Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

ReAd-blog

Bagolymánia

2021. június 30. - Mayerné Répási Adrienn

208995605_1840723132757861_1683857018162363010_n.jpg

A bagoly, mint motívum, vagy mint állat, mindig is nagy szerelem volt számomra. Kifejezi a bölcsességet, a tudást, az olvasás szeretetét is ugyan úgy. Szeretem, ha megjelenik ruhák mintáján, könyvjelzőn, fülbevalón, bármin. A vadasparkban járva is rögtön ő az első, akit biztos meglátogatok. 

Tovább

Adóügyek? Nem téma! Vagy mégis?

20190524_141751.jpg

 

KMH Consulting adótanácsadó, könyvelő cég tulajdonosa Katona Melinda. Saját szemlélettel, egyedi kis ízzel vegyíti munkáját, amiről ma mesél nektek az interjúban.

- Mesélnél magadról kicsit? Mit tudhatunk?

Szolnok mellett születtem egy kis faluban, egy fürdőszoba nélküli, döngölt padlójú vályogházba. Talán azért is ezzel kezdem, mert fontosak a gyökereim, olyan értékeket szívtam ott magamba, amik a munkámban is megjelennek. Később beköltöztünk a városba, majd felnőttként Pestre jöttem a munka miatt. Most Budapest mellett lakunk az agglomerációban, van egy kisfiam. S mint sok anyukánál, a kisgyermek mellett és miatt kezdtem vállalkozásba.

Tovább

Konyhai bakiparádé

71096960_2534417736618225_5423103356090449920_n.jpg

Csak az hibázik, aki dolgozik, tesz is valamit.

Igaz ez a nagy bölcsesség a konyhában töltött időre is. Olyan, nincs, hogy mindig, minden tökéletesre sikerüljön, legyen az egy torta vagy a vasárnap délre készülő ebéd.  Figyelemtlenség, figyelemelterelés, hibás alapanyag, rossz időmegválasztás...Bármi, közbejöhet. És igen, még a profi szakácsoknak is akad elrontanivalójuk, bár rájuk kevésbé jellemző, mint egy egyszerű háziasszonyra talán. Egy-két ilyen nagyobb baki kedvét tudja szegni a későbbi próbálkozásainknak, pedig nem szabadna. Hát még egy kezdőnek mekkora fejfájást tud okozni!

Tovább

É. Tóth Judit: Bőréhség

 208859854_344272440491805_8933081699646888548_n.jpg

A szerelmet megénekelték, megfestették, megírták már ezerszer. ismerjük a boldogságát, izgalmát, majd az űrt, amit maga után hagy, ha tovaszáll. Ismerjük a könnyeket, nevetést, pillangókat a hasban, amiket okozni tud. Tudjuk, értjük minden szegletét. Vagy mégsem? Kiszámíthatatlan, szavakkal le nem írható a szerelem. Talán körülírható valamennyire, kinek, mit jelent és milyen.

É. Tóth Judit, Bőréhség című könyvével ebbe a hatalmas fába vágta a

Tovább

Tedd stílusosabbá az otthonod!

v44-ph83dsc00078.jpg

Stílusos lakás átalakítás könnyedén!

Sokszor pár apró kiegészítő, megfelelő hangulatú képek feltevése a falra, egy-egy párna, illatgyertya fel tudja dobni az egész lakást vagy az adott szobát. Nem kell feltétlenül újra festeni mindent, ha valami másra vágyunk, új légkört teremtenénk, az otthonunk otthonosabbá tennénk.

Elég pár izgalmas kiegészítő is hozzá és úgy fog kinézni, mintha felújításon esett volna át vagy egy lakberendező járt volna a szobában. Más hangulatot fog árasztani, így az ott tartózkodás is kellemesebb, meghittebb lesz. Teljes berendezési stílust tudunk változtatni képekkel, színekkel, árnyalatokkal, kicsi részletekkel. Sokszor csak az ötlet hiányzik. 

