Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

ReAd-blog

Z. Kiss Adrienn: Patkódobbanás

2022. május 09. - Mayerné Répási Adrienn

covers_708503.jpg

Nagy szükség van ilyen kedves, vidám, edukáló tartalmű könyvekre a gyerekkönyvespiacon!  Z. Kiss Adrienn könyve pont ilyen. Nagyon jó hangulatú, kedves történet, melyben a szereplőkkel könnyű azonosulni, és megszeretni is őket. Ráadásul az írónő bepillantást enged mesekönyv formájában abba, hogy milyen, mikor egy kisfiú kicsit "más".  Adrienn annyira izgalmasan, ám észrevétlenül mutatja be a gyerekek számára, milyen az autizmus, hogy hihetetlen. Reméljük sok-sok ilyen könyv születik, hogy tovább növelhesse a kicsikben az elfogadást, az empátiát! Miközben szórakoznak egy nagyszerű történet segítségével, észrevétlenül is tanulnak valami fontosat! A könyv nem csak belsőleg, tartalmilag, minőségileg kiemelkedően jó, hanem kiemelném a kedves, színes, izgalmas illusztrációját is! 

Daniella véleménye(10 éves):

A szép szinesek voltak az illusztrációk, és ez tetszett. A borító gyönyörű, már az miatt is biztos levettem volna a polcról a könyvesboltban vagy a könyvtárban. A címe pedig figyelemfelkeltő! A szöveg könyen olvasható, viszonylag rövid, így bármilyen korban ajánlom az olvasását a könyvnek. Mégis a 7-8 éveseknek ajánlom leginkább. Nekem kicsit talán túl rövid volt, lehetett volna benne még több rész, szívesen olvastam volna tovább Csongi és a lovak kalandjait. Jó volt, hogy néhány szó feketével ki lett emelve. Igazán hangulatos könyv. Talán leginkább azért lett kedvencem az olvasmány, mert én is imádom a lovakat.Tulipán, a ló volt a kedvenc szereplőm, mert olyan virgonc és szeretetre méltó volt. 

Ezeket a neveket én sokszor hallom pl. az egyik szereplő Csongi vagy Bandi mert az osztálytársaim közt is van ilyen nevű gyerek. Csongit személyisége miatt kedveltem meg főként, mert szerette a csöndet, kedves volt. Bár rólam az nem igazán jellemző, hogy szeretném a csöndet és én sem vagyok nagyon csöndes.

Azoknak különösen érdemes elolvasni a könyvet, akik szeretik a természetet és a lovakat. És a kéket, mert sok kék volt az olvasmányba, ami a kedvenc szinem. Minden oldalát szeretem a könyvnek.

Viktória véleménye (7 éves):

Szépek voltak a képek, különösen szépek benne a lovak és az illusztráció. Könnyen, gyorsan olvasható könyv. A történetet is szerettem, mert vidám volt és kedvesek a szereplők benne. A macska lett a kedvencem. 6-8 éveseknek ajánlom, mert nekik való a hossza, stílusa és a történet is. A barátság és a testvérek közötti szeretet fontos! Ez az, amit tanultam a könyvből!

A könyvet köszönjük Z. Kiss Adriennek, a szerzőnek! 

Fülszöveg:

„A mesék többsége olyan álomvilágba röpít bennünket, ahol minden megvalósulhat, amit a valóságban is szeretnénk. Z. Kiss Adrienn meséje egy olyan lovardába vezeti az olvasót, ahol a valóságban is megtörténnek a csodák. Csodás kisgyerekek járnak ide, köztük Csongi és kisöccse, Beni. Vannak itt gyerekek, akiknek hallókészülékük van, és vannak, akiknek nincs, vannak akiknek annyi mondanivalójuk van, hogy egymásra torlódnak a szavaik, és vannak, akik nem tudnak beszélni, vannak, akik képesek szaladgálni, szinte leállni is alig tudnak, és vannak, akik csak sántikálnak. De valamennyiüknek barátja a két hatalmas szívű paci, Tulipán és Bandi, akiknek az az örömük, ha boldoggá tehetik a gyerekeket. Z. Kiss Adrienn meséje segít megérteni, hogyan fogadjuk el és szeressük az autista és a más gyerekeket, hogy ezzel is szerethetőbbé tegyük a valóságot, amiben élünk.”

30 oldal
keménytáblás
ISBN: 9786150129730
Illusztrálta: Takács Viktória

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#könyv #autizmus #mese #gyermek #empátia #elfogadás #olvasnijó #gyerekkönyv

Legcsodásabb tavunk saját mondás könyvet kapott!

277577311_5404678792897476_618730682594668648_n.jpg

A Balatont rengeteg mesebeli lény lakta egykor: a badacsonyi vulkán ura, gőgös királylány, óriások, gonosz boszorkák és kedves pásztorleánykák, sárkányok és daliás vitézek. De megfordult itt Krisztus urunk és Szent Pál is, járt erre Lehel vezér és András királyunk, táltosok, vitézek, betyárok, grófkisasszonyok és hercegek. Ebbe a varázslatos balatoni mondavilágba repít minket a Csodák tava: népmese és történelem, hiedelmek és valós történetek egyaránt szerepelnek e kötet lapjain, ami kicsiknek és nagyoknak is remek szórakozás. Tokody Klára mesél ma csodás gyűjteményéről!

Tovább
süti beállítások módosítása