2022. már 30.

Ezért jó, ha rendszeresen társasozol gyermekeddel!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Ezért jó, ha rendszeresen társasozol gyermekeddel!

277294070_1497798127281489_4717584561216278030_n.jpg

A nagy családi társasozás kicsit elavult dolognak tűnik és olyan unalmasnak is. Pedig nagyon klassz közös időtöltés, mely közelebb hozza a játékban résztvevőket egymáshoz! Sokat megtudhatunk azokról, akikkel leülünk játszani, de önmagunkról is. Ráadásul míg régen egy-egy társas volt csak forgalomban, azokat játszottuk újra és újra, addig most, jóval több kapható a piacon. Így mindenki megtalálhatja könnyedén a család mentalitásának megfelelő játékokat. 

Tudtad, hogy a társasozás nem csak egy játék? Számos módon tanítja a társas a játékosokat, főleg a kicsi gyermekeket. Pallérozza a tudásukat és felvértezi őket rengeteg hasznos dologgal az életre. Érdekel, hogy mire tanítja gyermekedet a közös társasozás? Nincs más teendőd, mint elolvasni a bejegyzést.

275970079_1003678566924931_7664748327204105741_n.jpg

- Tudás elsajátítására, fejlesztésre kíváló

Társasozás közben a kisgyermek játszva, észrevétlenül tanul. Könnyebben elsajátítja a színeket, a formákat és a számolásban is sokat javulhat. Összeadás, osztás, kivonás, szorzás, szinte mindig valamilyen formában jelen van a társasokban. De nagy a hangsúly az olvasáson is. A kártyákat, a játék szabályait szintén el kell olvasni. A beszéd, a kifejezőképesség szintén sokat javulhat társasozás közben. 

De kíváló fejlesztésként a taktikai érzékre, előre tervezéshez, összetett gondolkodáshoz, megfigyelőképességhez, türelemhez, problémamegoldó képességhez, stratégiaalkotáshoz, térlátáshoz is. A szem-kéz koordináció, finommotorika is javulhat társasozás közben. Egyes játékok segítik a reakcióidőt is.

- Empátia, kudarctűrés

Társasozás közben elsajátít a csemete számos dologot. Például a kooperációs játékokban összefogni, közösen a megoldást megtalálni. Tehát az együttműködési képességek javulnak és könnyebben ismerkedik majd, barátkozik. Erkölcsileg és morálisan is sokat tesz a társasozás a kisgyermekhez. 

Javul a kudarctűrő képessége akkor, ha nem nyer minduntalan. Veszíteni tudni kell! Ez sok felnőttnek sem ártana egyébként! De az empátiája is erősödik azáltal, hogy nyer, nem neveti ki azt, akinek nem sikerült.

- Jó beszédtéma, nyitás egymás felé

Egy közös társasozással a legzárkózottabb kisgyermeket is meg lehet nyitni, kíváló bizalomépítésre. Kihozni a csemete legjobb tulajdonságait, megerősíteni a tulajdonságaiban őt, szintén. Motiválni, sikerélményt begyűjteni, önbizalmat építeni szintén lehet a megfelelő társasok választásával.

Önismeretben is nagy segítség. Hiszen játékban kijön a személyiségjegyeink sokaság is. 

Ezeket a fajtákat tudjátok megvenni: kooperatív, családi, táblajátékok, stratégiai, logikai, kvíz, ügyességi, pszichológiai, egymás elleni játékok. Továbbá kor szerinti, illetve játék hosszának ideje szerint is érdemes megnézni a játékokat.

275900242_778111386500592_5398160955203604759_n.jpg

Nem mellesleg emlékezetes, remek időtöltés együtt, emlékgyűjtés, beszédtéma is egyúttal egy közös társasozás a családdal! Rossz idő esetén, de utazáskor, várakozáskor is jól el lehet az időt ütni velük.

De a fentebb felsoroltakon kívül még számos dologra jótékonyan hat a társasozás! 

Ha kedvet kaptatok a társasozáshoz, akkor egy FB csoportot ajánlanék, ahol rengeteg társast ajánlanak, segítenek a választásban. Itt találod: Mit játsszunk? 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#tárasa #játék #közösidőtöltés #gyermek #ajánlás

Szólj hozzá

Kitekintő Anyukás tartalom