2022. okt 24.

Újabb krimi Marysol K'Owes írónőtől!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Újabb krimi Marysol K'Owes írónőtől!

311986707_5719776648082302_2816708457317644358_n.jpg

Marysol K'Owes írónő ismét elvarázsol minket legújabb krimijével, a Nagy Monet-rablással!
Shirley Hawkins az ausztrál nyomozónő rejtélyes halálesetekkel kapcsolatban kezd nyomozni. A szálak egy értékes képhez, és annak elrablásához vezetnek.  Ebben a könyvben nem minden az, aminek látszik! 

- Egy új krimivel érkezel az előző, a Vanuatu bosszúja kötet után. Kapcsolódik az új, a régi könyvhöz valamiben? Vagy külön-külön is olvasható?

Külön-külön is olvasható, de igazából a Vanuatu bosszújának előzménye. Kicsit jobban megismerhetjük a szereplőket, átláthatjuk miben jók, milyenek valójában. Valamint egy nagy képrablás történetébe is betekintést nyerhetünk, ami kicsit túlnő kedvenc nyomozónőnkön, Shirleyn.

7060898_5.jpg

Csodálatosan ragyog a Korall-tenger azúrkéksége fölött a nap, gondtalanul sütkéreznek a luxusjacht medencéje mellett a Mountkay összeválogatott vendégei. Shirley a vagány nyomozónő most pihenni indul barátnőjével, Amyvel. Egy szerelmi csalódás után igyekszik kikapcsolni és új életet kezdeni, ám a kezdetben családiasnak indult luxus hajóút rendkívül tragikusra sikerül. Holttestek és rejtélyek övezik ismételten útját. Ráadásként valaki el is téríti az úti céljától a hajót. Hova és miért?Váratlan fordulatokban bővelkedő krimi most sem hagyja unatkozni az olvasót.

- Főhősöd Shirley, a nyomozónő. Mit tudhatunk róla, milyen karakter? Hogyan született? Kiről mintáztad?

Jaj, hát ez titok. Shirley alapja, azaz karakterének veleje létező személy. Ugyanolyan drótdörzsi ám imádható személyiséggel rendelkező rendőrnő a valóságban is. Ugyan az írói szabadság miatt sok helyen változtattam, de az alapot mégis létező személy létező mondatai adták.

- A könyv borítója megint nagyon tetszetős lett. Mit tudhatunk róla?

Mindenképp olyan külsőt szerettem volna, ami a Vanuatuhoz köti. Gondolom felismeritek a sziluett én vagyok, a kép pedig amit a sziluett rejt egy valós Monet kép, pontosan az amelyikről a könyv szól.

8955184_5.jpg

Az írónő ismét elvarázsol minket legújabb krimijével, amelyben Shirley, a nyomozónő barátaival együtt egy nyomozásba csöppen. Shirley Hawkins az ausztrál nyomozónő rejtélyes halálesetekkel kapcsolatban kezd nyomozni. A szálak egy értékes képhez, és annak elrablásához vezetnek. Nem csupán ő, mint rendőr, hanem barátai is nyakig belekeverednek az ügybe. Feltűnik egy rosszfiú is, aki felkorbácsolja Shirley amúgy drótdörzsi személyiségét és érzéseit. Vajon győzedelmeskedik a szerelem az igazság felett? Kiderül ki a jó és a rossz? 

- A nagy Monet-rablás milyen ötletből, élményből született, táplálkozott? Kiknek szól elsősorban?

A nagy Monet-rablás szórakoztató krimi. Gondolkodni kell közben, és ha alpos ráérző képessége van az embernek talán kiderül ki lehet sáros a dologban, de még nem találkoztam olyan emberrel, aki kitalálta volna ki is a tettes maga, honnan indul a gonosz szál. Pihentető olvasmány, aki szenvedős belehalós könyvre vágyik az ne vegye a kezébe. Shirley a maga tökéletlenségével, barátai segítségével szórakoztat és a maga módján fejlődik, nyílik ahogy tud. Tehát ha valaki könnyedebb de intelligens krimire vágyik, az olvassa.

- Min dolgozol jelenleg? 

Novemberben indul a szokásos NanoWrimo kihívás, sok írótársammal csatlakozom hozzá, és talán sikerül befejeznem a harmadik részt, A remény ékkövét.  Drukkoljatok, itt Shirley kicsit hidegebb éghajlatra kerül és gyilkosságok valamint gyémántok után nyomoz.

Az írónő mindkét könyvét a Marysol Könyvkiadónál tudod megvásárolni ITT.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#könyv #krimi #olvasmány #interjú #marysolkiadó

Szólj hozzá

Interjú Kitekintő