2024. máj 03.

Vörös Inez: Vár ​Álomország – Esti mese fiúknak/ lányoknak

írta: Mayerné Répási Adrienn
Vörös Inez: Vár ​Álomország – Esti mese fiúknak/ lányoknak

covers_864456.jpg

Az esti mesék elengedhetetlenek a gyerekek számára! Segítenek feldolgozni egyes témákat, a napi történéseket, továbbá segítenek levezetni a napi feszültséget, és megnyugtatják, ellazítják őket. Ezért kiemelten fontos a vizualitás, a könyv grafikája és az írásmód, nyelvezet is. Ez a kötet különösen fontos témát dolgoz fel, kellemes stílusban, a gyerekek igényeihez igazítva, miközben bűbájos grafikájával elvarázsolja az olvasókat. Segít felkészülni az álmokra, az alvásra, miközben észrevétlenül fontos dolgokra irányítja az álommanó segítségével a figyelmet. Olyan hősökre és hétköznapi hősökre, mint a tűzoltók, kukások, autóversenyzők, hercegnők és az ő teendőik, munkájuk. Ráadásul két kötet van, egy lányos és egy fiús, amivel így jól lehet igazodni a gyerekek eltérő érdeklődési köréhez is. Az Álommanó, mint főszereplő zseniális húzás. Kivülről úgy mutat a dolgokra, hogy nem erőltetettek, úgy tálalja a tanulságokat, hogy észrevétlenek maradnak.

Már az egészen kicsik is élvezni tudják, ha felolvassák nekik, de az olvasni már tudó nagyobbacskáknak is remek esti olvasmányok akadnak benne. Nem beszélve arról, hogy az elsős, olvasni tanuló kicsiknek kifejezetten előnyös a mesék hosszúsága, a nagyobb betűtípus, a jól követhetőség. 

A mesék rövidek, jól érthetőek, tanulságosak, mégis szórakoztatóak. Igazán öröm volt kézbe venni őket.

covers_864457.jpg

 Mayer Viktória, 9 éves

Szerintem ezek nagyon aranyos kis könyvek voltak. Olvastam a fiúsat és a lányosat is. Az illusztrációjuk nagyon szép és kiemelkedők, tetszettek benne a változatos színek. Az írónő stílusa egyszerű, könnyed. A kedvenc fejezetem a Esti mesék lányoknak részből az állatorvosos volt, mivel az állatok szeretete miatt az állt a legközelebb hozzám. Tetszett még, hogy mindig mások a szereplők és más helyzetet dolgoznak fel. És az Álommanó is. Én körübelül 3 éves kortól egészen 10 éves korig ajánlanám olvasásra.

Mayer András, 7 éves:

Nagyon jó volt a fiús könyv.Tetszett a könyv írójának a stílusa. Jó volt, hogy olyan szereplők voltak benne, akik engem érdekelnek. A történetek és a különböző helyzetek mind izgalmasak voltak benne. Nagyon szépek voltak a mesék, szerettem őket. Külön ki szeretném emelni a borítót, ami nagyon izgalmas. Mivel nem túl hosszúak a részek, így elsősként önállóan is el tudtam olvasni őket. 

A könyveket köszönjük az írónőnek!

Itt tudjátok megrendelni, ha kedvet kaptatok hozzá.

https://www.facebook.com/profile.php?id=61556009190643

https://www.tiktok.com/@inez.voros

Fülszöveg:

A mesekönyv célja, hogy könnyebbé tegye az estére való felkészülést és egy olyan világot mutasson a gyerekeknek, ahová minden este örömmel lépnek be.
A szöveg ritmusos és dallamos, ami nyugtatóan hat a gyerekekre és erősíti a belső képalkotás folyamatát.

Az álmok birodalmában nincs lehetetlen! Az álommanók minden este kalandra hívják a gyerekeket, és ezekben a kalandokban a mindennapi történések hőseivé varázsolják őket.
A kis hősök a kedvenc karaktereik bőrében pedig mindig tanulhatnak valami újat és fontosat.
Egy kerettörténet és öt elbűvölő mese.

60 oldal 
keménytáblás
ISBN: 9786150199818
Illusztrálta: Vörös Inez

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#mese #mesekönyv #olvasnijó #readblog

Szólj hozzá

Könyv Recenzió Olvastuk