2022. máj 13.

Felejthetetlen élmény a Mátra Mánia!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Felejthetetlen élmény a Mátra Mánia!

280631290_5247683071958331_5338937008541574756_n.jpg

Ha egy nyugis, erdőben eltöltött pihenőnapra van szükséged a Mátra Mánia a segítségedre lesz!

Ági és Robi nagyszerű programot talált ki közösen felnőtteknek, gyermekeknek egyaránt. Áginak egy blogja is van, itt elérhető: Csak csináld magadért.

 

- Mi a Mátra Mánia tulajdonképpen? Honnan jött az ötlet?

A Mátra Mánia célja megadni azt a pluszt, amitől felejthetetlen lesz a Felső-Mátrába érkezők számára a nyaralás, és örökre szóló emlék lesz a Mátrában töltött idő. Azt látjuk, tapasztaljuk, hogy vannak, akik nem mernek elindulni túrázni, vagy inkább autóval közelítik meg a látnivalót, pedig így kihagyják az erdőben sétálás különleges élményét. Mi, mivel itt élünk, ismerjük a Felső-Mátra legszebb részéit, a legpazarabb panorámákat, a legcsendesebb zugokat. Szeretnénk privát élményt, gyalogos-és kerékpáros túrákat, erdei programokat biztosítani azoknak az érdeklődőknek, akik valami nem hétköznapira vágynak. A Mátra Mánia élményprogramokat és garantált feltöltődést kínál!

- Miért pont a Mátra? Mi a különleges benne? Mikor szerettetek bele ti magatok is?

Nyíregyházáról költöztünk a gyönyörű, de mindig nyüzsgő fővárosba, majd 11 év után a csend, a nyugalom, az erdő közelsége volt a vágyunk. Ez megvalósult a Felső-Mátrában. Nap mint nap gyönyörködve nézzük a kertünkben szaladgáló mókusokat, hallgatjuk a madárcsicsergést, rácsodálkozunk az ezernyi zöld színre, és élvezzük a csendet, ami körülvesz minket. A kellemes klíma sem utolsó, szívesen üldögélünk a teraszunkon egy pohár bor mellett vagy sétálunk a házunktól pár lépésre található erdőben. Mosolygós arcokkal, messziről integető emberekkel találkozunk a bájos településen, Mátraszentimrén. 6 évvel ezelőtt költöztünk, gyermekünk már itt kezdte az óvodát.  Örömmel tölt el minket, hogy itt senki sem rohan, szeretjük az iskolát és hálásak vagyunk, amiért a kisfiunk ilyen csodálatos helyen nőhet fel. Órákig tudnánk mesélni, de az talán mindent elmond, hogy itt élni kicsit olyan, mintha minden nap nyaralnánk. 

- Mit kapnak a résztvevők egy ilyen programtól? Milyen élményeket remélhetnek? 

Az élményajándék a legjobb ajándék. Akár magunkat szeretnénk meglepni, mondjuk egy erdőmerüléssel vagy erdei túrával, akár a szerelmünk számára rendelnénk egy romantikus piknikélményt, akár a gyerekeinket örvendeztetnénk meg egy kincskereső játékkal, a Mátra Mánia remek választás.

A minden évszakban csodálatos Mátrát nem kell bemutatni senkinek, ám a látogatók így még biztosan nem ismerik! A piknikprogramunk során semmi mással nem kell foglalkoznia a megrendelőknek, mint megérkezni és élvezni a meglepetést. Minden mást ránk bízhatnak: egy eldugott helyen találják a csodásan megterített helyszínt, ahol élvezhetik a lélegzetelállító mátrai kilátást, az ínycsiklandó falatokat, egy finom bort, a madárcsicsergést, a nyugalmat.

Azt valljuk, hogy az együtt töltött minőségi időnél nincs fontosabb. Éppen ezért a piknikélmények része egy párkapcsolati, beszélgetős kártyajáték, a legkisebbek számára pedig egy kalandokkal, kihívásokkal teli Mátra Mánia kincskereső játékot ajánlunk. Egy hangulatos erdei tisztáson pihenhetnek a szülők, vagy akár közösen is játszhatnak a gyerekekkel. Logikai és ügyességi feladatok során gyűjthetőek össze a kincshez vezető térkép darabjai, és persze nem marad el az ajándék sem. Az önfeledt szórakozás garantált, ráadásul az erdei környezetben kellemesen elfáradnak majd a csemeték.  

Az erdei túráink, jóga-túráink és az erdőmerülés programok segítenek kiszakadni a hétköznapokból, feltöltenek energiával, jobb közérzetet biztosítanak és erősítik az immunrendszert. A cél, hogy lecsendesítsük az állandóan kattogó elmét, és csak a jelennel foglalkozzunk. Az erdőben töltött időnek és programjainknak köszönhetően megszűnik majd a fáradtságérzet, és békésebbek, elfogadóbbak, életvidámabbak lesznek a résztvevők.

280560620_5247683045291667_5030350522793263709_n.jpg

-Kiket vártok elsősorban?

Gondoltunk a párokon és a gyerekeken kívül azokra is, akik már túráztak és bringáztak a Mátrában. A Mátra Mánia gyalogos vagy kerékpáros túrája privát vagy csoportos formában is elérhető. A jelentkezők velünk felfedezhetnek néhány olyan helyszínt is, amit maguktól nem találnának meg, komolyabb terepen is kipróbálhatják magukat és a biciklijüket. Szeretnénk, ha a vendég, legyen az fiatal vagy idős, nő vagy férfi, tudatná velünk az elképzelését, például, hogy mennyi időt kíván túrázással, bringázással eltölteni, és mi megvalósítjuk azt. Szülinapi ajándékként, eljegyzésre, de alkalom nélkül is foglalható egy piknik, a szerelmesek, a barátnők vagy anya-lánya párosok számára is fantasztikus program. Akár kombinálhatóak is élményprogramjaink, sőt ajándékutalvány formában is megvásárolhatóak.

Arra buzdítjuk a természetrajongókat, a különleges élményre vágyókat, hogy válasszák a Mátra Mániát! A célunk, hogy újra tudj mosolyogni a hétköznapokon!

A Mátra Mánia még emlékezetesebbé teszi a nyaralást!

280574665_5247681448625160_7363957930963904677_n.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#kirándulás #Mátra #pihenés #úticél #bakancslistára #MÁTRAMÁNIA #mátramánia

 

Szólj hozzá

Interjú Program Kitekintő