2022. már 07.

Dallos Zoltán: Alkalmazottból Vállalkozó

írta: Mayerné Répási Adrienn
Dallos Zoltán: Alkalmazottból Vállalkozó

covers_554550_1.jpg

 

Elég volt a munkahelyedből? Váltanál? Vállalkozást indítanál? Úgy gondolod, vállalkozást indítani könnyű?

Ha bármelyik kérdésre igen a válasz, akkor ez a kötet neked szól!

A könyvnek van egy kicsit személyes vonatkozása, bemutatkozás jelleggel. Ez mellett remek tippeket, ötleteket ad kezdő vállalkozóknak ahhoz, milyen buktatók lehetnek egy-egy vállalkozásban, mire figyeljenek oda főként. Továbbá nagyszerűen bemutatja azt is, hogy nem mindenki való vállalkozónak. Kellenek hozzá különböző kvalitások, némi kezdő tőke, egy jól működő ötlet, termék, szolgáltatás. Jó, ha van egy mentor, aki külső szemmel is látja a vállalkozást. Segítő szakemberekkel sem árt konzultáni, hiszen jó előre tudni, működőképes-e a vállalkozás, lesz-e rá elég kereslet, az eltartja-e a céget magát és azt, aki indította. Annyi dologtól függ, sikeres lesz-e egy vállalkozás, sokszor rajtunk nem álló, külső tényezőktől, változásoktól...Így minden eshetőségre fel kell készülni! A vállalkozás olyan, mint az anyaság. Mindig újabb és újabb, megugrandó akadályok állna elénk, alkalmazkodni kell, tovább képezni magunk. 

2016 végén lett Zoltán alkalmazottból vállalkozó, Fiatalon döntött úgy, hogy elég volt az alkalmazotti létből, van elég hozott ötlete, rálátása a dolgokra és saját lábra áll, vállalkozást indít. Ám a vállalkozások olykor nem életképesek, nem túl jól átgondoltak, hiányzik egy-egy lépés a tökéletességhez, ahhoz, hogy berobbanjon és ne vegetáljon. Zoltán ezt sem fél bevallani a könyvében. Ám felvértezte magát, saját kárán tanult és másik vállalkozást indított. Zoltán megosztja olvasóival objektíven a személyes tapasztalatait, bukásait, előrelépését is. Nem szépít, nem kertel. Ez végtelenül szimpatikus. Talán könnyebb is megfogadni a tanácsait, ahogy vállalkozóvá válásának folyamatát lépésről lépésre megmutatja nekünk. 

Fejezetenként egy-egy új témát dob be. Azt kielemzi, körüljárja maximálisan. Sokszor nem is gondolnánk, hogy az miért szükséges, miért jó. Az elmélet mellett gyakorlat feladatok is helyet kaptak a kötetben. Ezáltal nem száraz, hanem szórakoztató, mégis szakmai. Egyben persze nem érdemes elfogyasztani, de fejezetről fejezetre járva, kiemelni a ránk vonatkozó, fontosabb lépéseket, saját vállalkozásunkra ráhúzni a dolgokat nagyszerű a könyv. A nyelvezete, stílusa könnyen érthető, jól emészthető. 

Hogy kinek ajánlom a kötetet?

Annak, akik jelenleg azon töri a fejét, váltana, csak nem biztos benne, megfelelő-e számára az alkalmazotti lét. Vgy már beindította a vállalkozását, de még az elején jár. De azoknak az embereknek is szívesen ajánlanám, akik ugyan saját vállalkozást még sosem indítottak, de szerintük pofon egyszerű dolog. És a vállalkozói lét a feltétlen gazdagsághoz vezető út, kevés munkával, az alkalmazottak kizsigerelésével, nem pedig kemény munka, hullámvasút.

A könyv közvetlenül az írójától vásárolható meg az alábbi linken: Dalloszoltan.hu

Fülszöveg:

"A ​vállalkozói létben és különösen induló vállalkozásoknál vannak borúsabb és derűsebb időszakok, hullámhegyek és hullámvölgyek – ahogy az én sztorimból is látszik majd. Adódhat a kérdés: miért éri meg vállalkozni a nehézségek ellenére? A válaszom egyszerű – és talán számodra is ez jelenti az egyik fő vonzerőt –: a szabadság, amit ez az életforma nyújt, felbecsülhetetlen értékű. Nemcsak a főnök és az alkalmazotti lét kereteinek hiánya felszabadító – a valódi szabadság abban rejlik, hogy vállalkozóként nap mint nap olyasmivel foglalkozhatunk, amit szeretünk.

Valahányszor túljutottam egy-egy nehéz időszakon, mindig azzal a meggyőződéssel tekintettem a jövőbe, hogy érdemes tovább csinálnom, mert ez a szabadság mindent megér. Mindeközben fejlődött a kitartásom és egyre nagyobb hittel vágtam bele az új ötleteim megvalósításába. Vállalkozóként megtapasztaltam, hogy a dolgok mindig alakulnak valahogyan – hogy ha nyitott szemmel és az új lehetőségek iránt fogékonyan járunk a világban, akkor megtaláljuk a vállalkozásunk fenntartásához szükséges jövedelemforrásokat. Talán ezeknek a tapasztalatoknak is köszönhető, hogy egyre többen fogékonyak az általam közvetített szemléletmódra."

Idézet: 

A kudarc a siker része, és ne adjuk fel, amikor az első pofonokat kapjuk.

248 oldal
puhatáblás
ISBN: 9786150049601

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#könyv #vállalkozás #cég #vállalkozz

Szólj hozzá

Könyv Recenzió Olvastuk