Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

Egy könyvmoly szívéhez vezető út

Egy jó könyv és megfelelő nasi hozzá. Booksy Box

2020. február 20. - Mayerné Répási Adrienn

86430884_175451270428346_198841365008744448_n.jpg

Egy újabb könyves doboz csupán? Aligha! Egy jó könyv és egy kis nasi. Ennyi kell egy hétvégi nagyszerű kikapcsolódáshoz! A Booksy Box megálmodója nagyon okosan kitalálta, egy könyvmoly szívéhez miként vezet az út.

Az utóbbi években elszaporodtak a könyves csomagok különböző tematika alapján összekészítve. Majd szép lassan el is tűntek a süllyesztőben. Talán a kiszámíthatatlanság miatt. Az aktuális könyv és a hozzá tartozó apróságok nem tetszése miatt egyre többen lettek elégedetlenek a választott csomag tartalmával. Nehéz tartalmas dobozt létrehozni és olyan könyvet választani, ami mindenkinek megfelelő, annyi biztos.

A Booksy Box kiküszöbölte ezeket a nehézségeket, hiányosságokat a könyves előfizetésével. Előre megadja a választható könyvek listáját, az édességek pedig mindig jól jönnek, minden könyvszerető embernek. Szerintem nagyon jól felmérte az igényeket, meglátta az előző csomagok hibáit.  Megmarad a bontogatás izgalma, hiszen nem tudjuk, milyen édességek lapulnak a dobozban, csak aközött választhatunk, hogy egészségtudatos vagy normál finomságokat szeretnénk, a többi meglepetés lesz. Ugyanakkor a könyvet pontosan tudjuk, hiszen magunk dönthetjük el, mit olvasnánk. Így nincs duplikáció, "ezt már olvastam" csalódás vagy egy olyan könyv, amit soha az életben nem szerettünk volna birtokolni. Minden hónapban új könyvek kerülnek a választhatók listájára, minden szegmensből válogatva. Szépirodalom, szórakoztató egyaránt. Fantasy, romantikus, dráma, krimi...Minden korosztály számára biztosítva van, hogy valami olyan kötetet sikerül rendelnie, ami érdekli is. 

A márciusi hónap csomagját volt szerencsém megkapni a tulajdonostól, kipróbálásra. Ezúton is köszönöm!

86456870_2489424224706457_2493427887709880320_n.jpg

Nagy örömmel bontogattuk csemetékkel, hiszen ha édesség, ők ki sem maradhatnak. Azt kell mondjam, tényleg jól összekészített, gondos csomagot kaptunk. A finomságok fél perc alatt elfogytak, pedig a doboz tele volt. Hiába, a gyerekek nem ismerik az egészségtudatos szót, csak az édességet. Nekem mindenből egy-egy falatot hagytak kóstolóul. A könyv ugye nem volt meglepetés, hiszen magam választottam ki. A Vaják című kötetre esett a választásom. Sorozatban karácsonykor nagyon hamar ledaráltuk férjjel, így nem volt kérdéses, hogy el fogom olvasni a sorozatot könyvben is teljes egészében. Bevallom, azért nem volt könnyű döntés, mert a többi választható kötet is érdekesnek tűnt és még egyiket sem olvastam. De hát Ríviai Geralt az Ríviai Geralt, főként könyves borítóval. 

Szóval a box tartalmazott egy filmes borítós, új Vaják könyvet, egy vicces könyvjelzőt, egy finom egészséges müzlit, cukormentes Gullon csokis kekszet és mogyorós pufit. 

86860266_808986846265021_6837928173951254528_n.jpg

 

A Booksy Box minden hónap első felében érkezik. Be lehet fizetni egyszeri alkalommal is, kipróbálásra, de előfizetést is rendelhetsz, hogy ne maradj le sose róla, illetve akkor nem kell foglalkoznod a megrendelésével, hanem automatikusan kapod a csomagocskát. 

Nekem szimpatikusabb ez a felállás, mintha egy random, ismeretlen, zsákbamacska könyvet kapnék. Ráadásul az édesség kifogyhatatlan forrás, nem nehéz kitalálni hónapról hónapra, mi kerüljön a csomagba.  Nem nehéz eltalálni valaki ízlését, mert jó eséllyel szereti ezeket a nasikat. Az árát is megérte. Nem túl drága, így a megfizethető kategória mindenki számára, úgy gondolom. Szerintem érdemes bevállalni és egy próbát tenni velük. 

Booksy Box

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#szponzorálttartalom #csomag #könyv #book #box #doboz #könyves #könyvcsomag #booksybox #könyvdoboz #teszteltem #reklám #nassolnivaló #édesség #egészséges #finom #próbáldki #mutimitcsinálsz #ReAdblog #read #olvass #rendeldmeg

86386526_916014482189467_2816290109882630144_n.jpg

 

Érdekes utazás LaVelle világába

Victor LaValle: Bölcsőrablók

wood-3072434_640.jpg

Nem olvastam még az írótól, viszont a Fumax kiadó neve szinte mindig garantálja a lehető legjobb olvasmányokat, így bátran vetettem bele magam az olvasmányba. A könyv borítója és a cím rögtön megcsillogtatja a beltartalmat. Nem túl diszkréten és rejtetten, nagy feszültséget és izgalmakat ígér, ami nekem tetszik. Tudtam, mit fogok kapni, de így is megrázott. Egy olyan régi mítoszt ágyazott a könyvbe, mely berántott a mélységekig, elborzasztott, meglepett, összetörte a szívem és megragasztotta...

covers_542104.jpg

Elvileg fantasy horror a hivatalos besorolása. Én mégsem tudok rá horrorként gondolni igazán. Voltak benne ijesztő elemek, de mégsem éreztem annak, esetleg nagyon szelíd változatának vagy lélektaninak inkább. A könyv leginkább egy izgalmas utazás, melyben a misztikus szálat és az igazságot, a hétköznapiságot csak egy leheletvékony mezsgye választja el. Elolvastam a könyvet és mégis több a kérdésem, mint a válaszom. Csak pislogok azon, hogy pontosan mit is olvastam most? Igazán ellentmondásosak az érzéseim. Volt rész, ami nagyon tetszett, mások kevésbé. nem tudom biztosra azt mondani, hogy nekem bejött a könyv.

A könyv eleje egy egyszerű családregény (is lehetne). Már magában hordozza a sötétség lehetőségét, érezni valamit. Sejteni lehet, hogy valami fájni fog és nagyot szólni. Borongós, sötét atmoszféra lengedezik végig jó pár fejezeten keresztül, majd megérkezik a tetőpont, ami totális ledöbbenés. Az talán tartalmaz némi horror vonást. Nem árulom el, én hol akadtam ki, de annyit igen, hogy félre kellett tennem egy kicsinykét a könyvet. Ha elolvassátok, rá fogtok jönni miért. Az én lelkemnek kicsit sok volt. Aztán túllendültem rajta és újra olvasni kezdtem. 

A tetőpont után elszabadult az írói képzelet. Ha az elején nehéz volt feldolgozni az addig lassan csordogáló történetfolyamot, majd a drámai részt, akkor a vége felé azt mondanám, hogy mintha más írta volna a kötet befejezését. Zaklatott, töredezett, szétesett az egész és száguldó. Különös. Talán nem ez a legjobb szó rá. Nehéz kibogozni az egészet. Kapkodtam a fejem és nehezen értettem a történteket. Aztán a végére tisztázódik minden, de mégis maradt egy fura utóérzetem, a "nem értem" érzés, a zaklatottság, a "mi volt ez"... Nem értettem, hogy az egyik dologból hogy következik a másik. Hogy fér el benne ez a két szál, azok hogyan kapcsolódnak. Kapkodtam a fejem és olyan butának éreztem magam közben, mintha valamiről lemaradtam volna. A stílus elvarázsolt és a mondanivalója, de a történések megosztottak. Mintha két történetből lenne egybegyúrva. 

Nagy vonalakban a könyv egy normális, hétköznapi nőről Emmáról és egy férfiról, Apollóról szól. Bemutatja az író őket, az élethelyzetüket, hogyan születik meg a család belőlük. Aztán az elvárások, a munka, a pénztelenség, a nehézségek hogyan kezdik mélyíteni a köztük lévő szakadékot a legvégsőkig. Itt még szó sincs semmi misztikumról. Végül a nő, Emma elbukik, szörnyűséget tesz a családjukkal. És innen kezdődik a mélyrepülés. Apolló a férfi főszereplő keresni kezdi mindenáron a feleségét, a történtekre a választ. Majdnem a közelébe kerül, de egy különös közösségbe botlik inkább, majd a barátnak hitt ember is ellene fordul. Igaz végül ő szolgáltat valamiféle válasszal a kérdéseire, amire nagy nehezen rájön. És akkor bekerül a képbe a misztikum, a hihetetlenség és az én elégedetlenségem is. Fura ez az éles váltás, ahogy ketté osztja a könyvet. Bedurvul a helyzet. Képbe kerülnek a váltott gyermekek és egy óriási valami, a gyilkolás, gyilkosságok és az ősi mitológiából életre kelt szerzetek.

troll-785557_640.jpg

Szürreális, megmagyarázhatatlan. E kettő rész összekötésével van a gond talán legjobban. Annyira elválik a kettő. Az az érzésem, túl sokat akart az író a könyvbe sűríteni és ez a kötet rovására ment kissé. Vagy sokat húztak ki a szövegből és ezért nincs megfelelő felvezetés, összeköttetés a kettő között. Azt hiszem, újra kell olvasom majd, hogy elkerülte-e valami a figyelmem, valami fontos rész vagy én vontam le nehezen a következtetéseket, esetleg az író adott hiányos magyarázatokat.

Nem lőnék le minden poént. A történet izgalmas, szívfacsaró, felkavaró, elgondolkodtató. Nagy morális kérdéseket is boncolgat, bár nem megy le a legmélyükre, inkább csak a felszínt kapargatja. A stílus, a nyelvezet nagyon szépen megmunkált. Stílusos, azt mondanám. A hangulat hátborzongató.  Az író nagyon érzékletesen tudja borzolni a kedélyeket egy-egy elejtett sorával. A történet alapja, a kerete is érdekes, nem elcsépelt. Nem emlékszem, hogy valaha olvastam volna hasonlót sem. A szereplők kellemesen kifejtett karakterek, akiket szívesen követ nyomon az olvasó. Hogy szerethetőek-e? Talán nem. Egyik sem került közel a szívemhez valamiért. Viszont érdekesek. A kivitelezés viszont valahol hibádzik. Csak  nem tudom szavakba önteni, mi a bökkenő benne. Alapvetően egy jó könyv. Figyelni kell végig a szövegre. Egy percre se kalandozzunk el, hiszen akkor nem fogjuk érteni az okokat és összefüggéseket. Nem egy "hétvégén leemelem kikapcsolódásként a könyvet" történet. A legnagyobb erőssége a történetnek az emberi kapcsolatok alapos elemzése, leírása és a stílusa.

Hogy mennyire tetszett nekem ezeknek a függvényében, találjátok ki magatok. Érdekes utazás volt mindenesetre LaVelle világában lenni, ami magával rántott, összetörte a szívem, majd összeragasztotta, meghökkentett, elborzasztott, tanított.... 

Hogy kiknek ajánlanám a kötetet? Akik szeretik az emberi kapcsolatok sokszínűségét, a sötétebb rezgésű történeteket és akik bírják a mélységet, mondanivalót, nem a felületes, könnyű témákat feldolgozó, gyors olvasókhoz tartoznak. 

A könyvet köszönöm a Fumax kiadónak!

Eredeti cím: Victor LaValle: The Changeling

Fülszöveg:

Apollót, mióta gyermekkorában apja eltűnt, különös rémálmok kísértik. Felnőttként sikeres könyvkereskedővé vált, és saját családot alapított szerelmével. Boldogan élnének gyermekükkel, amikor felesége, Emma egyre furcsábban kezd viselkedni. Kiszámíthatatlan és egyre kevésbé törődik az újszülöttel, a szülés utáni depresszió jeleit mutatja, ám hamarosan egyértelművé válik, hogy a baj ennél jóval komolyabb. Mielőtt Apollo segíthetne rajta, a nő iszonyatos, felfoghatatlan tettet követ el, majd köddé válik. Apollót őrült és szürreális események sodorják magukkal az egyre ellenségesebb New Yorkban-amely többé nem az a város, amit eddig ismert. Már nincs más célja, mint hogy felesége nyomára bukkanjon, és valamiféle magyarázatot találjon a történtekre.

A Bölcsőrablók nagyívű, mellbevágó regény a kegyetlen szerelemről és az abban rejlő sötét
titkokról, ahol LaValle mesterien vegyíti a modern történetmesélést az ősi mítoszok időtlen
rettenetével.

Idézet:

Meddig képesek az emberek jónak hinni magukat?

440 oldal
keménytáblás
ISBN: 9789634700722 
Fordította: Acsai Roland

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

 

#Fumax #könyv #bölcsőrablók #történet #sötét #fantázia #misztikus #book

Kipróbáltuk a természetes praktikákat megfázásra!

Nátha, köhögés, kaparó torok? Nem téma!

 

86665835_2851832981543364_3954189128853094400_o.jpg

"Fotó: Picikék fotó   Tea: Teaprogramok virágzó teája"

Nátha, köhögés, kaparó torok, fejfájás? Bizony minket is utolért a rettegett kór.  Jó lenne, ha nem kellene megint a fél fizetésünk a patikában hagyni. Így arra gondoltam kipróbáljuk a nagyanyáink által használt és úton, útfélen reklámozott természetes praktikákat első körben, hátha használnak. Persze csodát nem vártam. Két nap alatt nem lehet  meggyógyulni. Ellenben jó kis tapasztalatszerzés volt. Most megosztom veletek, melyik szer milyen és mennyire hatásos.

74955400_2608659749194023_8283597213548937216_n.jpg

Tea: Millió gyógynövény tea formában a segítségünkre lehet ebben az időszakban. Ittam én bőszen hidegen, melegen a különféle főzeteket. Hogy miket próbáltam?  Kakukkfű, kamilla, csipkebogyó, fehér mályva. Hatást nem tapasztaltam, de legalább finom és átmelegít. Ebben a gyerekek is jó szívvel részt vettek Hiába, nagy teások vagyunk. Hatás? Finom volt és jól átmelegített bennünket, na meg a napi folyadékbevitel is megvolt legalább.

Gőzölés: Itt csak a jó öreg zuhany volt segítségemre, másra nem volt időm és olyan nagy lábosom sem volt, amit használhattam volna erre a célra.. De ebben a gőzben sem volt hiba. Kellemesen tisztította az orrom, míg bent voltam. Sajnos nem tartott túl sokáig a hatása. Kijöttem, újra elöntött a t...ny. Lehet az eredeti hatásosabb lett volna?

Méz

A méz az egyik leghatásosabb ellenszere a köhögésnek, megfázásnak és szinte mindenre jó, még gyomorégésre is. Tudtad?. Kanalazva üresen vagy kenyérre kenve vajjal. Egy hibája van csak, sajnos nem szeretem. Szerencsére csemeték igen, így bőszen etettem őket vele, amitől én nem, de ők hamarabb gyógyulhatnak legalább. Teába téve alap nálunk. Mindig azzal ízesítjük az itókát. A torokkaparásra nagyon jó. Sajnos csak egy ideig használt. Ahhoz, hogy hosszabb hatása legyen, Micimackóvá kellett volna avanzsálnom. De legalább egészséges és finom módja volt a próbának. Ja és egy jó tanács, csak termelőtől vegyetek mézet!

Mindenféle összetevőkkel párosítva a méz,  állítólag  csodákra képes. Na uccu neki.

Nézzük az elsőt. Méz gyömbérrel keverve, Nem mondom csípős kis cucc volt. Még a hajam is leégett tőle. Kellemesen átmelegített. Viszont a végén már nem tudtam, hogy a torkom mitől ég, a betegségtől vagy a gyömbértől. Nem enném minden nap, annyi szent. De tisztított utána jó ideig.

Méz-gyömbér-fokhagyma kombó. Elég bizarrul néz ki az egyveleg. Ízre tűrhető, pont olyan mint egy vajas pirítós teával. Az orrom tisztította rendesen és jó darabig igaz orrfújást is elhagyhattam. Talán a leghosszabb ideig hatott ez a változat. Elviselhető. A szájszag utána megszokható. Gondold azt, hogy legalább a vámpírok elkerülnek majd, ha a bacik nem is.

86432527_2851820874877908_4517040469825290240_n.jpg

Vöröshagyma mézzel elegyítve. Hú. Fiúk, lányok ezt kihagytam volna az életemből. Borzalmas íze van, az illata szintúgy. Alig bírtam letuszkolni egy kanállal is a levéből. Mi lett volna ha az egy napig állva hagyott hagymát is megeszem? A könnyem folyt és majd megfulladtam tőle így is. Köszi, soha többet! Akkor inkább a betegség!

Nem mindig voltak finomak e párosítások, viszont meglepően hatásosnak bizonyultak egyébként.

Szopogatós cukorka

Az orvosi pemetefű cukorkaként szopogatva volt a tesztelés alanya, Ízre finom, de gőzöm sincs hogyan használ, mert nem tapasztaltam semmi változást. Maradok a negrónál és a Halls cukornál, legalább elzsibbasztanak kicsit.