Tovább

Így turbózd fel a saját és gyermeked immunrendszerét Schüssler sókkal!

heart-1213481_640.jpg

Talán mindenki átértékelte az utóbbi időkben az egészségről alkotott véleményét, hozzáállását, fontosságát. Remélhetőleg, ha mást nem is, de az alap vitaminokat valamilyen formában beviszi a szervezetébe immár az emberek többsége, hiszen minden média csatorna évek óta sugározza. Ha még nem, akkor hasznos elkezdeni. A legfontosabbak a C, és D vitamin, illetve a vas valamely formája, például a folsav, a folát.

Tovább

Mesék kerti kalandokról gyerekeknek

Stefán Luca: Mesék ​a kertből

covers_628589.jpg

Kerti kalandok gyerekeknek? Imádtam az ötletet! A kicsik nagyon gyorsan elsajátítják az újonnan tanultakat. Márpedig a kerti növények, zöldségek, gyümölcsfák ültetése roppant fontos tudás, aminek jó, ha mindenki a birtokában van.

Nekünk is van egy kis kertünk, ahol megteremnek azok a finomságok, amiket szeretünk és sokszor eszünk, így répa, zöldség, paradicsom, paprika mindig van vetve. Hasznos a gyerekeknek egy kis kosz és a kertészkedés is. Ha még tudással is párosul a kerti növények ültetése, megszeretik, megtanulják a fontosabb dolgokat vele kapcsolatban, akkor csak nyerhetnek. Az írónő ehhez a fontos témához nyúlt meglehetősen szórakoztatóan, így annak a gyermeknek is kedve lesz kertészkedni, aki annyira nem szereti a kinti, koszolós munkákat. A mesekönyv igényes nyelvezettem, szórakoztatva dolgozza fel a kert történéseit. Az illusztrációk nagyon izgalmasak és cseppet sem sablonosak. Érdemes a gyerkőc első kertészkedése előtt elolvasni, vagy ha nagyon ódzkodik a kerti munkáktól. 

Tovább

Jegyekben mért életek?

children-306607_640.jpg

 

Jegyekben vett életek? 

Megkezdődött a nyár, vége az iskoláknak. Ez az év amúgyis olyan felemás lett, a bezárásoknak hála. Tovaröppent nagyon gyorsan vagy épp nem elég gyorsan. A csemeték megkapták a szép, szebb és kevésbé szép bizonyítványokat. Csak úgy virítanak a jeles, kitűnő bizonyítványok a közösségi felületeken, amiktől van, aki jól érzi magát, más pedig legszívesebben letiltana minden bizonyítványos bejegyzést.

Tovább

Egy kis farmer

 185539645_802450490387134_8933370860963734721_n.jpg

A mindenkor jó farmer

A farmer az a ruhadarab, ami szinte majdnem mindenhol megfelelő öltözet. Stílusos és egyedi. Bármivel hordható és bármilyen stílusú szett feldobható vele. Kényelmes, szinte második bőrként tapad ránk mégis ott takar, ahol kell és ott hangsúlyoz ki, ahol a legelőnyösebb.

Elegánsabb formában még alkalmi ruhának is elmegy, de sportosnak is. Bármi készülhet farmerből, nadrág, rövid és maxi szoknya, rövidnadrág, zakó,dzseki,  felső, ing, kalap, de még cipő, táska és különböző kiegészítők is. Sőt, alkalmi, menyasszonyi ruha is! Egyszerűen bármikor jó választás a megfelelően kiválasztott farmer.

Tovább

Az alternatív gyógymódok, a hagyományos, nyugati orvoslás nagyszerű kiegészítői

andi_4.jpg

Dr. Jung Andrea az Alternatív Segítők Keresőjének és a Naturportal-nak a megálmodója. 3 gyerekes anyuka, a családját is természetes módokon gyógyítja. Kisgyerekkora óta érdekli a nagybetűs Gyógyítás.

A célja, hogy segítsen megismertetni az emberekkel az alternatív gyógymódokat, mely a hagyományos nyugati orvoslás kiegészítője.

