Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

ReAd-blog

Kőszegi-Arbeiter Anita: Fülöp, a strucc savariai kalandjai

2021. november 27. - Mayerné Répási Adrienn

fu_lo_p-a-strucc-savariai-kalandjai.jpg

Négy éves kisfiamnak annyira megtetszett Fülöp története, hogy amint megérkezett, lecsapott rá és szőrén-szálán eltűnt a kötet. Míg nagy sokára előkerült, hogy olvassak belőle neki. Egyszóval kisfiam úgy döntött ez a könyv az ő tulajdona és kész. Anita, az írónő egy varázsló, mert eddig nem igazán sikerült senkinek sem elbűvölnie ennyire legkisebb csemetém. Azóta is gyakran előkerül a könyve és olvasni kell úton, orvosnál, autóban, itthon, elalvás előtt és vasárnap, pihenőidőben. 

Tovább

Az árcédula a lényeg, vagy a nagysága?

Karácsonyi ajándéközön?

christmas-g507e78fe5_640.jpg

Hamarosan karácsony és érkezik vele a nagy vásárlási dömping is. Az ember igyekszik minden szeretett és kevésbé szeretett családtagjának megvenni a lehető legjobb ajándékot, vagy legalábbis hamar letudni az ajándékválasztást. Tömegek hömpölyögnek mindenhol, a csapból is az folyik, hogy vegyél, vegyél még, vásárolj…Ami hat ránk, kár tagadni. Az ajándékok egyre nagyobbak, egyre drágábbak. Próbáljuk túllicitálni egymást olykor. És ami megdöbbentő számomra, hogy sokan hitelt vesznek fel egy-egy karácsonyi ajándék megvásárlására. Mikor lett ez az ünnep ennyire pénzközpontú, ajándékközpontú és drága? Miért jó ez? Mert a fogyasztói társadalom ezt sulykolja belénk?

Mi magunk tesszük azzá, azzal, hogy beállunk a sorba!

De ez az ünnep nem erről szólt korábban, és most sem szabadna. A karácsony az egymásra figyelésről, a szeretetről, a közös időtöltésről kellene szóljon, nem az ajándékok sokaságáról, nagyságáról és az egész napos takarításról, sütés-főzésről!

Kicsi ajándék, olcsóbb ajándék is lehet telitalálat. Annak is lehet ugyan úgy örülni, ha nem jobban, mint egy hatalmas Plazma TV-nek. Túllihegjük, túlértékeljük az árat, a nagyságot, az ajándék fontosságát.

christmas-g56721fb76_640.jpg

Emlékszel még arra, mit kaptál 8 évesen karácsonyra? És 3 évesen? Ugye, hogy nem! Arra viszont nagyszerűen, hogy anyukád fáradt volt estére veleted játszani, mert egész nap a konyhában sürgölődött. Az beugrik, mi volt a menü? Gondolom, egyáltalán nem. Csak az, hogy minden családtag más szobában volt körülbelül az egész ünnepek alatt. Az emberben az élmények, a benyomások, az érzések, a közösen, együtt eltöltött idő hamarabb megmaradnak, vagy a negatív dolgok, a veszekedések, a rohanás, a fáradság. Nem kell erőn felül teljesíteni, ahogy erőn felül sem szabad vásárolni. Nem ez határoz meg minket. Nem ettől függ, hogy jó emberek, jó szülők, jó családtagok vagyunk-e. Nem az ajándék számától, méretétől, árától függ, milyen emberek vagyunk!

Nem az ajándékok száma, nagysága, árcédulája határozza meg az ünnepek meghittségét, mint ahogy a főzött menüsor sem! Egy közösen lejátszott társasparty vagy egy összebújós, karácsonyi mesefilm megnézése, közös könyvolvasás hamarabb! Egy kicsit szerényebb, de szeretettel, szívből jövő, jól eltalált ajándék, mely az ajándékozott ízlésének megfelelő, többet ér! A szívből jövő és szeretettel adott szavakon van a hangsúly! Egy finom, egyfogásos vacsora is elegendő, nem kell feltétlenül a sok fogásos, rohanva elkészült menüsor. Egy kipihent apuka, anyuka, nagyszülő meg pláne kívánatosabb, szerethetőbb, mint a fáradt, leharcolt, erőn felül teljesítő!

Ne engedj a média nyomásának! Ne erőn felül vásárolj! A karácsony nem erről szól!