Sós vizes öblögetés

A vízben feloldódott só enyhíti a torokfájást, a letapadt váladékot is feloldja, csak nehogy elfelejtsd kiköpni. Borzalmas kúra. Kész kínzás. Viszont viszonylag hatásosnak bizonyult, bármilyen rossz íze is legyen. Tengervizet továbbra sem fogom meginni, az szent!

Fűszerek

Különféle zöldségek, fűszerek fogyasztása is jó állítólag a megfázás ellen. Nekem sem kellett több, jó borsos vacsi és fahéjas desszert készült. Finom próbája a gyógyulásnak. Bár semmit nem tapasztaltam utána.

A borson, paprikán, fahéjon kívül a gyömbér, kurkuma, zsálya is jó elvileg.

A chilit sem hagyhattam ki. Bár a csípős paprikához a csípős kolbász nem volt túl jó ötlet. A torkom mellett a szám is elzsibbadt rendesen. Igaz, utána kaptam rendesen levegőt, miután magamhoz tértem az erőstől való fuldoklásból. Csak nem szabadott volna közvetlen utána a következő praktikához folyamodnom, a jó öreg pálinkához. Az már tényleg túl sok volt egyszerre.

Alkohol

Nagyapáink esküsznek az alkohol jótékony hatásaira. Fertőtlenítő szer, megelőzi a betegségeket, a meglévőt pedig elmulasztja. Jó az megfázásra, hányásra, rossz gyomorra...Megizzasztja az embert az biztos a jóféle házi pálesz. Ha mást nem is, de jót aludtam tőle, az biztos.

Citrom, narancs, mandarin

Csavartam, ittam, ettem. Finom, de nekem túl sok savat csinál. Hogy hatásos-e? Nem éreztem semmit a savtól. A benne található c vitamin viszont jól jött.

86601691_2851821228211206_4160417180480962560_n.jpg

Bögre: Szizi művek

Mézestej, Karamellás tej

Ezek próbálásában a gyerekek vastagon részt vettek. Hogy milyen a hatása? Na azt nem tudom, mert megitták előlem. Csak egy-egy kortyot hagytak nekem. Finom, meleg, nyugtató, édes lötyi. Ha használt, ha nem, a legjobb tesztelés volt, az tuti. Ma este majd megpróbálkozok dugiban is készíteni, hátha megkóstolhatom és magamon is tesztelhetem a hatását...

Addig is legyetek egészségesek! Vigyázzatok magatokra! Kerüljétek a megfázást, influenzát!

Próbáljátok ki ezeket a praktikákat és írjátok meg nekem a tapasztalatotokat! 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#megfázás #teszteltem #tea #tej #szerek #praktika #csaktermészetesen #természetesösszetevők #nogyógyszer #blog #blogbejegyzés #anyavagyok #betegvagyok #readblog #nemszponzorált #nevesskicsit #próbáldkiteis

A kudarc segít vagy visszatart?

teddy-bear-360306_640.jpg

A kudarc segít vagy komoly visszatartó erő? Egy kicsit mindkettő. Segít az önismeretben, segít az életben elérni valamit, hiszen cselekvésre sarkall, dacra, ugyanakkor sokszor jelentős visszatartó ereje is van, ha az ember egyszer komolyabban megégette magát.

A kudarccal érkező elkeseredést, dühöt, szomorúságot nagyon nehéz feldolgozni, kezelni felnőttként. Gyerekként még nehezebb a dolgunk. Viszont mindenhol leskelődik ránk. Senki sem úszhatja meg egy-egy jelentősebb kudarc nélkül az életet, hiszen teljességgel a velejárója.

Gyermekkoromban hamar megtanultam, hogy a bukás és a vele érkező csalódás természetes dolog. Nem voltam kiemelkedően jó tanuló, a legokosabb, nem voltam az osztály legszebb lánya, nem büszkélkedhettem nagy tehetséggel vagy jó sportteljesítménnyel, így rendre veszítettem a rajzversenyen, a futóversenyen, a versmondón(ott még el is ájultam izgalmamban) és minden megmérettetésen. A napi dolgozatokat, felelést is versenyként éltem meg, hát még a különféle vizsgákat, fellépéseket, ha nem úgy sikerültek, ahogy gondoltam. Tudtam, hogy nem leszek sosem híres, kiemelkedően jó semmiben. A tűrhető szintet és a teljesítettet megugrottam, olykor az élvonalban, de sosem elsőként végeztem. Hogy ennek mi volt az oka? Kishitűség, félelem a kudarctól, drukk, néhol a tehetség, a képességeim hiánya, máskor más állt közöttem és a győztes első helyek között. És ezek így mind egyszerre is kicsit. Viszont hamar elkönyveltem magamban, hogy ez van. Nem rohantam el zokogva, nem lettem depis a sikertelenségtől, inkább még nagyobb kitartásra sarkalt. Igyekeztem a legtöbbet, a maximumot kihozni magamból. Ösztönzően hatott rám a sikertelenség. Na majd én akkor is megmutatom...Végül elengedtem a megfelelési kényszert. Már igyekszem úgy élni az életem, hogy a versengést elkerüljem. Nem állok bele. Nem vagyok hajlandó feladni, de nem töröm magam mindenáron az első helyért. Nem fontos, ha nem én vagyok az első. Engem a kudarc egyértelműen inspirál, azaz segít.

Viszont a karma. Kaptam három csemetét az élettől és ebből a két nagyobb már biztos, hogy megfelelési kényszeres, mint én. A kicsin még nem vettem észre. Remélem őt elkerüli ez az "átok". Nem így neveltem őket. Igyekeztem elkerülni, hogy ezt a terhet rájuk rakjam. Hozzáteszem nálam sem a szüleim vetítették rám. Sosem voltam számon kérve. nem ösztönöztek, kértek, nem várták el, hogy a legjobb legyek. És én sem szeretném, hogy a gyermekeim a legjobbak legyenek. Magukhoz képest nyújtsák a legjobbat, és annyi pont elég. Viszont csak örökölték tőlem ezt a fránya tulajdonságot. 

portrayal-89189_640.jpg

Nekik cseppnyi kudarctűrő képességük sincs. Hogyan neveljem le őket erről? Mit lehet kezdeni ezzel a tulajdonsággal? Na, ez egy nagyon jó kérdés. Kezdeni kell-e egyáltalán vele valamit vagy magától megoldódik?

Hogy ezt miből következtettem ki? Sírnak, ha nem nyernek, ha nem az elsők bármiben és mindenben. Márpedig nem lehetünk mindig elsők. Az a fránya iskolakör vagy a rajzverseny. Még a közös, baráti társasnál is mindig megy a vita, sértődés, sírás az utolsónál. Sok kellemetlen percet okozva ezzel nekünk. Mert az élet mindig újra és újra versenyhelyzet elé állítja őket.  És sokszor van úgy bizony, hogy nem leszünk a dobogón. Kell ez a kudarc? Azt kell mondjam, hogy fontos dolog. Rengeteg mindenre megtanít minket. Kitartásra, veszíteni méltósággal, újrakezdésre, ösztönzésre...És hiába tartanánk őket burokban, akkor is újra és újra szembe találják majd magukat vele.

Lehet trenírozni a kudarctűrő képességet? Talán egy kicsit.

- Újra és újra apróbb  versenyhelyzetet teremtve akár egy egyszerű társasjáték által is. Egy idő után elfogadja, megérti, leküzdi a kudarc miatt átélt rossz érzést.

- Aztán lehet saját példákat hozva mesélni, hogy minket milyen kudarcok értek az életben. Bármi történhet, az csak megerősít, hiszen felálltunk, itt vagyunk.

- Különféle sportra, foglalkozásra járatni a csemetét, ami szintén egy jó kudarctűrő, kitartásra serkentő közeg. 

- Hasonló témában történeteket mesélni, könyveket olvasni, mesét, filmet nézni közösen, amit aztán meg lehet közösen beszélni.

- Dicsérni, támogatni, jelezni felé, hogy nekünk így is tökéletes, szeretjük, bármi történjék is.

- Növelni az önbizalmát más módokon.

- Beszélgetés. A hibázás elfogadott dolog, a tanulás folyamatának, a fejlődésnek elengedhetetlen része. Tudatosítsuk benne. 

- Példamutatás. veszítsünk és mutassuk meg, mennyire természetes dolog, hogy frusztrál, de akkor sem zuhanunk bánatba, kiabálásba, hanem tudomásul vesszük. 

Nem mondom, hogy megy nekünk tökéletesen, de elindultunk közösen a kudarctűrő képesség határainak feszegetése felé. Alakítjuk majd szép lassan. Egyszer biztos túl leszünk rajta, de addig is sok víz lefolyik majd a Dunán és sok társasozás nevetése fullad sírásba majd...

Mindentől nem védhetjük meg őket!

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás róla, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

 

#blog #cikk #readblog #női #anya #anyaság #anyavagyok #gyerek #kisbaba #kudarc #kudarctűrőképesség #mittegyek #társas #sport #javaslatok #témázzunk

crying-2856_640.jpg

 

Világmegváltó női energiák

Stílusműhely, önismeret és stílus a kisvárosban

6l6c3151.JPG

A nők a leghatalmasabb teremtők. A semmiből valami jelentőségteljeset, valami pompázatosat, valami szépségeset, nagyot teremtenek.

Baján a Stílusműhely is pont egy ilyen teremtő, női közösség. Korábban Beával, az ötlet kivitelezőjével készítettem már interjút, amit itt olvashattok. Most még közelebbről meg szerettem volna ismerni a munkáját, az álmát, ami létrehozásán fáradozik és társait, akik ebben segítségére vannak. Nagy vonalakban, ha le kéne írnom a munkáját, akkor úgy ismertetném, hogy igyekszik a stílusos, vidéki nőket megszólítani, segíteni útjukon őket, továbbá egy vonzó, izgalmas közösséget építeni. Persze nincs egyedül a missziójával, segítségére van húga, Lévai Réka fotós, Beck Laura grafoterapeuta, Molnár Csilla szintén fotós és Pálfia Petra, újságíró. Vidéken az ekkora erejű összefogás, a stílust követő és úgy általában bármilyen női témákat átfogó kezdeményezés elég elenyésző, így üde színfoltja Bács megyének a lányok munkája.

Roppant kíváncsi lettem áldásos tevékenységükre, így ellátogattam az egyik workshopjukra, ahol természetesen a fókuszban a nő állt. Gyönyörű, impozáns épületbe invitáltak minket, ami rendhagyó módon egy lakás igazából. Ízlésesen, elegánsan van berendezve, mégis élhető, ráadásul varázslatos színekkel rendelkezik. Az embernek még minimálisan sem volt az az érzése, hogy valaki itt lakik. Nagy, nyitott terek, a beömlő napfény leginkább egy stílusos női beszélgető hely, közösségi tér érzetét keltette bennem vagy egy festőműhelyét. Szép számmal megjelentünk, mi nők is, így igazán „belaktuk” rögtön.  A téma fontosságát, időtlenségét is jelezve, mindenféle korosztályból képviseltettük magunk a hamvas húszasoktól a sokat megtapasztalt ötvenesekig. Főként olyan anyukák, nők érkeztek, akik szeretnének visszatalálni nőiességükhöz, egyéniségükhöz, önbizalmukhoz. De nem csak a korosztály volt vegyes, hanem az is honnan érkeztünk, vállalkozónőtől a Gyesen lévő anyukáig, irodistától a szolgáltató alkalmazottig, nagyon vegyes volt a felhozatal. Mégis megtaláltuk rögtön a kezdeti tapogatózások után a közös témákat..

Bea és Laura minőségi, izgalmas témát hozott erre a nyílt napra. Szó volt önazonosságról. Az öltözködésünkről, és arról, hogy mit fejezünk ki vele. Hogyan nyissunk az emberek felé bátran, pozitívan. Mire figyeljünk a testbeszédünknél és azzal mit üzenünk épp. Apró trükkök, praktikák segítségével mennyi dolgot elérhetünk. Milyen öltözködési stílusok vannak, melyeket Bea által tervezett Beangó ruhákkal mutattak be a lányok. Persze próbálgatni is lehetett és vásárolni is. Kedvenc gyönyörű, alkalmi fekete ruhám és Bea menyecskeruhája is ki volt állítva.

6l6c3216.JPG

Egyéb csemegét is kaptunk a workshop alatt. Egy kényeztető parafinos kézpakolást Csüri Noémi manikűrös keze által, illetve Bosnyák Jámbor Anita sminkes mutatta meg a szebbik arcunkat egy-egy hozzánk illő sminkkel. Aztán Réka, a csapat fotósa meg is örökítette a bátrabbakat egy-egy fotó erejéig.

6l6c3178.JPG

Jelentem, én mindhármat kipróbáltam nagy bátran. Noémi varázslatosan puha kezeket varázsolt nekem 15 perc alatt, amit most is érezni vélek még. Anita meglepett szolid, ám mégis nőies, varázslatos sminkjével. Eltalálta az ízlésem. Pont annyira és azt hangsúlyozta, amit kell, épp annyi csillogással és azokkal a színekkel, amik a legelőnyösebbek voltak számomra. Réka gyönyörű fotókat készített rólam, ami igazi önbizalom növelő volt, annak ellenére, hogy nem igazán szeretem, ha fotóznak. Sajnos Laurához nem jutottam be saját hibámból, pedig mindenkinek személyre szabott tíz perc jutott. Ezt pótolom majd valamikor, abban biztos vagyok.

6l6c3299.JPG

Bea mesélt a következő eseményekről és a további terveikről is nekem.

6l6c3301.JPG

Havonta tartunk „Önismeret és stílus workshopot”, negyedévente pedig „Egy nap önmagadért, nőiességedért és stílusodért workshopot”. Utóbbi egy intenzívebb történet, ebéddel. És ne feledjük, évente kétszer 2 napos stíluswellnesst tartunk, távol a város zajától. Lehetőség lesz a továbbiakban havonta egyszer "Szín és alkatelemzésre" is. Ezen kívül varró alapozó és divattervező képző is várható hamarosan. Ezek 1-3 hónapos képzések lesznek. Amin te most voltál, az egy nyílt nap volt az érdeklődőknek.

A segítségünkre van még Réka, a húgom a stílusműhely és a Beango fotósa és grafikusa volt. Ő felel a vizuális összképért. Ugyanakkor a műhely fotóstúdiója egyéni megkereséseket is teljesít, legyen az portré, divat-, vagy termékfotózás. Pálfia Petra tartalommal látja el a blogmagazinunkat, a Műhely Magazint, Csilla pedig Rékával a fotóstúdióban működik együtt különböző ötleteken, projekteken. Ők is elkötelezett támogatói a műhelynek Laura grafoterapeutaként felel a belsőért, én pedig a külsőért, ezeken a workshopokon. 

6l6c3176.JPG

Laurát is megszólaltattam

A célunk, hogy egy olyan pici városban, mint Baja, is hozzá tudjanak jutni nők a külső és belső megújuláshoz szakemberek segítségével. Ne kelljen ezért órákat utazni, és 1 egész napos szervezést véghezvinni a családdal, ha már kicsi gyerek is van. Fontosnak tartjuk, hogy a fővároson túl is legyen lehetőségük az énidőre, a megújulásra, csajos programra. A nyílt napokkal két célunk van. Egyrészt, hogy találkozzunk egymással, megismerjük egymást, így pontosabb képet kaphatunk arról, hogy mi az, ami a leginkább őket építené. Másrészt Énidőt szeretnénk nekik itt is adni. Volt olyan hölgy a nyílt napunkon, aki még soha nem kapott smink tanácsadást, vagy sminket senkitől. Ezek az élmények reményeink szerint mind emelik őket és az önbizalmukat. Szeretnénk, ha értenek és éreznek, hogy milyen nőnek lenni. Közös megbeszélésekkel készülünk mindig. Átbeszéljük, mi hogy lenne a legpraktikusabb, igyekszünk mindenre felkészülni, ami nyilván nem mindig sikerül és arra is készülünk mindig, hogy hogy tudjuk legjobban és leghatékonyabban irányt adni magukhoz az a néhány perc alatt, amíg velünk konzultálnak. A rövid workshopot, mint ami most is volt, előre egyeztetett tematika alapján állítottuk össze.

Szeretünk együtt dolgozni, fel szavakból is értjük egymást a lányokkal. A nyílt napokon és a workshopokon is olyan női energiák mozdulnak meg mindig, ami teljesen fel szokott tölteni minket. Érezzük az érdeklődést, látjuk a reakciókat és így, bő fél évvel az első workshop után, már egy-egy résztvevőnél a változást is. Ez rengeteg energiát ad nekünk. Kezd egy közösség kialakulni. Vannak visszatérő hölgyek is. Ez azt jelzi nekünk, hogy van igény arra, amit adni tudunk nekik.

Lévai Rékát is kifaggattam a munkájukról

Beával gyerekkorunkban sokat veszekedtünk, nem voltunk jó tesók. Azóta sokat változott a helyzet. Amikor pár éve Bajára költöztem, a kapcsolatunk nagyon megváltozott, alkotó társak lettünk. Folyton újabb és újabb ötletek pattantak ki a fejünkből, melyek csak megvalósításra várnak. Mai napig így működünk együtt. Jelenleg én vagyok a stílusműhely és Bea ruhamárkájának, a Beangonak a vizuális felelőse, és fotósa. Az évnyitón én készítettem a vendégekről portré-fotókat, melyet aztán retusálva, ajándékba meg is kapnak, szabad felhasználásra.

