Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

ReAd-blog

Gondj már most a Mikulás napra!

2021. november 05. - Mayerné Répási Adrienn

252199291_470571014288840_8813794347907133606_n_1.jpg

Hamarosan itt a december és vele a gyerekek egyik legjobban várt eseménye is, a Mikulás nap! Ez a piros ruhás, nagy szakállas emberke hatalmas, rénszarvasok húzta szánnal érkezik, és minden gyereknek ajándékot hoz december 5. éjjel, vagy másnap reggelre. A Mikulás meglátogat minden gyermeket, s ha az elmúlt évben jól viselkedett, kisebb ajándékot ad az ablakba kitett csizmába. Ha pedig rossz volt, akkor virgácsot is tesz bele.

Tájegységenként, országonként eltér a pontos napja, a módja, a hozzá kapcsolódó népszokások és a körítés is, ami a mikulás naphoz kötődik. Viszont amiben mindenhol egyezés van, az az ajándék, amit minden gyermek nagyon vár. Szerencsére az idő vasfoga még nem kezdte ki ezt a szép hagyományt, melynek van alapja is. Hanem a szülők egyre jobban próbálják a kicsik mesevilágát megóvni, életben tartani a hitük. Ebből a célból jött létre a Levél a Mikulástól projekt is, amiről szívesen adok hírt.

Fontos minden napot méltón megünnepelni. A gyermeki vágyat, hitet, a várakozást még szebbé, izgalmasabbá tenni. A Projekt kitalálója mesélt nekem az ötletéről és arról, hogyan állt össze az egész.

Tovább
süti beállítások módosítása