. Akkor nem volt ijesztő vagy szexuális tartalmú a számomra. Nem lepődtem meg a lefejezett sárkányon vagy a Világszép Nádszálkisasszonyon. Most mégis számomra bizar, hogy a gyerekekkel vámpíros mesét nézessek vagy olyan könyvet olvassak fel nekik, amit igencsak meg kell cenzúráznom. Kettős mérece? Igen! Azt is mondhatnám. A mostani, újhullámos mesekönyvek, mesék sem biztos, hogy úgy hatnak a gyermekre, mint mi gondolnánk. Nekik már természetes a Teletubbis együgyűsége. A zombik és fura lények is ugyan ilyen egyértelműek lehetnek, mint nekünk akkor a Magyar Népmesék.

watching-tv-2053384_640.jpg


Ezek akkor károsabbak vajon, ha az egész világ erről szól eleve? A reklámokban is szembe jönnek a különféle szuperhősök például, amikért a gyerekek rajonganak, mert ezt tolják. Holott a legtöbbször mégcsak nem is látták a filmjét. 

Ha máshonnan nézzük, mondhatjuk a régebbi mesék szókincsére és tartalmára, hogy elavult már, nem érti a gyermek. Mint ahogy gyakran megkapják a kötelező olvasmányok is.

De a jelenlegi szleng jobb? Nem tudom! Ezzel bizony mindig bajban vagyok. Nem egy olyan mesét láttam mostanában, amitől én is majdnem megijedtem. Vagy olyan szöveget eresztettek meg a mesékben, hogy csak pillogtam. Kell a gyerekeket riogatni? Kell nekik a zombis mese? Kell nekik a cseppet sem szépirodalmi nyelvezet ahhoz, hogy ne legyenek kirekesztettek a társaik közül? Vagy szűrjük meg alaposan, mit nézhetnek meg?

Ember legyen a talpán, aki ezt úgy el tudja dönteni, hogy mindenki boldog és elégedett legyen! Nekem sok fejtörést okoz!

Sokszor jönnek úgy haza, hogy a többiek beszéltek erről a filmről vagy arról a meséről. Legtöbbször nem az ő korosztályuknak való vagy én ítélem meg úgy, hogy borzalmas, nem nézhetik. Most ettől kevesebbek lesznek a többiek szemében? Kimaradnak egy beszélgetésből? Igen! Ez baj? Nem tudom. Talán nem, mert a következő nap megint más lesz a téma. Talán igen, mert kirekeszthetik őket, kimaradnak valamiből, amire barátságok is rámehetnek. 

Jó lenne látni a fényt az alagút végén! Addig is minden mese előtt megy a találgatás engedjem-e vagy sem megnézni. 

Mert tiltani őket a TV-s meséktől nem érdemes. Attól nem fognak többet olvasni. Sőt, a tiltott csemege mindig izgalmasabb. Ha nincs a gyerek ottfelejtve egész nap, nem a TV neveli fel, akkor nem baj az a mesenézés. Ha a korának megfelelő meséket néz, akkor sem gond. Legyen meg a "mennyi ideig és mit nézhet meg" keret és akkor áldás is lehet a TV, ha igénylik a gyerekek. Persze szűrjük meg, milyen tartalom az, amit nem szeretnénk, ha a gyermekeink látnának, hallanának!

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#olvasás #mese #TV #mesenézés #TVnézés #gyermek #vélemény

Eljön az a pont, mikor át kell értékelned az életed

Hidasi Judit: Egy nap a parton

136062829_3755846601141993_283458684731416479_n.jpg

Hidasi Judit mindig meg tud lepni. Mindegy, hogy krimi, romantikus vagy lelki témáról ír, az mindig csúcsszuperül sikerül. Megfelelő finomsággal nyúl mindegyik témához, ami annyira hihetetlen. El tud varázsolni, elvisz magával a kötetbe és megszűnik körülöttem a külvilág. Ez a könyv talán az eddigi legjobbja, ha mondhatom.

Tovább

Egy kis összegzés

135182315_3744390775620909_3244840046157399204_o.jpg

Ha már itt az év eleje, jöjjen egy kis visszatekintő és összegzés az elmúlt évből.

A blog indulása óta 295328 lapletöltés történt. Ezúton is köszönöm az olvasóknak!

