ReAd-blog

Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

2021. jan 16.

Ha egy jó kis borzongásra vágysz...

írta: Mayerné Répási Adrienn
Ha egy jó kis borzongásra vágysz...

Josh Malerman: Malorie

covers_623019.jpg

Josh Malerman neve garancia a felkavaró tartalomra és arra, hogy nagyszerű olvasmányt fogsz a kezedben épp. Már az első könyve olvasásakor is éreztem, hogy ő az én írom lesz. Nagyszerűen adagolja a misztikumot, a lelki részeket, a szereplők bemutatását, a párbeszédeket és a világfelépítést. Mindig tud valami újat mutatni és minden egyes alkalommal meg tud borzongatni.

Malorie első része, a Madarak dobozban, ami egy annyira felkavaró könyv, hogy egészen a lélekig hatol. Mintha az író nagyon jól tudná, milyen félelmeink vannak és azokat kelti életre könyvében ehhez a hatáshoz. A könyvből készült film is annyira zseniálisan lett adoptálva, hogy jó pár napig hatással volt rám, nem csak a könyv.

...

Tovább Szólj hozzá

Kitekintő Recenzió Olvastuk

2021. jan 15.

Az a fránya gyomorégés!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Az a fránya gyomorégés!

heartburn-5273873_640.jpg

Az a fránya gyomorégés...

Mindhárom várandóságom alatt, de sokszor még most is rendszeresen küzdök a gyomorégéssel, bizonyos ételek fogyasztása után vagy ha olyan gyógyszert, antibiotikumot szedek, amit nem tolerál a gyomrom. A gyomorégés nem csak kellemetlen dolog, hanem nagyon sokszor megnehezíti az életet is. Mondtam már, hogy a gyomorsavat még tovább irritálja a kávé? De a csoki is! Az alkohol, a tartósítószeres dolgok, a kelttészták, a gyümölcsök és zöldségek héja, sokszor még az egyes főzelékek is tiltólistásak ilyenkor.

...

Tovább Szólj hozzá

Kitekintő

2021. jan 12.

A pályaválasztással életutat is választunk!

írta: Mayerné Répási Adrienn
A pályaválasztással életutat is választunk!

Zsuzsa, a Kamaszmentor létrehozója

 

img_8993_masolatb.jpg

Kozákné Zsuzsa a Kamaszmentor oldal tulajdonosa. Munkájával segít pályaválasztás előtt álló fiataloknak a legideálisabb jövőkép kialakításában.

A pályaválasztás kihatással van az egész életünkre és utólag gondolkodhatunk csak a Mi lett volna ha... dolgon, de segíteni már nem segít. Fiatalként nagyon örültem volna, ha valaki utat mutat abban, mi legyen a célom, milyen iskolákba küldjem el a jelentkezésem. Egész eddigi életem során azt éreztem, hogy keresem az utam, a sötétben tapogatózva és gőzöm sincs, mihez is fogjak. Aztán két éve megtaláltam azt a munkát, ami teljessé tesz, örömet okoz, feltölt. De ehhez kellett 37 év! Mennyivel egyszerűbb lett volna, ha már 14 évesen rátalálok. Gyerekeimnél már okosabb ...

Tovább Szólj hozzá

Interjú Anyák Anyukás tartalom

süti beállítások módosítása