2023. sze 14.

Természetes összetevőkkel az egészségért!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Természetes összetevőkkel az egészségért!

 ashwagandhapor.jpg

Természetes összetevőkkel az egészségért? Igen!       

 Az emberek évezredek óta használnak természetes gyógynövényeket gyógyításra, kezelésre, a lélek és a test felturbózására, natúrkozmetikumként. Hiszen sok gyógynövény hatékony az egyszerűbb, könnyebb egészségügyi problémák kezelésére, és teljesen elegendő, gyógyszer helyett. Ahogy a natúr kozmetikumok is tökéletesen megállják a helyük a testápolásban, arcápolásban, hajápolásban.

Ez a tudás és a hozzá kapcsolódó hagyományok generációk során alakultak ki. Majd a szintetikus gyógyszerek megjelenése kiszorította őket, annak ellenére, hogy számos mellékhatással bírnak rendszerint. Épp ezért érdemes visszatérni a természetes összetevőkből készülő vitaminokhoz és a gyógynövényekhez.

Ismerd meg az Ayurvédát is

Nem véletlenül ez az Ayurvéda alapja is. Vissza a természethez, a természetességhez, a természetes alapanyagokhoz.

Az Ayurvéda a holisztikus gyógyítás és életfilozófia ősi indiai tudománya. Nemcsak orvostudomány, hanem egy szemlélet a világról, teljes életfilozófia. Részletes útmutatást ad arról, hogy milyen a megfelelő étrend, szépségápolás, egészségmegőrzés, egyszóval életmód, illetve mi az, ami nincs túl kedvező hatással ránk. Az alternatív gyógyászat egyik népszerű formája is. Magába foglalja a gyógynövényeket, életmódot, étrendet, jógát és a relaxációs technikákat, a zeneterápiát, a masszázst, valamint a meditációt is. Érdemes beleásni magunk kicsit jobban.

little-girl-2516578_640.jpg

Ezért használj inkább természetes gyógynövényeket, vitaminokat, natúrkozmetikumokat!

  • Kíméletesebben bánnak az emberi szervezettel. A természetes gyógynövények csökkenthetik a mellékhatások kockázatát és kellemetlenségeket. Elkerülhető használatukkal a rászokás, a különböző mellékhatások megjelenése. A természetes gyógynövényekben található vegyületek általában olyan természetes összetevők, amelyek jelen vannak a természetben, azaz jól illeszkednek az emberi szervezet biokémiájához is.
  • Kevesebb kémiai terhelést kap az ember a gyógynövényekkel. A gyógyszeripari termékek gyakran tartalmaznak szintetikus vegyületeket és adalékanyagokat, káros dolgokat. Ezeknek a hosszú távú hatásait nem mindig ismerjük teljesen. Tehát a természetes gyógynövények használata kevesebb kémiai terhelést jelenthet a szervezet számára.
  • A természetes gyógynövények lehetővé teszik a személyre szabott kezelési terv kialakítását, figyelembe véve az egyéni szükségleteket és reakciókat. Azaz lehetőséget adnak az egyedi és személyre szabott megközelítésre.
  • A legtöbb gyógyszer csak elfedi a betegségeket, a betegség kiváltó okát, és nem megszünteti. Csak tünetet kezel. De még nem is ez a legnagyobb baj, hanem az, hogy egyéb problémákat is okoz, kisebb nagyobb mellékhatásokat. Pedig meg kell szüntetni a betegségeket, meggyógyítani.
  • A természetes szerek szakszerűen megválasztott adagolása esetén a mellékhatásoknak - még tartós kezelés alatt is - csekély az esélye.
  • A gyógynövények használatának a további előnyei, hogy önállóan használva már meglévő problémákra, megelőzésre vagy fenntartó kúrára, illetve gyógyszerek mellett kiegészítő kezelésként is alkalmazhatjuk őket.

Hozd egyensúlyba a tested, lelked természetesen

Hozd egyensúlyba tested és lelked az anyatermészet adta dolgokkal! Élj te is természetesen, az organikus hatóanyagok és gyógynövények erejével.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a természetes gyógynövények sem csodaszerek, és a súlyos egészségügyi problémák esetén mindig konzultálni kell egy orvossal. Az alternatív terápiák és a hagyományos orvoslás együttműködhetnek az optimális egészségügyi eredmények elérése érdekében. A cikkben leírt termékek nem helyettesítik az orvosi kontrollt és nem írják felül az orvosi utasításokat!

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#reklám #gyógynövény #ayurvéda #természetesség #pranagarden

 

Szólj hozzá