ReAd-blog

Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

2021. feb 27.

Játssz okosan!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Játssz okosan!

competition-3061509_640.jpg

A családi társasozás, a közös időtöltés eme nagyszerű formája kezd kimenni a divatból. Helyette egymás mellett ülve, kommunikáció nélkül nyomkodja a család a mobilját vagy bámulja a TV semmitmondó műsorait. Vagy ez így nem teljesen igaz?

Merem remélni, hogy nincs teljesen igazam és a családok nagy része azért néha elővesz egy-egy társast és afölött, jókat nevetve, harcolva, fejlődve kovácsolódik igazi családdá. Kellenek az effajta közös programok, időtöltések.

Emlékszem, nálunk gyermekkoromban a Gazdálkodj okosan volt ilyen ikonikus játék és sakkozni is sokat sakkoztunk közösen. Most az Uno kártya és a Monopoly a nyerő.

Ezek a játékok annyi mindenre megtanítják a kisgyermeket, mely szükséges.. Kudarctűrésre, ...

Tovább Szólj hozzá

Interjú Kitekintő

2021. feb 27.

Ez több, mint főzés!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Ez több, mint főzés!

Ha volna egy időnyerőm...

  1.png

A KSH adatai szerint az ember a háztartási és otthon végezendő munkák közül a főzéssel és a hozzá tartozó alaptevékenységekkel (bevásárlás, előkészítés, mosogatás) tölti el a legtöbb időt.

Te kiszámoltad már mennyi időt töltesz a konyhában? Ezzel még nincs is gond, ha kifejezetten szereted a sütés-főzést. Na de ha nem? Vagy ha mindig késében vagy, a legtöbb dolog csak húzódik, mert nincs időd rá?

Már egészen apró változtatásokkal nagy eredményeket lehet elérni,
és ezáltal pénzt, időt és energiát spórolni a konyhában!

Csákóné Balla Erzsébet - Böbi konyhája

...

Tovább Szólj hozzá

Kitekintő

2021. feb 25.

Fotelforradalmárok kora

írta: Mayerné Répási Adrienn
Fotelforradalmárok kora

Beszólni tudni kell!?

armchair-1980308_640.jpg

Egyre elkeseredettebben olvasom az online magazinok, a sima Facebook csoportok, az Instagram oldalak és a blogok alatti kommenteket. Egy kedves bejegyzés, egy segélykérő szöveg, de még egy egyszerű hír, egy gólyahír alatt is száz kommentelőből 95 biztos, hogy oda nem illő vagy nyomdafestéket nem tűrő stílusban nyomja. 

...

Tovább Szólj hozzá

Kitekintő

süti beállítások módosítása