Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

ReAd-blog

Gyerekkora óta energiákkal dolgozik a sokoldalú vállalkozónő!

2022. április 26. - Mayerné Répási Adrienn

furjesorsi.jpg

Izgalmas, vibráló és sokoldalú Orsolya, akinek az életútja igazán követnivaló. Mai interjúm alanya ő. Fogadjátok sok szeretettel!

Tovább

Rodé Klára: Az ​arcnélküli férfi

covers_668727.jpg

A könyv fülszövege realista családregényt ígért. Végül kaptam egy izgalmas, kissé szövevényes regényt, több évet átszövő történéseket, mondhatni egy mozaikot, melyet szép lassan összeraktam és érdekes, ám nem túl kibontott karaktereket és jó kis korrajzot.

Tovább

Koós Krisztina: Tejútvesztő

covers_672639.jpg

Amikor egy szülő számára kiderül, hogy gyermeke ételallergiás, elveszettnek érzi magát és kétségbeesettnek (glutén, tej, tojás, mogyoró, mandula vagy tejcukor érzékenység, ami nem allergia) bármelyik fajtájáról legyen is szó. Ijesztő és kihívásokkal teli időszak következik, hiszen a megszokott, ismert ételek bonyolultabbak lesznek. Egy egyszerű étterembe való beülés, egy szülinap és szülinapi torta is más jelentést kap. 

Tovább

Álmodj új, egyedi dekorációt a lakásodba!

kerma-design-falburkolat02.jpg


Azt szeretnéd, ha a te otthonod is úgy nézne ki, mintha frissen megjelent lakberendező magazinból fotózták volna ki?
Pár megfelelő tipp, egy-két izgalmas kiegészítő, új textúrák, egyedi, izgalmas dolgok elhelyezése, és új színek feldobják mindenképp. Ezektől teljesen újszerűnek hat így az adott helység. 

Tovább

V. E. Schwab: Addie LaRue láthatatlan élete

278774766_2208647362631331_4197348916752773560_n.jpg

Szép, figyelemfelkeltő borítója és izgalmas fülszövege tette érdekessé a könyvet, melyet szerettem volna mindenképp elolvasni. És ezt nem is bántam meg!

Hiába több, mint 600 oldal, úgy elillantak a sorok pár nap alatt, hogy csak pislogtam. Pedig oly szívesen maradtam volna még tovább az írónő teremtette világában. Nem is a történet ragadott magával leginkább, hanem a hangulatok, érzések, illatok, leírások, a tájak. Az ilyen könyveket nevezem én hangulatkönyveknek, melyek érzéseket, érzelmeket közvetítenek és annyira szépen, érzékletesen írják le a szereplők körülményeit, gondolatait és a külvilágot is, hogy szinte ott érezzük magunk mi is. Bekerülünk a könyv hangulatába és végig nem esünk ki belőle, bármi is történjék. Az országokon, városokon és évtizedeken átívelő, gyönyörű leírások és a megélt, érzelmes pillanatok mellett némi sötétség, egy csipetnyi fantázia és nem túl eredeti szereplők is vannak azért.

Tovább

Foltmentes élet!

_dsc3206.jpeg

Pecsét, flekk, pötty, paca, folt hátán folt…

Kisgyermekesként nagyon sok kétes eredetű, meglepő folttal találkozik az ember, akárhogy is nevezze azt. A fotel, a szőnyeg, a kanapé, a matrac szinte hetente gyarapodhat egy-egy új folttal, színes pecséttel, ha az ember fél percre elfordítja a fejét. Persze rendszerint utólag vesszük csak észre, mikor megtörtént a baj, nincs is meg sokszor gazdája a készítőnek. Így azt sem lehet biztosan tudni, mi okozta. Ezért elég nehéz megelőzni, védekezni a foltok ellen. Eltüntetni, kitisztítani viszont könnyedén lehet őket, ha ismerjük a megfelelő eljárást. Ahhoz viszont fontos, hogy a folt tisztítása előtt meg kell határozni pontosan az eredetét az eredményesebb tisztításhoz.

Tovább

Keríts rá időt!

277421584_928132824545034_3104069075202840974_n_1.jpg

Sokszor hallani azt a mondást, hogy "mindenkinek arra van ideje, amire szakít"! Ezt ugye nem is oly könnyű betartani. Rohanunk ezer felé, tennivaló számos, kötelezettség még több. A legjobb időbeosztás, táblázatba foglalt elfoglaltságok esetén is előfordulhat, hogy borul az egész. És akkor miből csenünk el? A saját szabadidőnkből és az elfoglaltságainkra, hobbyainkra szánt időből természetesen! Ha nem vagyunk résen, akkor azt vehetjük észre, hogy szinte teljesen elfogyott a magunkra szánt idő és feltöltöttük fontos tennivalókkal, háztartási munkákkal, egyéb teendőkkel.

