2021. nov 17.

Rendhagyó adventi kalendárium gyerekeknek – második kiadás

írta: Mayerné Répási Adrienn
Rendhagyó adventi kalendárium gyerekeknek – második kiadás

Adventi kalendárium sk

img_20211113_165354.jpg

Nem is oly sokára érkezik advent első vasárnapja és a december is, a karácsonnyal. Érdemes megragadni minden alkalmat az ünneplésre, az ajándékozásra és az örömszerzésre. Ezért is jött létre az adventi kalendárium. A gyerekek minden nap kapnak egy kis apróságot ezen a módon, így könnyebben telik az idő, jobban érzékelhető, mennyi nap van még hátra karácsonyig. Mindenütt jóóó - Travel blog szerzője, Bernadette ismét hozott egy nagyon izgalmas, saját kezűleg elkészíthető adventi kalendárium ötletet nektek, vendégbloggerként! Ezúton is köszönöm neki!

A tavalyi év után az idei sem sikeredett sokkal jobbra: sokunk terveit húzta át idén is a COVID-19 vírus. Külföldön dolgozóként bennünket is csalódással töltött el, hogy sorra meghiúsultak a haza tervezett útjaink. Reálisan nézve a helyzetet, úgy gondolom, hogy sajnos az idei karácsonyi ünnepeket is külön kell majd töltenünk a szeretteinktől.

Mivel van két kis keresztfiam, a tavalyi rendhagyó adventi kalendárium nagy sikerét látva, és barátnőm segítségét igénybe véve, idén is egy hasonlóval készültem, ami -hogy ne legyen unalmas- mégis más.

img_20211113_162342_1.jpg

 A tavalyi ötlet alapján idén sem csokoládét és más édességeket kapnak minden napra, hanem egy-egy mese vagy vers (illetve alkalomadtán ének) került az A4-es lapokra.

A történeteket idén a barátnőm, Emese gyűjtötte össze, természetesen mind Mikulásos vagy karácsonyi (kivéve Luca napját). A versek, mesék -egy-két kivételtől eltekintve- mind magyar szerzők művei, mint például: Devecsery László, Fésűs Éva, Jókai Mór, Hétvári Andrea, Mentovics Éva, Sík Sándor, Skolik Ágnes, Tamási Áron, Tóth Anna, Weöres Sándor, Zelk Zoltán és sokan mások.

adventi_09.jpg

 A történeteket képek színesítik, és a legtöbb naphoz került valamilyen foglalkoztató is: normál vagy számos színező, hajtogatás, vágás, mini társasjáték stb.

A kinyomtatott A4-es lapokat kétszer összehajtottam (negyedbe), feltekertem, és egy gumival rögzítettem. A közepébe idén egy-egy ördöglakat is került, a feladatok karácsonyig egyre nehezebbek lesznek! Csak Mikulásra és a hétvégékre került a gurigákba mini angyalkás csoki.

 img_20211113_155648.jpg

A különböző színű, szintén A4-es méretű selyempapírok széleit kb. 2 cm mélyen, 3-4 mm-enként bevagdostam. (Nem kell pontosan méricskélni, csak érzésre csinálni). Színes A4-es lapokat negyedbe vágtam, ez lett a szaloncukor középső, színes része.

img_20211113_150935.jpg

Az összegumizott gurigákat (benne az ördöglakatokkal, illetve bizonyos napokon a csokikkal) a selyempapír közepébe tettem, felgörgettem, majd a végén egy színes papírt is rátekertem. Számos matricával rögzítettem, de lehet celluxszal is. Ez utóbbi esetben rájuk kell írni a számokat, hogy tudják, melyik nap melyiket nyissák ki. A végén a selyempapírt megtekertem, hogy tökéletes szaloncukor-formát kapjak.

 Az első szaloncukrot november 28-án, advent első vasárnapján nyithatják ki. Ekkor kapnak egy rövid levelet is, és olyan instrukciókat, hogy a meséket együtt kell, hogy olvassák (ez lehet a nagyobbik keresztfiam, hisz ő már tud olvasni, vagy anya, apa, esetleg valamelyik nagyszülő, ha épp együtt vannak velük.)

adventi_08.jpg

Az egészet egy nagy dobozba tettük: legalulra az „igazi” karácsonyi ajándékuk került, rá 24-től visszafelé a szaloncukrok, felül a 28-assal, mellyel majd kezdenek. Az egészet így postáztuk el a fiúknak.

Egy pár óra rámegy az elkészítésére, de a tavalyi adventi naptár sikerét tudva, ez a munka is megérte! Biztos vagyok abban, hogy a két fiúnak is nagy örömöt szerez majd az idei rendhagyó adventi kalendárium. És remélhetőleg nektek is!

 adventi_06.jpg

Albert Bernadette, Mindenütt jóóó - Travel blog

 e-mail: mindenuttjooo@gmail.com
honlap: https://mindenuttjooo.blogspot.com

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#vendégblog #mindenüttjóóó #ajánlás #adventikalendárium #advent #ajándék #gyerekeknek #meglepetés #kreatív #kézműves

Szólj hozzá

Kitekintő