A lányok nagyot álmodtak és bizony nem féltek megvalósítani. Ezzel reményeim szerint felrázzák a környéket is majd csipkerózsika álmából. Rendezvényeik profizmusról, bájról, izgalmas témákról szólnak nőktől, nőknek, kortalanul. Egy belső utazás, némi külsőségekkel megbolondítva, melyekre érdemes ellátogatni.

Fotók: Lévai Réka

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban vagy szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás róla, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#beango #stílus #műhely #női #vállalkozás #stílusműhely #workshop #fotózás #smink #ruha #ruházat #műhelymagazin

86382819_474886229865170_6217492179217022976_n.jpg

6l6c3223.JPG

 

Könnyed romantika

Papp Csilla: A ​másik oldalról

people-2557411_640.jpg

Már nagyon rég került hozzám a könyv, így épp ideje volt kézbe vennem. Nem vonzott, csalogatott eléggé a cím és a borító is olyan semleges volt, nem tűnt ki az itthoni könyvrengetegből, pedig a fülszöveg elég sokat ígért. Na de most elkapott a hév és a romantikus könyv után is romantikus könyvet veszek le a polcról, szóval ő került sorra.  Szánom-bánom, hogy eddig hagytam parlagon a könyvet, mert befaltam két nap alatt, most hogy elővettem. Könnyed romantikus történet, mely érdekes témákat feszeget mégis. Első körben például azt, hogy mennyire másként látjuk mi nők és másként a férfiak a dolgokat. Aztán női bántalmazás, fenyegetés is helyet kapott az épülő románc mellett. A szövevényes emberi kapcsolatokra szintén nagy súlyt fektetett az írónő. És még nagyon sok dolog belefért a könyvbe. Volt benne izgalom, romantika, egy kis pszicho, dráma, és természetfeletti is némileg, bár utóbbit nem értettem annyira, simán elhagyható lett volna. 

covers_363691.jpg

Bevallom, nem is gondoltam, hogy első könyves szerző. Ezzel alaposan meglepett. Eléggé összeszedett volt az egész és egész jól megkomponált. A lendület, az apró adalékanyagok, amilyen tempóban azokat az írónő adagolta, a jó leíró részek és a dinamikus párbeszédek, mind fantasztikusak voltak. Néhol döcögős volt és nehezen indult meg az egész, kicsit túl is volt írva, hogy aztán kárpótoljon és száguldjon velem, mint a gyorsvonat a vége. A kerettörténet nagyszerű és egyszerű. Adott egy fiatal harmincas nő és egy ugyan annyi idős pasi, külön-külön nagy baráti társasággal. Mindkettő élete kielégítő, de lehetne jobb. Aztán egy szép nap keresztezik egymás útjait Jó, hogy mindkét fél részéről bemutatta a történteket a könyv. Bepillantást enged az író a női és férfi világba, gondolkodásmódba, az életükbe is. Hogy aztán érezzük, hogyan hatnak egymásra. Mint amikor bedobsz a tóba egy követ, ami hullámzást vált ki és hatással lesz mindenre a tavon, legyen szó egy a vízen ringatózó tavirózsáról vagy vízipókról, esetleg egy a mélyben úszó halról. Az ő egymás felé megtett lépteik is hatással lesznek a körülöttük élőkre és rájuk is.

A szereplők élők, hihetők, kedvelhetők, illetve az ellenkezője is igaz, nagyon gyűlölhetők is. Néhol túl egyszerű a megoldás és a mindenki párra talál rész volt túl sok, de ennek ellenére nagyon megszerettem a kötetet. A két főhős is amolyan hús-vér ember. Nem machó, alfahím és megmentésre vágyó, eltartott hölgyike. Nincs gazdag kivagyiság, menőség és hasonlók. Üde színfolt végre egy ilyen könyvet is olvasni.

És ketten ahogyan és amilyen körülmények között találtak egymásra, az valami zseniális. Talán azokat a részeket szerettem a legjobban, ahogy kerülgetik egymást, húzzák a másik fél agyát, puhatolóznak, majd egymásnak esnek konkrétan. Persze akadály van bőven, hiszen nem könyv, amiben nincs. Összeesküszik ellenük minden és mindenki. De ilyen a való élet is. 

Hanna egy egyszerű csajszi, akinek jó élete van, de a múltja miatt elég önbizalomhiányos. Érzi, hogy most sem teljes az élete, valami és valaki hiányzik belőle, de nem mer lépni, míg az élet megoldást nem kínál számára. Kicsit lelkizős, kicsit sérülékeny csajszi ő, de mégis szerethető, mindenféle apróbb hibája ellenére. Az írónő nagyon lassan adagolja Hanna előéletét, így az elején nehéz volt megkedvelni, míg meg nem kaptunk minden információt róla. Megvan a maga keresztje, ami kihat a mostani életére is. Én személy szerint a helyében többször is máshogy döntöttem volna. De mégis megértem az okait. Minden a múltban gyökerezik, aminek az árnyékából nem könnyű kilépni, főleg ha utoléri a jelenben is. Szerettem benne, hogy szép jellemfejlődésen megy keresztül, hogy igyekszik másokra is odafigyelni, sokszor a saját rovására is. 

Olivér volt az, aki rögtön elvarázsolt. Már az elején sejtettem, hogy izgalmas szereplő lesz, ami be is igazolódott hamar. Arany szíve van, ami néha pont a vesztét okozta. Ő már az elején is szimpatikus volt teljes egészében számomra kívülről, belülről. Kicsit inkább ő az, aki gyámolításra várt. Az ember rögtön a segítségére sietne. Van ilyen tökéletes ember az életben is? Aztán szerencsére kilépett a makulátlan, tökéletes pasi szerepből és abból is hogy vágyjunk a megmentésére és hibázott. Na onnan volt emberibb számomra. Néha naiv, könnyen megvezethető ember, máskor pedig egy őspasi. Szerencsére nem megvenni akarta Hannát, ahogy mostanában a legtöbb szerelmes regénynél érzem, hanem meghódítani.

Kettősük pedig robbant. Hihető, izgalmas, vicces, problémás páros ők, melyek úgy összeillenek, mint a borsó, meg a héja!

kissing-2353862_640.jpg

Nagyon sok mellékszereplő kapott helyet a könyvben. Talán túl sok is. De jó volt ez a szövevényes sokaság, a baráti civódások. Hozzáadtak a könyvhöz sokat. Amikor kellett tompítottak az élen, máskor jobb kedvre derítették az embert, persze volt, hogy ők okozták a galibát. Nem emelnék ki egyet sem közülük. Szerettem őket teljes egészében. Hol van ez a jó társaság? Mi is csatlakoznánk férjjel. A jó nagy dumálások, egymás húzása, az esti kiruccanások, egymás segítése..

A kerettörténet mellé nagyon sok pluszt kapott a könyv. Csodálom, hogy minden bele fért és kellően ki lett bontva. Nem érinti a nehezebb témákat mélyebben, csak a felszínt kapargatja, ami nekem most pont elég volt. Talán a kevesebb, néha több elvet követhette volna Csilla és kevesebb konfliktust tehetett volna bele és veszélyhelyzetet. Akkor még jobban ki tudott volna bontani minden szálat, nagyobb mélységekig. De így is kellően élvezetes volt. Hogy a csudába tudott ennyi történést, szereplőt, témát kézben tartani kezdő író létére? Gőzöm sincs, de működött.

Vigyázat megrázó függővég! Mert hogy sorozat. A könyv folytatása az Azon is túl, már szintén kapható. 

Engem megvett, elandalított, felidegesített, megnevettetett és teljességében kikapcsolt a külvilágból. Megnyert az írónő magának, azt mondhatom! Könnyed kacagás, finom erotika, melegség, barátságok, bajtársiasság, dráma, könnyek, érzések, izgalom, félelem, mélyen szántó gondolatok, mély témák...

Fülszöveg:

Vajon mi, nők és férfiak tényleg szemben állunk egymással?

Papp Csilla regényéből megtudhatjuk, milyen a másik oldalról nézni önmagunkat.
A történetben Hanna és Olivér nem hétköznapi megismerkedését, kapcsolatuk alakulását kísérhetjük figyelemmel – cukormáz és szirup nélkül. Egy mámoros éjszakán egy közös ismerősük révén telefonos szexbe bonyolódnak. Mindkettőjükben mély nyomot hagy az első „találkozás", annak ellenére, hogy lehetetlen szituációból fakadt. Az egymáshoz vezető út pedig sok meglepetést tartogat.

A regény komoly társadalmi problémákat is feszeget: nők bántalmazása, válás, haláleset feldolgozása, mindezt azonban könnyed, szórakoztató stílusban. Ezekben az élethelyzetekben Hannának egy különleges segítője is akad, az autóbalesetben elhunyt gyermekkori barátjának, Péternek a szelleme. Végül megbizonyosodhatunk arról is, hogy nincsenek véletlenek. Hannának is döntenie kell: melyik oldalt választja…

326 oldal 
ISBN: 9786155252891
recenzió

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban vagy szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás róla, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#könyv #szerelem #romantika #egymásratalálás #Álomgyár 

Az öt szeretetnyelv és hozzá tartozó könyvek

woman-570883_640_1.jpg

Ismered? Hallottál már a szeretetnyelv kifejezésről?  Gary Chapman amerikai író, párkapcsolati szakértő, házassági tanácsadó, lelkész alkotta meg a kifejezést 1992-ben. Ekkor írta a hasonló címen futó könyvét is. Bevallom, még nem olvastam, de roppant érdekel a könyv és a téma is. Borzasztóan fontos beszélni róla. De nem csak beszélni, hanem megélni, érezni, átélni, adni, kifejezni is.  Ezek mindegyikére szüksége van az embernek ahhoz, hogy kifejezze szeretetét, szerelmét, ragaszkodását, örömét. Szüksége van nem csak a túléléshez, hanem ahhoz is, hogy minden egyes napja kellemesen teljen, a rosszabb időkben legyen mihez visszanyúlnia támaszként...

 

Mindegyik nagyon fontos. De egy kicsit csavarok a dolgon és nem kifejezetten a szeretetnyelvekről akarok írni nektek, nem a nálam betöltő szerepükről, hanem ajánlani szeretnék hozzá öt különböző könyvet. 

Az öt konkrét szeretetnyelv szerinte: 

Minőségi idő

Az idő egy nagyon relatív dolog. Hol nagyon sok van belőle, túl sok is, máskor pedig nyújtanánk, hogy tovább tartson, később jöjjön el a pillanat. Az egyik legértékesebb fizetőeszközünk az idő. Valakinek 3 perc semmiség. Másnak túl hosszú vagy túl rövid idő. Allisonnak elég a három perc ahhoz, hogy megváltozzon az élete teljesen. 

Jessica Park: 180 seconds-180 másodperc (Könyvmolyképző kiadó)

covers_580407.jpg

Ajándékozás

Minden egyes kis tárgy örök emléket állít annak a pillanatnak. Ezt később jó kézbe venni, emlékezni. Ezek a tárgyak nélkül sivár az életünk, unalmas. Lehet bármi, ami nagy fontossággal bírhat, egy levél, egy rózsa, egy mozijegy, bármi, ami másnak kacat, lom, papírfecni, nekünk emlék. A könyvben szereplő Holly a múltból, halott férjétől kap egy adag borítékot, melyből minden hónapban csak egyet bonthat ki. 

Cecelia Ahern: UI: Szeretlek (Athenaeum kiadó)

covers_564425.jpg

Elismerő szavak

Mindenkinek kellenek az elismerő szavak, a bátorító sorok, a támogató közeg. Kell, hogy valaki elmondja nekik, igenis sokat érnek! Becsüljék meg, szeressék önmaguk és ne legyenek a saját ellenségük. Judit könyve az örömről, a tanulható boldogságról, önbecsülésről szól. Bátorít, dicsér, támpontokat ad, előre lendít!

Hidasi Judit: 99 gondolat a szeretetről (Álomgyár kiadó)

covers_558420_1.jpg

 

Szívességek

Az apró szívességek, segítő, jó szándék sokat számít az életben. Mindig valamilyen úton-módon visszakapjuk az univerzumból. Nincs ezzel másként a könyvben szereplő ikerpár sem. Néhol segítik, néhol visszatartják egymást. Egy apró mozzanat, egy elejtett mondat is nagy vihart arathat vagy lenyugtathat. 

Jandy Nelson:Neked adom a napot (Libri kiadó)

covers_355564_1.jpg

Testi érintés

Érintés nélkül az ember nem bírja huzamosabb ideig. Még az állatoknak is kell a közelség, az intimitás, a társas lét. Az ember sem élhet egyedül, mindenféle simogatás, puszi, ölelés, meghittség, közelség nélkül. Egyszerűen beleőrül. Az utolsó szeretetnyelvhez kapcsolódva két könyvet is megemlítenék, mert annyira adja mindkettő magát a témához. Az első kötetben egy kislányt sorsára hagynak a mocsárban, aki emberek, szeretet híján az állatok segítségével marad életben, ők tartják benne a lelket a legnehezebb időkben is, hiszen az emberek elhagyják és újra elhagyják. A második könyvben egy kislányt elrabolnak, majd a sors úgy hozza, hogy egyedül marad, minden támogatás nélkül a dzsungelben. A tanítói, a segítői, az életben maradáshoz szükséges kulcs szintén az állatoknál találandó. Ő végül visszatér az emberek közé, de milyen áron...

Az első Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek (Líra kiadó)

covers_549198_1.jpg

Marina Chapman, Vanessa James, Lynne Barrett-Lee: A lány, akinek nem volt neve (21. század kiadó)

covers_545780_1.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban vagy szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás róla, ott is megtalálsz.

ReAd-blog 

#ReAd #blog #válogatás #könyvek #kiadó #kiadók #olvasmányok #szeretetnyelv #szeretet

.

Le a tökéletességgel!

Senki sem tökéletes!

amazed-19214_640.jpg

Nem irigylem a mai nőket. Mindenhonnan az ömlik ránk, hogy a nő akkor kívánatos, akkor igazi nő, ha az élet összes területén toppon van. Vigyen el a hátán mindent, akár segítség nélkül is, de jó képet is vágjon ám hozzá. Panaszkodni nem ér! Elvárások elvárások hátán. Közben a média mutatja a tökéletes nők tömkelegét, az insta okádja ki magából a beállított, makulátlan, sosem hibázó nők képeit, a facebookon mutogatjuk a legszebb pillanatainkat, de csakis a legjobbakat, legszebbeket. Mindenhonnan az folyik, hogy a csinos, tökéletes, tökéletes élettel rendelkező nők az etalonok. Azt persze nem mutatja, hogy milyen áron érik el ők. Milyen munka van vele. Milyen segítők állanak a háttérben. Vagy az bizony az egy beállított pillanat, egy elkapott mozzanata a tökéletes nőnek, aki lehet két perc múlva a smink nélkül már nem is annyira tökéletes. Hatalmas elvárásokat támaszt az egyszerű nők felé ez, amit nagyon nehéz megugorni. Aztán persze csodálkozunk, hogy annyi az önbizalomhiányos ember. 

Vigyázat irónia következik magas fokon! Csak erős idegzetűeknek!

blonde-2198759_640_1.jpg

Egy nő adjon magára, legyen csinos, vékony, azaz sportoljon. A szülés után rögtön legyen ideje mindenféle szépítkezésre, ne hanyagolja el a külsejét, de az anyaságra is rögtön érezzen rá. Ha magassarkúban, talpig sminkben várja élete párját a kórházi ajtóban, az már pont jó. Csak semmi depresszió, fáradság, kérem szépen. No plusz súly és csíkos bőr. Sminkeljen is meg nem is. Járjon is el fodrászhoz, manikűröshöz, kozmetikába, meg nem is. Hiszen ha nem megy el, akkor elhagyja magát. Ha elmegy, magára hagyja azt  a gyereket. Milyen anya az ilyen?

Semmiképp se térjen el a mai kor ideáljától. Se hosszában, se széltében, se színeiben!

Dolgozzon, ne tartassa el magát, de párját azért ne pipálja le, milyen az már, ha többet keres a férfinál? Karrier? Jó ha akad, de csak minden más után állhat a fontossági sorrendben. Ha túl nagy karriert fut be, akkor nem családanya, karrierista nő, csak magára gondol. Mit mutogatja magát mindenhol? Ha pedig semmi karrier, akkor csak egy anya. Semmi jövőképe nincs? Most azt hiszi, ha szült, akkor már letett az asztalra valamit? Mit tud felmutatni a porontyon kívül?

De gyereket is neveljen egyúttal, a lehető legjobban, csak semmi vivódás. Tökéletesen kell tudni azonnal a gyerekekkel bánni és slussz. Hiszen az XY újság is megírta. Ez velünk születik, kódolva van bennünk. A szoptatás smafu, mindenki kisujjból kirázza. A természetes szülés is csak egy állapot, ha meg császár, akkor mit nyavalyog azon a sliccen a hasán, az nem szülés. Különben is, van olyan, mint a férfinátha?