2 alternatív segítő módszerekkel foglalkozó honlapja is van, küldetésének, missziójának tekinti, hogy ezek az információk minél több emberhez eljussanak. Facebook csoportjában, 2021. júniusában kb. 40.000 fő kér és ad fitoterápiás és alternatív segítői tanácsokat. Segítő, jó hangulatú, reklámmentes csoport, melyet Andrea egy segítővel moderál.

Read Blog: Te jogász vagy végzettségileg…  Mióta érdekel a gyógyítás?

Dr. Jung Andrea

Gyakorlatilag kicsi gyerekkorom óta. Óvodás voltam még, amikor nagymamám kertjében összegyűjtöttem a rózsaszirmokat, hogy belőle „olajat” préseljek. A mai napig a kedvencem a rózsaolaj. 6 évesen kijelentettem, hogy Főigazgató Főorvos szeretnék lenni. Ez egészen az első vérvételig tartott, amit túl drasztikusnak gondoltam, és ott elhatároztam, hogy nem leszek hagyományos orvos. Kamasz koromban prof. dr. Török Szilveszterhez vitt az apukám, akivel még idős korában volt szerencsém találkozni. Most már nem él sajnos. Egy nagyhírű természetgyógyász volt. Ő írisz diagnosztikával és a tenyér meridián pontjainak elektromos diagnosztikájával dolgozott. Kijelentette, hogy apukámnak erősen szuggesztív, nekem pedig gyógyító energiáim vannak. Kérdezte, hogy nem szeretnék-e gyógyítással foglalkozni. Meghökkentem ezen a kérdésen. Hirtelen azt feleltem, hogy MOST MÉG nem, ahhoz több tapasztalatot kéne gyűjtenem. Elküldött egy tatabányai energiagyógyászhoz, valamit el kellett vinnem neki. Úgy éreztem, hogy szeretné, ha valamilyen módon bekapcsolódnék a természetgyógyászatba. Akkor még nem álltam erre készen. Úgy is fogalmazhatnék, hogy karmikusan nem volt ott az ideje…  A gimis természetgyógyászati napok, a különféle természetgyógyászati rendezvények mindig is bevonzottak, egész életemben. Elmentem egy természetgyógyászati alapképzésre is, igaz, hogy még nem végeztem el, mert közben szültem, és voltak egyéb teendőim is. Lehet, hogy egyszer elvégzem.

 

Read Blog: Hagyományos nyugati orvoslás és oltás ellenes vagy?

Dr. Jung Andrea

Szeretem az orvosokat, a gyógyszerészeket is. Közülük is többen vannak, akik a természetgyógyászat, vagy a fitoterápia felé fordultak. Sok kedves ismerősöm, rokonom, barátom van, aki orvos ÉS imádja a természetgyógyászatot. Nincsenek ilyen éles határvonalak szerintem. Ahány ember, annyi megértési szint, annyi karmikus szál. Végső soron, aki gyógyít, akár így, akár úgy, az Segítő. A szeretet energiáit szeretném képviselni, nem a széthúzásét. Híd szeretnék lenni, nem gát, vagy akadály.

A kötelező védőoltásokat megkaptam. Gyerekkoromban senki sem kérdezte, hogy Pfizer-t, vagy Moderna-t kérek. Azt adták, ami volt, ami járt…

Külön oltások iránt nem nagyon kapálódzok, nem félek a betegségektől alapvetően. Erre is igaz szerintem, hogy a félelem energiái helyett a szeretet energia minőségében jó tartózkodni. Az erősíti az immunrendszert is.

 

Read blog: Hogyan jött egy olyan ötlet, hogy létre kéne hozni az Alternatív Segítők Keresőjét?