Tovább

Te alakítod az életed! Legyen pozitív!

board-g2a0f2603c_640.jpg

Te alakítod a sorsod, az életed alakulását elsősorban! Magadban keresd a hibát, ha nem vagy elégedett vele! Persze rengeteg külső tényezőtől függ, hogy boldogok, elégedettek vagyunk-e, de leginkább önmagunktól! Pár tipp, amitől biztos, hogy pozitívabban fogod látni a világot!

Így alakítsd az életed pozitívabbá!

- Tegyél az ellen, amivel kapcsolatban van beleszólásod! 

Ha nem vagy elégedett a fizetéseddel, a munkáddal, kérj fizetésemelést, keress más munkahelyet! Ha boldogtalan vagy a párkapcsolatodban, családi életedben, tegyél érte, hogy jobb legyen! Tehetsz azért, hogy jobb legyen! A saját sorsod kovács vagy! Ne félj a változástól!

-  Ha nincs beleszólásod a dolgokba, akkor fogadd el, vagy ne foglalkozz vele!

Mit értek az alatt, hogy nincs beleszólásod a dolgokba? Például a politika pont ilyen. Nem sokat tehetsz az ellen, ha nem az került hatalomra, akire te szavaztál. Fogadd el és ne foglalkozz vele! Saját életed keseríted meg, ha a megváltoztathatatlan dolgok miatt dühöngsz. Csak lehúznak! A rajtad kívül álló dolgokat nem tudod megváltoztatni, legyen az egy tragédia, egy válás, egy halál, politika...Nehéz megemészteni, hiszen nem tudsz tenni semmit velük kapcsolatban. Csak akkor tudsz kikerülni a negatív spirálból, ha nem azon kattogsz újra és újra. A külső, rajtad kívülálló dolgokra ráhatásod nincs, megváltoztatni úgy sem tudod őket! Túl kell lépni rajtuk, új alternatívát, nézőpontot keresni. 

Erre szokták mondani, hogy hozd ki a lehető legtöbb jót a rossz dolgokból is!

 

Minden egyes perc, amit efféle megváltoztathatatlan dolgokra pazarolsz, olyan dolgoktól veszi el az időt, amiket igenis befolyásolhatnál!

Ryan Holiday

- A pozitív gondolkodás pozitív dolgokat szül, vonz be!

Nézd az élet szép, napos oldalát. Örülj annak, amid van! Törekedj minden dologból a lehető legjobbat, legtöbbet kihozni! És légy büszke az elért eredményeidre, önmagadra! Az életszemléleted nem mindegy, hogy milyen, pesszimista vagy optimista!

Istenem, segítsd elfogadnom azt, ami megváltoztathatatlan. És bátoríts, hogy változtassak azon, amin tudok. Végül add, hogy ezt a két vágyat össze ne keverjem.

Schäffer Erzsébet

opposites-ge7260cf3b_640.jpg

- Néha engedd meg magadnak a szomorúságot, a borús gondolatokat, a tökéletlenséget is!

Ettől csak még értékesebbek lesznek a pozitív perceid. Nem leszel kevesebb azzal, ha néha elengeded a gyeplőt és a saját magad, a boldogság, pozitív elvárásaidból visszaveszel! Dühöngj, sírj, engedj le, hogy aztán újra pozitív irányba léphess! 

Fontos összetevője vagy az életnek, a világnak, ám igen aprócska kis fogaskereke csupán! A saját életedért tartozol felelősséggel! Fontos, hogy pozitívan élj és becsüld önmagad!

Fotó: Pixabay

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#pozitív #életszemlélet

 

Adj tökéletes hangulatot a különböző helységeknek az otthonodban!

276977579_276113031380781_3487327009264598723_n.jpg

Az embernek igénye van az újra, a szépre. Igénye van arra, hogy az élete fő helyszíneibe, például az otthonába, munkahelyére, ahol a legtöbb időt tölti, ott megfelelő hangulatot érjen el. Megmutathassa a saját stílusát.

Teljesen más légkört lehet létrehozni más színekkel, mintákkal, vagy kiegészítők elhelyezésével egy-egy szobában, helységben is, mint amilyen volt eredetileg.

Tovább

Alkotni jó!

277589982_1333851517093118_1304736078275113561_n.jpg

Azt gondolom, kreatív alkotásra mindenkinek kell időt szakítani! Feltölti az embert, szórakoztatja és kivonja a napi taposómalomból, egyszóval teljesen kikapcsolja. Kell az alkotás, a kreativitás ahhoz, hogy a hétköznapok jól menjenek, zökkenőmentesen. Ez ügyben magam sok dolgot kipróbáltam és rendszeresítettem is. Egyik ilyen a rajzolás, a festés is. De most egészen másba vágtam a fejszém. Némi kézügyesség szükségeltetik hozzá, de nem vészes. 

Tovább
süti beállítások módosítása