A háztartás, főzés, takarítás alaptartozék, hiszen a nő feladata. Nagyanyáink még kézzel mostak, nem volt mosogató, sem mindenféle kütyü a háztartásban. Mi meg itt jó dolgunkban azt sem tudjuk, mit kezdjünk a szabadidőnkkel, mégis megy a rinya. Ej de jó dolgunk van, kérem szépen!

people-2592050_640.jpg

Valósítsa meg önmagát, de mégis éljen a családjának az a nő. Egész nap otthon gubbaszt? Milyen dolog már? Semmi élete, csak az anyaság! El mer menni a barátaival? Akkor meg anya az ilyen? Magára hagyja?

Jó, ha meg tud szólalni és a kapanyél nem lóg ki a szájából. Okos legyen, de ne túlságosan. Tanuljon, képezze magát, vagy inkább mégsem. A végén még okosabb lesz a pasasnál. De hozzá tudjon már szólni az autós témákhoz, nem baj, ha szerelni is tud, az IKEA bútor nem rakja össze magát. Hát ennyire "anyátlan", hogy még ezt sem tudja?

Mit lóg az a szerencsétlen nő a közösségi hálón egyfolytában? Hogy merészeli? Már megint unatkozik? Inkább főzne egy fránya bablevest az urának. Reméljük a nokedli is megy! Vagy minimum kössön egy mellényt, miközben bedobja a mosást, elmosogat...

Ugye mindezek mellett türelmes, megértő, segítőkész, mindent elintéz, kedves, mindig kapható egy alapos szexre, mosolyog, sosem fáradt, nyűgös, nem panaszkodik....

Tovább is van, mondjam még?! Á! Inkább hagyjuk...

Emberek ébresztő! Nem gépek vagyunk, hanem hús-vér emberek, nők. Nem lehetünk az élet minden területén mindig a legjobbak. Nem vihetünk a hátunkon mindent (is) egyszerre. Hibázunk, fáradunk, elmarad valami, nem úgy sikerül...Eltérünk  a nagy átlagtól. Soha nem leszünk tökéletesek, hiszen senki sem az! Nem, még a TV mutatta celebek sem maguktól olyan szépek, mosolygósak és bizony ők sem mindig elbűvölőek! Tökéletesnek, meg cseppet sem tökéletesek! Mint ahogy senki sem az, hiába akarja az ellenkezőjének a látszatát mutatni!

És mindez miért a női nemre hegyeztem ki leginkább? Mert talán mi vesszük magunkra annyira. A férfiakat kevésbé érdekli ez, ráadásul nekik tökéletlenül is jók vagyunk. Ők nem nyüsztetik magukat, mert két kilóval nehezebbek lettek. Mi állítjuk ezt a lehetetlenül magas mércét magunk elé! De cáfoljatok meg, ha tévedek!

A férfiak is hajszolják a tökéletesség délibábját? Ők támasztják a magas elvárásokat elénk vagy mi magunk?

ReAd-blog

#élet #nő #mérce #elvárások #nőiélet #bejegyzés #vitaindító 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban vagy szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás róla, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

rear-mirror-2366457_640.jpg

Egy éves a ReAd blog hamarosan!

Szülinapozzunk!

71230815_2553484801378185_7934628664027643904_n_1.jpg

Hamarosan első szülinapját ünnepli a blogom. Pontosan március 4-én került fel az első bejegyzésem ide, a Minden babának jár kampányról, amiben idén is részt szeretnék venni és hamarosan indul újra. aztán nagy utat járt be a blog. megtaláltam a hangom, az engem érdeklő témákat, embereket. Igen jelentős mérföldkő számomra ez az egy év. Örülök,hogy ilyen jól sikerült elérni. Gyorsan eltelt, az biztos. Írhatnék most statisztikát nektek, hogy ennyi idő alatt hányan olvastatok és az Index, Index2 mennyi alkalommal emelte ki egy-egy bejegyzésem, mennyi a feliratkozó, állandó olvasóim száma, de nem teszem. (Ha érdekel, szívesen megsúgom, csak neked.) Ma ünnepelni szeretnék inkább.

Már közel 8 éve vezetek blogot, szám szerint ez a harmadik verzió. Mindig kerestem a megfelelő helyet, blog kinézetet, a stílusomat, a témákat. Azt hiszem, most megtaláltam a megfelelőt mindegyikből, a keveredési arányt is, ahogy váltakoznak a könyvajánlók, a magamról írt bejegyzések és ahol külsősöket is megszólítok... Csupa olyan dolog kap helyet, ami engem nagyon foglalkoztat, érdekel. Remélem ti is érdekesnek találjátok a blogon megjelenő cikkeket. Igyekszem értékes, szórakoztató tartalmakat gyártani nektek, amiért érdemes minden nap ellátogatni hozzám.

Azt is elmondhatom, hogy kinőtte magát a blog. Egyszerű hobbynak indult, de már jóval több annál. Már nem csak magamnak pötyögöm be a dolgokat, hogy ne fedje a feledés homálya, hanem másoknak is írok. Érdekel, mi foglalkoztatja a nagy többséget. Segíteni vágyok vagy csak be szeretnék mutatni egy-egy embert, érdekes dolgot, beszélgetésre érdemes témát, az érzéseimet, a véleményemet. 

Na de ennyi rólam. Ha már szülinap, akkor illik ajándékot hozni, ugye? Most én hozok nektek egy kis meglepetést az Olvashop jóvoltából. Mivel azért nagyrészt könyves blog, így adott volt, hogy könyves apróságot kaphat a nyertes. Van kedvetek játszani?

Az olvasás nagyon klassz időtöltés. Elvarázsol, megvigasztal, jó kedvre derít, tanít...és még ezer féle dolgot elmondhatnék róla, én miért szeretem. Olvassatok sokat! Szerencsére sok híresség, celeb, színész, író, blogger, vlogger is jó példával jár előttünk. A cikk alatt mutatok is pár képet érdekességképpen.

57491823_2532921643426121_5835445299115458560_n_1.png

És akkor következzen a nyeremény. Bizonyára arra vagytok a legkíváncsibbak, ha már ennyit végigolvastatok.

Az Olvashop felajánlott a nyertesnek egy ajakbalzsam, könyvjelző és kitűzőt tartalmazó csomagot. Szóval az első helyezett azt a fantasztikus csomagot fogja kapni, ami az alábbi képen van. De tovább is van még...

83377029_1035437583482823_1764950259772948480_n.jpg

Én is felajánlok egy nyereményt, hogy ne csak egy ember örülhessen a játéknak. Az általatok elküldött kívánságlistátokról választok egy könyvet és azt megveszem, elküldöm nektek. Ez a vigaszajándék.

Gondolom azt is szeretnétek tudni,hogy mi a teendő ahhoz, hogy megnyerhessétek. Hivatalosan nem kérhetek megosztást, a Figyelem gomb nyomását, likeot, befigyelést, de megköszönöm, ha bármelyiket megcsináljátok nálam és az Olvashop oldalán itt.

Így a feladat az, hogy tippeljétek meg, hogy szerintetek a KSH adatai szerint 2018-ban mennyi könyv, tankönyv, munkafüzet került nyomtatásba? Meglesni nem ér, tippeljetek! A számhoz legközelebb eső nyeri az Olvashop csomagot. Aranyos gyerekpraclik segítségével a játékban részt vevő, tippelő és könyves kívánságlistáját elküldő személy között sorsolok majd. Írjatok, játszatok sokan! 

Szóval mi a teendőd? 2020.02.04-től 2020.02.19-ig írj itt a bejegyzés alatt vagy ha nem sikerül, akkor a judyadry@gmail.com email címre, hogy szerinted hány könyvet, tankönyvet nyomtattak ki a KSH szerint, továbbá küldj egy általad nagyon vágyott könyveket tartalmazó, legalább tíz könyvből álló listát. A játékban a facebook és más platformok nem vesznek részt. Kizárólag hazai, Magyarországi címre tudunk postázni. Két nyertes lesz. Sorsolni 2020.02.22-én fogok gyerekeim segítségével. A játék támogatója az Olvashop weboldal és a blogom, én. 

Addig is, míg gondolkodtok rajta, mi lehet a pontos szám és milyen könyveket szeretnétek nagyon, nézzétek meg, mennyi hazai és külföldi híresség szeret olvasni. Mert olvasni jó, olvasni szexi. Olvassatok könyveket és a blogomat is!

ReAd-blog

#read #olvasás #blog #nyeremény #játék

83224216_2805919846134678_207330943394906112_o.jpg

1tom.jpg

83253989_2805934566133206_4551577671946993664_o.jpg

83175970_2805945666132096_3273534630317260800_o.jpg

83015291_2805920986134564_937114812620472320_o.jpg

1ben.jpg

 

5 fontos dolog, amit vegyél figyelembe báli ruha választásnál

Hogyan válasszunk báli ruhát?

fodros-maxi-ruha.jpg

Januárral megkezdődött a báliszezon és hamarosan az esküvői is kezdetét veszi. Ilyenkor talán a legtöbb fejtörést nekünk nőknek az okozza, mit vegyünk fel. 

Egy báli ruhát nem hordunk a mindennapokban, csak meglehetősen ritkán, így nagyon fontos a kiválasztásánál, hogy az a lehető legjobb legyen. Öt fontos tényezőt kell figyelembe venned, mielőtt ténylegesen megveszed azt a ruhát, amit múltkoriban kinéztél a kirakatban vagy egy újságban.

egyvallas-alkalmi-ruha.jpg

Az első és egyik legfontosabb, hogy ahhoz az alkalomhoz megfelelő legyen, amire kinézted. Mást kell viselni egy esküvőn és megint mást egy bálon. Általában van egy Dress Code, ahol megadják, pontosan mit hordhatsz az adott eseményen, milyen formában. Ezt az öltözködési tanácsot nem csak illik, hanem mindig be kell tartani. Fehér, csipkés ruhát ne esküvőre vásárolj például, ugyanakkor báli ruhának épp az a megfelelő. Az a csinos rövid koktélruha viszont a nívós Operabálba nem lesz elegendő viselhető, mert ott más az öltözködési szabály. Gondold végig, mire szeretnéd a ruhát felvenni, ahhoz az alkalomhoz hogyan kell öltözni, mit viselnél szívesen és ezek alapján essen a választásod a legmegfelelőbb ruhadarabra.

viragmintas-ruha.jpg

A másik nagyon fontos dolog, hogy az adott ruha a te alkatodhoz illő legyen. Hiába tetszik neked a sellő fazonú szoknya, ha nagyon alacsony vagy és még kisebbnek fogsz mutatni benne. Egy, az alkatra megfelelő ruha kiemeli az erősségeidet, eltünteti a gyengeségeidet. Néztél már olyan válogatásokat, ahol egy adott öltözet két másik hírességen teljesen máshogy állt? Az egyik nagyon csinos volt benne, mintha rászabták volna, a másikon pedig bődületesen furán hatott. Egyszerű, nem a saját alkatának, stílusának megfelelő ruhadarabot viselt, azért nem állt jól neki. Egy jó ruha nemcsak öltöztet, hanem kiemel téged, izgalmasabbá tesz.

alkalmi-ruha.jpg

A harmadik ponthoz szintén egy nagyon fontos alapszabályt lehet írni. Kényelem. Csak olyan ruhát viselj, amiben jól érzed magad. Nem tudod méltósággal viselni azt a ruhadarabot, mert szúr, nyom, rövid, túl hosszú, szoros, bő, elcsúszkál? Ez meglátszódik rajtad és a viselkedéseden. Nem csak hogy nem fogod jól érezni magad azon napon, hanem mások is észre fogják venni, hogy feszengsz. Az nem a te ruhád, amiben nem érzed jól magad, hiába csinos és alkalomhoz illő. Érezd jól benne magad, az fontos! Legyen kényelmes az a ruha!

dzsorze-ruha-pliszirozassal.jpg

A minőség a negyedik fontos tényező. Nem azt mondom, hogy a drága ruhadarabot válassz, hanem azt, hogy a minőségit. A ruhán látszik, hogy milyen minőséget képvisel. Egy alacsonyabb árkategóriájú ruha is lehet kényelmes, csinos és bizony minőségi is, mint ahogy a legdrágább ruha is vállalhatatlanul rossz. Fontos, hogy ne legyen elszabott, ne lógjanak ki belőle cérnák, az anyagai is megfelelő legyen, ne gyűrődjön, ne szakadjon könnyen. Rengeteg ruhabaki okozója a rossz minőség.  Ha már egy ilyen ritkán viselt ruhadarabot veszel, törekedj arra, hogy az a lehető legjobb minőségű legyen. Meghálálja a ruha, hidd el. Neked sem mindegy, hogy első alkalom után ki kell dobnod, vagy máskor még hordhatod esetleg a gyönyörű ruhád.Az elsőrangú ruha előkelőséget sugároz, magabiztosságot és időtállóbb is.

alkalmi-ruha-kivagasokkal.jpg

Stílus. Mindenkinek van egy adott stílusa, amin belül választja az mindenkori ruhadarabjait. Ne egy bál alkalmával akarj Hamupipőkévé válni, ha korábban nem azt a stílust képviselted és később sem azt szeretnéd. Néha tényleg jó egy teljesen más megjelenést felvenni, mint a megszokott, de inkább maradj hű a megszokott arculatodnál. A kiválasztott ruha passzoljon az egyéniségedhez!

 

alkalmi-ruha_1.jpg

Tudom, öt szempontot fogok írni, de ide kívánkozik még a kihasználhatóság is. Vásárolj úgy báli ruhát, hogy több alkalommal is tudd hordani!

Jó vásárlást, szépséges ruhát és kellemes bált kívánok!

A cikkhez a képi anyagot a @Bonprix szolgáltatta. Ha megtetszett némelyik ruha vagy úgy döntenél, szükséged van egy báli ruhára, ezen a linken nézelődj.

ReAd-blog

#bonprix #itsme #blog #blogger #divat #ruha #bál #báliszezon #csinos #estélyi #báli #koktél #esküvői

csipkes-ruha.jpg

alkalmi-ruha_2.jpg

 

 

Egy mese, mely eléggé meghökkent

Dér Adrienn: A ​kaszabmanó

covers_554185.jpg

Mindig keresem és kutatom a nem szokványos meséket. Valahogy olyan jó, ha nem a megszokott, sablonos történetek kerülnek a kezünk ügyébe. Jó kicsit renitensnek lenni. És persze nem mindig a gyereknek választok mesét olvasnivalóul. Ez a kötet is elég szövevényes úton került hozzám és nem kifejezetten a gyerekeknek érkezett. De nem is ez a lényeg. Örülök, hogy sort kerítettem rá, mert megérte.

A színe, a mintája, a kemény borító csak úgy kínáltatja magát. Kiugrik a sok megszokott, gyerekeknek szánt mesefigurás borító közül. Egyszerűen imádom. Szemet gyönyörködtető. Sokáig lehet csodálni, mindig mutat egy új részletet az eldugott lényekből. Viszont a betűtípus nehezen olvasható, azt átgondoltam volna még. Végül maga a belső, a belbecs is azt adta, amit kínált külsőleg, érdekességet, izgalmat, nagyban mást a megszokottól. Mesében a mese. Zseniális húzás, de nekem kicsit emlékeztetett a Tintaszív című könyvre. Kalandos, színes, sok fura szereplőt, humort, iróniát, rejtett dolgokat is felvonultató könyv. Korosztályilag talán 10 körülieknek ajánlanám. A nyelvezete egyszerű, a fejezetek rövidek, könnyű olvasni, viszont az irónia, a néha inkább sötét szereplők, fura történések miatt a kicsik nem élveznék, értenék annyira. Fiús, ugyanakkor lányos is egyúttal. Igazán uniszex kötet, melyet mindkét nem élvezettel olvashat. Az elején fura volt olvasni, idegen volt számomra, majd szép fokozatosan hozzászoktam különlegességéhez. A nyelvezete változatos, érzékletes, könnyen érthető, közérthető. Unni, az nem untam egy másodpercet sem. Szép lassan adagolja a történteket, így ne várjatok száguldást azért. Vannak apróbb hibái, de semmi vészes, kiugró. Néhol egy kicsit bővebb kifejtés, máshol kevésbé bő, egy kis igazítás, pár szál jobb elvarrása és fel sem tűnnének ezek a pici bakik. Tipikus első könyves szerzői hibák, melyek a következő kötetre elsimulnak majd. 

composing-2391033_640.jpg

Az szereplők, az ábrázolás, a lények eltérnek a megszokottól. Egy folyton csokit eszegető, másra nem gondoló kisfiú a főszereplő segédjeként, tündérkatonák, lávatündérek, kaszabmanók, griff fiókák és hasonló, ismeretlen lények, furábbnál furább helyszínek, szokások. Kicsit talán bizarrnak is mondanám legtöbbjét. A fejezetek és a könyv rövidsége miatt hiányérzetem támadt. Bővebb bevezetőt, nem csak egy-egy odavetett mondatot érdemeltek volna. Értem én, hogy ezzel a kisebb korosztályt célozta meg az írónő, én mégis a nagyobb korosztálynak ajánlanám leginkább, és miattuk elfért volna bővebb kifejtés, hosszabb fejezetek. Megérdemelt volna egy-egy helyszín a kalandozás során jóval többet, mint ahogy a karakterek is. Nagyon jól megalkotott világokat kapunk, izgalmas lényeket, melyek teljesen új keletűek, nem a megszokott sima tündérek vagy cuki manók. Azt kell mondjam, ötlet dús, színes fantáziával megálmodott írónő készítette a könyvet. Élveztem az eltérőtől megszokottat. Imádtam, hogy bátran nyúlt az iróniához, a kikarikírozáshoz. Görbe tükör is lehetne a mai meséknek. Legalábbis én éreztem benne egy cseppnyit ezekből. 

fantasy-2750995_640.jpg

A történet és a szereplők szerethetők. Ede, a hősünk cseppet sem idealizált szereplő. Egy egyszerű kisfiú, aki megkaparintja édesanyja féltve őrzött kéziratát, ami talán épp büntetésből is kicsit, de magába szippantja. Nagyon cuki, bátor kis hős, amiért könnyű megkedvelni. Hibázik és nehezen találja föl magát a különös világban, fél, ám mégis bátor lesz. Jó kis jellemfejlődésen megy keresztül. Segítségére lesz útján számtalan barát és barátnak sem hitt egyén. Igazi világmegmentős kóborlás következik különös tájakon, amit rettenetesen élveztem személy szerint. Persze itt is vannak rosszak és jók, de tanuld meg, semmi sem az, aminek elsőre látszik!