Elég aktív voltam, 221 bejegyzés született abban az évben. ebből számtalan interjú is. 

61 a feliratkozott, állandó követőim száma. Remélem ezt sikerül majd feljebb tornáznom.

Számos cikkem kikerült innen az Index, Index2, a Szeretlek, Magyarország és a Családinet oldalára. Az igazat megvallva nem is számoltam. talán majd idén. 

A legolvasottabb bejegyzéseim ezek voltak:

A moly.hu oldalon vezetem az olvasmányaim listáját. A jegyzett könyvek száma 114 volt. De ebben nincsenek benne a mesekönyvek és a kéziratok, a még ki nem adott könyvek. Szóval ez inkább olyan 150 könyv.

A legjobb tavalyi olvasmányaim:

Finy Petra: Madárasszony

1743597_3.jpg

Robert Merle: Malevil

Cecelia Ahern: Lantmadár

covers_483473.jpg

Chiara: Pillangólány

Suzanne Collins: Énekesmadarak és kígyók balladája

Bálint Erika: A nap csókja

Josh Malerman: Malorie

Hisai Judit: Egy nap a parton

A legnagyobb csalódások:

Vavyan Fable: Ponyvamesék

Chloe Seager: Randikatasztrófák

A legjobb mesekönyvek: 

Németh Szilvia: Tündérpihe és a Titkok Erdeje

Junot Díaz: Szigetlakó

id22-307780.jpg

Bodor Attila: A tél menyasszonya

covers_519970.jpg

Nagyjából ennyi lenne. A legtöbb könyvről találtok bejegyzést is itt a blogon. Használjátok a keresőt bátran hozzá.

Remélem, az idei évben is velem tartotok majd! Nyugodtan írjátok meg, ha van olyan téma, amiről szívesen olvasnátok a blogon. Ezúton is köszönöm, hogy vagytok, olvastok!

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

 

 

 

Azt mondom, mindenkinek kell az a bizonyos kis fekete...

132033832_884967432042358_8996742473954624798_n.jpg

Mindenkinek kell az a bizonyos kis fekete! Bár én itt nem kifejezettten a hagyományos, kis fekete ruhára gondolok, mely minden nő szekrényében helyet kell, hogy kapjon. Én inkább arról a bizonyos fekete nadrágról beszélek, ami minden alkalomra, bármilyen kiegészítővel, bármilyen ruhadarabbal viselhető. Minden nőnek kell egy fekete nadrág, mely slankít, eltakar. A jolly joker, ha úgy tetszik. Sportossá tehető, elegánssá, modernné, a lényeg, hogy minden pillanatot kényelmessé. Próbálkoztam én pirossal, kékkel nadrág terén, de csaka fekete nadrág olyan jó, melyet tényleg bármikor és bárhol bátran hordhatunk anélkül, hogy sandán pillantanának ránk.

Ez a nadrág lehet szűk szárú, bő szárú, tapadós, leggings, farmer anyagú, magasderekú vagy répa fazonú, a lényeg, hogy kényelmes legyen és bármikor felvehető! Érdemes olyat választani, ami nem csak jól áll nekünk, hanem tényleg kényelmes is. Így elkerülhetjük a kínos feszengést. 

1926 –ban az amerikai Vogue közzétett egy fekete ruha fotót, melyet a francia designer, Coco Chanel készített. Ez a ruha egyszerű, egyenes szabású és rövid volt. Csak néhány átlós vonal volt a díszítés rajta és teljesen fekete volt. Ekkor kezdődött meg a hódító körútja a kis feketének.

Én sokáig keresgéltem, míg erre a kényelmes, nagyon puha anygú, ám megfelelően sportos, de ha az élet úgy kívánja, csinos nadrágra találtam a Bonprix oldalán. 

132032470_328317098149829_4843974229811091629_n.jpg

A nagy karácsonyi bejglievést is bírja. Remélem a januári diétámat is fogja.

Kényelmes, sokoldalúan használható, az anyaga meg nagyon puha. Nem a kifejezetten tapadós nadrág, de pont ezért annyira jó benne lenni. Azt hiszem, az itthoni szilveszterezést is ebben fogom végignyomni, ha már sehova sem mehetünk...Fő a kényelem!

Ti megtaláltátok már kedvenc nadrágotokat? Milyen fazonú? 

