ReAd-blog

Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

2023. sze 19.

Interjú a Margó-díj egyik döntősével, Bánhidi Lillával

írta: Mayerné Répási Adrienn
Interjú a Margó-díj egyik döntősével, Bánhidi Lillával

banhidi_lilla_portre_2.jpg

Kevés jó hazai krimi van a piacon. Elvétve találni olyan könyvet is, ami a hazai régióban játszódik. Bánhidí Lilla ötvözte a kettőt. Ráadásul a   Sorsod Borsod  című regénye Margó-díj döntősei közé is bekerült. Ma vele olvashattok egy interjút. 

- Első könyves szerzőként rögtön egy nem szokványos helyszínt és műfajt választottál. Tudatosan? 

Amikor elkezdtem a Sorsod Borsodot, nem terveztem tudatosan, hogy más legyen, egyszerűen a személyiségemből fakadóan lett olyan, amilyen. Szeretem az újat, mást, szeretek kísérletezgetni, kipróbálni dolgokat. Ennek eredménye lett a Sorsod Borsod.  

- Hogyan jött az írás?

Gyerekkoromban is írtam, főleg verseket, aztán az újságírói, riporteri munkám egy ideig ...

Tovább Szólj hozzá

Interjú

2023. sze 19.

Patak Gyöngyvér: Család ​a dombon 2.

írta: Mayerné Répási Adrienn
Patak Gyöngyvér: Család ​a dombon 2.

covers_796219.jpg

A legtöbb könyv új világba kalauzol el, vagy gondolkodóba ejt, elénk tár egy problémát vagy ellenkezőleg, világszíntű rosszat, azaz társadalomkritika. Gyöngyvér könyve pedig olyan hatással volt rám, mint egy pihe-puha, meleg plédbe burkolózni. Bebugyoltált a kinti hidegtől, sötétségtől, megvédett minden rossztól. Jó volt  beleburkolózni vele, beletemetkezni. De nem csak ennyit adott. Megmelengette a testem, lelkem egyaránt. 

Az írónő önéletrajzi ihletésű története, így vele együtt nevethettem, együtt sírhattam. Lelkesen izgulhattam, ha olyan dolog történt, de helyeslően bólogattam is, mikor a saját életemből is ismerős történések voltak. Annyira életszagú az egész, mégis felkavaró, megrendítő és mulatságos is ...

Tovább Szólj hozzá

Recenzió Olvastuk

2023. sze 19.

Kihalóban a Fair play?

írta: Mayerné Répási Adrienn
Kihalóban a Fair play?

soccer-1341849_640.jpg

Jártunkban, keltünkben a családdal közösen, számos versenyen jelenünk meg. Sakk, futás, íjászat, horgászat... Csak hogy párat felsoroljak. Igen szerteágazó az érdeklődési körünk, így nem mondhatom, hogy csak egy-egy szeletét látom a versenyeknek és abból vonnék le messzemenő következtetéseket.

De bizony azt veszem észre, hogy a Fair play, azaz a sportszerűség nem minden gyermeknek van megtanítva. Ugye mit várok, mikor sokszor a felnőttek sem úgy reagálnak, ahogy kellene versenyhelyzetben. Nagyon kiélezett dolog, és nehéz megemészteni, ha valaki jobb nálunk vagy szerencsésebb helyzetbe kerül. De fontosnak tartom a Fair playt!

A fair play a tiszta eszközökkel játszott mérkőzés és az ellenféllel szemben ...

Tovább Szólj hozzá

Kitekintő Anyukás tartalom

2023. sze 18.

Harisnya etikett!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Harisnya etikett!

Nem csak egy ruhadarab, hanem kényelmes és stílusos kiegészítő is!

Számtalan esetben hordunk harisnyát. De minden esetben tudjuk, hogyan kell, érdemes viselni? Mire kell odafigyelnünk, ha azt akarjuk tartós legyen?  Hanga-Révész Krisztina, a  harisnyanadrag.hu   tulajdonosa volt segítségemre a mai témában.

