2022. nov 11.

Érzékelhető, ha valaki válláról lekerülnek a terhek

írta: Mayerné Répási Adrienn
Érzékelhető, ha valaki válláról lekerülnek a terhek

315009586_517514743572788_3046574078360504297_n.jpg

Mai interjúm alanya Hollós Izabella, a Szabadulókör alapítója. Családállítással, sorsforgatókönyvvel, kronobiológiával, rajzelemzéssel foglalkozik.

Abban tudok segíteni neked, hogy azt az életet éld, melyre mindig is vágytál, melyet mindig is szerettél volna elérni, de valamiért, valamilyen oknál fogva akadályoztatva voltál ezidáig.

- Mesélnél a munkádról? Hogyan jött az életedben? Miért érzed úgy, hogy ez a te utad?

Mindig is az emberek érdekeltek igazán. A történetük, a miértek, a válaszok keresése: miért van az, hogy az egyik ember panaszkodik, nem lát kiutat, és nem változtat, a másik pedig indul, csinálja, újra és újra feláll, halad. Sokat foglalkoztam önismerettel, önfejlesztéssel, jártam pszichológushoz, más segítőkhöz. A családállítás hozta meg azt az áttörést, amit már vártam, a hatékonysága és gyorsasága okán. Egyik más módszernél sem tapasztaltam korábban valódi, kézzelfogható eredményeket, úgy hogy érthető és logikus is volt, ami történik. Néhány év családállításra járás után döntöttem úgy, hogy megtanulom a módszert. 3 éve dolgozom ebben, hétről hétre látom az eredményeket az ügyfeleimnél, és nem tagadom, nagyon élvezem is ezt a munkát!

- Kiknek tudsz segíteni és milyen módon az elakadásokban? Milyen programok közül lehet választani?

Elsősorban azoknak tudok segíteni, akiknek vannak céljaik, akik szeretnék végre az életük irányítását a kezükbe venni. Akik nem elégszenek meg azzal, hogy másnak se jobb... hanem vágynak arra, hogy valóban boldogan éljenek, valódi kapcsolatokban. Sokan keresnek meg olyanok is, akik régóta élnek egy fájdalommal, gyásszal, küzdenek a körülményekkel, és elegük van belőle, szeretnének letenni terheket, és megkönnyebbülni.

 Mindig egy Önismereti Konzultációval kezdünk, amiben a családtagokat is elemezzük, és megnézzük, milyen élethelyzetben van jelenleg, és hová szeretne eljutni. Ezt a konzultációt akkor is ajánlom, ha még nem biztos benne valaki, hogy családállításra szeretne jönni, mert önmagában rengeteg aha-élményt, felismerést ad, és segít, hogy megérezd, úgy vagy jó, ahogy vagy.

A fő problémamegoldó módszerem a Családállítás, 3 módon dolgozom vele: egyéni állításban, csoportos állítás formájában, és fix csoportos rendszerben, aminek a neve Szabadulókör.

 
314991227_1145352169408814_457891728315987343_n.jpg

- Kiknek szól a Szabadulókör programod? Elsősorban kiknek tudsz megoldást nyújtani és miben?

Azoknak szól, akik valóban készen állnak a változásra. Tudom, ez közhelyesen hangzik, de itt tényleg történni fog Veled valami! ÉREZNI fogsz, és erre sokan nincsenek felkészülve, mert hozzászoktunk, hogy okosan, agyból oldjuk meg a problémákat. Ez persze sokszor működik is, de a régi sérüléseink, traumáink, és az azokból adódó sémáink felülírása érzelmi munka nélkül lehetetlen. A Családállítás módszerével 4 fő életterületen dolgozunk a programban: családi kapcsolatok, pénzügyek, egészség, párkapcsolat. Az ezeken lévő blokkokat oldjuk fel a családállítással, és így történik a pozitív változás az életedben. Közelebb kerülsz a gyerekedhez, múlik a krónikus fejfájásod, rendeződik a kesze-kusza ingatlan eladási ügyed, terheket pakolsz le, könnyedebben, önmagaddal nagyobb összhangban tudsz létezni. 

- Mi szerinted a mai kor legnagyobb hátránya nőként, édesanyaként?

A megfelelés. Annyi féle szerepben próbálunk helytállni, sokszor támogatás nélkül, egyedül, ami lehetetlen. Jók anyák akarunk lenni, ami önmagában óriási kihívás. De kihívás az is, ha egy negyven fölötti nőnek nincs gyereke, a társadalom ezt is megkérdőjelezi. Feleségek, dolgozó nők, társak, kollégák, szakácsnők, mindenesek vagyunk, nem csoda, ha egy nő azt érzi: nem megy tovább, nem bírom! Érdemes ilyenkor elindulni befelé, önmagad felé, és megkeresni, Te magad hol is vagy ezekben a szerepekben, hol vagy a saját életedben.  