80701350_2736423056417691_8839660848336076800_o.jpg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#karácsony #ünnep #ne #netoldtúl

Rendhagyó adventi kalendárium gyerekeknek – második kiadás

Adventi kalendárium sk

img_20211113_165354.jpg

Nem is oly sokára érkezik advent első vasárnapja és a december is, a karácsonnyal. Érdemes megragadni minden alkalmat az ünneplésre, az ajándékozásra és az örömszerzésre. Ezért is jött létre az adventi kalendárium. A gyerekek minden nap kapnak egy kis apróságot ezen a módon, így könnyebben telik az idő, jobban érzékelhető, mennyi nap van még hátra karácsonyig. Mindenütt jóóó - Travel blog szerzője, Bernadette ismét hozott egy nagyon izgalmas, saját kezűleg elkészíthető adventi kalendárium ötletet nektek, vendégbloggerként! Ezúton is köszönöm neki!

A tavalyi év után az idei sem sikeredett sokkal jobbra: sokunk terveit húzta át idén is a COVID-19 vírus. Külföldön dolgozóként bennünket is csalódással töltött el, hogy sorra meghiúsultak a haza tervezett útjaink. Reálisan nézve a helyzetet, úgy gondolom, hogy sajnos az idei karácsonyi ünnepeket is külön kell majd töltenünk a szeretteinktől.

Mivel van két kis keresztfiam, a tavalyi rendhagyó adventi kalendárium nagy sikerét látva, és barátnőm segítségét igénybe véve, idén is egy hasonlóval készültem, ami -hogy ne legyen unalmas- mégis más.

img_20211113_162342_1.jpg

 A tavalyi ötlet alapján idén sem csokoládét és más édességeket kapnak minden napra, hanem egy-egy mese vagy vers (illetve alkalomadtán ének) került az A4-es lapokra.

A történeteket idén a barátnőm, Emese gyűjtötte össze, természetesen mind Mikulásos vagy karácsonyi (kivéve Luca napját). A versek, mesék -egy-két kivételtől eltekintve- mind magyar szerzők művei, mint például: Devecsery László, Fésűs Éva, Jókai Mór, Hétvári Andrea, Mentovics Éva, Sík Sándor, Skolik Ágnes, Tamási Áron, Tóth Anna, Weöres Sándor, Zelk Zoltán és sokan mások.

adventi_09.jpg

 A történeteket képek színesítik, és a legtöbb naphoz került valamilyen foglalkoztató is: normál vagy számos színező, hajtogatás, vágás, mini társasjáték stb.

A kinyomtatott A4-es lapokat kétszer összehajtottam (negyedbe), feltekertem, és egy gumival rögzítettem. A közepébe idén egy-egy ördöglakat is került, a feladatok karácsonyig egyre nehezebbek lesznek! Csak Mikulásra és a hétvégékre került a gurigákba mini angyalkás csoki.

 img_20211113_155648.jpg

A különböző színű, szintén A4-es méretű selyempapírok széleit kb. 2 cm mélyen, 3-4 mm-enként bevagdostam. (Nem kell pontosan méricskélni, csak érzésre csinálni). Színes A4-es lapokat negyedbe vágtam, ez lett a szaloncukor középső, színes része.

img_20211113_150935.jpg

Az összegumizott gurigákat (benne az ördöglakatokkal, illetve bizonyos napokon a csokikkal) a selyempapír közepébe tettem, felgörgettem, majd a végén egy színes papírt is rátekertem. Számos matricával rögzítettem, de lehet celluxszal is. Ez utóbbi esetben rájuk kell írni a számokat, hogy tudják, melyik nap melyiket nyissák ki. A végén a selyempapírt megtekertem, hogy tökéletes szaloncukor-formát kapjak.

 Az első szaloncukrot november 28-án, advent első vasárnapján nyithatják ki. Ekkor kapnak egy rövid levelet is, és olyan instrukciókat, hogy a meséket együtt kell, hogy olvassák (ez lehet a nagyobbik keresztfiam, hisz ő már tud olvasni, vagy anya, apa, esetleg valamelyik nagyszülő, ha épp együtt vannak velük.)

adventi_08.jpg

Az egészet egy nagy dobozba tettük: legalulra az „igazi” karácsonyi ajándékuk került, rá 24-től visszafelé a szaloncukrok, felül a 28-assal, mellyel majd kezdenek. Az egészet így postáztuk el a fiúknak.