Dr. Jung Andrea:

2008-ban, akkor, amikor megszültem a második fiamat megvalósítottam egy régi álmomat, létrehoztam a Naturportal Online Magazin-t (https://naturportal.hu). Először csak magam szerkesztettem. Meglepően sokan látogattak a weboldalra. Nagyon sokan megkerestek e-mailen, telefonon is, hogy ajánljak megbízható természetgyógyászt. Mivel eléggé sokat ismertem, ezért ez nem okozott gondot. Szívesen ajánlottam másokat. Nagyon sok időmbe és energiámba tellett mindez, ezért elhatároztam egy idő után, hogy professzionális szintre fejlesztem ezt a tevékenységet, és az ingyenes ajánlásokat. Így született meg az ötlet, hogy a Naturportal mellé létrehozzam a Gyógyászkeresőt is.

 promo_kep.jpg

Read blog: Ha körülnézünk a piacon, nem nagyon találunk még egy ilyen weboldalt, amelyen csak alternatív segítők szerepelnének… Hogyan lehetséges ez?

Dr. Jung Andrea:

Valóban így van. Ezzel a honlappal egyediek vagyunk a piacon. Senki sem látott benne sem pénzt, sem fantáziát, hogy ezt megcsinálja. Hozzáteszem, hogy voltak próbálkozások az évek alatt, de mindegyik próbálkozás kudarcba fulladt, nem voltak regisztrálók és több volt a honlap költsége, mint amennyi díjat be lehetett belőle szedni, ezért gyorsan abbahagyták.

 

Read blog: Mit gondolsz, miben állhat a Gyógyászkereső sikere, hogy a karantén alatt jött létre, most már közel 1 éve talpon van, és folyamatosan regisztrálnak is a weboldalra?

Dr. Jung Andrea:

Egyrészt szerintem jó lett a honlap és rugalmasan fejleszthető. Másrészt a marketingünk több lábon áll. Harmadrészt olyan díjakat szabtunk, amit a legkisebb Segítő is ki tud fizetni. Negyedrészt pedig rengeteg munkát, és energiát fektetünk a honlapba, szívvel-lélekkel csináljuk, nem külsősökkel dolgoztatunk. E mellett az sem elhanyagolható szempont, hogy alapvetőn ezt a tevékenységünket mi egy missziónak tekintjük. A mellett tehát, hogy bár a pénz nem elsődleges motiváció, de elengedhetetlen kellék.

 

Read blog: Bárkit szívesen láttok a weboldalon?

Dr. Jung Andrea:

Szűrjük a jelentkezőket, nem szeretnénk bárkit megjeleníteni, csak azért, mert fizet. Meg szeretnénk tartani a megfelelő színvonalat. Azt nem dönthetjük el természetesen, hogy Jó-e a segítő, vagy nem jó, de ezt nem is lehet. Lehet, hogy ami Neked jó, az Nekem nem lesz egyáltalán jó… A Segítők profilképpel vannak fenn, korlátlanul tölthetnek fel fotókat, tehát, ha ránézel az arcára, minimum az lejön, hogy szimpatikus-e vagy nem. A mellett, hogy városra is lehet szűrni…

Ellenőrizzük a végzettségeket, és megnézzük a profilokat jogi és marketing szempontból is. Több körös ellenőrzésen mennek át.

Mondok egy példát: Rengetegen szeretnének termék tanácsadóként megjelenni, ha kiváló a termék, akkor őket maximum a Naturportal-ra várjuk egy tudományos alapokon megírt PR cikkel, vagy banner-rel. A segítői munka nem a termékekről szól szerintünk, hanem a szaktudásról. Ehhez ragaszkodunk.

 

Read blog: Gondot okoz-e szerinted jogi szempontból (pl. Kuruzsló törvény), hogy a honlap nevében szerepel a „Gyógyász” szó?

Dr. Jung Andrea

Mielőtt útjára indítottuk volna a honlapot konzultáltunk ez ügyben ügyvéddel. Nem okozhat ez semmilyen módon gondot, hogy egy honlapnak mi a domain neve. Tartalma szerint ez egy kereső az Alternatív Segítők számára. Coach-ok, pszichológusok is fent vannak a weboldalon, akik gyógyítást semmilyen formában nem végeznek. Van fenn persze orvos, gyógyszerész is. Az a tevékenység fog számítani, amit ő a helyszínen végez, hogy az jogilag minek minősül. Szokott lenni erre formanyomtatvány, amit kitöltetnek a segítők a pácienssel. Mi minden profilt amúgy is ellenőrzünk, hogy jogilag rendben legyen.

