2022. jan 27.

Újítsd fel otthonod tapéta, festék nélkül!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Újítsd fel otthonod tapéta, festék nélkül!

lamella-falburkolat16.jpg

Szeretnéd az otthon valami izgalmas dologgal feldobni? Olyan terméket keresel, mely azonnal átvarázsolja egyes szobák hangulatát, kinézetét, viszont nem szeretnél a festéssel, tapétázással bajlódni? Mutatok valamit, ami túlmutat a megszokott, unalomig ismételt tapétán és festésen. Falpanelek, designer falburkolatok mutatós, tartós kivitelben a Kerma Designtől! Én rögtön beleszerettem egy-egy elembe. Mai interjúm alanya Keresi Ferenc, a Kerma design csapatából!

- Mikor jött létre a Kerma Design, milyen apropóból, indíttatásból?

Vállalkozásunk 2012-ben alakult, vagyis ebben az évben leszünk 10 évesek. Egy cég életében azért ez már egy elég szép számnak mondható. Design falburkolatok és 3D-s falpanelek forgalmazásával és gyártásával foglalkozunk. Fő küldetésünk, hogy ezeket a modern falburkolat megoldásokat minél szélesebb körben megismerjék az érdeklődők. Egy olyan termék típusnak vagyunk az egyik első hazai forgalmazója, mely még ma is sokak számára ismeretlen, ha felújításról, vagy a falak dekorálásáról van szó. 

- Mit lehet tudni a Kerma design csapatáról?

Jelenleg tizenhárman vagyunk a csapatban. Major Sándor tulajdonos társammal vezetjük és szervezzük a céget, a csapat többi tagja az értékesítésben, gyártásban, csomagolásban és a marketingben veszi ki a részét. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert az elmúlt évek alatt folyamatosan nőtt a létszám, ami azt is mutatja, hogy az emberek egyre jobban kedvelik és ismerik a falpaneleket. 

moments_photography-10.jpg

- Mi a Kerma Design létrejöttének célja, küldetése? 

Célunk és küldetésünk az, hogy ha a falak dekorálásáról van szó, akkor egy olyan alternaítvát ajánljunk, ami túl mutat a megszokott tapéta és festés megoldáson. Valamint szeretnénk megmutatni azt is, hogy ezek a falpanelek nem csak dekorációk, hanem sok esetben funkciójuk is van. Például kialakíthatunk belőlük tv falakat, ágyvégeket, előszoba faldekorációkat, falvédőket is. Mottónk is ez: “Felejtsd el a tapétát és a festett falat!” Persze ez nem teljesen így igaz, mert szeretjük a tapétákat és a színes falakat, melyekkel a mi általunk ajánlott falpanelek nagyon jól kombinálhatóak. Egy biztos, hogy az általunk forgalmazott falpanel típusokkal nagyon dekoratív és mutatós falak születhetnek, otthonunkat újjá varázsolva! 

- Mi a legerősebb, legnagyobb előnye ezeknek a falburkolatoknak, fali paneleknek?

Ma már számos anyagból, mintából és típusból választhatunk! Minden egyes panelnek más és más előnye van, de a legtöbbre jellemző, hogy szakember nélkül, házilag is felrakható. Tehát nem szükséges hozzá különösebb szakértelem, vagy szerszám se. A legtöbb falpanelt ragasztással kell rögzíteni a falhoz. A panelek előnye még a rengeteg variációs lehetőség, de kiemelném még a könnyű tisztíthatóságot is sok esetben. De a legnagyobb előnye a sima festett fallal szemben a dekoratív megjelenés. Biztos az, hogy egy-egy jó falpanel megoldás vonzani fogja a tekintetet és otthonunk éke lesz! 

- A dekorációs célon kívül milyen előnyökkel jár, ha az ember ezeket a fali paneleket választja?

A fent említett tulajdonságok mellett nagy előnyük, hogy mindenki tud magának megfelelő stílusban és árban választani. Nagyon széles a paletta! Egy jól megválasztott Kerma falpanel növeli egy lakás értékét, ha például eladásról van szó. 

24837624_1389784551144255_1904801513451855971_o.jpg

- Kiknek készül? Kik a célközönség elsősorban?

