2022. jan 08.

Rácz-Akácosi E. Laura: Íku, ​Kesu és Tincsi mókus meséi

írta: Mayerné Répási Adrienn
Rácz-Akácosi E. Laura: Íku, ​Kesu és Tincsi mókus meséi

269863132_328511889143078_440502245233904190_n.jpg

Szeretjük családilag a könnyed, gyorsan olvasható, vékonyabb mesekönyveket, melyeket egyszerre ˇbefalhatunk". Az a jó, ha kényelmesen befér a táskánkba, magunkkal vihetjük orvoshoz, utazáskor vagy épp esti mese lesz belőle. Ilyenkor tökéletesek a rövidebb fejezetek, a gyorsan elolvasható, kedves történetek. Pont, mint Laura kötete. 

Kedvesek a szereplők, akikkel könnyű azonosulni. Nagyon cuki mókusok. Márpedig melyik gyerek ne szeretné a mókusokat?! Főként, ha fel vannak ruházva emberi tuladonságokkal, de mégis megtartották valamennyire a mókusokra jellemző dolgokat is. A kicsiknek ez annyira természetes dolog és talán közelebb is áll hozzájuk, szórakoztatóbb, ha az állatok viselkednek emberileg, mint nekünk, felnőtteknek.

Szinte minden fejezetben tanítanak észrevétlenül egy kis aprságot, valami fontosabb dolgot a gyerekeknek. Nem világmegváltó gondolatokat, de olyan dolgokat, amik számítanak, fontosak, a szeretetről, családról, odafigyelésről, állattartásról, a környezetünkről.

Az írónő stílusa könnyed, humoros. A nyelvezet nem túl gyerekes, kisbabás, mégsem tőmondatokból, rövid sorokból, alap szavakból áll, így az egészen kicsiktől a nagyobb gyerekekik mindenkinek élvezetes lehet az olvasása. És mi felnőttek sem dőlünk végre a kardunkba a túl egyszerű mondatok miatt. 

Az illusztrációt külön kiemelném. nagyon tetszettek egytől egyig. Jól illenek a könyv mondanivalójához, a történetekhez.

269801553_1711290272406772_3792654443161807967_n.jpg

  Daniella nagylányom véleménye(10 éves)

 A rajzok nagyon szépen lettek megrajzolva. Legjobban Tincsi személyisége érintett meg. Okos, kedves, szereti a divatot. Amikor nyaralni indul a család volt a kedvenc fejezetem, de az Időhurok cimű is nagyon vicces, furfangos volt. Könnyen olvasható könyv, nagy betűkkel, rövidebb részekkel, nagy képekkel.Tetszet,hogy a szereplők mókusok voltak végre, mert nem sok könyvben szerepelnek ők.  Inkáb kutyák,macskák szoktak, így jó volt, hogy most nem .Jó volt még, hogy az anyuka mindig előre tudta a dolgokat, ki tudott találni valami érdekeset, mint igazából, a való életben is az anyukák. Nagyon jó volt a könyv, remélem lesznek még további részek. Ezt a könyvet olyan gyerekeknek javaslom, akik szeretik a természetet és az állatokat és nagyjából 8-9 évesek.

Viktória, középső lánykám véleménye (7 éves):

Cukik a mókusok. igazán jó ötlet volt, hogy ők lettek a szereplők. Kicsit furcsa, hogy TV-t néznek és olyanok, mint az emberek. De ez nem baj! És a neveik is elsőre nehezen megjegyezhetőek. Viszont nem a megszokottak és ezért kitűnnek a többi eddig olvasott könyv közül. A zenekaros rész volt a kedvencem, mert szeretek én is zenélni és nagyon vicces volt számomra. Szerintem van stílusa az írónéninek. Az a kép a kedvencem, mikor összebújva alszanak a tesók. 6 éves kortól ajánlom saját olvasásra. Kisebbeknek az anyukájuk, apukájuk olvassa fel több részletben. 

A könyvet köszönjük az írónőnek!

Ha kedvet kaptatok hozzá, közvetlen az írónőnél meg tudjátok vásárolni a https://lauramesei.hu oldalon vagy a Líránál

Az írónőt fifgyelemmel kísérhetitek a Meseírás oldalon is

Fülszöveg:

A Laura meséi közül az első kötet, a Mókusmesék. A könyvben hat különálló kis történet lapul, melyek igazi főszereplői, Íku, Kesu és Tincsi a három mókusgyerek, akik a kisgyermekkori leleményességüket felhasználva próbálnak megoldani különböző kihívásokat vagy éppen
örömet okozni szüleiknek. A történetekben Anya és Apa is jelen van és segít megoldani egy-egy kialakult kalamajkát. A Mókusmesék azoknak íródott, akik szeretik a vicces helyzeteket és a gyermeki találékonyságokból kialakult mókás történéseket.

80 oldal
keménytáblás 
ISBN: 9786150120881
Illusztrálta: Herendovics Gábor

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#könyv #mesekönyv #gyerekeknek #gyerek #gyermek #recenzió #olvasás #olvasnijó #read #readblog

Szólj hozzá

Recenzió Olvastuk