Azért, hogy segítsük a jogi eligazodást, adatvédelmi szakjogász, és dr. Végvári Ildikó ügyvédnő is blogol a honlapunkra. Az edukáció tehát két irányú. Egyrészt segítjük a Segítőket, másrészt segítjük az embereket, hogy megismerjék az alternatív állapotjavítási lehetőségeket.

Egy felület vagyunk, híd, amely összeköti a Segítőket az emberekkel.

 

Read blog: Milyen nehézséggel kellett szembe néznetek?

Dr. Jung Andrea

Szeptemberében indultunk, amikor már javában zajlottak a covid miatti lezárások. Ez egyrészt kihatott az alternatív segítőkre is, akik közül sokan szüneteltetni voltak kénytelenek a vállalkozásukat. Másrészről az egész gazdasági vérkeringésre rányomta a bélyegét több fronton is: a társadalom sok rétege volt mentálisan, vagy fizikálisan (pl. családok az online tanulás miatt), vagy akár mentális vagy fizikális betegségek okán is akadályozva.

Ezen kívül a rendezvények is le voltak zárva, ahol promotálni tudtuk volna ezt az új honlapot.

Ilyen környezetben is be tudtuk indítani és meg tudtuk ismertetni az emberekkel ezt a hiánypótló honlapot. A nehézséget az jelentette, hogy ennek megfelelően extra munkát és energiát kellett belefektetnünk.

Ugyanakkor ez bizakodásra ad okot, hogy jó az irány, amin járunk, hiszen ilyen extrém nehézségek közepette is el tudtunk indulni.

 akupresszura.jpg

Read blog: Hogyan kell ezt elképzelni? Rajtatok keresztül rendelik meg a Segítők szolgáltatását?

Dr. Jung Andrea

Egyrészt igen, másrészt nem. Van kapcsolatfelvételi űrlap, vagy útvonal tervezős térképes kereső, hogy az ügyfelek minél egyszerűbben fel tudják venni a kapcsolatot.

Ugyanakkor ez egy PR felület is, amelyről közvetlenül is ki lehet kattintani a Segítők social felületeire, vagy a honlapjára. Többen beszámoltak arról, hogy nőtt a forgalmuk amióta nálunk vannak, azonban először az ügyfelek a honlapjukon szerettek volna körbe nézni, és onnan jelentkeznek.

Tehát kapcsolatfelvételi és PR felület egyaránt.

 

Read blog: Lennének-e olyanok, akiket külön is ki szeretnél emelni valami miatt?

Dr. Jung Andrea

Mindenki nagyon ügyes, kedves és jó segítő, akik a honlapon szerepelnek. Nagyon nehéz lenne bárkit is kiemelni.

Jóga terapeuták, energia gyógyászok, holisztikus coach-ok, stresszoldási módszerekkel dolgozók mellett pszichológus, gyógyszerész, orvos, eredeti indiai ayurvéda terapeuták (ún. vaidya-k), a craniasacralis terápia magyarországi képzője, aki több ezer terapeutát képzett már egyaránt megtalálható a honlapon.

Mindegyikük más módszer, ugyanazért a célért, hogy az embereket segítsék testi és/vagy lelki szinten.

Linkek:

https://naturportal.hu

https://gyogyaszkereso.hu

Gyógynövények, természetgyógyászat Csoport: https://www.facebook.com/groups/161476060673877

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#természet #interjú #természetgyógyászat #egészség #alternatív #naturportal #gyogyaszkereso #prcikk #szponzorálttartalom #reklám

 

Holly Webb: A bajba jutott őzgida

202153830_2894370854157348_7588724328206862192_n.jpg

Szeretem Holly Webb könyveit, mert mindig emberközeliek. Szinte kivétel nélkül nagyon jó témákat talál meg az írónő. A stílusa könnyed, szórakoztató, mégis tartalmas. Nagyszerű olvasmány egészen kicsiknek is, de én magam is szívesen veszem kézbe a könyveit, felnőtt létemre. 

