2022. máj 17.

Csak csináld!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Csak csináld!

70441981_412236452763444_5622351725085065216_n.jpg

Számos sport és mozgásforma létezik. Talán még összeszámolni is mindet, borzasztóan fárasztó dolog. Nem egy közülük csillagászati összegekbe kerül a maga eszköztárával, a hozzá kellő ruhával, helyszínnel. Ám ennek ellenkezője is igaz a sportok nagy részére, elérhető mindenki számára, mindenféle eszköz, anyagi ráfordítás nélkül

Kifogásokat keresünk a mozgás ellen. Mert fárasztó. Mert nehéz elkezdeni. Mert mástól veszi el az időt.

Nem nekem való. Sok dolog kell hozzá. Nincs időm rá. Túl öreg/fiatal vagyok hozzá. Izzasztó. Majd holnap kezdem el. Most nincs kedvem. Vennem kell hozzá...

Ismerős mondatok? Egy eszköz, ruha, sokszor jelentős idő sem fontos hozzá, csak egyetlen dolog. Önmagunk és a kitartás, elszántság. A legtöbb sportban nem az ellenfelet kell legyőznünk, hanem önmagunk! Hogy nekiinduljunk, elkezdjük, csináljuk, ne torpanjunk meg semmi apró bökkenő alkalmával. Ne ijesszen meg az izomláz, vízhólyag vagy egy apróbb sérülés sem. Rendszeres legyen. Túlszárnyaljuk önmagunk. Esőben is, hóban is, napsütésben is csináljuk. 

A mozgás kell a testnek! Nagyon fontos és elengedhetetlen a megfelelő működéséhez. De kell a lelkünknek is, hogy feltöltsön, hogy gatyába rázzon, hogy kikapcsoljon! Számos jótékony hatását felsorolhatnám, de nem teszem. Egyszerűen elengedhetetlen és kell! Nem, a napi porszívózás és a boltba elgyaloglás nem elég mozgás, hidd el! Annál több kell!

Mindenkinek van megfelelő mozgásforma, ami jól esik, kellő szeretettel tudja csinálni és kitartással, csak meg kell keresni. Csak csinálni kell! Nem feltétlenül megy mindenkinek a karate vagy a csoportos zumba edzés. Lehet, hogy akkor a futás a neki való sport, vagy a tánc, az úszás...

Nem kell feltétlenül olyan mozgást, sportot választani, amibe be kell ruházni sok ezreket. Némelyik sporthoz elég egy ruha és kész, vagy alkalmas cipő, egy edzőbérlet. Máshoz síléc és megfelelő helyszín is kell. Válasszunk olyat, ami anyagilag nem megterhelő és az időnkbe is belefér. Már 20 perc rendszeres mozgás is sokat segíthet. 

2010_0509_oriental_expo_117.jpg

Elkezdeni nehezebb vagy folyamatot fenntartani? Talán egy kicsit mindkettő. 

Csak kezdd el! Nem veszítesz vele semmit. Lehet x idő után rájössz, hogy a futás nem a te sportod, de helyette lázba hoz a rúdtánc. Vagy fordítva. Ha pedig igazán a te mozgásformádra leltél, hidd el, hiányozni fog, ha kihagysz egy napot, hetet. Újra és újra csinálni akarod majd. És nem fog nehezedre esni, nem keresel kibúvókat sem a mozgás alól.

Szóval leld meg a saját mozgásformád! Kezdj neki! Legyen az életed része! Küzj! Győzd le önmagad!

Csak csináld!

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#mozgás #sport #kitartás #küzdés #mozogj 

Szólj hozzá