Meghökkentő mese a javából. Szórakoztató? Na ná! Kikapcsol? Persze! Vidámságot varázsol és egy világot, mely meghökkent majd mindenkit. 

Buzási Viktória mesés rajzait különösen imádtam. Annyira illenek a történethez és az általam is elképzelt figurákhoz.

Már csak egy kérdésem van. Miért nem lett még népszerűbb ez a kötet? Apró hibái vannak, mégis annyira egyedi látásmódon keresztül szórakoztatja a gyerekeket! Elfogadás, barátság, szeretet is helyet kap benne és bátorság, kitartás is. 

Fülszöveg: 

Ede egy éjszaka megkaparintja édesanyja kéziratát, ami a lávatündérek legújabb kalandjairól szól. Nem sejti azonban, hogy ő maga is a történet részesévé válik: a mese ugyanis magába szippantja. Odaát segítenie kell visszaszerezni az ellopott lávagömböt, máskülönben a lávatündérek népe elpusztul. Így hát felkerekedik egy kis csapattal, és a keresésére indul.
Vajon sikerül időben megtalálniuk a rejtélyes tolvajt és visszaszerezniük a lávagömböt? Ki követi őket árnyékként mindenhova? És mit keres egy rozmár a sivatag homokjában?
Ede útja során különös és furcsa lényekkel találkozik, rejtélyes, rémisztő és valószerűtlen helyeken fordul meg, miközben új barátokra lel, és rájön: a segítség néha a legváratlanabb formában érkezik. 

112 oldal
ISBN: 9789632638447
llusztráltaBuzási Viktória
ReAd-blog
#könyv #mese #izgalmas #más #kaszabmanó #lények #fantasymese

Álomgyáros kedvcsináló

Körülnéztem az Álomgyár kiadó most megjelent vagy hamarosan érkező könyvei között. Ebből készítettem nektek egy kedvcsináló válogatást. Szeretek nézelődni, mik várhatók a közeljövőben, listát készíteni, mit szeretnék még beszerezni. Nem tudom hogy vagytok vele, de én sosem szeretnék kifogyni az olvasmányokból. Íme az én válogatásom:

A január pont jó időpont arra, hogy elgondolkodj egy kicsit magadról, hogy rendbe tegyél mindent, boldog legyél. Ez a könyv a legmegfelelőbb segítség hozzá.

Hidasi Judit: 99 gondolat a szeretetről

covers_558420.jpg

Az önszeretet sokkal több, mint elmerülni egy kád illatos vízben, miközben csokit eszegetünk.
A szeretet néha bonyolult, kemény munka, és nem is mutatja meg magát mindennap.
Az elfogadást, az önazonosságot, a szeretetet és a boldogságot azonban meg lehet tanulni és lehet fejleszteni.
Hidasi Judit, a nagy sikerű Gondolatmappa című könyv szerzőjének vadonatúj, gondolatébresztő könyve egy 99 napos program, amely közelebb viszi az olvasót a teljesebb élethez.
Egy különleges kötet, melynek segítségével mindennap tanulhatunk valamit önmagunkról, a gondolatainkról, az érzéseinkről.
99 gondolat, 99 írás rólunk és a szeretetről.
Indulj el egy új úton ennek a könyvnek a segítségével, és mire az utazás végére érsz, sokkal jobban megismerheted önmagad!

 

Ha könnyed, romantikára vágysz és utazásra.

covers_588343.jpg

Nyár, ​szerelem, Róma…

Caroline Wood, a népszerű londoni női magazin szerkesztője egyre sikeresebb a munkájában, magánélete azonban hagy némi kívánnivalót maga után. Párja, Tom, aki Barcelona egyik felkapott szállodáját vezeti, sokkal ritkábban látogat el hozzá Londonba, mint azt Caro szeretné, és a lányt is köti a munkája a hazájához.

Megjelenésének várható időpontja: 2020. június 15.

 

Ha valami fajsúlyos, nehéz olvasmányra vágynál.

Alan Gratz: A ​végső megoldás: a remény 
covers_583489.jpg

Mindent elvehettek tőle. Csak a reményt nem!
Tíz koncentrációs tábor.
Tíz hely, ahol éheztették, kínozták, rabszolgamunkára hajtották.
Ahol halomra gyilkolták a zsidókat.
Nem volt esélye, tudta jól…
Janek Grüner mégis életben akart maradni.
Tizenegy éves volt, amikor a nácik bevonultak szülővárosába, Krakkóba.
Mindent és mindenkit elvettek tőle, akit szeretett, táborból táborba hurcolták.
Már nem volt neve, csak száma: ő volt a B-3087-es fogoly, ahogy azt a karjára tetoválták.
A pokol hétköznapi valósággá vált. A zsúfolt marhavagonok, a barakkok, a kegyetlen őrök, a mindennap bőséggel arató halál. Felvonultak előtte a holokauszt azóta elhíresült…

 

Ha valami szenvedélyesre vágynál olvasmányul.

Kendall Ryan: Fagyos ​szenvedély
covers_583006.jpg
Amikor a józan ész mit sem ér…
A pszichológiát hallgató Ashlyn Drake szép, rendezett élete az őrületbe fordul, amikor megtalálja az amnéziatézisének tökéletes alanyát. A kórházban fekvő fiatal férfinak semmiféle emléke nincs a korábbi életéről, beleértve a gyilkosságot is, melynek elkövetéséért éppen megvádolták.
Józan esze ellenére Ashlynt úgy vonzza ez a férfi, mint a lepkét a fény. Talán mert annyira hihetetlenül férfias, és még a kórházi ágyhoz bilincselve is úgy fest, mint valami kölnireklám – az Őrület Illata. Vagy talán csak túl sok magányos éjszakát töltött tanulással. Bárhogy legyen is, Ashlyn eltökéli, hogy segít a férfinak megoldani a múltja rejtélyét. Elkezdi kibogozni, ki is volt azelőtt, felhasználva a titokzatos tetoválásait és a festményeit mint egyetlen lehetséges kiindulópontot.
Amikor végül rájön a titkára, képtelen megmondani, melyik a valódi személyisége: a gyengéd szerető, akibe beleszeretett, vagy a zűrös fickó a sötét múlttal.
Megjelenésének várható időpontja: 2020. február 19.
Ha valami családosat, emberi kapcsolatosat olvasnál
Palotás Petra: Kötéltánc
covers_578525.jpg
Palotás Petra legújabb történetével, a Circus Monte-Carlóval egy igazi, érzelmektől fűtött kétrészes családregényt kapunk. Egy több országon átívelő históriát, amely a nyolcvanas évek semmihez sem hasonlítható hangulatával különleges világba kalauzol bennünket. Egy könyvet, amelyben a cirkusz porondján éppúgy főszerepet kap a rettegés, a szenvedély és a szemfényvesztés, mint a politikában.
Megjelenésének várható időpontja: 2020. március 20.
Ha szereted a lélektani pszicho-trillert
Ludányi Bettina: Kettőnk ​titka
covers_563768.jpg
Niki Varela alkoholista. Lassan egy éve nem iszik, mégis különös dolgokat tapasztal maga körül. Időről időre üres borosüvegek tűnnek fel a lakásában. Hiába állítja, hogy nincs köze hozzájuk, még a legjobb barátnője sem hisz neki. Nem is csoda, hiszen egyetlen betörésre utaló jel sincs.
Alexios Hallas pszichológust valaki felkérik egy nyomozáshoz,így hozza össze a sors Nikivel. Hiába foglalkozik évek óta függőkkel, még így sem ismeri fel időben, mi folyik a lány körül.
Egy alkoholfüggő képzelgéseiről lenne szó csupán, vagy valaki az őrületbe akarja kergetni a lányt? Mi a különbség a valódi tettes és az áldozat között? Meddig képes egy függő uralkodni a sóvárgáson, ha mindent elveszít, ami fontos volt számára?
Ludányi Bettina írónő új regénye, a Kettőnk titka ezúttal a függőség lélektanát járja körül. A pszichológiai thriller és a pszichológiai dráma jegyei keverednek össze egy történetben, amelynek nem fogod kitalálni a végét.
Ha kedvet kaptál az egyikhez, az Álomgyár kiadónál tudod megrendelni, itt.
Ha szeretitek az ilyen ajánlókat, szívesen szétnézek más kiadók oldalán is. mit szóltok?
ReAd-blog
#ajánló #olvasmány #könyv #könyvek #Álomgyár #kiadó #válogatás #nézelődtem #megkénevenni

Fontos számára a külső és a belső harmónia megteremtése

Magazint vezet, ruhamárkája van és önismereti workshopokat is tart nőknek

84262751_2816604498399546_6676183193097338880_o.jpg
Baján, az ország szívében lakik, egy kisvárosban. Egyszerre ezer dolgot csinál és hihetetlen energia árad belőle. Ő Kretter Bea, a Beango ruhamárka tulajdonosa, a Műhelymagazin írója és számos önismereti workshop szervezője.  Missziója a vidéki nők külső és belső harmóniájának megteremtése, ebben a térségben lakó nők erősítése.
- Nagy világutazó vagy. Mesélnél honnan indultál, hova tartasz, milyen utat jártál be?
Világutazó vagyok, de csak idézőjelben. Nagyon sok helyre szeretnék eljutni még, ami a korábbii utazásaimhoz képest még semmi. Marosvásárhelyi kis álmodozó voltam, nagymamám varrógépe mellett, ahonnan egyenes ág vezetett a textil szakos középiskolai tanulmányokig. Ha rajtam múlik, akkor grafikus vagy valamilyen rádiós, tévés munkám lenne most, sok irányító kezecske segített, hogy elinduljak ezen az úton. Első sorban anyukámé, aki engedett egész pici korunktól mindenbe belelátni, megismerni a táncot, a művészeteket, aztán később a textil tanárnőmé, aki kvázi nem hagyta, hogy más irányt kezdjek el járni. Így 2008-ban azon vettem észre magam, hogy ülök anyuval a Kolozsvárra tartó buszon, a felvételi papírokkal a táskámban. Ott tanultam három évet, aztán felvételiztem Budapestre. Az azt követő majd két évet ott töltöttem. Itt ismertem meg a mostani férjem, aki már a kapcsolatunk elején visszaköltözött Bajára, mert családi vállalkozást indítottak. A nyüzsgő budapesti élet után, én is leköltöztem a kisvárosba.
- Milyen érvényesülni nőként egy kisebb városban, vidéken?
Nekem hat évembe telt beilleszkedni. No nem csak nőként, hanem mint ember, mint vállalkozó szemléletű fiatal. Úgy látszik mostanra értem meg annyira, hogy egy tudatos, évekig épített vállalkozást végre elindítsak.
83989763_2816604298399566_3700159856452304896_o_1.jpg
- Mertél nagyot álmodni és önmegvalósítani. Nehéz dolog? Milyen tényezők segítettek és milyenek hátráltattak?
Nekem viszonylag természetesnek tűnik. Mintha ez lenne az utam. Persze rengeteg bizonytalanság, kételkedés, újrakezdés és imposztor szindróma követi folyton egymást, de amikor kijön egy ötlet, az olyan egyértelmű és könnyed érzés. Egyik segítő tényező az önmegvalósításban az idő volt, amit magammal tölthettem, persze mindezt terhességi hányingerek, később pedig a gyereknevelés első két éve mellett, ami legalább ugyanannyira volt segítség esetemben, hiszen friss anyaként egy teljesen más világ nyílt meg (ezt szerintem sok anya tapasztalja). Életemben elöszőr elmentem egy fejlesztői tréningre, és ott indult el az igazi lavina. Hatalmas felismerésekben volt részem önmagammal és az üzleti ötletemmel kapcsolatban. Elkezdtem új oldalról vizsgálni magam és a vállalkozást. Szóval óriási segítő tényezők voltak trénerek, coachok, különböző szakmai workshopok, és sok könyv. 
- Úgy érzed, most a helyeden vagy? Megtaláltad az utad?
Többé-kevésbé. Azzal, hogy elindultam egy mélyebb önismereti úton, sok olyan tényező került felszínre, sok kényes dolog lett megfogalmazva, amit lelkileg nehéz megemészteni, de úgy gondolom ez egy holtig tartó gyakorlat. Ennek ellenére úgy érzem igen, megtaláltam az utam, ami velem együtt fog változni, életszakaszaimtól függően hozzám fog idomulni éppen azért, hogy soha ne érezzem tehernek a munkámat, és maximálisan tudjak a vendégeimre összpontosítani. 
83112287_2816605465066116_8874271374139457536_o.jpg
- Nem kis feladatot tűztél ki magad előtt. Nőket, női vállalkozókat, anyákat segítesz fejlődni, önkifejezni, vállalkozni, tapasztalni, kikapcsolódni. Miért pont ezt választottad munkádul?
Nőknek segítünk megtalálni az összhangot a személyiségük és a ruhatáruk között, A harmónia megteremtésének útján vezetjük végig stílusterápia és a divat, mint pszichológia alkalmazásával őket.
Ebben segítségemre van Beck Laura grafoterapeuta, aki az önértékelési, önbizalmi problémákkal küzdő ügyfeleknek segít. Motiváló és inspiráló programsorozatainkon így az önismeret és a stílus témáit dolgozzuk fel, a gondolati és testi átalakulás érdekében, kreatív eszközökkel. 2018-ban kismamaként, fáradtan, egy újszülöttel a kezemben jöttem rá arra, mennyire fontos a támogatás, a közösségbe tartozás és így jött létre a gondolat, miszerint ha nem találok ilyet, akkor megcsinálom a magamét. Így most már egy támogató közösségben, együtt tudunk énidőt szakítani magunknak, hogy az életszakaszbeli változások után, mélyrehatóbban megismerjük és az újdonságokhoz igazítsuk a külső és belső énünket. A hab a tortán pedig, hogy a stílusműhelyben olyan teljesen egyedi ruhákat szabunk az ügyfeleink személyiségére, melyek visszatükrözik a valódi énjüket és melyek sikeresebbek lesznek munkában és magánéletben is. Akik eddig velem dolgoztak felismerték, hogy az öltözködés egy eszköz, mely hozzásegít, hogy megmutassuk kik vagyunk valójában. Stílusunk tudatos építésével, a személyiségünk összetettségét fejezzük ki, melynek része a szellemiség, szeszély, attitűd, kreativitás, függ a vágyainktól, az aktuális hangulatunktól és életszakaszunktól. A ruha valódi vizuális benyomást kelt, egy emlékezetes azonosító jel egy olyan világban,  amely egyébként elriasztja az identitást.  
83265513_2816604451732884_6616355114707845120_o.jpg
- Ez mellett egy magazint is vezetsz és saját ruhamárkád is van? Mesélni róluk?
A hozzánk látogatók a helyszínen válogathatnak a saját tervezésű szezonális Beango ruhakollekcióból, továbbá tervezzük az országos elérhetőséget, addig is Szegeden a Hype Design Store-ban elérhetőek, a bajai műhelyen kívül. A márka 2014-ben indult, azzal egyidőben, ahogy ide költöztem. És igen, van egy tavaly indított online női magazinunk is, mely a stílust kedvelő, vidéki közösségeket hivatott összekapcsolni. A színes és egyedi, önmagukat felvállaló fővárosi szféra példája által inspirálva, szeretnénk népszerűsíteni Magyarország kisebb városaiban is azt, hogy a belsőnk megismerésével vállaljuk fel igazi személyiségünket az öltözködésünkben is, hiszen egyediségünket élvezni kell és megjeleníteni. Missziónk a külső és belső harmóniánk megteremtése, az önismeret, a kreativitás, a divat és az öltözködés eszközeivel. 
- Hogyan tudsz ennyi mindent összeegyeztetni? Hiszen egy gyönyörű családod is van.
Lehetetlen. Ha egyik megy, a másik kevésbé. Azért is van, hogy a magazin most egy picit lelassult, de folyamatosan nyitott szemmel és szívvel járok, hogy olyan partnereket, segítőket vonzzak be, akik tudnak azonosulni velünk. Emellett nagyon igyekszem és különös figyelmet fordítok arra, hogy a családdal töltött idő, kielégítő legyen és senki ne érezze mellőzve magát, és azt tapasztalom, hogy ha az időmenedzsmenttel jól bánok, akkor nyugodt vagyok, kiegyensúlyozott és ezáltal az otthon töltött idő is sokkal kellemesebb. Most azon dolgozom, hogy a hétköznap délutánok mellett a hétvégék is nagyrészt a családé legyen, egyelőre lehetetlen küldetésnek bizonyul. 
- Mik a terveid a jövőre nézve?
Letisztulás. Nem szeretnék a 'sokat akar a szarka' csapdájába esni, így most az elsődleges cél az, hogy a környezetem, a vevőim visszajelzései és az érdeklődések alapján azokat a szolgáltatásokat erősíteni, amire szükség van, a többit pedig kiosztani vagy megszüntetni. Álmok vannak továbbra is, sőt 5-10 éves tervek is vannak, de egyelőre megtartom magamnak, hátha nem sikerül összehozni (nem babonából). :) 
https://www.facebook.com/stilusmuhely
ReAd-blog
#interjú #cikk #önismeret #női #vállalkozás #műhelymagazin #beango #stílusműhely #kretterbea 
84177795_2816605321732797_6590457445460475904_o.jpg

Ha nem tudod, mivel lepd meg szerelmed

Valentin-napi válogatás

gift-4669449_640.jpg

Már csak két hetünk van és itt a Valentin nap! Lehet szeretni és elutasítani is ezt a szokást, vérmérséklettől, gondolkodásmódtól függően. Viszont az is biztos, hogy a szeretteinket jó dolog meglepni (nem csak ilyenkor) valamivel. Az öt szeretetnyelv egyik pontja éppen az ajándékozás. Viszont nem könnyű még az általunk jól ismert embernek sem megfelelő szuvenírt választani. Ebben nyújtok ma segítséget neked, kedves olvasóm. Olvasd el a cikket, mert érdemes. Hazai vállalkozók gyönyörű, igényes, olykor meglepő termékeit, szolgáltatásait hoztam el neked, válogass kedvedre!

