2022. júl 01.

Rácz Edina: Csepi, Csöpi és a nagy tűz

írta: Mayerné Répási Adrienn
Rácz Edina: Csepi, Csöpi és a nagy tűz

covers_744486.jpg

Két kalandvágyó vízcsepp, Csepi és Csöpi szembeszállnak egy hatalmas tűzzel, és egy nagy sziklával,
miközben beutazzák a Földet.  Kalandjaik során számos izgalmas dolgot mesélnek a csemetéknek a vízről és útjáról. 

Ez a mesekönyv nagyszerűen bemutatja a víz körforgását, és annak a fontosságát, miért olyan hatalmas kincs számunkra! Egyszerűen, érthetően, szórkoztatóan mutatja be a legkisebbek számára a környezetet, az időjárási jelenségeket, a víz munkáját, mire jó, hogyan képzeljük el az egész körforgást. Az illusztrációk kedvesek és azt vettem észre, hogy egyszerűségükkel, letisztultságukkal a gyerekek kedvencei lettek igen hamar. A három rövid rész könnyen olvasható egyedül, a kisebbeknek, és nagyobbaknak egyaránt. Mindhárom benne található történet tanulságos és szórakoztató is. 

Daniella (10 éves)

Könnyen, gyorsan olvasható könyv. Kifejezetten tetszett a könnyed stílusa. Csepi volt a kedvenc szereplőm, mert bátor, ugyanakkor kedves is mindenkivel. A könyv borítója és a benne lévő rajzok cukik nagyon. A tűzoltós rész lett a kedvencem. mert nagyon izgalmas volt. A könyv főként a víz körforgásáról szól, és ez rendkívül tetszett, mert az embernek és minden életnek kell a víz. Ez ösztönző volt a számomra, ezért is olvastam el a könyvet, noha nem az én korosztályomnak szól, hanem kisebbeknek.. Azoknak javaslom a kötet elolvasását, akik szeretik a környezetet, és olyan 7-8 éveseknek.

Viki (7 éves) 

Tetszett a stilusa és a hosszúsága a könyvnek.  Könnyen olvasható, kisebb, kezdő olvasóknak is, de a nagyobbaknak is. Főként a képek tetszettek benne. A kedvenc részem benne az volt, mikor Csepi és Csöpi leúsztak a tengerbe.  És a legcukib főszereplő a kis fehér felhö volt. 

279369244_330148239208247_1710420553896376771_n.jpg

András ( 5 éves)

A kedvenc részem a tűzoltós rész, mert a kedvenceim a tűzoltók. Ha nagy leszek, én is az leszek, mint Tűzoltó Sam. A könyvet anyukám már többször elolvasta nekem, de el fogom vinnni az oviba is, hogy más gyerekek is megismerják a viz, Csepi és Csöpi útját, mert nagyon érdekes. És a benne lévő térkép is nagyon csúcs!

A könyvet köszönjük a Könyvmentoroknak!

Fülszöveg:

Milyen egy viharfelhő belsejében? Kik azok a tűzoltók? Hogyan oltunk tüzet?

A sorozat második, Csepi, Csöpi és a nagy tűz című kötetében ezekre a kérdésekre találhatjátok meg a válaszokat, közben pedig megismerkedhettek a tűzoltó vízcseppekkel és a tűzoltóság életébe is bepillantást nyerhettek. A folytatásban pedig az is kiderül, hogyan válnak vízcseppjeink a tűzoltás hőseivé.

Kísérd el a vízcseppeket erre az utazásra is és derítsétek ki együtt, hogy mi okozta a nagy tüzet az erdőben, szervezzetek mentőakciót és éljetek át még sok-sok izgalmas élményt a mese olvasása közben!

48 oldal 
keménytáblás
 ISBN: 9786150141565 
Illusztrálta: Kányi Zsófi

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

Szólj hozzá

Recenzió Olvastuk