2021. nov 17.

Keti Thür: Lelked rajta

írta: Mayerné Répási Adrienn
Keti Thür: Lelked rajta

257632686_4682309221829055_3394840566877391359_n.jpg

Te mit tennél, ha akkora lehetőséget kapnál az élettől és egy felsőbb hatalomtól, melyet kár lenne kihagyni? Változtatnál az életmódodon, azon, hogyan élsz, másokkal hogyan viselkedsz, ha azzal befolyásolni tudnád a következő életed? Izgalmas kérdések, ugye?

Egy történet szerelemről, emberi kapcsolatokról, háborúról és a cselekedeteink fontosságáról!

Keti Thür könyve ilyen izgalmas fejtegetésekbe lovalja az embert. A könyv borítója rögtön megfogott, de nem ez miatt esett a választásom erre a kötetre azonnal, ahogy megláttam. Nem igazán szeretem a lélekvándorlós és hasonló lélekkel kapcsolatos, hittel foglalkozó köteteket. Így erre sem foghatom. A sorozatgyilkosság sem az én terepem olvasás terén. Mégis kedvet kaptam a könyvhöz. Leginkább az írónő vidám, megnyerő személyisége és a megírt könyve, az írás iránti szeretete, az alázata miatt vállaltam az elolvasását azonnal. Nem is csalódtam! Ráéreztem, hogy ez bizony jó kötet lesz!

Az írónő karakterei szerethetők. Könnyű azonosulni velük. Kevéssé, de árnyaltak és nem papírmasé, megszokott figurák. A mellékszereplők is megfelelően ki vannak fejtve, eredendően színesek. A főhős izgalmas karakterfejlődésen esik át, amit jó volt olvasni. nem lett a kedvenc könyves szereplőm, de végre egy olyan könyv, ahol nem azzal küzdöttem az első oldalaktól kezdve, hogy legszívesebben kihajítanám. nem picsog, cselekszik, belátja, ha hibázik, alakul, fejlődik. 

roses-g528b4678f_640.jpg

A történet csavaros, kellően izgalmas ahhoz, hogy letehetetlen legyen. Vannak kiszámíthatatlan, előre nem várt fordulatok benne. Leíró részekben nem túl erős a kötet, de azért el van helyezve térben, időben, korban, országban a történet, jól be lehet lőni a fontosabb momentumokat. Cserébe nem kapunk oldalas leírásokat, ki hogy néz ki, mit visel, mit lát, merre jár, mit eszik, mit gondol. Ám az érzelmeikbe, fontosabb gondolataikba van belelátásunk azért, mint ahogy a morális kérdések is nagy hangsúlyt kaptak a könyvben. Párbeszéd van bőven benne és történés is, hogy ne legyen egy picike időnk sem unatkozni. Egy igazi gyorsvonat a könyv. Folyamatosan tolja elénk az információkat, mindig történik valami...nem sok időnk van "kiheverni", felfogni egy-egy dolgot, mert jön a következő. Azt mondhatom, nincs felesleges szócséplés, hosszú idejű lelkizés, siránkozás, moralizálás. Keményen száguld a történések gyorsvonata!

Van benne szó hitről, lélekvándorlásról, Istenről, de nem eltúlzott, zavaró módon, hanem lehellet finoman. Csak amennyi kapott helyet, melyet a történetvezetés megkövetel. Nyomozós, így gyilkosságok is vannak benne, de szintén nem túlzott módon. Zsidó kérdést és az akkori világot viszont nagyszerűen érzékelteti, tárja elénk az írónő. 

Összességében nekem tetszett a történet és ahogy összeállt az egész. A végén nyitva maradt pár dolog, így a folytatást is nagyon várom!

A könyvet nagyon szépen köszönöm az írónőnek! Itt tudjátok megrendelni tőle.

Fülszöveg:

Képzeld el, hogy előző életed cselekedetei befolyásolják a mostanit. De nem ám akárhogy: ha jót cselekszel, szegény leszel, ha rosszat, akkor gazdag. Te hogy döntenél?

Idézet:

Megszűnt körülöttük a világ. Nem gondoltak semmi másra, csak átadták magukat az érzéseknek, ami hatalmába kerítette őket. Most nem volt háború, sem németek, sem zsidókérdés, semmi, csak a szerelem.

Magánkiadás

ISBN: 978-615-01-3121-4

257 oldal

recenzió

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#könyv #olvasmány #olvasnijó #hazaiíró #magyaríró #olvassmagyarszerzőtől #krimi #romantikus

Szólj hozzá

Könyv Recenzió Olvastuk