2022. sze 03.

Karantanya, egy támogató közösség!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Karantanya, egy támogató közösség!

302507388_5569698359756799_2250737942763298612_n.jpg

 Egy támogató, segítő közösség mindig jól jön, ahol egymást segítik a benne lévők, nem pedig lehúzzák. Nagyon nehéz ilyen közösséget találni, létrehozni meg pláne. De a Covid első hullámával megszületett a Karantanya , ahol egymást segítik az édesanyák a hétköznapokban! 

- Mivel foglalkozik és miért, milyen ötlet alapján, mikor jött létre a Karantanya?

A karantanya FB csoport 2020 tavaszán az első Covid hullám elején jött létre. Az otthon ragadt anyukákat, apukákat, nagyszülőket szerettük volna segíteni abban, hogy a gyermekeiket minél kreatívabb módon tudják lefoglalni. A Covid okozta bezárásoknak vége, de a segítőszándék a csoporttagokban megmaradt. Azóta is nagyon lelkesen, kreatívan segítik egymást a szülők, bármilyen témával kapcsolatban van problémájuk. 

- Kik alkotják a csapatot?

A csapatot két fő alkotja, Diósi Evelin és Varga-Boros Annamária. Mindketten több gyerekes családanyák vagyunk, akik mellékállásban igazgatják a Karantanya kis világát.  

304938182_5569698793090089_5268843716998436818_n_1.jpg

- Mi a fontos számotokra a munkátokkal kapcsolatban?
Amikor megalakult a Karantanya FB csoport, az volt a számunkra a legfontosabb, hogy egy segítőkész, támogató közösséget hozzunk létre. Ahol az anyukák nem egymást bántják, hanem segítik, ötletekkel támogatják egymást. A csoport napi menedzselése rengeteg munkával járt, ezért úgy döntöttünk, hogy ezt a közösséget megtámogatjuk egy weboldallal, ahol elsősorban gyermek, ifjúsági és édesanyáknak szóló könyveket találnak.

varosban_latvany_01-1024x683.jpg

- Miért tartjátok fontosnak a mesék világát, az olvasás fontosságát?

A mesék világa szerintünk nem csak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is egyaránt fontos. Egy-egy történet segít a gyerekeknek bátorságot, erőt meríteni, vagy lelki sebeiket meggyógyítani, megtanulni, mi az a barátság, igazságosság és elfogadás. Mindketten nagyon szeretünk olvasni, és a gyermekeinkkel is szeretnénk megszerettetni az olvasást. Ezért mi minden este mesével kívánunk nekik  jó éjszakát. Ez az intim pillanat, egy plusz kapocs a szülő és gyermeke számára.

dayfly-konyvbemutato-20191210-053-1-1024x1024.jpg

- Miben tudjátok segíteni a hazai szerzőket és a megfelelő gyermekkönyvek után kutatókat?

Szeretnénk támogatni azokat a szerzőket, akik úgy döntöttek, hogy magánúton jelentetik meg a könyveiket. Ez nekik abból a szempontból nehézség, hogy nem érnek el annyi embert, mint egy nagy könyvkiadó. A felületeinken lehetőséget kapnak bemutatkozásra, a könyvük bemutatására illetve az értékesítésre is. A legtöbb író fantasztikusan kreatív elme, de az értékesítési folyamatok és a weboldal üzemeltetése problémát okozhat számukra. A csoport tagjait pedig megismertetjük jobbnál jobb magyar szerző által írt könyvekkel, amit esténként közösen olvasgatva a gyermekeikkel, minőségi időt tölthetnek együtt.

img_9130vegleges-1024x1024.jpg

- Milyen korosztálynak szól a mesekönyv, oktatókönyv választékotok?

A “könyvespolcunk” folyamatosan bővül. Jelen pillanatban a bölcsis kortól az édesanyákig bezárólag mindenki találhat magának kedvére való könyvet vagy oktatókönyvet.
Mivel a választék szeretnénk tovább növelni, szeretettel várjuk azokat a szerzőket, akik szeretnék több emberhez eljuttatni alkotásukat.

mockup1-1024x944.jpg

FB oldal: (1) karantanya | Facebook

FB csoport:(1) karantanya | Facebook

weboldal: Karantanya – Kisgyermekeknek és felnőtteknek szóló, reklámmentem tartalom, szakemberektől és szakértőktől!

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#Karantanya #közösség #csoport #könyvek #anyuka #édesanyák

Szólj hozzá

Interjú Anyák Kitekintő