Tovább

Szerethető történet, melyben érdekes életutak fonódnak egymásba

Láss egy szociális munkás szemén keresztül!

202375477_333385424985364_4839861307146256185_n.jpg
Te melyik fajta ember vagy? Az, aki úgy elmegy a hajléktalan mellett, hogy megpróbál még ránézni sem vagy az, aki odadob egy százast, hogy enyhítse kicsit a lelkiismeretfurdalását? Zavarnak ők, akik a közterületen üldögélnek, olykor koldulnak, nem tiszták és nem illatosak? Vagy félsz tőlük inkább? Esetleg segítenél rajtuk, de azt érzed, nem tudod a rendszert megváltoztatni, nincs semmi a kezedben, amivel változtatni tudnál?

Tovább

Neked mit jelent a népművészet?

95091766_2685466928230807_6652972756038057984_n.jpg

Fotó: Erdély Bálint Előd

A népművészet és maga a népi öltözék kezd kihalóban lenni. Korábban még idős nagyszüleink rendszeresen hordták a kultúrájukra jellemző viseleteket, a nagyszoknyás ruhákat... Ma már leginkább népművészeti eseményeken kerülnek csak elő vagy különböző kiállításokon láthatjuk a ruhákat. Pedig gyönyörűek, látványosak és a múltunk egy darabkája rejtőzik bennük. Miért ne lehetne a mai, modern világban is népművészeti ruhákat, ékszereket hordani? Vannak törekvések...

Németh Hajnal Auróra, a Aurora FolkGlamour lelke és létrehozója a mai interjúm vendége, akivel a népművészetről beszéltünk.

Tovább

Amit nem tudtam, mielött gyerekem született

baby-2717348_640.jpg

Számos izgalmas, szívszorító, mosolyra fakasztó, vérfagyasztó történés kerül az ember életébe, családosként. 
Viszont irtó sok vicces dolog is a velejárója a gyermekes létnek. Fel kell készülni a felkészülhetetlenre! Én korábban csak legyintettem, mikor ilyen-olyan cikkeket olvastam a témában vagy már gyermekes ismerőseim nyilatkoztak. Persze el nem hittem ezeket a dolgokat. Pedig jó, ha tudod előre! Rekeszizmokat, nyugtatókat elő! Felkészültél? Vigyázz, kész, rajt!

Tovább

Ha szaranyának érzed magad, akkor most figyelj!

Kathryn Wallace: Ha ​az életed nem elég nagy katasztrófa, szülj még egy gyereket!

covers_607496.jpg

Ha az ember nem érzi magát jó anyának, sőt, egyenesen Szaranya skatulyába tenné magát, akkor bizony egy olyan könyv kell neki, ami megnevetteti, feledteti vele a saját bénaságait és megmutatja, hogy másoknak is vannak problémáik a gyermekneveléssel! Pont egy ilyen korszakomban talált meg a könyv, pont jókor!! Segített is kilábalni a kezdő depressziómból, a lelkiismeret furdalás okozta szenvedéseimből tökéletesen. Nem, ennek ellenére nem egy segítő könyv, hanem egy humoros, ironikus kalandregény! 

Tovább

Művészet és a Covid hatásai

188149221_310268944017468_5411937412944527551_n.jpg

A Covid időszak és a vele járó bezárások szinte mindenkire kedvezőtlen hatással voltak. Azért akadt ember, aki ki tudta hozni ebből is a legjobbat, az időszakot felhaszálta fejlődésre, új utak felfedezésére. Vajon a művészekre is ilyen kedvező hatással volt a vírusidőszak? Csefalvi Ibolya, a Linartdesign tulajdonosa volt segítségemre ennek a megválaszolásában. Korábban már készítettem vele egy interjút, különleges munkáival kapcsolatban, amit ITT tudtok elolvasni. 