Ha még nem, érdemes a Bonprix oldalán szétnézni, elég sokféle fazonban kapható az a bizonyos kis fekete nadrág...

És hogy 2021-ben milyen stílusú nadrágok lesznek divatban? Ki tudja? Kényelmes legyen, az a lényeg!

#bonprix #bonprixitsme #bonprixbloggers #szponzorálttartalom #reklám #nadrág #kisfkete #kényelem

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

 

Tormási Vyktória: Szerethetetlen

 covers_632763.jpg

Az életünk alakulása olykor annyira kicsi dolgon múlik, épp csak egy hajszálon. Így siklik ki valakinek egy pillanat alatt az élete, míg más épp felemelkedik.

Az első könyves szerző, Tormási Vyktória igazán izgalmas könyvet írt. A történet szívhez szóló, romantikus és rengeteg érzelmet árnyal, de még ennél is több mondanivalót tartalmaz. Hihető és mégis annyira fájó. Végig szurkoltam, hogy a vége egy Happy End legyen!

Mi nők, úgy vagyunk felépítve,hogy megmenteni vágyjuk azokat a férfiakat, akik titokzatosak, sötétek, morgósak, kötekedősek, veszélyesek. Hisszük, hogy van bennük mégis jó és majd mi megváltoztatjuk őket. Talán az anyaság dolgozik ekkor is bennünk. Aztán persze legtöbbször koppanunk egy nagyot. Főhősnőnk, Léna is egy ilyen nehéz keresztet vesz magára! Érezzük a történet sötétségét, a gyászt, a fájdalmat, de mégis hiszünk a jó végkifejletben, mert hinni szeretnénk. A történet nagyon szépen vezeti a figyelmet, az írónő újabb és újabb  érzelmeket kever a pakliba.

Mindkét főszereplő szerethető egyéniség, akivel szívesen összebarátkoznánk. Léna egy olyan szomszéd lány karakter, akivel könnyű azonosulni. Nem hisztis, nem törtető, nem lehet belekötni a tetteibe. Zé pedig az a tipikus rosszfiú, aki felkavar egy nőt, már a nézésével is. Az elején, a kezdetekkor is szikrázik közöttük a légkör. Tudjuk, hogy ketten valami fantasztikusak lesznek, ha sikerül. Ez az a szerelem, amire mindenki vágyik, amikor egymásra akkora hatással van két ember, hogy megváltozik az életük, az életfelfogásuk és minden! Ez a nagybetűs SZERELEM, melyet mindenki meg akar tapasztalni egyszer, minden szépségével, nagyságával, fájdalmával együtt. 

A könyv elkerüli a szokásos kliséket, annak ellenére, hogy a fő cselekmény azok közé sorolandó. Nagyszerűen varriálja a történéseket, mindig kapunk valami csavart. Engem egyik nagy kedvencemre emlékeztet egy kicsit, mégha nem is az szolgált a kötet alapjául. Viszont a stílus teljesen eltér és az írásmód is, így aligha róhatom fel a koppintást. Csak azért jutott eszembe ez a film és könyv, mert hasonló karaktertípusok vannak és utoljára azt a romantikust szerettem annyira, mint ezt. Egyébként A felhők fölött 3 méterrel című könyvről/filmről van szó.

biker-407123_640.jpg

Első könyvesként nagyon szép teljesítmény ez az írás! Nagyon jó a stílus, az írásmód. Végig fenn tudta tartani a figyelmem, az érdeklődésem. Egy éjszaka alatt kiolvastam, mert borzasztóan érdekelt, hogyan végződik. Hogy a stílus nagyszerűsége, a nagyon szépen megkomponált sorok, a mondanivalója, a rengeteg érzelem tartott fogva vagy valami más, azt nem tudnám megmondani. 

Hogy egy kis negatívumot is mondjak. Nagyon sok a kifelé tekintés, a lelkizés, a levegőben lógó mondat és ehhez képest kevés a történés, a párbeszéd, a karakterek ütköztetése. Persze nem azt vártam, hogy leírja, hogy most XY elment az XX-hez és beszéltek pár mondatot, meg azt sem, hogy leírja a főszereplő motorját, de egy kicsit több hangsúlyt fektethetett volna az írónő a részletekre is, nem csak az érzelmekre. Talán túl sok a lelki rész, a belső monológ és kevés az interakció. Hiányoznak a leírások, a kommunikáció a szereplők között. Még bőven elfértek volna  a könyvben, hogy egyensúlyban legyenek a sok lelki résszel. De ettől még élvezhető, szerethető a könyv nagyon is. Én befaltam egy éjszaka alatt! A vége pedig...Olvassátok el, ha egy izgalmas romantikus könyvre vágytok!

