ReAd-blog

Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

2021. feb 11.

Ételérzékenységgel is ehetünk jókat!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Ételérzékenységgel is ehetünk jókat!

Erika receptkönyvet készített, hogy mások életét is megkönnyítse!

bemutatkozas2-scaled_1.jpg
Vargáné Bende Erika vagyok. Glutén, tej, fruktóz, tojás és hisztaminérzékeny. 
Sok-sok évvel ezelőtt kezdődött a kálváriám, rengeteg orvosnál, dietetikusnál jártam, sajnos nem túl sok sikerrel. 2017-ben azt gondoltam, ha másképp nem megy, megpróbálom meggyógyítani saját magam. Rengeteg tanulás, képzés, próbálkozás következett. 2018-ban csak úgy kedvtelésből csináltam egy fb csoportot, ahová időnként feltettem az ételeket, melyeket főztem magamnak. Tehát így kezdődött. 

...

Tovább Szólj hozzá

Interjú

2021. feb 10.

Stacey Halls: Familiárisok

írta: Mayerné Répási Adrienn
Stacey Halls: Familiárisok

148879770_1123606454768810_2366225698267086368_n.jpg

Vannak könyvek, melyek egész egyszerűen megszólítanak! Tudod azonnal, hogy neked írták őket. A   pendle-dombi boszorkányok, azaz a Familiárisok pont egy ilyen könyv volt számomra. Amikor megláttam a borítóját és a címét, elvesztem. Szólhatott volna bármiről, akkor is elolvastam volna, úgy hívogatott. De szerencsére pont a kedvenc témám, a boszorkányság került terítékre. Ma erről a könyvről mesélek nektek. 

...

Tovább Szólj hozzá

Kitekintő Recenzió

2021. feb 08.

Vikor-Varga Laura: Zizi, ​a világjáró légylány

írta: Mayerné Répási Adrienn
Vikor-Varga Laura: Zizi, ​a világjáró légylány

covers_610193.jpg

Zizi egy olyan meseszereplő, aki őszintén meglepett. Sosem gondoltam volna, hogy légyról szóló mesét fogok olvasni. Valahogy nem ő jut eszembe főszereplőként elsőre, sőt másodjára és harmadjára sem, ha mesét szeretnék írni/olvasni. Talán ezért is olyan jó a mesekönyv, mert nem sablonos a karakter és a történet maga sem. Könnyed, jól olvasható kis történet, kedves szereplőkkel. Nem igényel nagy erőfeszítést, sem sok időt az elolvasása, így az egészen apróknak is érdekes lehet és az olvasni tanulóknak is. Izgalmas az illusztrációja és a kiemelések is. Kicsit talán kevés, hogy csak egy történet kapott helyet a könyvben. De talán ez pozitívum is, mert könnyű a táskánkban magunkkal vinni, pont elég egy estimesének vagy a ...

Tovább Szólj hozzá

Recenzió Olvastuk

süti beállítások módosítása