2021. jún 22.

Így turbózd fel a saját és gyermeked immunrendszerét Schüssler sókkal!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Így turbózd fel a saját és gyermeked immunrendszerét Schüssler sókkal!

heart-1213481_640.jpg

Talán mindenki átértékelte az utóbbi időkben az egészségről alkotott véleményét, hozzáállását, fontosságát. Remélhetőleg, ha mást nem is, de az alap vitaminokat valamilyen formában beviszi a szervezetébe immár az emberek többsége, hiszen minden média csatorna évek óta sugározza. Ha még nem, akkor hasznos elkezdeni. A legfontosabbak a C, és D vitamin, illetve a vas valamely formája, például a folsav, a folát.

A WHO (Egészségügyi világszervezet), az akadémikus orvoslás és a természetgyógyászat különféle ágai egyetértenek abban, hogy mindennapi jólétünk alapja az EGÉSZség, amely a lelki és a fizikai állapotunk egyensúlyában keresendő.

Ehhez az egyensúlyhoz kínál lehetőséget az a természetes gyógymód, melyet Dr. Wilhelm Schüssler fedezett fel biokémiai, patológiai és homeopátiás tanulmányaira alapozva.

Hogy is van a mondás az egészségről?

Ép testben ép lélek! -  beivódott már a köztudatba.

A COVID19 pandémia alatt használt Schüssler féle természetes ásványok megerősítették, hogy a mondás fordítva is igaz, miszerint Ép lélekben Ép test!

Még mielőtt belemerülnénk a Schüssler féle sejt sók immunrendszerre gyakorolt hatás mechanizmusába, néhány fogalmat röviden értelmezzünk a szólás-mondás alapján.

Mit jelent pontosan, hogy “Ép testben ép lélek?”

Bizonyára a testünket szükségtelen elmagyaráznom, hogy a test alatt a fizikai kondíciónkat, erőnlétünket értjük.

A lélek szó már komplexebb és különböző  tanítások, nézőpontok szerint árnyaltabb lehet. Íme nagyvonalakban néhány főbb értelmezés, és ki-ki eldöntheti melyik számára elfogadható, és befogadható.

“A lélek alapvetően az egyes ember személyiségére, egyéniségére vonatkozik, de annyira tág értelemben, hogy életet is jelent, egyéni sorsot.

A lélek szó görög megfelelője a pszükhé, mely jelent lélegzetet, leheletet, lelket, életet. Héberül nefes, s jelentése elsősorban szintén lehelet, de nem utolsó sorban kapcsolódik hozzá a szándék, elgondolás, akarat, félelem, vágy, stb. is.”

promo_kep_1.jpg

Látjuk az összefüggést? 

Az influenzaszerű vírusok, légúti megbetegedések, a lélegzettel állnak összefüggésben, ami a fent leírtak alapján, akár a görög, akár a héber jelentését nézzük a léleknek. A Schlüsscher féle sejt sók közül a Ferrum Phosporicum az ami a hirtelen jelentkező fájdalmak, légúti megbetegedések elsődleges SOS szere. Az ásványi sók tulajdonképpen olyan biokémiai anyagok, amelyeket táplálékkiegészítőkhöz sorolhatunk, úgymint ahogyan a C vitamint.

A Ferrum Phosphoricum-ot a megfelelő potenciálban, és a helyes adagolásban használva immunerősítésre használjuk.

A Ferrum (azaz vas) a Föld magjában is nagy számban fellelhető anyag, melynek kémiai tulajdonsága, hogy hevítés által, gyönyörű vöröses-narancssárga fényben izzik. A lázas beteg is szinte izzik, izzad, felhevült állapotban van, éppen ezért csodás ez az összefüggés, hogy gyakran alkalmazzuk a Ferrum Phsporicumot az. ami ásványok közül lázas állapotokra.

A Phosporicum, vagyis foszfor görög eredetű, jelentése „fényhozó”. Egy beteg nincsen fényes állapotban, így a foszfor fényhozó tulajdonsága pozitív együttesen az izzó ferummal. A foszfor egyedülálló az elemek között azzal, hogy először fedezték fel állati/emberi testnedvben, majd utána a növény- és az ásványvilágban, valamint az első elem, amelynek ismerjük felfedezőjét.

schussler_sok.jpg

A Schüssler sókkal általánosan megfogalmazva az emberi szervezet legkisebb élő egységét a sejteket tápláljuk.

Azt mondja a tudomány, hogy az ember alkalmazkodik a környezeti változásokhoz. Nos pontosan ezt hivatottak tenni a sejtsók sejtszinten: öngyógyításra sarkallják a szervezetet.

Sejtjeink alkalmazkodnak az adott káros tényezőkhöz, a vírussal teli körülményekhez, mely az immunrendszert támadja meg. 

További szépsége a Schüssler módszernek, hogy ahogy az elemeknek is tudja a tudomány, hogy milyen kémiai jellegzetességét láthatjuk, miről ismerhetjük fel, így az emberi testen is látszik az ásványok hiánya.