839586.jpg

Na de mi is az a harisnya? Mit tudhatunk róla?

harisnya  egy olyan ruhadarab, melynek célja a láb öltöztetése és védelme. Esztétikai és funkcionális szerepe is van. Sokféleségét annak köszönheti, hogy megjelenését, előállítási módját, tartósságát tekintve több opció lehetséges. A nagyon vékony, szintetikus filamentfonalból (poliamid vagy nylonból, elasztán fonallal készülő) vagy vastag, pamutból készülhet.

...

Tovább Szólj hozzá

2023. sze 14.

Imád szürreális dolgokat alkotni, fotózni a fotóművész

írta: Mayerné Répási Adrienn
Imád szürreális dolgokat alkotni, fotózni a fotóművész

dani2022-.jpg
- Mesélnél magadról? Mit tudhatunk rólad? Mit csinálsz szívesen? mivel foglalkozol?  
Ripka Dániel fotóművész vagyok. Imádok szürreális dolgokat alkotni a képzelőerőmnek hála és boldoggá tesz, hogy képes is vagyok a legkiválóbb formában kivitelezni azt.  Szabadúszó fotógráfus lévén én osztom be magamnak az időmet. A művészi alkotások mellett portréfotózásból keresem meg a betevőt... :)
catch.jpg
Fotó: Ripka Dániel
- Mit jelent számodra a fotózás?
 A fotózás az életem nagy szerelme. Meghatároz és elfoglal. Hajt és boldoggá tesz...
- Hogyan született ez a szerelem közted és a fotózás között?
Érdekes, mert 28 éves korom előtt nem fotóztam egyátalán, ...
Tovább Szólj hozzá

Interjú

2023. sze 14.

Természetes összetevőkkel az egészségért!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Természetes összetevőkkel az egészségért!

  ashwagandhapor.jpg

Természetes összetevőkkel az egészségért? Igen!       

  Az emberek évezredek óta használnak természetes gyógynövényeket gyógyításra, kezelésre, a lélek és a test felturbózására, natúrkozmetikumként. Hiszen sok gyógynövény hatékony az egyszerűbb, könnyebb egészségügyi problémák kezelésére, és teljesen elegendő, gyógyszer helyett. Ahogy a natúr kozmetikumok is tökéletesen megállják a helyük a testápolásban, arcápolásban, hajápolásban.

Ez a tudás és a hozzá kapcsolódó hagyományok generációk során alakultak ki. Majd a szintetikus gyógyszerek megjelenése kiszorította őket, annak ellenére, hogy számos mellékhatással bírnak rendszerint. Épp ezért érdemes visszatérni a természetes összetevőkből ...

Tovább Szólj hozzá

2023. sze 12.

Elle Cosimano: Finlay ​Donovan ölni tudna

írta: Mayerné Répási Adrienn
Elle Cosimano: Finlay ​Donovan ölni tudna

covers_717182.jpg

Finlay egy olyan nő, aki mindenféle kulimászba mászik, sokszor önhibáján kívül. A férje megcsalja, majd elhagyja az ingatlanosért. Ő pedig egyedül marad, persze a totális káosz és kétségbeesés határán, jócskán megfáradva két kicsi gyermekével és rengeteg befizetetlen számlával. És még a munkája sem úgy halad, ahogy kellene, e katasztrófa közepette...Hát innen szép nyerni.

Már azonnal lehet sejteni, hogy ebből bizony baj lesz! Miközben próbál jó anya lenni, gyerekeit életben tartani, pénzt felhajtani, könyvet írni, saját magát egyben tartani, felkanalazni, volt férjét elfelejteni, még nagyobb bajba keveredik. Viszont a körülmények hatására rájön, na némi segítséggel, hogy ebből tökéletes alapanyag lesz az új, ...

Tovább Szólj hozzá

Könyv Recenzió Olvastuk

2023. sze 11.

Hidasi Judit regényíró a Slow Living jegyében őszi gyertyákat készít neked …

írta: Mayerné Répási Adrienn
Hidasi Judit regényíró a Slow Living jegyében őszi gyertyákat készít neked …

img_8564-1.jpg

Az ősz, a természetnek az egyik legvarázslatosabb időszaka. Ekkor a táj átalakul, a fák levelei arany és vörös pompába öltöznek. Ez az évszaka színei mellett a bekuckózás és az otthon melege iránti vágy ideje is, mikor a szabadban való séták után az ember valahogy szívesebben tér vissza otthonába. Vágyik a meghittségre, a melegségre.

