2021. dec 10.

A fények ünnepe

írta: Mayerné Répási Adrienn
A fények ünnepe

Kőszegi- Arbeiter Anita: A fények ünnepe

 263310090_890308268338716_2541354493758650728_n.jpg

Karácsony közeledtével tökéletes kikapcsolódás az olvasás. Ilyenkor már kevesebb időt tud az ember kint tölteni a csemetékkel a szabadban. Ennek ellenére valahogy mégis le kell kötni őket. Olvassatok!

Egy karácsonyi hangulatot árasztó könyvnél nem is kell több! Ezért is örültünk annyira meg Anita manós, fény ünnepéről szóló történetének. Ráadásul nem csak kedves szereplők, kedves történet, hanem szórakoztató is, interaktív mivolta miatt. Az egyes fejezetek nem csak sorrandben olvashatóak, hanem össze-vissza is. A gyerekek úgy érezhetik, ők irányítják a történéseket azzal, hogy kiválaszthatják, mikor, mi következzen. Ez azért is külön jó, mert a történet sosem lesz kétszer ugyan az és unalmas, így többször olvasható.  Szívembe lopták maguk a kedves kis figurák és akarácsony melegsége, meghittsége is. Ezek után jöhet a karácsony! 

Tökéletes ajándékba is, de arra is, hogy az ünnep fényét közelebb hozza...

264137967_3095227550734608_2216546143607658034_n.jpg

Daniella véleménye (10 éves)

Könnyen olvasható a kötet és nagyon szépek benne a rajzok. Kicsit rövid, így egy olvasás alatt kiolvastam. 7-8 éveseknek ajánlom, illetve azoknak javaslom még ezt a könyvet, akik szeretik a karácsonyt és a manókat. Flóra személyisége tetszett a legjobban a kötetből, ő olyan vidám, merész és kedves. A történet a Fények ünnepéről szól és a manókról, hogy hogyan készülnek a karácsonyra. A fények ünnepén az emlékek világították körbe a fát. Ez annyira szép, kedves gondolat. Nagyon vidám, könnyed, kedves a történet. Semmi rossz, gonosz, sötét nincs benne. Érdekes, figyelemfelkeltő a mese a címe, az illusztrációk meg rögtön meghozzák a kedvet az olvasáshoz. Kedvenc részem a Berkenye és a bogyófüzérek című fejezet lett, mert mókás volt. A karácsonyuk nagyon szokatlan, eltér a miénktől és ez nagyon tetszett. Jó lenne, ha mi is létre tudnánk hozni ilyen fényeket a fánkra. 

A könyv különösen nagy kedvenc lett, mert kedvenc ünnepemről szól, a karácsonyról. ilyenkor mindenki együtt van, törődünk egymással, meglepjük egymást. Azaz ajándékok vannak, melyek a törődésről szólnak leginkább.  És ez a könyv is ezt mutatja be nagyszerűen!

Ha ti is hangolódnátok az ünnepekre, akkor ezen a weboldalon tudjátok megrendelni a könyvet: http://koszegianita.hu/

https://www.facebook.com/kooszegiaanita

Köszönjük zépen a könyvet az írónőnek!

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#ajándék #könyv #gyerekkönyv #karácsony #közösolvasás #olvasnijó #readblog

 

Szólj hozzá

Könyv Recenzió Olvastuk