2022. aug 22.

Livits Réka: Tangó, ​Berlin

írta: Mayerné Répási Adrienn
Livits Réka: Tangó, ​Berlin

Tánc és szenvedély!

covers_690490.jpg

A könyv címe és borítója azonnal kiálltott nekem, hogy olvassam el! Tánc, tangó, izgalmas életérzések hada. Végül nem bántam meg. Kaptam egy igazán szenvedélyes történetet, érzékletes leírásokkal, érdekes, nem sablonos karakterekkel, útkereséssel. Ha szeretnél egy nem túl szokványos, sablonosságtól mentes könyvet elolvasni, szereted a táncokat vagy az izgalmas karaktereket, a meglepő dolgokat, akkor a Tangó, Berlin a te könyved lesz!

A tangó egy érzéki, szenvedélyes tánc, a legtöbb érzelmet, érzést kifejező tánc talán, a sok között. E köré épül az egész kötet. A főszereplő, Noémi új életet kezd párjával, egy új országban, remélve, hogy ez egy szép új kezdet számukra is. Ám közben rájön, hogy önmagát keresi leginkább, a nőt magában, a legjobb munkát, a szerelmet, a testiséget. Egy új hobbyba kezd, de valami teljesen mást, annál jóval többet talál a tangó által. 

A történet cselekménye lassú, nehezen felépülő! Rengeteg dolgot kapunk fejezetről fejezetre, több szereplőt, több témát, így elég nehéz elmerülni benne. Nem mondanám könnyed olvasmánynak és romantikusnak sem.  Élethelyzeteket, életutakat mutat meg, az élet értelmét, fontosságát boncolgatja igazán. Az emberi kapcsolatok sokszínűségét, dinamikáját, változásait tárja elénk, olykor meghökkentő, sokkoló, szókimondó formában. Nem írja körül, nem szépít, hanem a meztelen valóságot leplezi le. Nagyon sok fontos témát tár elénk, bele-bele kapva a dlgokba, szórakoztató, gördülékeny módon. Sok gondolkodnivalót adott számomra a kötet olvasása. Nem köntörfalaz az írónő, igazán bevállalós, amit kifejezetten szerettem. 

tango-ga154951ff_640.jpg

Nagyon jó az írónő stílusa. Lüktető, gyors, izgalmas. A nyelvezet élvezhető, érzékletes. Szenzációs párhuzamokat tár elénk a tánccal és az élettel kapcsolatban. 

A szereplők cseppet sem sablonosak. Sokkal inkább élők, hihetőek, érdekesek. Noémi tökéletes főszereplő. Érdemes a fejlődését végigkövetni, hogyan válik egy kis bábból pillangóvá, hogyan lesz élettel teli, vonzó nő, hogyan nyílik ki. A könyv az útkereséséről, határai feszegetéséről szól tulajdonképpen. Ahogy megtalálja azt, ami a számára fontos és lényeges az életben, új utakra téved, kipróbál sok dolgot, nemet tud mondani végre és a saját boldogságát teszi előtérbe, nem pedig a másoknak való megfelelést. Félix, a másik szereplő pedig egyre távolodik tőlünk, ismeretlenné válik. A mellékszereplők is sok izgalmat, pluszt adnak a könyvhöz. Ki szimpatikus a kezdetektől, ki nem. 

latin-gf67bb1bf5_640.jpg

A kötethez ha kedvet kaptál, akkor az alábbi linken tudod megvásárolni: Könyvmolyképző kiadó

 

Fülszöveg:

Hol ​lakik a boldogság?

Noémi barátjával, Félixszel költözik Berlinbe új munka, új élet, új élmények reményében. Azonban semmi sem úgy alakul, ahogy remélte. Félixszel eltávolodnak egymástól, és bizonytalanság és magány közepette az egyetlen kapaszkodónak egy különleges tánc tűnik: a tangó.

A tangón keresztül Noémi új embereket és új érzeteket ismer meg, kinyílik és megérti, őszintének kell lennie magával, felfedez magában egy olyan nőt, akinek titkos vágyaival eddig nem mert szembenézni.

Ahhoz, hogy megállja a helyét a nagyvárosban, Noéminek kezébe kell vennie élete irányítását. Csakhogy lelke mélyén a kontroll elengedésére vágyik, arra, hogy átadhassa magát a táncnak, a pillanatnak és valakinek, akiben tökéletesen megbízhat.

Az önfeledt áramlás vonzó, a céltalan sodródás viszont veszélyes.
Vajon hol a határ?

Vajon mi bujkál a tangó érzéki, szenvedéllyel kecsegtető felszíne alatt? Megtalálja Noémi azt a testi-lelki intimitást, amire titkon vágyik, vagy az egész csak csillogó délibáb? Mit hoznak számára az ismeretlenek ölelései, kivel élheti át az igazi összeolvadás élményét? És mi történik, ha a zene véget ér?

Marad-e valami az egytáncszerelemből? Engedd, hogy sodorjon a tánc, elbűvöljön ez a különleges út új világokba, és önmagadhoz!

Szereted az érzéki, de tartalmas könyveket?
Vidd haza nyugodtan, tetszeni fog!

Idézet:

A szerelem és a szenvedély kortalan. 

384 oldal 
puhatáblás 
ISBN: 9789635613939

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#könyv #olvasás #read #olvasnijó #könyvmolyképző

Szólj hozzá

Kitekintő Recenzió Olvastuk