A hidegebb esték kellékei lehetnek egy jó könyv vagy film, a meleg tea, forró csokoládé, a puha takaró és az illatgyertyák. Mi mást ajánlhatnék első körben egy írónő műhelyéből, mint azt a gyertyát, aminek neve: Rainy Days & Books!

Ez a gyertya tényleg olyan, mint egy nyugodt délután, takaróba burkolózva. Kint esik az eső, az ég még világos, de te már gyertyát gyújtasz a forró italod ...

Tovább Szólj hozzá

2023. sze 07.

Készülj az őszre a Bonprix Internetes Áruházzal!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Készülj az őszre a Bonprix Internetes Áruházzal!

  373399578_1305440863426682_3863880802563536834_n.jpg

Bár még melegeket jósolnak nagyrészt, de bizony itt van mmár a szeptember. Így nem árt az őszre felkészülni ruha gyileg is. Jó, ha mindig kéznél van a hűvösödő estékre, esősebb napokra egy-egy gyorsan felvehető, vékonyabb felső, pulóver vagy egy mutatósabb hosszú újjú ruha, esetleg egy kardigán. Mert igen változékony az időjárás és egyre jobban hűl az idő.

Készülj fel minden eshetőségre, esőre, szél, hűvősebb napokra, és válassz mutatós pulóvert, kardigánt a Bonprix választékából. 

373414627_1087558905560106_1078992241411141092_n.jpg

Az én jelenlegi kedvencem ez a szürke, kapucsnis, hosszú derekú felső. A színe, a hossza, pont tökéletes. Ráadásul a kapucnin megjelenő fehér szörmés rész nagyon mutatós, feldobja a felsőt. Az anyaga még nem túl vastag, ...

Tovább Szólj hozzá

Csajos oldal

2023. sze 07.

Ha nem megy az ivás...

írta: Mayerné Répási Adrienn
Ha nem megy az ivás...

373422963_858275372591215_55360856359001613_n.jpg

A Waterdrop termékek vízhez adható italkockák, melyek ízesítik és élvezetesebbé teszik az ivást. 

Én kifejezetten nehezen iszom meg az ajánlott napi adag minimumát is. Akárhogy erőlködök, valahogy elfelejtődik, nem jut eszembe, nem esik jól, nem megy több. Cukros üdítőket, szörpöket pedig nem szívesen fogyasztok, pedig ízesítésük, változatosságuk miatt könnyebben csúsznának. Ezért tökéletes alternatíva a Waterdrop italkocka választék!  

Ezek a finom vízben oldódó kis kockák remekül tudnak segíteni abban, hogy az ital ízesítve legyen és tápanyagokat, vitaminokat is tartalmazzon. Az ízesebb víz könnyebben elfogyasztható, így hajlamosabbak vagyunk több folyadékot fogyasztani, ami fontos a megfelelő hidratáltság ...

Tovább Szólj hozzá

Kitekintő

2023. sze 05.

Túlélés és remény

írta: Mayerné Répási Adrienn
Túlélés és remény

Nem épp szokványos posztapokaliptikus művészeti kiállítás

369727679_787038293220782_8786086418026287836_n.jpg

Igazán izgalmas, formabontó kiállításra szeretném felhívni a figyelmetek!

Látogass el Hajósra, a Pincefaluba, a  Cabernet Borturisztikai Látogatóközpont ba jövő hétvégén és  egy különleges élményben lesz részed!
KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ: 2023.09.16. 10:00
És  körülbelül két hétig kint lesznek a tárgyak, addig megtekinthető, ha aznap lemaradtál volna.
Józsáné Zách Anna mesélt erről a nem mindennapi kiállításról.
Kiállításunkat az apokalipszis utáni megváltozott világ ihlette. Ez a téma, ha egy kicsit sarkított is, de nagyon aktuális manapság. Kézművesként szeretünk eljátszani a túlélés és alkalmazkodás témájával, a disztopikus jövőbeli emberek kilátásaival, lehetőségeivel.
A kiállított ...
Tovább Szólj hozzá

Program

süti beállítások módosítása