Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

ReAd-blog

Keti Thür: Lelked rajta

2021. november 17. - Mayerné Répási Adrienn

257632686_4682309221829055_3394840566877391359_n.jpg

Te mit tennél, ha akkora lehetőséget kapnál az élettől és egy felsőbb hatalomtól, melyet kár lenne kihagyni? Változtatnál az életmódodon, azon, hogyan élsz, másokkal hogyan viselkedsz, ha azzal befolyásolni tudnád a következő életed? Izgalmas kérdések, ugye?

Tovább

Rendhagyó adventi kalendárium gyerekeknek – második kiadás

Adventi kalendárium sk

img_20211113_165354.jpg

Nem is oly sokára érkezik advent első vasárnapja és a december is, a karácsonnyal. Érdemes megragadni minden alkalmat az ünneplésre, az ajándékozásra és az örömszerzésre. Ezért is jött létre az adventi kalendárium. A gyerekek minden nap kapnak egy kis apróságot ezen a módon, így könnyebben telik az idő, jobban érzékelhető, mennyi nap van még hátra karácsonyig. Mindenütt jóóó - Travel blog szerzője, Bernadette ismét hozott egy nagyon izgalmas, saját kezűleg elkészíthető adventi kalendárium ötletet nektek, vendégbloggerként! Ezúton is köszönöm neki!

A tavalyi év után az idei sem sikeredett sokkal jobbra: sokunk terveit húzta át idén is a COVID-19 vírus. Külföldön dolgozóként bennünket is csalódással töltött el, hogy sorra meghiúsultak a haza tervezett útjaink. Reálisan nézve a helyzetet, úgy gondolom, hogy sajnos az idei karácsonyi ünnepeket is külön kell majd töltenünk a szeretteinktől.

Mivel van két kis keresztfiam, a tavalyi rendhagyó adventi kalendárium nagy sikerét látva, és barátnőm segítségét igénybe véve, idén is egy hasonlóval készültem, ami -hogy ne legyen unalmas- mégis más.

img_20211113_162342_1.jpg

 A tavalyi ötlet alapján idén sem csokoládét és más édességeket kapnak minden napra, hanem egy-egy mese vagy vers (illetve alkalomadtán ének) került az A4-es lapokra.

A történeteket idén a barátnőm, Emese gyűjtötte össze, természetesen mind Mikulásos vagy karácsonyi (kivéve Luca napját). A versek, mesék -egy-két kivételtől eltekintve- mind magyar szerzők művei, mint például: Devecsery László, Fésűs Éva, Jókai Mór, Hétvári Andrea, Mentovics Éva, Sík Sándor, Skolik Ágnes, Tamási Áron, Tóth Anna, Weöres Sándor, Zelk Zoltán és sokan mások.

adventi_09.jpg

 A történeteket képek színesítik, és a legtöbb naphoz került valamilyen foglalkoztató is: normál vagy számos színező, hajtogatás, vágás, mini társasjáték stb.

A kinyomtatott A4-es lapokat kétszer összehajtottam (negyedbe), feltekertem, és egy gumival rögzítettem. A közepébe idén egy-egy ördöglakat is került, a feladatok karácsonyig egyre nehezebbek lesznek! Csak Mikulásra és a hétvégékre került a gurigákba mini angyalkás csoki.

 img_20211113_155648.jpg

A különböző színű, szintén A4-es méretű selyempapírok széleit kb. 2 cm mélyen, 3-4 mm-enként bevagdostam. (Nem kell pontosan méricskélni, csak érzésre csinálni). Színes A4-es lapokat negyedbe vágtam, ez lett a szaloncukor középső, színes része.

img_20211113_150935.jpg

Az összegumizott gurigákat (benne az ördöglakatokkal, illetve bizonyos napokon a csokikkal) a selyempapír közepébe tettem, felgörgettem, majd a végén egy színes papírt is rátekertem. Számos matricával rögzítettem, de lehet celluxszal is. Ez utóbbi esetben rájuk kell írni a számokat, hogy tudják, melyik nap melyiket nyissák ki. A végén a selyempapírt megtekertem, hogy tökéletes szaloncukor-formát kapjak.

 Az első szaloncukrot november 28-án, advent első vasárnapján nyithatják ki. Ekkor kapnak egy rövid levelet is, és olyan instrukciókat, hogy a meséket együtt kell, hogy olvassák (ez lehet a nagyobbik keresztfiam, hisz ő már tud olvasni, vagy anya, apa, esetleg valamelyik nagyszülő, ha épp együtt vannak velük.)

adventi_08.jpg

Az egészet egy nagy dobozba tettük: legalulra az „igazi” karácsonyi ajándékuk került, rá 24-től visszafelé a szaloncukrok, felül a 28-assal, mellyel majd kezdenek. Az egészet így postáztuk el a fiúknak.

Egy pár óra rámegy az elkészítésére, de a tavalyi adventi naptár sikerét tudva, ez a munka is megérte! Biztos vagyok abban, hogy a két fiúnak is nagy örömöt szerez majd az idei rendhagyó adventi kalendárium. És remélhetőleg nektek is!

 adventi_06.jpg

Albert Bernadette, Mindenütt jóóó - Travel blog

 e-mail: mindenuttjooo@gmail.com
honlap: https://mindenuttjooo.blogspot.com

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#vendégblog #mindenüttjóóó #ajánlás #adventikalendárium #advent #ajándék #gyerekeknek #meglepetés #kreatív #kézműves

süti beállítások módosítása