Köszönöm a könyvet az írónőnek!

Fülszöveg:

Zé maga a megtestesült rosszfiú. Cigaretta, alkohol, drogok, nők és illegális motorversenyek teszik ki az élete nagy részét. De vajon rejtőzik még több is e mögött a zord álarc mögött? Meg tudunk érteni valakit, aki az egész világ ellen harcol? Képesek vagyunk akkor is erősnek maradni, ha a világ összeomlik körülöttünk?
Lénát a sors sodorja Zé mellé, és olyan döntéseket kell meghoznia, amire soha nem számított. Zé az, aki felforgatja a hatalmas, írói álmokkal rendelkező, bölcsész diplomás lány életét. De mit akar ő igazán?
Felülmúlja a szerelem az élet törvényeit? Vajon elegendő szeretni valakit ahhoz, hogy jobb emberek legyünk? A sors mindig kegyes hozzánk?

Idézet:

Mert mindenki meg tudd változni. Ha van kiért.

180 oldal
puhatáblás
ISBN: 9786156182661

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#könyv #recnzió #romantikus #szerelem #megváltás #newlinekiadó

Áthidaló Gyermekközpont teszi elérhetőbbé a gyermekek fejlesztését

baby-623417_640_1.jpg
Az egészen kicsi gyermekek felmérése, fejlesztése, átmozgatása, felzárkóztatása nem egy könnyű feladat. Most, hogy szinte minden be van zárva, még nehezebb a szülőknek. Egész egyszerűen nem tudják, kihez fordulhatnának, ha úgy érzik, valami baj van, segítségre szorulna a csemete. A kicsik fejlődnek ilyenkor is persze, de ha elmaradásban vannak vagy kifejezetten tehetségesek valamiben, akkor bizony egyre látványosabb lesz a szakadék kisgyermek és kisgyermek között. Ez főként iskolakezdéskor jön elő látványosan. Hogy mit lehet mégis tenni ellene?
Az Áthidaló Gyermekközpont erre hivatott létrejönni. Segítséget nyújt az elveszett szülők számára, akár online is. Most egy újabb központot nyitottak, hogy még több emberhez el tudjanak jutni és még több csemetét tudjanak segíteni az életben. 

Tovább

A természetes kozmetikumok legújabb arca

Ringana

131335714_220757422790705_7298595970816602943_n.jpg

Ma már annyi a kozmetikai szer a piacon, mint égen a csillag. Vannak kedvezőbb árban és nagyon borsos áron megvásárolható termékek. Látványos csomagolásban kaphatók és teljesen egyszerűek, hétköznapiak is. Van, amelyik arra figyel, hogy a környezetet óvja, más a marketingjével akar kitűnni. Az egyik teljesen természetes alapanyagokból készül, a másik pedig mindenfélét tartalmaz, amikről azt sem tudjuk, mik is pontosan. 

Ember legyen a talpán, aki kiigazodik ebben a sokszínűségben, a tömegben, a dömpingben. Aki ki tudja biztonsággal választani a minőségi, jó árban lévő terméket, mely a legoptimálisabb számára, mert nem könnyű.

Tovább

Czecz Fruzsina: Gyerekkel ​vagyok

Versbe, rímbe szedve az életem...

131612310_2898176277174862_4637713195177149056_n.jpg

A verses kötet nem kifejezetten az én műfajom. De olykor elcsábulok, ha szimpatikusabb a leírás. Így találtam Czecz Fruzsina könyvére is. Anyaság szépségeiről, nehézségeiről szóló versek? Ide vele! El kell olvasnom. Végül Fruzsi maga küldte el nekem dedikálva! A polcom büszkesége lesz, ígérem!