Nőknek:

A nők mindig örülnek egy finom csokinak, egy szép csokornak, de van élet ezeken is túl. Ajándékozz könyvet! Na jó, azért ajánlok mást is.

 Beauty InTheBox

custom900x1200_829518.jpg

Egy szép fehérnemű, ami a nőt öltözteti, a férfit gyönyörködteti. Minden Axami luxus fehérneműt elegáns díszdobozban küldenek, ami kiváló ajándék Valentin napra. Ráadásul a második termék féláron, vagy a harmadik termék ingyen elérhető.

https://www.beautyinthebox.hu/luxus-fehernemu-561/luxusfehernemu-termekek-560h/?p_id=38893  

RencsyDecor

81167047_979312169115067_3052760310436855808_o.jpg

Valentin napra ajánlom saját készítésű szívecske mintás textil tulipánjaimat, szálas vagy cserepes változatban is. Nem kell locsolni, sosem hervad el, örök emlék.
www.facebook.com/RencsyDecor

Harisnyavirág

84939737_1038850136492731_4021847649882734592_n.jpg

Egyedi, izgalmas megoldás élő vagy vágott virág helyett.

https://www.facebook.com/pg/angyaltarajandek/photos/?tab=album&album_id=559994031255298

Lalunda

81570461_2719078208138428_9114091455911034880_o.jpg

Természetes gyertya egy romantikus estéhez? Valentin napra különleges illattal készültünk neked. 

www.lalunda.hu

Halmai Gyöngyi Fotós

blonde-629726_640.jpg
Ha maradandó, emlékezetes ajándékot szeretnének a hölgyeknek, akkor a portré fotózás egy jó választás. Mindenki profitál belőle, hiszen a hölgyeknek lesz egy csodás élményük, mely által magabiztosabbak lehetnek és megnő az önbizalmuk, az urak pedig élvezhetik a végeredményt! 

 www.halmaigyongyifoto.hu

 

 Ritadigidesign

81016903_2603209813062162_523972493849919488_n.jpg

Adj digitális fotót. Csak a képzelet szab határt. Szuperhős bőrbe is bújhat a nő akár, hiszen minden hölgy kicsit az! 
Ritadigidesign

 

RÍMfluenza

write-1957302_640.jpg

Minden hölgyet levesz a lábáról egy saját, róla szóló vers, egy romantikus vallomás rímekben...
https://www.facebook.com/RÍMfluenza-127678757936068/

Digidekor

tortenet_bemutato.jpg

Kulcstartókat, ékszereket, képeslapokat készítek, egyedi, névre szóló, akár fényképes formában, hogy igazán személyes legyen. Ez a választékom Valentin-napra.

 https://digidekor.hu/term.../ajandek-otletek-szerelmeseknek/

Zümiméhészet

honey-1958464_640.jpg

Epres és Ír krémlikőrös mézkülönlegességünket ajánljuk az ajándékot keresők figyelmébe. Adj finomságot!

www.zumimeheszet.hu

Silona Design

80989758_10221008877311348_2140421699563159552_n.jpg

Nemesacél szerelékekkel készített kötél ékszereit ajánlja a romantikus napra.

Silona Design

Herbatherapy

bath-2863269_640.jpg

 SZERELEM fürdőbomba - a romantikus este ígéretével

https://www.herbatherapy.hu/termek/szerelem-furdobomba/

Carneol Glass

81789886_10216395633145365_514157192203468800_n.jpg
Üvegvirágok pirosban, több méretben. Garantáltan nem kap senki ilyen eredeti virágcsokrot a környezetedben!

Katadesignhun

81475395_2751313924924670_3275435557072666624_n.jpg

Egyedi, kézműves ékszerek készítésével foglalkozom. Különlegességük, hogy mindenből csak egyetlen darab készül, így igazán rendkívülinek érezheti magát a hölgy, aki viseli őket. 

https://www.facebook.com/katedesignhun/


Lakásékszer

82084046_3124191204277293_7031117117185327104_o.jpg
A virágokat készítek egy levegőn száradó agyagból és olajfestékekkel festem őket, amik így nem lesznek törékenyek, ellenben maradandók igen.
www.lakasekszer.hu

 

Csipkelengye

great-4102769_640.jpg

Romantikus madeira hálóingünk ebben a témában tuti befutó lehet: https://www.csipkelengye.hu/ajanla.../romantikus-haloruhazat

Futureshop

 img_1904.jpeg

Lovelines vonalrajz póló a Futureshopban.

Férfiaknak

A férfiakat egy jófajta itallal megnyertük magunknak. Kissé közhely. Van ezer dolog, amivel őket is meg lehet lepni ( a bor mellett).

Marina Miracle

ferfiaknak-kezdocsomag.jpg

Férfi kozmetikai csomagot ajánl Valentin napra a Marina Miracle.

https://marinamiracle.hu/collections/all/products/kezdocsomag-ferfiaknak 

R.M ékszer

rmekszer_kulcstarto_f0024307.jpg

Egy kulcstartó, mely szívhez szóló. 

https://www.rmekszer.hu/

 

Olvashop

kepmutat_vizjeles_4.jpg

Ex libris pecsét, fém könyvjelző, olvasólámpa? Bármi, ami jól jön munka vagy olvasás közben.

https://www.olvashop.hu/

OdorsHome

83146454_635668460307926_8164506179976822784_n.jpg

Szívhez szóló, szöveges párnák, melyek nem csak a lakás díszei lehetnek itt.

LenKa Leather

79441511_594973277972509_7190341377438253056_n.jpg

Bőr kulcstartót gravírozva, pénztárcát, övet, táskát lehet rendelni. A bőr mindig divat, tartós, egyedi igényeket is kielégítő. 

LenKa Leather

Rebellebeton Design

81690550_10215727757042618_8527341568284164096_o.jpg

Betonbiztos szerelemért, betonból készült termékek. 
Facebook.com/rebellebetondesign

Arvay Családi Pincészet

arvay-csaladi-pinceszet-01.jpg

A finomabbnál finomabb borokkal nem lehet mellényúlni. Az Édesem nevű nedű különösen alkalmas ajándékozásra!

www.arvay.eu

Gyantaékszer

pitypang_papirnehezek_01_orokszep_gyantaekszer-458x458.png

Mandzsettagombot, papírnehezéket, ékszert készítünk a gyerkőc hajacskáját is belerejtve. www.gyantaekszer.hu

Gourmet and Delicious

selectionkordoboz.jpg

Küldj egy végzet asszonyát párodnak! A finom, csípős, pikáns szószok garantálják a meglepetés erejét.

Chloé Creations

81172373_3120126798015409_2358613996774359040_o_1.jpg

 Diffúzor ékszerek. férfiaknak és nőknek is

Kámea kézmű és ajándéktárgy

81253220_2992808700737965_8206623131792572416_o.jpg

Apró üzenők fából, papírtekercsekre lehet írni is.

 

Közös ajándék

Mely egyforma, hasonló vagy összetartozást mutató. Bármi lehet, amit mindkét fél értékel, visel.

Szántóbútor

floor-1256804_640.jpg

Barkácsworkshop? Izgalmas és egyedi ajándék lehet. Egyre több pár érkezik hozzánk egyéni oktatásra, workshopra. 

www.szantobutor.hu

Teaprogramok

70844242_2553483471378318_6117786115463184384_n_1.jpg

Virágzó tea, mely gyönyörű, finom és kiválóan alkalmas egy szuper romantikus vacsora befejezéséhez. 
https://bolt.teaprogramok.hu/.../viragzo-teacsomag...

FunBox – Móka dobozolva

83024286_10216344127295834_1469064825970622464_n.jpg

Örök emlék és oltári jó móka  egy közös fotózás.

FUN BOX - Móka dobozolva

Christadesign

80891605_2607081382744717_2030384091978792960_o.jpg

Páros bögre vagy póló, esetleg egymás nevével hímzett törölköző? Klassz ajándék!

 www.facebook.com/christaldesign

Pomanders

81887496_2856375454414486_7417189833342189568_n.jpg

Illatos ékszerek, páros karkötők is akár cédrusból a fa természetes illatával. Drágakövek, ezüst, abszolút kézműves és egyedi.

www.pomanders.hu

Írástól lélekig

writing-1149962_640.jpg

Íráselemzéssel foglalkozom. Valentin napra párkapcsolati összeillőségi tesztet ajánlok készíteni, a két fél írása alapján

https://irastollelekig.cafeblog.hu/mit-tartalmaz-az-elemzes/

Anyuska

tarot-991041_640.jpg

Szerelmes kártyacsomagjaimat tudom ajánlani jó szívvel.

www.anyuska.hu/parkapcsolat

Saltysurfsoul

81237901_10206949436172357_8252000290203500544_n.jpg

Páros zsineg, jó kívánsággal.

“Párosan fogyunk, mert párosan könnyebb”

sport-2264825_640.jpg

A közös mozgás összehoz, szebbé tesz, erősebbé a kapcsolatot, de titeket is. Karcsúsodjatok, ügyeljetek egészségetekre együtt.

https://www.facebook.com/groups/544807082994755/

Festett egyedi póló

81418907_10215844975507336_3276853235582763008_n.jpg

Páros póló, mely kézzel festenek, egyedi megrendelésre? Kitűnő ajándék.

www.festettpolo.hu vagy www.facebook.com/egyedigyerek

Timi Gyöngyzsinór ékszerek

81222999_2749240745124664_1027485674762141696_n.jpg

Páros karkötők egyedi nevekkel, ásványokkal.
https://www.facebook.com/TiMi-Gyöngyzsinór-ékszerek-434082237131278/

Értsünk szót

cards-416960_640.jpg

Párkapcsolati kártyák, az izgalmas estékhez!

 https://ertsunkszot.hu/parkapcsolati-kartyak

Supportcoach

tattoo-2894318_640.jpg

Páros szeretetnyelv tréning/ Esküvő utáni párkapcsolati szerviz.


https://supportcoach.hu/index.php/parkapcsolat_coaching/

Hancúrpárbaj

love-3061483_640.jpg

 

Hangolódjatok egymásra stílusosan egy huncut társassal a Hancúr Párbajjal.
www.hancurparbaj.hu

 

Élmény

Az élményt, azt hiszem, nem kell magyaráznom. 

Darsmidesign

81539092_2887121484685208_9025159236014833664_o_1.jpg

Páros karkötő és egy workshop, ahol elkészíthetik saját Valentin napi karkötőiket.

www.darsmidesign.hu

Mahasti 

tattoo-1205137_640.jpg

Ennél meglehetősen bajban voltam, melyik kategóriába soroljam be. Erotikus tánc-hastánc fúziós workshop. Lepd meg Apát Valentin napra!

https://everydaylifeofabellydancer.blogspot.com/.../lepd...

Dorogma Vendégház

2018nov_dorogma_030-o48rlra9p4n0kkkihzwse7vn2o5msrneqhc5q33hcw.jpg

A Tisza-tónál, falusi környezetben febr. 14. péntektől febr. 16. vasárnapig falusi romantika (szálláslehetőség és falusi programok) szerelmeseknek.

https://dorogmavendeghaz.hu/

sensitivestyle

print-1850481_640.jpg

Egyéni és páros színtanácsadást, stílustanácsadást ajánlok ajándékba vagy akár közös élményként is.
www.facebook.com/sensitivestyle
www.sensitivestyle.hu

Zelencsuk Tímea

tango-108483_640.jpg

Én az egész évben Valentin-nap mozgalom lelkes hirdetője vagyok. Komolyabbra fordítva.

 #táncaszerelemért
mottómmal párkapcsolat gazdagító, házasságápoló párostánc órákon segítek begyakorolni az egymásra figyelés, összekapcsolódás hétköznapi művészetét.

www.zelencsuktimea.hu

 

Soulcoaching - önismeret lovakkal

girl-4455005_640.jpg

Páros lóasszisztált önismereti tréning - a kapcsolatért, a fejlődésért, a megértésért, kommunikációért, a fejlődésért, az “együttért”  www.csodaazeleted.hu

Stílműhely

girl-2696947_640_1.jpg

Páros színtanácsadás, melynek rengeteg előnye van.

Www.stilmuhely.hu/szintanacsadas

Villa Florencia Eger

81119395_10212727469542208_5069309574020857856_o.jpg

Romantikus kikapcsolódás Eger belvárosának macskaköves kis utcáin

És végül azoknak, akik egyedül vannak ezen a napon

Könyv Németh Szilviától

gycs_katt_2.jpg

Azoknak szeretnék ajánlani, akik egyedül vannak Valentin-napon, és esetleg még sebzett a szívük a korábbi párkapcsolati csalódás miatt. Ennek feldolgozásában segítenek a regényeim. Az "Aranytükör" megmutatja, hogyan is lehet jól használni azokat - az olykor fájdalmas - tükröket, amelyeket a párunk mutat felénk a kapcsolatban. A "Gyémántcsiszoló"segít megkeresni azokat a tudatalattiban tárolt blokkokat, programokat, amelyek miatt mindig hasonló társat és hasonló lefutású kapcsolatokat vonzunk magunkhoz. A "Gyógyító Szerelem" pedig segít a hűtlenség feldolgozásában, és egy magasabb szintű megértés által a megbocsátásban is. Ők hárman együtt a Gyógyító Szerelem trilógia ( https://nemethszilvia.hu/gyogyito-szerelem-trilogia/ ), és hatalmas változást hozhatnak az arra nyitott olvasók életébe. 

#nemszponzorálttartalom #válogatás #Valentin #valentinnap #cikk #blog &férfi #női #közös #élmény

ReAd-blog

 

 

 

Ezt a könyvet válaszd, ha hétvégén egy jó kis romantikára vágysz

Lylia Bloom: Ne ​mondd, hogy akarsz

shell-1031290_640.jpg

A boldogsághoz és a szerelemhez mindenkinek joga van. Azért van az úgy, hogy két olyan ember talál egymásra, akiknek nem szabadna együtt lenniük. Hiszen a szerelemnek nem lehet parancsolni...

Tengerpart, Barcelona, romantika. Mi kellhet még egy jó könyvhöz? Lylia írt egy kifogástalan romantikus könyvet, mely itt nem áll meg, erősen feszegeti az elfogadás, az önazonosság határait is. A románc az erősebb szál azért.  Működik a kémia és hihető a gyors egymásra hangolódás is. A legtöbb romantikus könyvnél ott rontják el, hogy nem érezzük a folyamatot, nem látjuk kibontakozni az egészet. Ebben a kötetben nagyon szépen ki van bontva ez a rész. Élő a szenvedély. Érezni már az elején is, hogy itt bizony kő kövön nem fog maradni, ha beindul.Tovább megyek, hihetőek a kételyek is, a problémák, melyeken keresztül mennek. Mert minden ember átéli ezeket hol jobban, hol kevésbé. Nagyszerűen leírja a férfi és női részeket, elkülönítve. Elénk tárja, mennyivel másabban gondolkodik ugyan arról a kérdésről, máshogy látja a dolgokat egy férfi és egy nő. Talán ezt szerettem legjobban a kötetben. 