A mi vevőink elsősorban azok akik szeretik a dekoratív és trendi megoldásokat, valamint azok, akik szeretik az újdonságokat, szeretnek barkácsolni, vagy saját kézbe venni a felújítást és ezzel is spórolnak. A falpanel nem létszükség egy lakásban, de azt szoktuk mondani, hogy lehet falpanel nélkül élni, de nem érdemes! :-) Otthonosabbá, szebbé varázsolják otthonunkat, és mint azt már említettem, nem csak dekorációk lehetnek, hanem funkciójuk is van, ha például falvédőt, tv falat, előszoba faldekorációt, vagy ágyvéget készítünk belőlük. Például egy gyerekszobán elhelyezett falvédő védi a falat, kevésbé lesz hideg és gyermekünknek is kuckósabb, komfortosabb érzést ad. Ezen kívül egy könnyen tisztítható, modern falburkolattal lesz szebb a szoba. 

- A lakás mely területein lehet hasznosítani a fali paneleket? Van olyan helység, ahova nem ajánljátok?

Falpaneljeink néhány kivételével beltéri felhasználásra készülnek. Ezen belül szinte bárhova rakhatjuk. Nagyon kedveltek az általunk gyártott Kerma műbőr falpanelek, melyekből ágyvégek, és falvédők készülnek elsősorban. Ezeket hálószobában és gyerekszobában használjuk értelemszerűen. Sok előszoba falat is gyártunk, előnye, hogy egyedi méretekben is van lehetőség legyártani a paneleket, valamint több mint 100 színben és végtelen variációban kirakható. Kedveltek még a konyhai falpanelek, valamint a nappaliban kialakított tv falak, faldekorációk. Az étkezőbe pedig a székek mögé szokták helyezni, hogy védje a falat a fizikai behatásoktól. Talán a fürdőszoba az, ahova kevésbé használják, mert a vizes helyiségekbe nem igazán tudunk olyan anyagból ajánlani falpanelt, mely tartósan megállja a helyét. 

- Milyen anyagokkal dolgoztok leginkább? Forgalmazók vagytok csak, vagy a gyártásba is beszálltatok?

Saját gyártású falpaneljeink műbőrből készülnek, de ettől az évtől egy textil kollekcióval bővültünk. Ezen kívül a forgalmazott falburkolatok között műanyag, parafa, szivacs, fa, kő, polisztirol, plexi,nemez, pvc anyagokból készült termékek vannak. Kerma márkanéven gyártunk műbőr és textil falpaneleket. A gyártás mellett pedig több külföldi cégnek vagyunk a képviselete, így viszonteladókat is kiszolgálunk bizonyos falpanel típusokból. 

zold-green-fal04.jpg

 

- Ha valaki úgy dönt, a teljes lakását átváltoztatja a segítségetekkel, tudtok lakberendezői segítséget is adni?

Természetesen! Nagyon sok lakberendezővel dolgozunk együtt, illetve mi is nagyon sok esetben tudunk tanácsot adni a választással, felrakással és a tervezéssel kapcsolatban. Ha szükséges, akkor egyes termékekből minta is kérhető, vagy vásárolható, valamint felrakási útmutatót is biztosítunk. Ha valaki mégis lakberendezői segítségre vágyna, akkor országosan tudunk ajánlani szakembereket. 

- Milyen trendek figyelhetőek meg leginkább enteriőrt illetően? Vannak olyan termékek, amelyek most jöttek divatba? És olyanok, melyek minden évben sláger termékek?

Az elmúlt 10 év, elég sok ilyen jellegű tapasztalatot is adott. Természetesen vannak újabb és újabb trendek és vannak olyan falburkolatok, melyek még mindig nagyon sikeresek. Azt kell viszont mondanom, hogy a falpanel mint olyan, a legtöbb ember számára még mindig ismeretlen. Persze nagyon sokat dolgozunk azon, hogy minél többen megismerjék ezeket a falburkolat megoldásokat. 