Azon kaptam magam, hogy igaz, nem szeretem a verseket, de hol jót nevetgélek, hol csak helyeselni tudok, máskor elmorzsolok egy-egy könnycseppet a verseket olvasva. És végül elfelejtettem bemenni az orvoshoz a váróban ülve, annyira belefeledkeztem. Azt hiszem, ennél jobban nem is tudnám leírni, mennyire jó kis kötet. Az anyaság minden aspektusából alaposan körül van járva. Várandósan az ember számtalan könyvet elolvas, de mégsem tudja, mire számíthat. Ha ezek a "terhes könyvek" helyett ezt venné kézbe, rögtön világosabban látna az ember lánya, mi vár rá, mire számíthat. A könyv körüljárja a nehézségeket, a várható dolgokat, a szépségeket és miért jó szülőnek lenni. 

Tovább

Szülőpozíciós Jóga előnyei

 baby_v_an_affectionate_minneapolis_maternity_session_minneapolis_mn_motherhood_photographer_andrea_wagner_photography.jpg

A várandósság és a végén a szülés egy igen misztikus, ám fantasztikus dolog az ember életében. Az éterben rengeteg információ kering róla és nagyon nehéz megszűrni azt, mi a valós, mi nem, mi jó ránk nézve, amit alkalmazhatunk bátran és mi az, amit kerüljünk el leginkább.
Az első szülő nőknek nehezíti a helyzetét az is, hogy mindenhonnan féligazságokat, saját szüléstörténéseket, protokoll szerinti és túlmisztifikált szülésekről hallanak történeteket. Ebből a katyvaszból nehéz kimazsolázni a lényegi részt.
A második, harmadik, sokadik szülésnél pedig nehezítő körülmények lehetnek a már meglévő megélések, tapasztalatok, visszamaradt szövődmények.
Akadnak jó könyvek is a témában, de teljesen más olvasni a dologról, mint megélni. Természetesen jó dolog és fel is kell készülni a várandóságra, a szülésre és az utána bekövetkező változásokra, de könyvből nem lesz az igazi.

Tovább

Az elveszett betűk története

Novák Vica: Minka és a betűvetők

131570364_874915896584882_5073036700108234010_n.jpg

A betűk megismerése, az olvasás az egyik legnagyobb kaland egy gyerek életében, de egyszerre az egyik legnehezebb feladat is számára. Hatalmas a felelőssége a gyerek körül élő felnőtteknek, hogy a csemete szeresse azokat a betűket, és jól meg is tanulja őket, rögződjenek alaposan. Hiszen az élet minden területén szüksége lesz rá és nem mindegy, milyen a viszonya velük. Itt nem csak arra gondolok, hogy a tanárok kötelessége a betűk oktatása, elfogadtatása, hanem arra is, hogy az olvasás megszerettetése a szülőké, nagyszülőké is. Együtt lehet felkelteni a gyerekek érdeklődését a varázslatos mesék, történetek és az olvasás nagyszerű élménye iránt! Ami aztán meghatározó lesz egész életében és rengeteget adhat a gyereknek, ha nem egy kötelező, rossz dolog.

Így hát nem is volt kérdéses, hogy a Könyvmolyképző Kiadótól Novák Vica, betűkről szóló történetét el fogjuk olvasni a lánykáimmal. Már csak Szimonidesz Hajnalka rajzai miatt is, akinek rajongunk a munkásságáért! 

Tovább

Tartozom valahova...

Miadéle magazin- Nőkről, nőknek, nőktől

 cup-of-coffee-1280537_640.jpg

Valahova tartozni jó! Igényünk is van rá nekünk, embereknek, hogy különböző közösségekben jelen legyünk. Elmondhatom, hogy én, egy nagyon jó kis közösségbe tartozom például, méghozzá a bloggerek közösségébe. Kiírjuk örömünk, bánatunk, a bennünket feszítő gondolatokat, kósza foszlányokat. De megírjuk azokat a történéseket is, amik velünk történnek és arról is közlünk blogbejegyzést, mit szeretünk a legjobban, mihez értünk, mi okozza a legtöbb boldogságot számunkra. Tudjuk, hogy hasonlók vagyunk. Egyforma dolgok miatt bosszankodunk, idegeskedünk. De mégis pont ugyan azok teszik szebbé a napjaink, ugyan azoknak az apró dolgoknak örülünk. Felelősségünk van. Tartalom szolgáltatás, szórakoztatás például. A szó elszáll, az írásaink megmaradnak, akár örökre is, így ezen kívül edukálás, segítség nyújtás, lélekbúvárkodás és még megannyi minden…

Számtalan féle blog van a világon. Utazós, életmód, receptes, könyves. Mégis van közös bennünk, az írás szeretete.