Egy pár óra rámegy az elkészítésére, de a tavalyi adventi naptár sikerét tudva, ez a munka is megérte! Biztos vagyok abban, hogy a két fiúnak is nagy örömöt szerez majd az idei rendhagyó adventi kalendárium. És remélhetőleg nektek is!

 adventi_06.jpg

Albert Bernadette, Mindenütt jóóó - Travel blog

 e-mail: mindenuttjooo@gmail.com
honlap: https://mindenuttjooo.blogspot.com

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#vendégblog #mindenüttjóóó #ajánlás #adventikalendárium #advent #ajándék #gyerekeknek #meglepetés #kreatív #kézműves

Az 5 tornacsuka ismét úton!

Jámbor Eszter: Itt-hon, ​Ott-hon

covers_698852_1.jpg

Ismét izgalmas tájakon járt az 5 tornacsuka, azaz Jámbor Eszter és családja. A könyvet olvasva kedvem lenne a családdal azonnal felkerekedni és világot látni. Az összes általuk ismertetett úti célt meglátogatni, bebarangolni.


Színes, izgalmas képek teszik a történeteket még élőbbé, hitelesebbé, vonzóbbá. A stílus könnyed, mégis szórakoztató, gyerekek és felnőttek számára is. Eszter könyvét forgatva rá kell jöjjek, oly keveset tudok hazánkról és környékéről, oly kevés helyen jártunk még...Az írónő csodásan, izgalmasan, figyelemfelkeltőn mutatja be a Felvidék, Kárpátalja, Őrvidék, Erdély és Délvidék látnivalóit, fontos tudnivalókat, információkat is csepegtetve még a kirándulások mellé.

A stílusa könnyed, szórakoztató, a fejezetek nem túl megterhelőek, nem túl hosszúak, hogy a legkisebbek is sikerélményt könyvelhessenek el olvasás közben. A legkisebbeket pedig a gyönyörű grafika és a finom humor  fogja meg, ahogy legkisebb családtagunkat, kisfiamat is. Elárulom, már harmadjára olvasom neki a könyvet egy hónap alatt.

Kíváncsian várjuk, hova fog az 5 tornacsuka következőnek kirándulni! Reméljük Bács megyét is hamarosan górcső alá veszik, az itt található látnivalókat együtt! 

Daniella véleménye (10 éves)

Nagyon tetszett a könyv. Könnyen, gyorsan olvasható. Azoknak ajánlom elsősorban, akik szeretnek kirándulni és a történelmet is kedvelik. Kíváló úti célok találhatóak a könyvben. A szobros rész volt a kedvencem és a Délvidéken, személy szerint. 8-10 éveseknek ajánlanám elsősorban, nekik nem túl hosszú, mégis élvezetes.

Viktória véleménye (8 éves)

A képek, grafikák és a személyes képek tetszenek a könyvben legjobban. Az író néni nagyon jól tud kedvet csinálni a kiránduláshoz. Legszívesebben velük utaztam volna, minden alkalommal. A könyvben az tetszett a legjobban, hogy mindig valamerre kalandoznak és izgalmas helyeken járnak.

Fülszöveg: 

Az 5 tornacsuka ezúttal csillagtúrára indul. Bár minden kirándulásnál átlépik az országhatárt, mégis mindenhol otthon érzik magukat. Hogy lehet ez? Megtudhatjátok az 5 tornacsuka legújabb mesés útikönyvéből! Tartsatok velünk, kalandra fel!

idézet:

Nem volt mit tenni: mentek az orruk után!  És csodák csodájára, végül így is megtalálták, amit kerestek.

A könyvet és a minőségi időtöltést köszönöm Jámbor Eszter írónőnek! A könyvet itt tudjátok megrendelni: ottornacsuka

100 oldal
keménytáblás
ISBN: 9786158126939
IllusztráltaBősze Anita

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#könyv #utazás #5tornacsuka #5sneakers #gyerekkönyv #utazóskönyv #mesekönyv #könyv #olvasmány #gyerekkönyv

Koraszülöttek világnapja!

fb_img_1636814172496.jpg
Hazánkban körülbelül minden 10.baba a 37. hét előtt, koraszülöttként érkezik a világra. Minél gyorsabb, és minél szakszerűbb ellátást kapnak, lehetőleg már a műtőben, annál nagyobb esélyekkel indulnak el a boldog élet felé! 
A koraszülöttek világnapjának  személyes vonatkozása is van. Három gyermekemből kettő is idő előtt született, szerencsére megfelelő súllyal, egészségesen, így velem maradhattak. De nem mindenki ilyen szerencsés! Vannak, akik hónapokat töltenek a kórházban babájuk mellett. 
 