A trendeket tekintve az elején elsősorban a hullámos, összefüggő mintákat alkotó panelek voltak népszerűek. Aztán jöttek a betonhatású panelek, melyek a minimál stílusba voltak jól illeszthetőek. 2017-ben kezdük el forgalmazni elsőként a pvc falpaneleket, melyek kő- fa-, és csempemintás falburkolatok és nagyon jól utánozzák az igazi fa és kő anyagokat. Viszont ezek olcsóbbak és házilag is felrakhatóak. Így ezek hamar népszerűek lettek és ma is azok. 2021-ben jelentek meg a lamellás falburkolatok, melyek most nagyon keresettek. Szerencsére elmondhatjuk azt is, hogy a 10 éve gyártott Kerma műbőr falpanelekből is egyre többet értékesítünk, így azok se mentek ki a divatból. Ennek az is az oka, hogy ezeknek mint említettem funkciója is van. Mi folyamatosan figyeljük és követjük a külföldi trendeket és gyártókat, így biztosra vehető, hogy ha valami új jelenik meg, akkor az nálunk valószínüleg fel is kerül a palettára. Szeretjük az újdonságokat, szeretjük a falpaneleket és amit csinálunk! Elmondhatjuk, hogy itthon nekünk van a legnagyobb követőtáborunk, a legtöbb online tartalmunk, vevői értékelésünk és referenciánk. Erre büszkék is vagyunk! 

falpanel-webaruhaz-3.jpg

- Melyik legkeresettebb, leggyakrabban választott terméketek?

A legkeresettebb termékünk a Kerma műbőr falpanelek, valamint a FlexWall pvc falburkolatok. Ezekhez egyre jobban felzárkózik a különböző mintájú polisztirol falpanel választékunk, valamint a nemrég megjelent lamellás, bordázott falburkolatok. 

- Mi volt eddig a legmeghökkentőbb kérés eddig a vevőktől?

Ilyen nem igazán szokott előfordulni. Talán az szokott megmosolyogtató lenni, amikor bejönnek hozzánk és megkérdezzük miben segíthetünk. Nagyon sokan azt válaszolják, hogy falpanelt szeretnének…na jó, de nálunk csak falpanel van. :-)   Ez körülbelül olyan, mint ha valaki egy étteremben azt mondaná, hogy ételt szeretne. Ilyen esetben szoktuk az érdeklődőt kérdésekkel bombázni, hogy milyen elképzelése van, hova szeretné, milyen megoldás érdekelné stb. De ezen nem szoktunk már meglepődni, hiszen azért vagyunk, hogy segítsünk! 

design-otthon-falpanel-burkolat04.jpg

- Milyen elért eredményre vagytok a legbüszkébbek?

Talán arra, hogy 10 évvel ezelőtt egy olyan, még számunkra is ismeretlen termékkel és  területen kezdtünk el munkálkodni, ami ma már egy egyre ismertebb és már számos lakásban, otthonban jelen van, sokak örömére. Talán ezt igazolják a számok is. Például több mint 128.000 követőnk van a Facebookon, 2500-nál is több Google értékelésünk, több milliós havi megtekintés a Pinteresten. 

 - A covid, az esetleges beszerzések akadozása, az építőipari drágulások mennyire érintették a céget?

Érdekes módon a covid számunkra pozitív és negatív hatásokkal is volt. Pozitív volt az eladások jelentős növekedése, főleg a karantén idején. Az emberek kényszerűen otthon voltak, nem mehettek szinte sehová, nem volt utazás, koncertek, étterembe járás, így az otthonunkat szépítették. Viszont az építőipart és az alapanyag gyártást sújtó hatása áremelkedést, beszállítói csúszásokat, és anyag hiányt eredményezett. 

design-otthon-falpanel-burkolat03.jpg

 - Mik a 2022-s év célkitűzései?

Nálunk a fejleszések része tavaly valósultak meg zömével. Új, nagyobb ingatlanba költöztünk, nagyobb raktárral és irodával tudunk működni. Új, modernebb webáruházunk is elkészült. Ebben az évben célunk, hogy újabb termékkel jelenjünk meg, illetve minimum tartsuk az előző évek szintjét. Bízunk benne, hogy a jelenlegi gazdasági környezet és ez a covidos helyzet ezt megengedi. Szeretnénk további online platformokon megjelenni, illetve elsősorban videós tartalmakkal segíteni a termék megismertetését.

- Élőben hol tekinthetőek meg a termékek?

Elsősorban webáruház vagyunk, de személyesen Debrecenben a Fokos utca 14/a szám alatt vagyunk megtalálhatók. Itt szívesen látunk bárkit hétköznap. A legtöbb viszonteladónk is webáruház, így csak néhányan vannak, akik üzlettel, vagy bemutatóteremmel rendelkeznek. 

M   06 70 425 6688
E   info@kerma.hu
W   www.kerma.hu
A   4030 Debrecen, Galamb utca 6.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#reklám #szponzorálttartalom #falpanel #faldekor #otthon #dekoráció #otthon #kerma

Szólj hozzá

Interjú