Viszont minket, bloggereket még egy valami összeköt, az íráson kívül. Méghozzá egy nagyszerű platform. Egy magazin, a Miadéle! Egy olyan női magazin, ahol jó jelen lenni, jó olvasgatni és minőségi időt eltölteni. Amit gyorsan végigpörgethetünk, egy kis szabadidő esetén, de akár órákat is olvasgathatunk, mert mindig találunk olyan cikket, ami érdekes lehet számunkra.

Miért jó olvasóként a Miadéle-t választani?

A magazinban rengeteg hasznos téma megtalálható a gyermekneveléstől az ebéd receptekig, lélektől a könyvajánlóig. Egy ízig-vérig női oldal, mely tudja, mi foglalkoztat minket, nőket. Szórakoztató és izgalmas. Változatos és színes. Mély és mégis könnyed. Tudjátok miért? Mert ízig-vérig hétköznapi nők írják, bloggerek, akik a saját tapasztalataikat öntik szavakba, bejegyzésekbe. Nem kertelnek, nem mímelik, nem megrendelésre gyártják ezeket a bejegyzéseket, hanem szívből, tapasztalatokból, érzelmekből! Mindegyik bejegyzés lenyomata egy-egy bloggernek. Hiszen beleszövik a mondanivalójukon kívül a stílusukat is. Mindenki a legjobb, legerősebb érzelmeit, tapasztalatait, tudását teszi az írásaiba és ezáltal a magazinba is!. És épp ettől annyira szórakoztató és változatos. Mindenki megtalálhatja a Miadélen azokat a cikkeket, melyek választ adnak a napi gondjaira, kérdéseire, melyek megpendíthetnek egy húrt a szívében. De csak úgy, olvasni is jó! Amíg a legtöbb oldal megszűri, mit mutat neked, itt te választhatod ki a neked való cikkeket. Bejelölheted kedvenc bloggereid, like-oddal támogathatod, további tartalomgyártásra ösztönözheted őket.

Te Miadéle tag vagy már? Még nem? Nézz be mindenképp!

people-2567915_640.jpg

Bloggerként miért jó a Miadéle oldalhoz tartozni?

Mert a bejegyzéseid maradnak a te oldaladon és az olvasók is nálad olvassák el a cikkeket. A Miadéle egy nagyszerű gyűjtőoldal, annak minden előnyével. De annál is több. Az említett közösségen kívül számtalan módon támogatják a cikkíróikat. Webinárokkal, hirdetésekkel, játékokkal és még ezeken is túl…

Nem hiszel nekem? Nem érted, miért jó csatlakozni a Miadéle közösségéhez? olvasd el pár blogger véleményét, akik szintén jelen vannak a magazin életében, emelik a színvonalát írásaikkal.

Orsolya véleménye a Miadéle-ről:
Szeretek itt lenni, szeretem megasztani a cikkeimet
Aki itt olvassa, biztosan céllal jön az oldalra, nem pedig csak odatéved. Kíváncsi ezekre a témákra, így hasznos közönségre találtam. 
 
 
Fruzsi blogja: Gyerekkelvagyok blog
 
Bennem hatalmas hála van a Miadéle-el kapcsolatban. Ez a közösség ébresztett rá arra, hogy igenis van értelme folytatom az írást, ami hatalmas nagy szenvedélyem. Adódott végre egy olyan lehetőség, ahol megismerhettem más fantasztikus embereket, akiknek szintén élete az írás, egy összetartó közösséget, ahol segítjük egymást.
Ilona blogja: GasztroSpicc blog
 
Bár még csak másfél hónapja vagyok a Miadéle közösségének tagja, máris rengeteget kaptam a csapattól. A csatlakozással egy aktív, pörgős közösségbe csöppentem, ahol a célok egységesek: hogyan tudunk izgalmas, színvonalas tartalmat létrehozni, és miképp vihetjük közelebb a Miadéle-t a saját írásainkon keresztül az olvasókhoz. Miközben ezért dolgozunk, csapatként, külön-külön is fejlődünk: az én első letölthető anyagomat, az Évértékelő kártyákat – amit megtalálsz az oldalamon – például a Miadéle adventi játéka ihlette, de számos szakmai tanácsot és ötletet is köszönhetek a csapatnak. 
 