Ibolyáról és művészetéről tudni lehet, hogy digitális képzőművészettel foglalkozik. Számítógépes grafikákat, animációkat készít. Grafikusi munkáit már több kiállításon is be tudta mutatni.

Tovább

Stoplis cipőt, de milyet?

kid-1465534_640.jpg

Az elkerülhetetlen foci!

Ízig-vérig lányos anyuka vagyok. Nálam a sport kimerült eddig a zumbában és a futásban. Igen ám, de van egy kisfiam is, aki egy izgő-mozgó sajtkukac, szóval számolhatok rá, hogy előkerül hamarosan a stoplis cipő, a sportmezek és hasonló, focis dolgok is. Úgy gondoltam, nem árt előre kiművelődnöm belőle, hogy ne érjenek majd akkor meglepetések. 

football-1396740_640.jpg

Milyen a jó stoplis cipő?

Méret

Az első és legfontosabb, hogy megfelelő méretű cipőt kell választani. Nem szabad, hogy túl nagy legyen, de szoros sem, mert mindkét esetben feltöri a lábat és balesetveszélyes is. Könnyebb benne elesni, ha a méretezés nem tökéletes.

Cipőtalp

A másik tényező, amit mindenképp figyelembe kell venni, hogy milyen talaj van ott, ahol focizni szeretne a csemete. Teljesen más cipő kell fűre, műfűre és terembe is. A különböző talajfajták más és más keménységűek, így a cipőtalp és a cipő kialakítása is eltérő ehhez viszonyítva. Figyelni kell arra, hogy a cipő felépítése tökéletesen alkalmassá tegye a cipőt az adott pályatípuson való játékra, különben csak rossz élmény lesz a foci és a cipő is hamar tönkremegy.

Minőség, ár

A harmadik, amit számításba kell venni, az a minőség. A drágább, nevesebb cipők nem mindig jobbak, de azért nagy általánosságban elmondható, hogy az újabb szériák már tele vannak spéci technikával készült apróságokkal, tartósabb alapanyagokból készülnek, így az élettartalmuk, stapabírásuk is jobb. A jobb, minőségibb cipők nem alapkategóriásak, ezét magasabb is az áruk. Fontos mérlegelni, mire kell a cipő pontosan, mennyit érdemes rá áldozni.

Anyaga

Bőrcipő választása esetén, tudni kell, hogy a bőr érzékenyebb, gyakrabban kell mosni, kenni és ápolni. Viszont a lábaknak kellemesebb, jobban szellőzik. A bőrből készült cipő játék közben megnyúlik valamennyire, így egy kicsit kisebb méretet kell választani.

A műszálas cipő ápolása a bőrcipővel szemben egyszerűbb. Használat után  le kell mosni és megszárítani. Kevésbé strapabíró, mint a másik fajta, viszont jó cipőápoló szerekkel az élettartama meghosszabbítható jelentősen. 

Ha már adott a megfelelő stoplis cipő, viselése mellett nagyobb komfortosságot ad az is, ha az öltözék, a ruha is passzol az adott sporthoz, a focihoz. Úgyhogy lassan szét kell néznem focimezek és kesztyűk, lábszárvédők és focilabdák között is, mi a divat, milyen szempontok szerint érdemes választani...

Addig is, focira fel! Mert sportolni jó!

#Szponzorált cikk #Partner cikk #Külső cikk #reklám #foci #stopliscipő #focimez #fociruha #futball 

r-gol.com/hu

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

Stephenie Meyer Midnight ​Sun – Éjféli nap

 covers_641647.jpg

Twilight Renuion

 

Jó volt fiatalságom, ifjúságom korszakába egyfajta nagy utazást tenni újra, egy könyv által. Kicsit megint tini lehettem. Mert akár tagadja a nagy többség, akár nem, azért a Twilight korszaka megvolt majdnem mindenkinek. Lehetett utálni és nagyon szeretni is.

Tovább
süti beállítások módosítása