2021. okt 20.

A jó gardrób titka

írta: Mayerné Répási Adrienn
A jó gardrób titka



Rég volt már ruhás, öltözködésről szóló cikk a blogon és kértétek, hogy legyen több. Arra gondoltam nekiállok fejtegetni, milyen egy jó ruhatár. Nem mintha én nagy szakértő lennék és a nem létező gardróbom makulátlan lenne, de nagyjából tudom, vagy legalábbis sejtem, milyen a  ruhatár vagy milyennek kellene lennie. Igaz a sajátom sem ártana gatyába rázni olykor...

Na de nézzük is az ide illő passzusokat.

Milyen a megfelelő ruhatár?


- Illik a viselőjéhez

Legalábbis tudja hordani a benne leledző ruhákat. Megfelelő a méret, a fazon...
Hiába van tele a ruhásszekrényünk, ha olyan ruhák vannak benne, amiket sosem hordunk. A "majd belefogyok" nem jó opció. Csak a helyet foglalja. Te is tudod ugye, hogy a 4 éve nem hordott farmerod sosem fogod már fölvenni!?

-Jól variálható ruhadarabokból áll.

Passzoljanak a ruhák egymáshoz. Érdemes úgy összeállítani, hogy a stílusuk, szabásuk azonos legyen. Kivéve, ha szereted a színkavalkádot és a teljes stíluszavart. Ma már kockásat pöttyössel is hordhatsz! Legyél te a következő stílusikon!

-Színek harmóniája

Ha illenek a színek hozzád valamennyire, az már fél siker, de legyen mégis változatos, izgalmas a színösszeállítás. Ruhatárad ne csak két színt tartalmazzon lehetőség szerint.

-Legyen minden területre, élethelyzetre használható darabod

Ssport ruházat, alkalmi, itthoni viselet, munkaruha...
Ha tudod, hogy bálba vagy hivatalos, legyen hozzá illő ruhád. Ha politikusfeleség vagy, fontos úgy öltözködnöd ahogy a dress code előírja és elvárják tőled. Sportos vagy, a munkaterületed is az? Akkor öltözködésed főbb ruhaelemei tükrözzék a sportos vonalat. 


-Trendnek megfelelő legyen a választék

Ez a pont akár vitatható is. Mert sokszor bizony hiába divat valami, ha az az embernek nem áll jól. Ilyen a trottyos  háremgatya vagy a leggings. Lehet akármilyen divatos a háremnadrág, bizony nem fogom viselni, mert úgy nézek ki benne, mint aki...igen, mint aki pont...A kipontozott részt gondoljátok hozzá.

Ráadásul a trendek jönnek, mennek, nem mindig érdemes felülni a trendvonatra.

 

- Minőség

A minőség az egyik legfontosabb dolog a ruhatár kiválasztásánál is. Hiába van millió ruhád, ha azok az első mosáskor összemennek, színüket vesztik, kibolyhosodnak és nagyon hamar tönkremennek a hordástól. Inkább legyen pár jó minőségű ruha a fogason, amik megbízhatóak és tartósak, mint száz alig hordható. A ruha minősége nem csak az árában mutatkozik meg, hanem abban is, milyen az anyaga, szabása, tartóssága és hogy áll az emberen.

Milyen is még a jó ruhatár? Kényelmes mindenekelőtt! Komfortosan érezd magad a ruháidban! Szeresd őket, szeress bennük lenni, viselni is. Ha ez megvan, akkor a tökéletes receptet megtaláltad! Ne akard hetente új és új ruhákkal bővíteni a szekrényed, hanem inkább állíts fel egy jó gardróbot, mely minden fontos feltételnek megfelel! 

Szerinted milyen a tökéletes ruhatár?

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#ruha #ruhatár #milyenajó





 


Szólj hozzá

Kitekintő Csajos oldal