Márti válasza:
Miadele oldalban az az érdekes, hogy a bloggerek is láthatják egymás munkáját, akár konkurencia, akár nem, inspirálódhatnak. Ugyanez érdekes az olvasóknak is, hiszen egy-egy témában több blogger is cikkeket ír, tehát válogathat, kialakíthat egy saját véleményt az adott témában, ha többet is elolvas. Akár életmód, akár kirándulás, akár receptek...
Márti írását itt találjátok a témában:https://www.miadele.com/.../irokent-olvashatjatok-a...
 
Eszter így ír a Miadéle-ről
Blogolni magányos tevékenység. Ahhoz, hogy egy blog sikeres legyen, van, hogy évek kellenek. Minden bloggertől hatalmas tudatosságot vár el az, hogy felépítse a blogját. A Miadéle ebben hivatott segíteni a bloggereknek. Segít a tanulásban, a blog fejlesztésében, menedzselésében és nem utolsó sorban az oldal lehetőséget biztosít arra, hogy rendszeres olvasóik legyenek. A Miadéle egy közösség, akik együtt egymásárt tesznek minden nap.
Eszter blogja: Eszti-téka
 
Erzsébet írását is olvassátok el:
Azért szeretem, mert egy összetartó közösség tagja vagyok, és olyan nagyszerű embereket ismerhetek meg, akikkel hosszú távon is együtt tudok működni. Szemléletformáló platform, ajánlom mindenkinek!
Erzsébet blogja: Böbi konyhája
  • Ismeretlen volt eddig számodra a Miadéle Magazin? Olvass bele bátran! Izgalmas cikkeket lelhetsz rajta és kedvenc bloggereket is! Oszd meg bátran a tartalmaikat, hogy mások is olvashassák! 
  • Olvasod rendszeresen a Miadéle-t? Mondd el véleményed! A blogcikkeket gyártók hálásak a visszajelzésekért. Írd meg, mi tetszett! Írd meg, miről olvasnál még!
  • Vagy írod is a tartalmakat? Hol nézhetjük meg az írásaid? Te miért szereted a Miadéle-t?!

 

  • Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

    ReAd-blog Adrija

  • #reklám #szponzorált #cikk #Miadéle #magazin #megjelenés #blogger #írás #blog129955956_669556303734842_2015513812056949610_n_1.png

Háziállat és kisgyerek, tökéletes párosítás!

lion-3012515_640.jpg

A legtöbb család fél attól, hogy állat kerüljön a lakásba a kicsi gyerekek mellé. Pedig egy jól megválasztott állatfaj bizony csak jót tehet mindenkivel! Persze mindenféle dolgot figyelembe kell venni és alaposan mérlegelni a dolgokat, csak utána érkezhet új családtag!

Egy kisállat márpedig családtag lesz, a szívünkbe fogja lopni magát, ha szeretnénk, ha nem, legyen szó bármilyen fajról is. Ráadásul számtalan jó dolgot hozhat a család életébe. Persze nem csak azt, hiszen egy plusz kiadás, többletmunka és olykor nem is könnyű dolog az ellátása. Ráadásul a felelős állattartás nem könnyű, akárhogy is nézzük! Egy érző, lélegző lényt vesztek magatokhoz, akiért felelősséggel tartoztok mindenkor! De hidd el, több az előnye, mint a hátránya egy kisállatnak!

rabbit-3660673_640.jpg

Nagy segítség lehet és elengedhetetlen a gyerekek optimális fejlődéséhez. Rengeteg fontos dolgot megtanít nekik. Például a kötődést. Számos boldog percet okoz és örök emlékeket egy kis kedvenc. Megtanítja a felelősségvállalást, hogy egy lényért felelősséggel tartozunk, etetni kell, foglalkozni vele, nevelni, szeretni, és bizony gondozni akkor is, amikor fáradtak vagyunk, nincs kedvünk. Egy igazi játszópajtás lehet belőle. Na, nem olyan, mint egy játék baba vagy játékautó, amivel bármit meg lehet tenni, húzni, nyúzni, beöltöztetni. Bizony az állatkának van saját akarta és odakap, odacsap, karmol, harap, ha valami nem tetszik neki. De ezek mind olyan „akadályok” melyek „nevelik” a gyereket.