Ezeknek a koraszülött csecsemőknek a szüleinek nagy álma, hogy a gyermekük egészséges legyen! A Plusskommando álma, hogy megajándékozza a Miskolci koraszülött osztályt egy GIRAFFE SHUTTLE nevű speciális géppel. Ez egy 16 millió forintos gép, de az ára jelentéktelen a valódi értékéhez képest.
Gabriella álma, hogy minél nagyobb anyagi támogatást nyújthasson nekik ehhez!
 
És most figyelj!
A TE ÁLMOD MEGVALÓSÍTÁSA SEGÍTHET VÉGÜL ABBAN, HOGY MÁS ÁLMÁT IS TELJESÍTSÜK! 
Hogyan?
Olykor elakadunk az életünk valamely területén, és a megoldáshoz külső segítségre van szükségünk. 
A coaching egy változáskísérő önismereti fejlesztő folyamat, melynek során én mint Coach speciális kérdésekkel, és irányított gyakorlatokkal támogatlak abban, hogy megtaláld a legjobb megoldásaid, és elérd a céljaid! 
Ha úgy döntesz, hogy engem választasz támogatódnak, akkor jelentkezz be hozzám mihamarabb!
Ezzel végül összeérnek az álmok. 
Ugyanis minden konzultációd árából 1600 Ft-ot adományba adok a GIRAFFE SHUTTLE megvásárlásához, és 1600 Ft-ot te is visszakapsz a konzultáció árából a nagyrabecsülésem jeléül.
Látod milyen csodás folyamat ez?
Kérlek juttasd el ezt a felhívást minél több baráthoz, ismerőshöz, VALÓSÍTSUK MEG EGYMÁS ÁLMAIT! 
Ó és még egy álom!
Ha ismersz olyan édesanyát aki PIC-i baba anyukája, írd be a nevét a Gabriella Coach, Cél-tudat: önismereti találkozás eredeti posztja alá kommentben, ugyanis a két legtöbb jelölést kapott édesanyának díjmentesen vállalok egy - egy 3 alkalmas konzultációt. 
ÁLMOKRA FEL! �
Tudtad?
Amikor álmodozó a vágyott jövődről, megnő a rezgésszinted.
A világon mindenkinek és mindennek van rezgésszintje. Nekem, neked, a cicádnak, a fáknak, a virágoknak, az ételeknek. 
Minél magasabb a rezgésszint, annál pozitívabb állapotban vagy, tehát több hasonló szintű dolgot tudsz bevonzani.
És minél többen vagyunk ebben az állapotban, annál csodásabb dolgokat tudunk véghezvinni EGYÜTT,  EGYMÁSÉRT!
Szerintem ezek olyan szép álmok, magasztos eszmék, amelyekért érdemes dolgozni! Támogatni pedig pláne!

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#esemény #koraszülött #támogatás #felajánlás #reklám #coach

Gondj már most a Mikulás napra!

252199291_470571014288840_8813794347907133606_n_1.jpg

Hamarosan itt a december és vele a gyerekek egyik legjobban várt eseménye is, a Mikulás nap! Ez a piros ruhás, nagy szakállas emberke hatalmas, rénszarvasok húzta szánnal érkezik, és minden gyereknek ajándékot hoz december 5. éjjel, vagy másnap reggelre. A Mikulás meglátogat minden gyermeket, s ha az elmúlt évben jól viselkedett, kisebb ajándékot ad az ablakba kitett csizmába. Ha pedig rossz volt, akkor virgácsot is tesz bele.

Tájegységenként, országonként eltér a pontos napja, a módja, a hozzá kapcsolódó népszokások és a körítés is, ami a mikulás naphoz kötődik. Viszont amiben mindenhol egyezés van, az az ajándék, amit minden gyermek nagyon vár. Szerencsére az idő vasfoga még nem kezdte ki ezt a szép hagyományt, melynek van alapja is. Hanem a szülők egyre jobban próbálják a kicsik mesevilágát megóvni, életben tartani a hitük. Ebből a célból jött létre a Levél a Mikulástól projekt is, amiről szívesen adok hírt.

Fontos minden napot méltón megünnepelni. A gyermeki vágyat, hitet, a várakozást még szebbé, izgalmasabbá tenni. A Projekt kitalálója mesélt nekem az ötletéről és arról, hogyan állt össze az egész.

Tovább
süti beállítások módosítása