Nyomokban Barcelonát is tartalmaz. Na jó, kicsivel többet annál. Szép leírások, izgalmas elbeszélő részek tarkítják a könyvet. Az írónő odafigyelt arra, hogy milyen környezetbe helyezte a szereplőit. Nagyon lebilincselő sorokat tett bele a leíró részekbe, néha talán túl sokat is. Ritka ezt tőlem hallani, jól jegyezzétek meg. Utoljára talán Ken Folett Katedrálisánál éreztem azt, hogy talán kicsit túl sok a leíró rész. De csak azért bajos, mert lassítja a könyv dinamikáját. Ha már dinamika. Ez a regény lassú csordogálású kötet, semmi gyors, éles váltás. Nem próbálta 3 oldalba beszuszakolni a kezdetet, a konfliktust és a megoldást Lylia. Bőven van időnk elidőzni, átérezni, együttérezni a szereplőkkel, megélni velük a történéseket.

gecko-1672187_640.jpg

Két fő karakter, két különböző szemszög. Jó volt, hogy mindkettőjük fejébe bepillantást nyerhetünk. Júlia egy hétköznapi tini, aki utálja az életét és mindent. Változtatni szeretne, hiszen neki olyan rossz. Ő a tipikus példája a felnőtt és az tinikor határmezsgyéjén egyensúlyozó embernek. Valahogy nem találja az útját, a hangját és a helyét sem. Kell neki pár pofon az élettől, hogy rájöjjön nem volt neki oly rossz dolga, csak nem értékelte, miközben más után vágyakozott. Bevallom, nem lett túl szimpatikus egyik megmozdulásával sem. Szép lassan, a könyv végén kezdtem el azt érezni, hogy talán egy picit mégis kedvelem, de élőben nem lennénk sosem barátok. Szabi egy olyan fiú, aki kifele erősnek mutatja magát, ám ez csak egy álca. Tüskéket növeszt, hogy maga ne sérüljön, ezért inkább másokat bánt. Ő ez a hibája ellenére mégis szerethetőbb volt számomra.

Nagyon szépen ívelt a karakterfejlődés felfelé. Külön jó pont, hogy a szereplők hús-vér emberek voltak hétköznapi problémákkal, örömökkel, bánattal. Hibáztak, esendőek voltak, Bocsánatot kértek és megbocsátottak, elcsábultak és ellenálltak. 

love-4001504_640.jpg

A kerettörténet egy kicsit fura, de megbocsátható, hiszen az élet produkálja a legfurább forgatókönyveket. 

A borítója igazán gyönyörűre sikeredett és az írónő mondanivalója is átjött. Érzelmek, szenvedély, vágy, romantika, szenvedés, bánat, öröm, egymásra találás, düh...Rengeteg érzelem, mely bele lett szőve a történetbe. Remekül kikapcsolt, szórakoztatott a könyv. Egy igazán szépséges, élethű románcot kaptunk, nagyszerű írásmódban.

Fülszöveg:

Szabolcs szereti az életét, és nem akar változtatni rajta.Tetoválóként könnyen megkaphatja a lányokat, akiket elvarázsol csibészes mosolya és mérhetetlen önbizalma. A legfontosabb számára, hogy ne kötődjön senkihez, és ennek érdekében szigorúan betartja a saját szabályait.

Júlia utálja az életét, semmi mást nem akar, csak változtatni rajta. Elege van az anyjából, és az általa felállított szabályokból. Alig várja, hogy nagykorú legyen, és szó nélkül maga mögött hagyhassa az elvárásokat. Addig azonban hátra van még egy kötelező program.

A közös nyaralás egymás mellé kényszeríti őket, és nem várt gondolatokat hoz felszínre.

Szabi képes lehet beismerni, hogy többet érez, mint amit valaha is meg akart engedni magának? Lia vajon félreteszi a menekülési kényszert a fiú miatt? Vár rád Barcelona és egy lassan kibontakozó szerelem Lylia Bloom legújabb regényében.

Idézet:

Egy idő után viszont elvonta a figyelmem a nap melengető fénye, a homok tapintása az ujjam alatt, és a sós bevonat a bőrömön. Megfeledkeztem minden másról, csak élveztem, hogy magam lehetek és ringat a tenger.

360 oldal 
puhatáblás 
ISBN: 9786155956461

Horgászat női szemmel

Nem csak férfiaknak való és nem mindig magányos sport a horgászat!

sunset-3722398_640.jpg

A horgászatról nem tudtam sokat korábban. Kell hozzá egy pecabot és csali, meg sok türelem, csend, ami nem az én kenyerem hosszútávon. Mégis érdekelt, mi vonzz annyi embert, köztük ritkán, de nőket is e tevékenységhez. Kiskoromból volt némi emlékem arról, hogy apukám felpakol és nekiindul a nagyvilágnak. És persze a haszna is szembeötlő volt, mikor elkészült a finom halászlé, de ennyi.

Na de lehetőségem volt megízlelni a horgászatot közelebbről is, mikor férjem új pihenési módot, hobbyt választott. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyi eszköz, csali, ennyiféle dolog kellhet hozzá és nem csak be kell lógatni azt a botot, aztán kész is vagyunk. Mennyiféle horgászati mód van, jesszusom. Feeder, fenekezés, úszós, pergetés... Nem beszélve az árakról. Egy-egy minőségibb bot, egy kényelmesebb szék csillagászati összegekbe is kerülhet. Naivan azt gondoltam, nem egy költséges időtöltés. Hát ez a tézisem megdőlt. Mindig van új és más és jobb. Itt alkalmazható a "megtalálni az igazit" kifejezés. De nem az a szórakozás, melyre milliókat kell feltétlenül költeni. Egy kezdő felszerelést már megengedhet a legtöbb ember magának, utána már csak apróbb fizetnivalók vannak rendszeresen.

69029985_2469699786423354_7334742777839747072_o.jpg

Nem könnyű megtalálni a legalkalmasabb felszerelést, a helyszínt, ahol fogás is van. Nem beszélve az egyéb, járulékos, fogyó termékekre, az etetőanyagokra és ki tudja mikre. Aztán nem lehet csak úgy lógatni és kész. Kell ám horgászjegy, vizsga is van. Már vannak horgászati termék influencerek, tesztelők is. Szóval egy egész iparág fejlődött a nagyszerű szabadidős tevékenység mellé. Kinőtte magát alaposan.

Persze eleinte csak azt láttam belőle, hogy újabb és újabb cuccok kerülnek haza férjem által. Ki és bepakol. Nagymamaüzemmódba kapcsol és köt. Horgászzsinórra horgot például. Eltűnik fél napokra egyedül. 

Na de hogy mit keres egy női, csacsogós blogon a horgászat? Van helye, higgyétek el! Nem kifejezetten a férfiak privilégiuma a horgászat. Egyre több nő próbálja ki és lesz a szerelmese, nem véletlenül. Nem a hal kifogása és az abból elkészült étel a vonzó benne, hanem az izgalom és nyugalom is egyszerre. A pihenés, a feltöltődés, a csend, a természetben ücsörgés. 

76685746_2619690558090687_7997954327559798784_o.jpg

Mikor első körben elmerészkedtem férjjel a nagy hal fogásra, akkor csak a sok cuccot tudtam érzékelni, majd a nagy semmit, a várakozást. Aztán egyre több dolog kezdett érdekelni. Melyik milyen halfajta, hogyan lehet megfogni. Idő hiányában nem jutottam el következő alkalommal, akkor tűnt csak föl, hogy majdnem hogy hiányzik. Hogy mi? Az a mérhetetlen nyugalom, az egész napos "semmittevés", a friss levegő, a természet megfigyelés. Kint lehet a legjobbakat olvasni, nem mellesleg. És bizony az első kifogott halpéldányom után néha a horgászat is.  Vérszemet kaptam(halszemet talán nem). A várakozás, mikor izgulsz, akad-e ma a horogra valami, a legmegfelelőbb-e a felszerelésed, esznek-e a halak, majd mikor kapásod van és fárasztasz, fárasztasz. Kicsit sport is, hiszen mozogsz közben, sokszor fárasztó. De jóval több is annál, ha észreveszed a szépségeit, érdekességeit. 

69031463_2410944535631958_4352793700586225664_o.jpg

A vicces pillanatok, mikor a hal telibe talál vízzel, amikor kiszednéd. Az izzasztó percek, míg meg nem látod a fogást közelről és a hálódba kerül végre, kar leszakadva, fárasztás után. Az apró dühöngések, amikor a hal az okosabb és meglóg. Az eltöltött idő, amikor az istenért nem akad, nem eszik a fránya és egy kapás sincs órákig. Az agyalás, hogy jót tettem-e csalinak? A közösen megélt pillanatok, a cinkos összenézések, a kéretlen és kért tanácsok, a beszélgetések, a természetesség, ahogy egy horgász fogadja a másikat és gond nélkül megkérdezi, van-e kapás, harapnak-e a halak...

82973122_1514315632067214_473152499478429696_n.jpg

Családdal is csoda klassz kimenni, remek közös időtöltés, bár kevésbé pihentető. Viszont roppant mód szórakoztató és tanító. A gyerekek megtapasztalják a természet közelségét, annak apró rezdüléseit, lecsendesednek vagy éppen jót szaladgálnak a friss levegőn. Kint, a közönséges szendvics is finomabb, mint bármilyen királyi étterem étele. Lehet rajzolni, olvasgatni, szaladgálni, de be is szabad kapcsolódni a "halak etetésébe". Izgalmas nézni, ahogy fogják ki egyedül a saját kis pecabotjukkal a mini halakat csillogó szemmel. 

62470694_2305265989533147_2633572923981430784_o.jpg

Nem az a sport, kikapcsolódás, ahol feltétlen ártani kell a halnak. A kellő tapasztalatokkal a hal épségben visszaengedhető a vízbe, mindenféle sérelem nélkül. Szóval hal és állatbarátoknak is! 

Szóval hölgyeim hamarosan kitavaszodik, irány a párotokkal egy próba horgászat! Remek lehetőség az együttlétre, akár családdal közösen is, egy jó hobbi lehetőség. Nincs párja a baráti, közös pecának sem, mely közben meg lehet vitatni a világ dolgait is. A magányos, csendes horgászat közben pedig lehet csendet, nyugalmat magunkba szívni, élvezni az időt, olvasni akár...

ReAd-blog

#nemszponzorált #nemreklám #hobbi #hal #horgászat #időtöltés #peca #lógatás #pecabot #közösen #együtt #szabadidő

83708897_2876456099077392_6673614695280148480_n.jpg

78201561_2673880282671969_6807563287744479232_o.jpg

A fotó, mely fogva tartja a pillanatot

Egy jól kivitelezett fotó, szárnyakat adhat!

pollaklaszlo.jpg

Ma, a megszokottól eltérően, férfi interjúalanyom van. Pollák László a PollákPhoto tulajdonosa mesél munkájáról, a fotózásról. Nagyon izgalmas képeivel dobom fel az interjút. Azt hiszem, ez az a terület, ami egy nőnek hatalmas önbizalmat tud adni, egy jól kivitelezett, gyönyörű fotó magáról. De nem oly könnyű munka ám, mint sokan gondolnák. Egy fotósnak nem csak kattintgatnia kell, jóval többet kell tudnia annál.

Mióta fotózol és mi hatására fordultál a fotós munka felé?

Gyerekkorom óta. 1992-ben grafikai stúdió vezetőként megkaptam egy fotó stúdió irányítását is. Itt sok fotózást láttam, megismertem, megszerettem a profi stúdiófotózást. Hobbi szinten bele is kezdtem. Ez az időszak az ezredfordulóig tartott, hobbifotózás és 8 év profi képfeldolgozás. Az élet más területekre vitt, kicsit kevesebb fotózás, de a kiadványszerkesztés, képfeldolgozás továbbra is életem része volt.

2010-ben csatlakoztam a Kőbányai fotóklubhoz és eljártam workshopokra. Innentől nagyon felpörögött fotós pályafutásom. Egyre több egyéni és csoportos fotókiállításon szerepeltek képeim. Egyértelműn kiderült számomra, hogy nekem ember kell a képeimre. Először többen béreltünk fotóstúdiót, majd most már 5 éve saját fotóstúdióban dolgozom.

Portré-, portfólió-, glamour fotózás az, amit igazán magaménak érzek és a visszajelzések alapján érzékem, tudásom is megvan.

Néhány éve - egyrészt az állandó tanulási vágy és jogszabályi kötelezettségemnek is eleget téve - hivatalosan is fotográfus lettem.

Miért fotózom, mert imádom minden részét.

  • Látom ahogy izgulva néha félve érkező emberek átalakulnak, megélik az “én is szép vagyok”, “rólam is lehet jó képet készíteni”, “sosem láttam magam még ennyire magabiztosnak” érzést.
  • A fotózások hangulatát, eredményét.
  • Az utómunka során a képek további fejlődését
  • Az elégedett ügyfelek mosolyát

 kep00001.jpg

Van fotós példaképed?

Salgado és Capa, mint fotósok, és mint emberek is. Imádom a fotóikat nézegetni.
Ajánlom az „Föld sója” filmet és a „Kissé elmosódva” című könyvet, aki szeretné megismerni őket.

Szipál Péter, a magyarok közül. Egyszerűen nagyszerű fotósnak tartom.

Mit szeretsz a legjobban a munkádban, és mit a legkevésbé?

Legjobban, ügyfeleim elégedett mosolyát, láthatóan megnövekedett önbizalmát. Szeretem, amikor a fejembe valakiről elképzelt kép megjelenik fényképezőgépem kijelzőjén.

Legkevésbé amikor átvernek. Mindenkivel előfordulhat bármi, amiért nem tud, mégsem akar eljönni a fotózásra. De ezt többen “elfelejtik” közölni.

Mit gondolsz, mitől jó egy portré fotó? Mitől élő?

A portré fotónak tükrözni kell a modell egyéniségét, kisugárzását. A tekintet talán a legfontosabb. Persze vannak szakmai követelmények, aminek meg kell felelni vagy tudatosan nem.

Ki kell mozdítani a merev, „most mosolyogni kell, mert fotóznak” állapotból. És itt lép be, hogy a fotósnak nem szabad csak a technikára figyelni, sőt a jó kommunikáció jelentősen fontosabb. Exponálni csak akkor szabad, amikor a modell magát adja, minden klisé lehullt. Én lehet, hogy kicsit maradi vagyok, de vallom, a kevesebb néha több. Nem kell ahhoz több száz képet készíteni, hogy legyen néhány jó. Manapság sajnos divat, hogy készítenek rengeteg elkapkodott nem átgondolt képet és bíznak benne majd csak lesz pár jó is.

Igaz, hogy most már 25 éve életem része a képfeldolgozás, mégsem szeretem a majd Photoshopbban kijavítom, feljavítom mentalitást. A nyers képnek kell jónak lenni, helyes fényviszonyokat, tökéletes technikai beállításokat és legfőképp emberi célnak megfelelő modellbeállítást kell választani.

kep00008.jpg

 Hogyan lehet a nagyon gátlásos, nehezen feloldódó embereket a fotózás során fotózni? Vannak praktikáid?

Persze sok praktika van, de legfontosabb az empátia. Meg kell érteni a céljait a fotóknak és aszerint kitalálni, a megoldást. Van, akinél az elkapott pillanatok hozzák meg az áttörést és van, akinél a humor eszközét kell alkalmazni. A legtöbb esetben az idő is fontos tényező. Ezért sem szeretem az időkorlátos fotózásokat, amihez jó, ha van egy saját fotóstúdió.

kep00004.jpg

Milyen emlékezetes fotózásod volt, amit megtartottál az emlékezetedben?

Ebből rengeteg van. Vagy a modell személye vagy a helyszín vagy a kettő együtt. Az utóbbi pár évben nyaranta ellátogatok egy kis hazai repülőtérre Jakabszállásra. Imádom a repülőket a modellfotózást. Ilyenkor a kettő egyszerre van jelen. Legemlékezetesebb a 2018-es fotózás volt, amikor egy „Red Bull air race” versenyre készülő pilóta, gyönyörű gépével beszállt a fotózásba. Igazi kihívás volt a kifutópályán a fotózás úgy, hogy mellettünk akrobatikus mutatványokat is végzett a pilóta versenyzésre felkészített gépével. Egy kis videó erről a fotózásról megtekinthető a youtube-n:
https://www.youtube.com/watch?v=Fdv2nKOjOms&t=2s

kep00006.jpg

Van olyan híreség, celeb, sztár, közéleti szereplő, akiről nagyon szívesen készítenél fotókat?

Nem az én világom. Fotóztam már színészeket, celebeket, sportolókat, politikusokat. Én a “hétköznapi” emberekkel találom meg a hangot.  

Sokan azt gondolják, hogy roppant egyszerű munka a fotósé. Csak vesz egy jó gépet és kattintgat. Mesélnél, mennyivel több ennél ez a munkakör?

Véleményem szerint a “kattingatás” a tényleges expozíció készítés (a technikai rész) a fotós munka 20-25%-a. Fontos a szakmai ismeret, a gyakorlat, de legalább olyan fontos az emberismeret, lojalitás.

A technika nyilván fontos, de messze nem annyira, mint sokan hiszik. Nem kell évente megvenni a legfrissebb technikát. Kedvenc és sokak számára még érthetőbb, hogy nem attól finom egy étel, hogy méregdrága lábosban készül.

