ReAd-blog

Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

2021. feb 05.

Ha unod a giccses Valentin-napi ajándékokat!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Ha unod a giccses Valentin-napi ajándékokat!

rose-3915136_640.jpg

Közeledik a tavasz és vele a Valentin-nap vagy Bálint-nap is, mely a szerelmesek, a párok, az erős barátságok napja. A február 14-én tartott Bálint-nap megünneplése a 20. század végétől terjedt el szerelmes-ünnepként. Az angolszász szokás hazánkban népszerűvé az 1990-es években kezdett válni. Ilyenkor a szerelmespár megajándékozza egymást, apróságokkal, szerelmes üzenetekkel kedveskednek a másik félnek.

...

Tovább Szólj hozzá

Kitekintő

2021. feb 04.

Magánkiadás könnyedén?

írta: Mayerné Répási Adrienn
Magánkiadás könnyedén?

Csapatmunka, odaadás teszi könnyebbé a könyvkiadás nehézségekkel teli berkeit

145872782_3835975933129059_720260426038267330_o.jpg

„Érték legyen a helyesen leírt szöveg!”

A magánkiadás az egyik módja annak, ha valaki ki szeretné adni a könyvét. Persze szóba jöhet kiadó segítségével kiadott könyv is, de nem túl egyszerű bekerülni egy korrekt kiadóhoz. Ma, ebben a cikkben a magánkiadásról lesz szó, egy olyan személyről és csapatáról, akik segítenek végigkalauzolni a rögös úton az írókat. A magánkiadás sem egyszerű, és olykor nem is túl olcsó lehetőség, ha az embernek nincs segítsége, nem ismeri a folyamatot. Számos állomáson végig kell mennie egy könyvnek, mielőtt megjelenik. És ezután sem lehet hátradőlni, bőven van tennivaló vele később is, hogy eljusson az olvasókig. Ebben a folyamatban segít az Én könyvem csapat és interjúm alanya, ...

Tovább Szólj hozzá

Interjú Kitekintő

2021. feb 02.

A türelmetlenséget és az igényességet a legnehezebb összehangolni, ha ír az ember!

írta: Mayerné Répási Adrienn
A türelmetlenséget és az igényességet a legnehezebb összehangolni, ha ír az ember!

Interjú Rodé Klárával

portre.jpg

Sokan azt gondolják, hogy az írás a fiatalok kiváltsága. Elkezdeni csak egész korán érdemes, hogy legyen idő kiteljesedni az írásban. De akik így vélekednek, azok elfelejtkeznek arról a tényről, hogy a legjobb könyvek akkor születnek, ha az írónak megvan az élettapasztalata, a saját megélései, az érzelmek széles skálája. Rodé Klára ennek tudatában vágott bele könyvei kiadásába!

"A türelmetlenséget és az igényességet a legnehezebb összehangolni, ha ír az ember!"

...

Tovább Szólj hozzá

Interjú

2021. feb 01.

Adj vért, hogy életet menthess!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Adj vért, hogy életet menthess!

Sosem lehet elégszer mondani, hogy adj vért, ha teheted!

blood-5427229_640.jpg

Olykor egy futás is segíthet, de a véradás is! Segíts, adj vért, hogy életet menthess!

4RunHappy Team tagjai, és a Futva Segítünk Srácok Alapítvány, Csókakő polgármestere, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat együtt, összefogva segítik rendezvényeikkel  a rászorulókat.  A tavaly oly népszerű I. Csókakör jótékonysági futóverseny szellemiségét követve, idén véradással egybekötött versenyeket rendeznek. 

A véradás életeket ment! 

Folyamatos szükség van a rendszeres véradásra, mert a vérkészítményeket használat előtt csak korlátozott ideig lehet tárolni. Megfelelő számú egészséges ember rendszeres véradására van szükség annak biztosításához, hogy a biztonságos vérkészítmények bármikor ...

Tovább Szólj hozzá

Program

süti beállítások módosítása