2022. júl 01.

Kulturális Stelázsi - Zircen, a Bakony szívében

írta: Mayerné Répási Adrienn
Kulturális Stelázsi - Zircen, a Bakony szívében

szarnyassarkanyok.jpeg

2022 július 27-30. között első alkalommal kerül megrendezésre a Kulturális Stelázsi négy napos hagyományőrző rendezvény!

A Kulturális Stelázsi “polcairól” mindenki kedvére válogathat. Az elsődlegesen hagyományozó jelleg mellett más műfajok is megjelennek majd.

A négy nap során szórakoztató zenés műsorszámok, táncház, folk-kocsma, a Bakony természeti és néprajzi értékeit bemutató kiállítások, népi játékpark és hangszerbemutató, népművészeti képzések, mesterségbemutatók, “parasztudvar” várja az érdeklődőket, és ízelítőt kapnak Székelyföld és Kárpátalja hagyományaiból is. Természetesen mindez gasztronómiával fűszerezve! Az ínyencek kóstolót kapnak a sváb-magyar konyha ínycsiklandozó rafinériájából.

bobanmarkovi_orkestar_1.jpg

Fellépők közül néhány előadó a rendezvényen: Boban Markovic Orkestar, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, Talamba Ütőegyüttes és a Kerekes Band.

A családosokat Kalap Jakab gyermekkoncertje, gólyalábasok produkciói, népi játékok, foglalkoztatók és kézművesek sokasága várja a közös alkotás örömével.

 dronfotohelyszin.jpg

Mindezek mellett a Bakony szívében, Zircen és környékén számos látnivaló és kedvelt túraútvonal található. A lebilincselő szépségű, vadregényes táj mellett említésre méltó a Zirci Ciszterci Apátság, melynek környezetében található az angolkert stílusban kialakított Zirci Arborétum. Az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma és a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház kiállításai és múzeumpedagógiai programjai egész évben vonzó és tartalmas élményt nyújtanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 A Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési ház és Stúdió KB szintén aktívan hozzájárul a kulturális élet sokszínűségéhez. A rendszeres programkínálat mellett Zirc nagyrendezvényei, így idén a Kulturális Stelázsi is az intézmény szervezésében valósul meg, pályázati támogatásokkal, együttműködő partnerek közreműködésével.

Végül, de nem utolsó sorban, vidám és kedves önkéntes csapat segít a megvalósításban és a tájékoztatásban, csupa jó szóval, hogy bárki megtalálhassa a kedvére való programot!

 A szervezők szeretettel ajánlják a Kulturális Stelázsit minden korosztálynak! Fedezzék fel a Bakony vadregényes tájait, Zirc látnivalóit és töltsék el társaságukban a vigassággal teli programot!

 

A Kulturális Stelázsi a Veszprém-Balaton 2023 EKF program, a TOP-5.3.2-17-VE1-2021-00002 „A Bakony a mi
otthonunk!” támogatásával valósul meg.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#reklám #szponzorálttartalom #program #Zirc #Bakony #programlehetőség

 

Szólj hozzá

Program Kitekintő