A munka kis része a fotózás maga. Tervezés, előkészület (helyszín, smink, haj, ruha) után lehet a fotókat elkészíteni. Végül a képek válogatása, utómunka is rengeteg időt vesz el. A folyamatos tanulás, szakmai fejlődés is része, költsége, a fotós munkának, már aki komolyan veszi. Én szinte napi szinten tanulok valami újat. Ezért is adom át tudásom annak, aki igényli egyéni fotós oktatásokon. Ha minden tudásom át is adom, másnapra már tuti előrébb tartok.

kep00003.jpg

Milyen terveid vannak a jövőre nézve? Tíz év múlva hogy látod önmagad, a munkád?

Szeretném minél több embernek az önbizalmát növelni, sokak számára visszaadni. Természetesen a magam eszközével a fotózással. És itt most nem csak a kész képekre gondolok, hanem a fotózás élményére is. Mert igen, a legtöbb esetben élményként élik meg ügyfeleim.

A másik terület a tudásom átadása. A vizuális világ erősödik, elég csak a közösségi médiára gondolni. A vizuális látás színvonala ezzel nem tart lépést. Egyéni és kiscsoportos képzéseket tartok fotózás iránt érdeklődőknek és olyanoknak, akiknek van már tudása, tapasztalata, de fejlődni szeretnének.

Hol tudják az olvasók megnézi a munkáidat bővebben?

Legfrissebb képeim az instagramon láthatók:
https://www.instagram.com/pollakphoto/

A weboldalam, ahol további információk találhatók:
https://www.pollakphoto.hu/

Facebook oldalam:
https://business.facebook.com/PollakPhoto

 Köszönöm szépen az interjút, további sok ezer csodás fotózást kívánok!

 

kep00005.jpg

 

 

Boris, a lélekmelegítő kis kedvenc

fb_img_1579364527081.jpg

Minden gyermeknek, apróbbnak, nagyobbnak, kell egy kis kedvenc, egy szeretgetni való, ölelgetésre alkalmas puha barát. Kell, hogy legyen egy olyan társa, aki megnyugtatja őt, elmondhatja neki örömét, bánatát, aki pótolja a szülőket, amikor azok nincsenek vele. Megnyugvás, érzelmi stabilitás, de még személyiségfejlesztő hatása is van, és még rengeteg dologhoz fontos, ez a kis kedvenc. Szülőként sokszor csudába kívánjuk gyermekünk társát, mert a csemete nem alszik el nélküle, mindenhová magunkkal kell vinni, nehezen pótolható, még egy mosásra sem adja ki szívesen a kezéből és gyakran nagy sírást rendez, ha valami sérelem éri, nem kerül rögtön elő. De szükséges dolog. Szükséges ahhoz, hogy megfelelően fejlődjön a gyermek, érzelmileg is kötődjön valamihez. 

Persze mindegyik gyereknek más a kis kedvenc, sokszor pont egy olyan dolog, amit nehéz szó nélkül hagyni. Van, akinek a cumi, másnak a kispárnája vagy egy plüss, baba, kisautó, mesekönyv az. Nem is gondolnánk, mekkora jelentősége van a kis barátnak. Egy újabb mérföldkő a csemete növekedésében, a szülőről való leválást segíti elő például. Segít eligazodni a zavaros világban, mindig kéznél, jelen van, bármikor számítani lehet rá, hiszen nem megy sehova, nem kell dolgoznia vagy takarítania. Csak az övé, birtokolja, védi, óvja. Ezekkel további dolgokat tanul, nem csak egy lépés az önállóság felé. Szerepjátékokban kap helyet, amivel szintén fontos dolgokat sajátít el a kisgyermek.

Mindenkinek van valamije, sokszor a felnőtteknek is, csak elfelejtkeznek róla vagy nem úgy gondolnak rá. Egy kedves emlék, egy kép, egy könyv, egy pléd, a kedvenc bögrénk. Ugye neked is rögtön eszedbe jut valami, ami számodra pótolhatatlan és nagy becsben tartod, érzelmi töltete van. A gyereknek is pont ezt a stabilitást adja a kedvence. 

img_20200118_172447.jpg

A fotók készítője: Tas Boglárka, @_hello_itt_mimi 

Boris, az ölelni való puhaság azért jött létre, mert minden kisgyermeknek szüksége van egy barátra, egy ölelni való kedvencre, egy kis puhaságra, lélekmelengetőre. A gyerekeket nagyon megfogja a bohókás külső. A felemás szemek és a vicces fülei Borisnak mások, mint a megszokott. Észrevétlenül elfogadni tanít a kis plüss. Ráadásul a csemeték nem feltétlenül macit látnak bele, hanem valamikor teljesen eltérő figurát, így fantáziájukat is használhatják, személyre szabhatják őt. A gyerekek első 3 évében nagyon nagy szerepet játszik az ölelés. Későbbiekben is, de akkor a legintenzívebben. Nem csak az emberi ölelésnek van nagy szerepe, hanem magának az ölelésnek, a bújásnak is. Boris formája ehhez lett tökéletesítve. A füle közötti rész állhoz igazodik, ezért az ölelés sokkal intenzívebb lesz és alvás közben is könnyebb ölelgetni.

Amit tudni lehet még Borisról, hogy pamutból készül, gyerek és bőrbarát módon. Mosható teljes egészében, az édesanyák nagy örömére. Az orrok és a szemek pedig gyapjúfilcből vannak. A töltelék antiallergén polieszter golyó. 

fb_img_1579364562535.jpg

Szia. Boris vagyok, “az ölelni való puhaság”. Azt mondják rám a pszichológusok, hogy pozitív hatással vagyok az értelmi – és érzelmi fejlődésedre.

Maszlag Anett az életre hívója nagyszerű munkát végzett, hiszen Boris tényleg egy kedves, vidám kis figura, amit lehetetlen nem a szívünkbe zárni és rögtön megölelni. Kislánya első kedvence lett a prototípus egy random szabás eredményeképp. A névadás is családi dolog volt, párja találta ki Boris nevét. 

"Az idő folyamán sokat változott és próbáltunk egy kedves formát kihozni belőle, ami szerethető és nagyon egyedi. Az anyagokkal próbálunk játszani. Limitált szériás kis kedvencek kaphatók csak nálunk. A limitáltat úgy kell érteni, hogy anyagonként 2-3 db van belőlük. Többet nem készítek. Így mindenki megtalálja azt a Borist, ami a szívéhez a legközelebb áll és mégsem negyven ugyan olyan szaladgál az országban..."

Anett kedvence egy hatalmas narancssárga medve volt, én mai napig nagyon kötődöm a gyermekkori kispárnámhoz. Húgomnak, emlékszem, volt egy sárga takarója, amit hurcolt magával mindig. Mindhárom gyerekemnek van saját kis pajtása. Mindenkinek kell egy kedvenc, ez nem vitás!

Tudjátok rólam, hogy a terméken túl, mindig érdekel, ki áll mögötte, milyen indíttatásból jött létre. Boris "anyukája" sem úszta meg.

fb_img_1579364803343.jpg

Mit tudhatnak rólad Anett és Borisról?

A termékeket én szabom és varrom, saját magam. Boris nem a főállásom, hanem egy szerelem hobby. Én teljes állásban a gyermekvédelemben dolgozom. Ami a legviccesebb a történetben, hogy semmi varrónői végzettségem nincs. Annak idején a mamám tanított meg varrni egy Singer varrógépen és azt fejlesztettem tovább. Párom segíti a vállalkozásom. A weboldalt és a marketinget ő szokta csinálni, illetve ő ad tanácsot, ha valamiben elakadok.

Fontos volt számomra,hogy bababarát anyaga legyen,mivel kisgyerekek használják, illetve az,hogy lehessen mosni. A tömőanyag pedig mindig ugyan olyan állagú, nem csomósodik össze a mosás és a hosszabb használat után sem.

2018-ban elindultam az Év Anyavállalata versenyen. Azt, hogy milyen felindulásból azt nem tudom megmondani, de talán azért, mert bizonyítani szerettem volna magamnak. Ezen a megmérettetésen a 2. helyen végeztem és kaptam egy szakmai különdíjat is. Nagyon örültem neki. 

Milyennek képzeled a Boris személyiségét? Van valami üzenete is?

Borissal azt próbáljuk üzenni, hogy legyél egyedi és ne akarj másra hasonlítani!

Boris egy nagyon egyedi és nagyon más kinézetű maci, mint az üzletekben kaphatók. Ilyen nincs több. Úgy mint mi! Belőlünk sincs több. Mind egyediek vagyunk.

Boris, az ölelni való puhaság elérhetőségei:

www.borismaci.hu

Insta: @borisbearofficial
#Boris #plüss #kiskedvenc #nyunyi #blog #blogcikk #reklám #szponzorálttartalom #gyerek #baba #fejlődés #ReAdblog 

fb_img_1579364792617.jpg

 

 

 

 

 

 

Varázslatos világunk

Válaszok nagykönyve: Világatlasz

hands-600497_640.jpg

Szinte minden háztartásban található egy aprócska, összehajtogatós térkép vagy legalább egy atlaszkönyv, még jobb esetben egy egész világatlasz, egy falra kitett óriás térkép is...

Nagyjából mindenki képben van, milyen földrészeink vannak, tengereink és országaink. Belénk verték, még ha a földrajzot untuk is annak idején. Igen ám, de ezt hogy lehet varázslatossá, kívánatossá tenni? Főként a gyerekek számára? Fogjunk egy hatalmas nagy könyvet, tegyük tele apró infómorzsákkal, amolyan kihajtható édes kis csemegékkel, spékeljük meg a fontos tudnivalókkal és kutyuljunk bele még némi érdekességet is állatok képeivel, növényekkel. Ugye, hogy rögtön nyert ügyünk van? Még én, felnőtt létemre sem gondolkodtam, rögtön nyitottam a pénztárcám, hogy a könyv a birtokunkba kerüljön azonnal. 

Fontosnak tartom, hogy a csemeték élvezetesen ismerkedjenek a világgal. Ismerjék, értékeljék, tiszteljék a Földünk minden szegletét. Érdekelje őket a koalamacik és lakhelyük. Izgalmas legyen számukra a tengervilág, hiába nem jutott nekünk semennyi sem belőle. Tudjanak a rengetegféle országról. Mit, merre keressenek. A különböző nyelvekről, a bőrszínünk másságáról, a teljesen más élővilágról, domborzatról. Érdekelje őket ez az egész, amiben élünk. A tájékozottság előny az életben. Igen, a földrajzra is igaz. Erre a kötet kiválóan alkalmas.

82625216_1022507928117772_3366993707088740352_n.jpg

Hatalmas méretével kitűnik a tucat könyvek közül Színességével és azzal a sok tudással, amit tartalmaz, igazán remek "kis" könyv! Szerintem kevés gyermek tud ellenállni a bálnákkal, lámákkal tarkított Afrikának, a a Télapó falujának pontos jelölőhelyével és hasonló érdekességeknek. Bevallom, ma átlapozva én is sok érdekességre leltem. Te tudod melyik a világ legmagasabb fája? Nem ér Google után nyúlni! És azt, hogy az Afrikai zászlókban miért van olyan gyakran zöld és piros szín? Melyik a Föld legmagasabb épülete? Ugye? Rengeteg érdekes dologra kapunk választ. Talán a könyv második legnagyobb vonzereje abban rejlik, hogy nincs korhoz és nemhez kötve. Ugyan olyan érdekes lehet egy három éves kisfiúnak, mint nyolc éves nővérének vagy a harminchat (ezt nem írhattam le!) éves anyukájuknak, de ha férjem hazaér, tuti ő is bele fog nézni. Miért? Mert mindenkit érdekel, mi van a saját kis világán túl. 

82592304_585195652325204_1708920053459582976_n.jpg

Nagy betűkkel van írva a legkisebb olvasók kedvéért, de az olvasni nem tudó korosztályt is leköthetik a színes képek, a felfedezésre váró dolgok. Gyorsan végiglapozható, ám úgy is újraolvasásra van ítélve, mert minden alkalommal más tűnik szembe az embernek. Nagy alakja és vastag lapjai miatt strapabíró lesz, az biztos. Grafikája bájos, izgalmas.

Egyet sajnálok csak. Kis hazánk nem lett kiemelve, de még megnevezve sem, csak egy szám, ahol később leírják azért. De ez ellen szerintem mi fogunk tenni egy post-it cetlivel majd. Amit még el tudtam volna képzelni, azok a zászlók. Kiskoromban emlékeszem, mennyire szerettem az országokat a zászlójukhoz társítani és esetleg fővárossal is kombinálni. A végén lehetett volna betenni egy ilyen részt is. Vagy hozzá írni a könyvhöz, hol milyen nyelvet beszélnek, mi a fő, őshonos állatuk. 

83736863_2608319105932979_4010945339258306560_n.jpg

Ez a könyv nagyszerű ismerkedéshez a világ dolgait illetően a csemetéknek! Nem bántam meg végül, hogy megvettem! Lesznek közösen nézegetős estéink, abban biztos vagyok.

A könyvről túl sokat nem tudok. Én az oviban vettem egy könyvkereskedő által. De itt, ezek az elérhetőségek valamelyikén biztos megtaláljátok. Érdemes beruházni rá!

#ReAd-blog #read #könyv #book #gyerek #gyerekkönyv #atlasz #országok #világok #tájak #imádtuk

84179307_1014675195582875_1368871730105286656_n.jpg

Egy elfelejtett hercegnő története

Hajnal Mária, aki mindig tud megújulni

hindu-2178480_640.jpg

Hajnal Mária Cseppek és csillagok című könyvét és korábbi novelláit már olvastam korábban, így nagyon megörültem neki, mikor a legújabb kiskönyvét is elküldte nekem. Nem titok, szeretem ahogy ír. Ezernyi érzelem, szenvedély, színek kerülnek a sorai közé. Annyira érzékletesen tudja visszaadni a megálmodott történeteit, hogy az hihetetlen. De mégis csak kevesen ismerik a nevét. Nem lett felkapott író, pedig nagyon értékes gondolatai vannak és zseniálisan szövi a történetek fonalát. A fent említett könyve például a romaság nehezített életéről, az esélyegyenlőségről szól. A kisebb novellái pedig a szerelem körül forognak elsősorban

Önmagunk keresése, szerelem, dráma, szenvedély, szeretet, bukás, sikertelenség, fájdalom...A történeteibe ez mind benne van. Szimbolikusan mind megjelentek a kötetben valamilyen formában, ha egy kicsit is. Beleírja színes egyéniségét, érzelmeit, gondolatait, egy kicsit magát is, hiszen mindegyik szereplőjében őt látom valamennyire. Magából csíp le egy apró darabot, azt tárja elénk őszintén, kendőzetlenül. Ezt nyújtja át nekünk egy csokorban és a szívét is, az írásaiban. Nehéz kibogozni, honnan megálmodott a történet és honnan ő.

Szép ívben építi a kötetet fel. Lassú csordogálású kezdettől a végén rohamtempóban érkező, gyorsvonatszerű végig. Szerettem édes-bús motívumait és hogy sosincs Happy End. Kellenek az ilyen könyvek is, melyek az élet tragédiáit, árnyoldalait is elénk tárják. Nem papírmasé figurákat mutat be nekünk szereplők gyanánt, hanem sorsokat, élethű karaktereket kicsit idealizálva. Mindig meg tud lepni a különböző életutak elénk tárásával, a végkifejletekkel. Elgondolkodtat. Mindig úgy fejezem be könyveit, hogy az az érzés kerít hatalmába, szeressük, amink van, értékeljük! Olyan témákat boncolgat, amik mindenkit érintenek, de kevesen gondolkodnak el rajtuk. 

black-1850812_640.jpg

Az egymás után érkező rövidebb regényeiben, a könyvein látom a fejlődést. E legutóbbit nagyon nehezen tettem le és utána sokáig hatottak rám a sorait. Nehezen ontottam sorokba a véleményem. Ráadásul nem véletlenül nem mesélek a konkrét szereplőkről, a világokról a könyvből. Olvassátok el! Ezt mindenkinek magának kell megismerni, éreznie.

Hiszem, hogy az írónőnek ez az útja, csak keresi még a megfelelő, kibontásra váró témát, ami nem veszik el az érzelmek tengerében. Talán ezt az utóbbit tudom csak felróni neki hibának. Annyira elveszik, tobzódik az érzésekben, hogy talán ez akadályozza a siker elérésében, a nagy mű megírásában. Túlírja kicsit a történeteit, amit ha valaki nem tud átérezni, az nem fogja élvezni annyira. 

Az az érzésem, hogy valami vagy valaki visszatartja még ettől a nagy mű megszületésétől. Talán nem hisz magában eléggé. Pedig ha egyszer megírja élete regényét, az igazán nagyot fog szólni, amire mindenki felkapja majd a fejét. Fel kell, hogy kapja!

Mária írj és írj! Írd meg kérlek a nagy történetet, eleget gyakoroltál a novellákkal. Építsd fel ívesen, érzelmekkel telve szép szerelmes drámád és írd meg! Hiszem, hogy neked nem csak a saját érzelmeid kell feldolgozni írásaid által, hanem jelentős könyveket is írni, amiket sokan olvasnak majd, segít az ő útjukon, feldolgozásukon. 

ReAd- blog

#Marcsi #könyv #book #recenzió #könyvek #novella #regény #szerelmes #romantika #blog