Ráadásul egy élőlény nagyon jól ráébreszti a gyerekeket a múlandóságra. De a természet ismeretét, az élőlényeg fontosságát, hasznát, szeretetét is megtanítja a gyerkőcöknek.

Egyet kérek. Mielött valamilyen kisállatot hazavinnétek, tudakozódjatok a tartásáról, a nehézségekről, betegségeiről. Mivel jár a tartásuk, milyen életkörülményeket kell neki biztosítani. Gondoljátok végig, hozzátok és a lakásotok sajátosságaihoz mi illik jobban? Egy csendes, nyugodt, ám szép akvárium? Egy bújós, ám öntörvényű kiscica? Egy csacsogó papagáj? Egy pajkos, ám nagy mozgásigényű kiskutya? Találjátok meg a legjobb kisállatot! És soem lesz nyűg és munka, hanem sok-sok szeretet, amit ad!

Ő itt Pilla:

127907652_219371003088720_7544760087464151016_n.jpg

Rengeteg kisállat senyved menhelyeken. Egyre több a kidobott állatka! Felelősen kell dönteni! Egy életre vagy legalábbi fél életre társat, kis barátot választotok, egy élőlényt, aki érez, szeret!

 Nálatok laknak állatok? Mit tanultatok tőlük?

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#kisállat #pajtás #felelősség #szeretet #felelősállattartás #állat 

A méret a lényeg?

130488991_209610027397846_5482273713605681916_o.jpg

A méret a lényeg?

Tényleg a méret a lényeg? Rossz az, aki rosszra gondol! A táska méretére gondoltunk jelenleg. Tényleg fontos, mekkora a táska, amit magunkkal cipelünk minden nap? Azt kell mondjuk, hogy az egyik legfontosabb a táska mérete, de az anyaga és a színe vezet a listán. Sőt, az életkor változásával a táskák mérete hol csökken, hol nő, igazodva az aktuális élethelyzethez. Kimutatható egyfajta váltakozás.

Tovább

Nehéz helyzetben a turizmusban, vendéglátásban tevékenykedő szolgáltatók köre

A vendégélmények specialistájával, Duchai Mártival beszélgettem

 

129636889_3680354098691244_2230703413590312148_o.jpg

Duchai Márti az Értékeléstuning házigazdája. Azoknak a szolgáltatóknak segít gatyába rázni az offline és online kommunikációjukat, akik turizmusból, vendéglátásból élnek. És ebben az évben bizony jelentősen rájuk jár a rúd. Erről beszélgettünk és Márti nagyszerű munkájáról!

Tovább

TraumaAmbulancia, aki segítő kezet nyújt baleset után az embereknek

glass-984457_640.jpg

Sajnos a karácsony közeledtével egyre nagyobb a nyomás és azok sora is, akik segítséget szeretnénk kérni. Sokan nem jutnak el az emberekhez, most, hogy korlátozások vannak. Így a különböző civil szervezetek, alapítványok sem és nagy bajban vannak.

A ma cikkem egy olyan alapítványt szeretne bemutatni, aki igazán megérdemli a támogatást. A TraumaAmbulancia Egyesület egy segítő központ tulajdonképpen.

Tovább

Karácsonyi menüsor

Ha nem tudod, mi kerüljön az ünnepi asztalra...

menu-3167859_640.jpg

Hamarosan itt az év legjobban várt ünnepe a karácsony. Bizonyára minden háziasszony ilyenkor számba veszi, mi legyen a menü és mi hiányzik az otthoni éléskamrából hozzá. A legtöbb családban megszokott, hagyományos receptek kerülnek az asztalra, amik anyáról gyermekre szállnak és idomulnak az adott ország kultúrájához. Másol kevert ételek, újítások és egészen szokatlan fogások is az ünnepi menü részét képezik. Mindenkinél más a hagyomány.

Ha te éppen még nem tudod, mi kerüljön karácsonykor az asztalra, milyen recepteket készíts el, mi segítünk neked. A mi, GasztroSpicc oldal tulajdonosát, Ilonát jelenti és jómagam. Készültünk nektek közösen egy karácsonyi menüötlettel, menüsorral, hogy megkönnyítsük a dolgotokat!

Tovább
süti beállítások módosítása