2021. okt 01.

Sportolni jó!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Sportolni jó!

 soccer-gd34342d4e_640.jpg

Sportolni jó!

Kitartóan, hosszan ugyan azt a sportot űzni még jobb! Rengeteg dologra megtanítja az embert a testmozgás. Ez mellett pedig elengedhetetlen az egészségünk és a szervezetünk számára. Egészség sport nélkül aligha lehetséges. Hiába élünk stresszmentesen, táplálkozunk tudatosan, szedünk vitaminokat, ha nincs emögött mozgás, előfordul, hogy kevés lesz. És mindenki számára élvezetes lehet a mozgás, ha a hozzá legközelebb álló sportot választja. Rá lehet szokni bizony a rendszeres testmozgásra! És hiányolni is lehet, ha elmarad a megszokott aktivitás.

Már egészen kicsi korban el kell kezdeni játékos formában, hiszen rengeteget nyerhet az ember vele! És ha korán megszokottá, normálissá válik, rendszer lesz az edzésekből, a mozgásból, akkor az lesz a normális később, felnőtt korban is. De felnőttként sem lehetetlen bekapcsolódni és megtalálni azt a sportágat, ami a legjobb a számunkra.

És azért valljuk be, egy egy stoplis cipő, futócipő, leggings, íj, bandázs, motor, mez(kinek mi) megdobogtatja a szívünk, mikor kiválasztjuk a hozzánk közel álló sport végzéséhez.

child-ga4b5c9d1d_640.jpg

Fotók: Pixabay

Na de az egészségünk megőrzése mellett, mire tanít egy-egy jól megválasztott sportág?

- Önmagunk legyőzésére például

Akármilyen sportot is űzzön az ember, még ha csapatsport is az( foci, kézi, röplabda), akkor is elsősorban önmagát győzi le! A korlátait, a határait feszegeti. Újra és újra legyőzi a saját és teste által felállított korlátokat, azaz önmagát.

- Kitartásra, fegyelemre

A rendszeres mozgás kitartásra neveli az embert. Néha nincs kedvünk elindulni, itt fáj, ott fáj, mégis megyünk. Akkor sem adjuk fel, ha nem úgy sikerült az edzés vagy egy verseny, ahogy szerettük volna.

- Kreativitás, térlátás és egyéb készségek elsajátítására

A sport a testi és szellemi fejlődésen kívül rengeteg más készséget is fejleszt. Mindegyik sportág valami pluszt ad az életünkhöz, a mindennapokhoz. Egyik mozgásformával a jó térlátás, az egyensúlyérzék, a ritmusérzék, az állatok vagy a természet szeretete jár együtt. Millió dolgot fel lehetne sorolni, mire jó a sportok egyes fajtája.. 

- Saját testünk pallérozására

Mindenféle sport aktivizálja a testünk, segít a test karbantartásában. Javítja a vér és oxigénellátást, a szív és érrendszer, a tüdő munkáját, serkenti az anyagcserét. Izmot épít, erősíti a vázizmunk...És még rengeteg dolognál kifejti hasznosságát a mozgás.

- Csapatszellemet erősíti

A sport kialakít barátságokat, javítja a csoportszellemet. A lojalitást, a beleérző képességet, az alkalmazkodóképességet erősíti. 

- Veszíteni és győzni tudást

Furán hangzik, de a sport megtanít emelt fejjel veszíteni is, ami nem egy könnyű dolog. Úgy veszíteni, hogy ne bántsuk a győztes? Vagy úgy győzni, hogy ne érezze rosszul magát a vesztes? az egyik legnehezebb dolog az élet bármilyen területén. A sportok ezt nagyszerűen javítják, megtanítják. 

- Stílust

Bizony aki sportol, az elsajátít egyfajta stílust is az öltözködésével. Gondoljunk a jégkorcsolyázókra vagy a focisták cipőire. Mindkettőhöz megfelelő stílus kell, hogy a legmegfelelőbbet, legizgalmasabbat, ugyanakkor a legszebbet, minőségibbet válasszuk. 

Ha te is minőségi, stoplis cipőt vennél, ezeken a linkeken megtalálhatod könnyedén az álomcipőd.

https://www.r-gol.com/hu/nike-mercurial
https://www.r-gol.com/hu/adidas-nemeziz
https://www.r-gol.com/hu/nike-phantom

Ti milyen előnyeit látjátok a sportnak?

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#reklám #szponzorálttartalom #sport #sportolás #mez #sportcipő #stopliscipő #sportok #sportágak #mozgás #testmozgás

 




 

sport

Szólj hozzá

Kitekintő