 314997131_660944175634039_5026495014094815668_n.jpg

- Milyen módszerekkel dolgozol elsősorban?

A megoldó módszerem a családállítás, és a rendszerállítás. Ezekkel gyakorlatilag bármely probléma lelki okát tudjuk megkeresni, és megszüntetni. A Családállítás során megszüntetjük azokat a sorsismétléseket, korlátozó mintákat, amik tudat alatt irányítják a viselkedésünket, és negatív hatással vannak az életünkre. Ezeket ugye sokszor a családunkból hozzuk! A rendszerállítás pedig abban segít, hogy egy szervezet, például egy vállalkozás működését javítsuk vele. Meg lehet nézni, hogy mi tartja vissza a vásárlókat, hol van blokkolva a bevétel áramlása, a munkatársak egymás közötti érzelmi viszonyulásairól nem is beszélve.

A egyik kedvenc módszerem a Kronobiológia Önismereti módszer, mellyel 1 perc alatt tudom megmondani valakinek az alapvető működésmódját, az szeretet kifejezését, azt, hogy mennyire rugalmas vagy sem, mennyire rendszerető, az érzelmeinek az intenzitását. 

Használom még a Rajzelemzést, amivel a tudatalatti tud üzenni: néhány egyszerű szimbólum, amit bárki meg tud rajzolni, megmutatja, hogyan viszonyul saját magához, milyennek látja a jövőjét, az életútját, megéli-e a vágyait, haragszik-e valakire, milyen a kapcsolata a családjával. 

A Sorsforgatókönyv szintén egy önismereti módszer, az egyes életszakaszaink jellemzőit derítjük ki vele: magyarázatot kapunk például az életközepi válságra, más, nagyobb változásokra, és iránymutatást is ad akár a jelenlegi élethelyzetünkben.

 314991227_1145352169408814_457891728315987343_n.jpg

- Mit szeretnél a munkád során elérni? Van kitűzött célod?

Mindig van kitűzött cél, ez tud igazán vezetni! Az ügyfeleimmel is ezzel kezdek mindig: nincs családállítás kitűzött cél nélkül! Az én célom, hogy egy összetartó közösséget tudjak szervezni magam köré, olyan emberekkel, akik tudják és élik, hogy a változás önmagukkal kezdődik, és egymást is őszintén támogatják ebben. Ez a cél hívta életre a Szabadulókört, ezért tervezem jövő év elején újra elindítani. A Facebook csoportomat is ezért hoztam létre, szeretném, ha tudnák azok, akik mernek lépni, és változtatni, hogy nincsenek egyedül! 

- Mit szeretsz a munkádban legjobban? Milyen visszajelzések érkeznek?

A legjobban azt az érzést szeretem, amikor a családállítás, vagy akár a konzultáció során lekerülnek valakiről a terhek. Ez érzékelhető, szinte kézzelfogható, és jól látható is. Alapelvem, hogy jobb állapotban fogsz kilépni az ajtón, mint ahogyan hozzám érkeztél! Az már igazán csak hab a tortán, amikor az utánkövető alkalomkor, vagy csak úgy, elmeséli nekem az ügyfelem, hogy találkozott valakivel végre, aki szereti, vagy megszületett a kisbaba, akire oly régóta vártak. Vagy azt, hogy kétszer annyi vevő vásárol a boltjában. 

Dolgoztunk már sikeresen örökösödési ügyön, ház eladáson, bölcsibe beszoktatáson, külföldre költözésen, válás feldolgozáson, sőt, befogadott kismacska családba integrálásán is.  Ami minden ügyfél visszajelzésben hasonló, az a megkönnyebbülés érzése: "lehetek az, aki vagyok, akarhatom, amit akarok, nem kell megfelelnem többé semmilyen idegen elvárásnak, aminek amúgy nem is tudtam sosem." 

 314848214_821455612403231_5362984259916720377_n.jpg

Izabellát ezeken a linkeken tudod elérni!

www.hollosizabella.hu

www.hollosizabella.hu/szabadulokor

Sorsfordítók Közössége: https://www.facebook.com/groups/1915899835244502

Következő események linkje: https://www.facebook.com/CsaladallitasNeked/events

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#interjú #családállítás #szabadulókör

Szólj hozzá

Interjú