2022. máj 03.

Sintra új látványossága a Biester palota

írta: Mayerné Répási Adrienn
Sintra új látványossága a Biester palota

img_20220502_121025_1.jpg

Ha valami igazán romantikus helyszínre vágysz, akkor Portugáliában a Biester palota tökéletes helyszín hozzá. Nem is oly rég, alapos felújításon esett át, és végre megnyílt a nagyközönség előtt is, 2022 áprilisában.

Egy kis érdekesség

A klasszikus filmkedvelőknek akár ismerős is lehet az épület a Roman Polanski által rendezett, Johnny Depp főszereplésével készült " Ninth Gate " című filmből.

img_20220502_114338_1.jpg

Fotó: Duncsák Krisztina

Biester palotát ezért érdemes úti célként választani!

Liszabontól nem messze, Sintra városában található a Palácio Biester, magyarul Biester palota. 1880-ban kezdte el építtetni Ernesto Biester, aki egy 19. századi kereskedő és drámaíró volt. Közel tíz év kellett ahhoz, hogy elkészüljön. Végül az író rezidenciájaként működött a Sintrai hegységben elrejtett romantikus stílusban megépített palota. Kúpos tetői, gyönyörű kilátása, freskókban gazdag falai, stukkói egy kellemes, romantikus andalgásra tökéletesek. Építészete és díszítése a 19. századot idézi meg tökéletesen. Stílusa eklektikus. A vegetáció, a zöld indák, a misztikus ördög angyal páros, a freskók, a templomosok rendjének keresztje, de a Neu Art hatásai is észrevehetőek az épületen.

img_20220502_113927.jpg

Festményei, fali dekorációi, freskói egy részét Luigi Manini, olasz építész és díszlettervező készítette, de például Paul Baudry, francia művész festette meg az előcsarnokot. Maga az épület is tartogat titkokat. Ilyen például a nagyon ritka fából készült felvonó, amelyet Raúl Mesnier de Ponsard készített. Abban az időben, nagyon egyedi és ritka eset volt, hogy egy lift legyen valaki saját birtokán. Leandro Braga a famunkálatokért volt felelős. Nem fukarkodott ő sem a minőséggel és látványossággal. Kandallói és ornamentális díszei fokozzák az épület szépségét, látványosságát. Bordalo Pinheiro kerámialapjai díszítik az udvart, a lócákat, kutakat és az egyik természeti látványosságot, a barlangot is.

img_20220502_115651.jpg

Aki meglátogatja a Biester palotát, az nem csak a romantikus építészet egy jeles képviselőjét csodálhatja meg, hanem a látogatás magában foglalja a környező, 6 hektáros parkba való sétát is, ahol igen gazdag és egzotikus a növényzet. Kínától Japánig, mind a négy égtájról hozattak különleges virágokat, cserjéket, fákat, bokrokat. Két kilátója is van, az egyik a Sintra Nemzeti Palotára néz.

img_20220502_121554.jpg

 A Biester palotáról közvetlen rálátni a Castelo dos Mourosra, mely gyönyörű panorámás kilátást nyújtó szikla tetején álló, 10. században épült mór vár. Továbbá Quinta da Regaleira, a 20. század eleji kastélyra is, melyet érdemes szintén meglátogatni a föld alatti járatokkal, kápolnával, kerttel.

img_20220502_122814.jpg

A továbbiakról, a belépőkkel és nyitvatartással kapcsolatban a https://www.biester.pt/ oldalon lehet érdeklődni.

Ha pedig idegenvezetésben szeretnél segítséget kérni Sintrába, akkor keresd bátran Duncsák Krisztinát a 

 www.portugalhu.com vagy a https://www.facebook.com/portugalhu/ oldalán.

Fotók: Duncsák Krisztina 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#Portugália #utazás #Sintra #reklám 

Szólj hozzá

Kitekintő