Arcunkra van írva tulajdonképpen az ásványi sók hiányának mértéke, ismerős amikor azt mondják gyakran a betegre, hogy sápadt, fakó. Különböző színek, barázdák, formák, foltok stb. mutatják meg egy Schlüssler konzulensnek, hogy mely ásványi anyagokat, milyen mértékben szükséges adagolni ahhoz, hogy az adott felnőtt vagy gyermek immunrendszere kellőképpen stabil legyen.

Ha már közérzeti zavarok is előfordulnak, az azt jelenti, hogy sejtjeink raktára kimerülési folyamatban van.

schussler.jpg

Noha Pató Pál Úr mélyen rögzült gondolata - “Ej ráérünk arra még…” a legtöbbünkbe mélyen gondolati szinten belénk ivódott, a tapasztalatok, a statisztikák azt mutatják ne várjuk meg míg teljesen kimerülnek készleteink. Ilyenkorra ugyanis a krónikus és akut betegségek már elkerülhetetlenek lesznek a számunkra. 

További alátámasztása Schüssler sók helyes alkalmazásának a tudományos ortomolekuláris medicina felfedezése. Az ortomolekuláris orvoslás atyja a Nobel-díjas Linus Pauling szerint az optimális molekuláris környezet biztosítása elengedhetetlen, különösen azon anyagoknak optimális koncentrációjára van szükség, amelyek jelen vannak az emberi testben. 

Éppen ezért a Schüssler féle sókkal biztonságos, hatásos táplálkozási terápiát folytathatunk a betegségek, a gyenge immunrendszer elleni küzdelemben. A gyógyszerekkel ellentétben, melyekkel tüneti kezelést folytat az akadémikus orvoslás, a vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek teljesen természetes anyagok, amelyekkel a betegség okait szüntethetjük meg. 

Ősidők óta az ember törekedett a öngyógyításra, és erre a természetben fellelhető anyagokat használta fel. A Schüssler sók esetében is így van ez. Hangsúlyozandó, hogy a Schüssler só nem HOMEOPÁTIA, hanem biokémiai táplálékkiegészítő információ, ami öngyógyításra sarkallja a szervezetet.

Schüssler sók az immunrendszer erősítésére

Kanyarodjunk vissza az immunerősítéshez, hogyan tudjuk még felturbózni az egészségünket a Ferrum Phosporicumon kívül.

További előnyös immunrendszer erősítő a 12 féle alap sóból a Magnesium Phosporicum görcsös állapotokra, a Calcium Phosphoricum a vázszerkezetünkre, a Kalium Phosporicum az idegrendszerünkre, a Nátrium Phosporicum metabolikus rendszerünkre és nem utolsó sorban a vízszerű orrváladékra a Natrium Chloratum.

Bizonyára észrevette már a kedves olvasó, hogy az orrváladék változik betegségkor, így a sókat is eképpen változtatjuk, attól függően, hogy milyen az orrváladék. Vírusos, bakteriális fertőzésekkel jár a köhögés is, mint ahogy megkülönböztet az orvos is száraz vagy hurutos köhögést, és annak megfelelően adja a kezelést, Dr Wilhelm Schüssler is azt tanította, hogy különböző szereket adjunk a különböző köhögésre: Kalium Chloratum vagy Kalium Sulfuricum a leggyakrabban használt ásványi sók.

Ráadásul a panadémiai online tér, elektroszmog, elektromos kisugárzás tovább gyengítette az utóbbi időkben az immunrendszert, erre már a kiegészítő sókat is alkalmazzuk, a legújabb kori felfedezéseket is szükséges felhasználni.

Összefoglalva az alap sók az immunrendszert támogatják elsőként, de csak abban az esetben hatékonyak, ha megfelelő potenciában (D6, D12) és megfelelő mennyiségben használjuk őket.

Az elterjedt elv, hogy naponta csak max.2,3 sót alkalmazhatunk ellenkezik a tudománnyal, és végső soron Schüssler eredeti módszerével. A testünk, az arcunk megmutatja, hogy hány féle ásványi anyagot, mekkora dózisban használjuk.

Érdemes megkeresni a forráshoz közeli, eredeti konzulenst, aki holisztikusan a testet, lelket kezeli egyszerre, hogy az EGÉSZ-ség, harmónia fennmaradjon kívül, belül.  

IDE KATTINTVA ÉRHETED EL AZ EREDETI SCHÜSSLER GYÓGYÁSZT: https://gyogyaszkereso.hu/gyogyasz/eideh-titanilla/

Érdemes a tényekre támaszkodni, a tévhitekkel szemben.

Tápláld testedet, lelkedet Schüssler sókkal!

Eideh Titanilla cikke

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#cikk #vendégpost #immunrendszer #turbózdfel #egészség #schüsslersók #prcikk #reklám #gyógyászkereső #naturalporta #szponzorálttartalom 

Szólj hozzá