2022. aug 16.

Egressy Zoltán: Piszke ​papa tengeres meséi

írta: Mayerné Répási Adrienn
Egressy Zoltán: Piszke ​papa tengeres meséi

 

covers_733612.jpg

A tenger mélye értékes kincseket rejt! Többek között izgalmas állatokat, értékes barátságokat és megannyi tanulságot is a gyermekeknek.

A könyv nem az első rész, hiszen megjelent már Piszke papa meséi - Tíz vidám állatmese című kötet. De az első könyv ismerete nélkül is tökéletesen élvezhető.

Egressy Zoltán könyve szórakoztató formába öltve mutatja meg, mi minden rejtőzik a tenger fenekén. Kedves, és tanulságos mesékkel mutatja be a barátság fontosságát, az értékes kapcsolatok dinamikáját. Láng Anna hihetetlenül szép, kidolgozott illusztrációi teszik kézzelfoghatóvá mindezt a kicsik számára. A nyelvezet könnyed, jól olvasható. De nem  akisbabás gügyögés, hanem értékes szókapcsolatok, párbeszédek teszik alkalmassá, élvezetessé.

A történetek hossza lehetővé teszi az egészen kicsi, olvasni segítség nélkül még nem tudók és a nagyobbacska, egyedül olvasók számára is a mesék élvezetét. Így 5 éves kortól 10-12 éves korig bárkinek szívesen ajánlanám. A történetek nem túl egyszerűek, gyerekesek, így a nagyobbak is élvezetesnek fogják találni. 

animal-gb8841cf9b_640.jpg

Viki véleménye (8 éves):

A kedvenc szereplőm a babonás csikóhal volt, meg Ervin, a moho palackorrú delfin. Jó volt a könyv stilusa, könnyen olvasható azok számára is, akik nehezebben olvasnak. Bár az egyes részek elég hosszúak voltak. Szépek voltak benne a rajzok, azok különösen tetszettek.A  legcukibb kép az 54, és az 55 oldalon volt. Azért az lett a kedvencem, mert minden fontos szereplő összegyűjt benne.

8-9-10 évesenek ajálom.a könyv olvasását leginkább, ők fogják élvezni legjobban. A fő tanulság a könyvben az, hogy barátok segítségével minden könnyebb, hiszen itt is összesegítettek a halak, akik jóban voltak egymással, bármi is történt.

299001334_524283169466074_7454525798004063607_n.jpg

Daniella véleménye (11 éves):

A kedvenc szereplőm Ervin, a palackorrú delfin, mert olyan kedves volt. Nekem kicsik voltak a betűk, de azért jól olvasható. Szépek voltak a rajzok. Tetszet a halaknak a szine, főleg Jakabé, neki volt szerintem a legszebb szine, meg Móricnak. Jó volt a könyvnek a stílusa. Tetszett, hogy a halak ilyen kedvesek voltak egymással. Azoknak javaslom olvasni a könyvet, akik szeretik a vizet és az élőlényeket. A kedvenc képem az 50. és az 51. oldalon volt. Azért azok, mert ott olyan szép színű hínárok voltak.  8-9 éveseknek ajánlom leginkább.

A könyvet köszönjük a Manó Könyvek kiadónak!

the-fish-gae0b20d23_640.jpg

Fülszöveg:

Utazzunk képzeletben egy tengerhez Egressy Zoltánnal, Piszke papával, hogy megismerkedhessünk egy tucat különleges állattal, miközben a la fontaine-i hagyományokat követő meséket olvassuk! Ránk vár egy holdhalról, tintahalról, kőhalról, rájáról és megannyi tengeri állatról szóló kedves, okosan tanító, elgondolkodtató történet és sok-sok meséléssel töltött közös perc.

56 oldal 
keménytáblás 
ISBN: 9789635841516 
Illusztrálta: Láng Anna

 #könyv #gyermek #olvasmány #gyerekkönyv

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

Szólj hozzá

Kitekintő Recenzió Olvastuk Csajos oldal