2022. máj 09.

Z. Kiss Adrienn: Patkódobbanás

írta: Mayerné Répási Adrienn
Z. Kiss Adrienn: Patkódobbanás

covers_708503.jpg

Nagy szükség van ilyen kedves, vidám, edukáló tartalmű könyvekre a gyerekkönyvespiacon!  Z. Kiss Adrienn könyve pont ilyen. Nagyon jó hangulatú, kedves történet, melyben a szereplőkkel könnyű azonosulni, és megszeretni is őket. Ráadásul az írónő bepillantást enged mesekönyv formájában abba, hogy milyen, mikor egy kisfiú kicsit "más".  Adrienn annyira izgalmasan, ám észrevétlenül mutatja be a gyerekek számára, milyen az autizmus, hogy hihetetlen. Reméljük sok-sok ilyen könyv születik, hogy tovább növelhesse a kicsikben az elfogadást, az empátiát! Miközben szórakoznak egy nagyszerű történet segítségével, észrevétlenül is tanulnak valami fontosat! A könyv nem csak belsőleg, tartalmilag, minőségileg kiemelkedően jó, hanem kiemelném a kedves, színes, izgalmas illusztrációját is! 

Daniella véleménye(10 éves):

A szép szinesek voltak az illusztrációk, és ez tetszett. A borító gyönyörű, már az miatt is biztos levettem volna a polcról a könyvesboltban vagy a könyvtárban. A címe pedig figyelemfelkeltő! A szöveg könyen olvasható, viszonylag rövid, így bármilyen korban ajánlom az olvasását a könyvnek. Mégis a 7-8 éveseknek ajánlom leginkább. Nekem kicsit talán túl rövid volt, lehetett volna benne még több rész, szívesen olvastam volna tovább Csongi és a lovak kalandjait. Jó volt, hogy néhány szó feketével ki lett emelve. Igazán hangulatos könyv. Talán leginkább azért lett kedvencem az olvasmány, mert én is imádom a lovakat.Tulipán, a ló volt a kedvenc szereplőm, mert olyan virgonc és szeretetre méltó volt. 

Ezeket a neveket én sokszor hallom pl. az egyik szereplő Csongi vagy Bandi mert az osztálytársaim közt is van ilyen nevű gyerek. Csongit személyisége miatt kedveltem meg főként, mert szerette a csöndet, kedves volt. Bár rólam az nem igazán jellemző, hogy szeretném a csöndet és én sem vagyok nagyon csöndes.

Azoknak különösen érdemes elolvasni a könyvet, akik szeretik a természetet és a lovakat. És a kéket, mert sok kék volt az olvasmányba, ami a kedvenc szinem. Minden oldalát szeretem a könyvnek.

Viktória véleménye (7 éves):

Szépek voltak a képek, különösen szépek benne a lovak és az illusztráció. Könnyen, gyorsan olvasható könyv. A történetet is szerettem, mert vidám volt és kedvesek a szereplők benne. A macska lett a kedvencem. 6-8 éveseknek ajánlom, mert nekik való a hossza, stílusa és a történet is. A barátság és a testvérek közötti szeretet fontos! Ez az, amit tanultam a könyvből!

A könyvet köszönjük Z. Kiss Adriennek, a szerzőnek! 

Fülszöveg:

„A mesék többsége olyan álomvilágba röpít bennünket, ahol minden megvalósulhat, amit a valóságban is szeretnénk. Z. Kiss Adrienn meséje egy olyan lovardába vezeti az olvasót, ahol a valóságban is megtörténnek a csodák. Csodás kisgyerekek járnak ide, köztük Csongi és kisöccse, Beni. Vannak itt gyerekek, akiknek hallókészülékük van, és vannak, akiknek nincs, vannak akiknek annyi mondanivalójuk van, hogy egymásra torlódnak a szavaik, és vannak, akik nem tudnak beszélni, vannak, akik képesek szaladgálni, szinte leállni is alig tudnak, és vannak, akik csak sántikálnak. De valamennyiüknek barátja a két hatalmas szívű paci, Tulipán és Bandi, akiknek az az örömük, ha boldoggá tehetik a gyerekeket. Z. Kiss Adrienn meséje segít megérteni, hogyan fogadjuk el és szeressük az autista és a más gyerekeket, hogy ezzel is szerethetőbbé tegyük a valóságot, amiben élünk.”

30 oldal
keménytáblás
ISBN: 9786150129730
Illusztrálta: Takács Viktória

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#könyv #autizmus #mese #gyermek #empátia #elfogadás #olvasnijó #gyerekkönyv

Szólj hozzá

Recenzió Olvastuk