2021. jún 10.

Amit nem tudtam, mielött gyerekem született

írta: Mayerné Répási Adrienn
Amit nem tudtam, mielött gyerekem született

baby-2717348_640.jpg

Számos izgalmas, szívszorító, mosolyra fakasztó, vérfagyasztó történés kerül az ember életébe, családosként. 
Viszont irtó sok vicces dolog is a velejárója a gyermekes létnek. Fel kell készülni a felkészülhetetlenre! Én korábban csak legyintettem, mikor ilyen-olyan cikkeket olvastam a témában vagy már gyermekes ismerőseim nyilatkoztak. Persze el nem hittem ezeket a dolgokat. Pedig jó, ha tudod előre! Rekeszizmokat, nyugtatókat elő! Felkészültél? Vigyázz, kész, rajt!



Pár vicces mementó, amit jó, ha tudsz előre, mielött még gyermeket vállalsz!

 

Túlélőkalauz leendő szülőknek!

- Nem kell félned a magánytól. Nem fog utolérni a magány érzése szülőként, még a a wc-n ülve sem. Sosem! Nem is tudom, mikor voltam utoljára nyugodtan 10 percet, egyedül, csendben a budi?! De bárhol máshol sem. Mindenhol ott vannak két perc alatt és a tudtodra is adják!

- Apropó, ha már a csendet emlegettem. Csend fura lesz hirtelen, mert akkor tuti valami rosszaságon törik a fejük, valami olyat csinálnak éppen, amitől az összes hajad szála égnek fog állni. Tudnék mesélni...Szeretnéd?

A csendet szülőként feljetsd el! Hogy meddig? Körülbelül az első 20 évben.

Ha csend van, az fura és nagy a baj, készülj fel rá! Beteg, valami rosszaságon töri a fejét vagy már megcsinálta, haragszik rád vagy meglépett, esetleg kamaszodik...Több gyerek esetén mind egyszerre is opció! Más lehetőség aligha akad a csendre.

- Nem kell félned attól, hogy a vacsorád nem fogy el vagy túl sokat főztél. Valahogy mindig elpárolog. Persze az ő tányérjukon marad, csak a tiéden nem. Legalább vigyáznak a vonalaidra! Mondjuk ha valami nagyon finom, zöldséges dolgot csinálsz, ami roppant egészséges, azt felejtsd el, hogy megeszik!

- Bármit is mondasz, előtte gondold át alaposan! Szeretnéd visszahallani az óvónénitektől vagy a szomszédtól, a gyermek kis barátjának anyukájától, hova mentek nyaralni, min veszekedtetek életed párjával vagy éppen milyen csúnya szó csúszott ki a szádon, mikor belerúgtál az ágy lábába? A gyerkőc tökéletes ehhez! Amit nem kéne, elmond mindenkinek. Persze azt ő sem jegyezte meg, mikorra kell menni a dokihoz! De a szádon kicsúszott csúnya szavakat annál jobban!

- Ó, azok a kínos beszólások...Azt hitted, hogy tinikorod cikis beszólásait kinőtted már? Várj csak, míg saját csemetéd hoz kínos helyzetbe pár oda nem illő beszólással... Hajaj, órákat tudnék regélni megtörtént, saját sztorijainkról. A gyerekek hihetetlenül tudják, mikor nem kellene megszólalni és mit nem szabad mondani...

- Betettem már a felsorolásomba azt, mikor a bolt közepén szirénázásba kezd a gyerek és földhöz vágja magát? Mindenki azonnal vasvilla szemeket mereszt rád. Közben a gyerkőc csak nem azt a színű itókat kapta, amit ő gondolt.

- A még kínosabb villantások. Bizony a gyerek tudja, mikor kell felhúzni a szoknyád, lehúzni a felsőd pántját, hogy mindenki lássa a hatalmas villantásod, amit cseppet sem szerettél volna...Hidd el nekem, tapasztalat!

- Nincs olyan, hogy elég ruha, elég kaja, elég játék. Mindig lesz egy újabb, ami kell neki! A hatodik boltban is...

- Ne tervezz előre! Bármit is tervezel, felejtsd el! Tuti közbejön valami majd. Leönti, eltöri, kilyukasztja, beteg lesz, más, fontosabb, halaszthatatlan program jön helyette...

Olyan még sosem volt, hogy úgy lett volna bármi is, ahogy én elterveztem!

- Minden nap egy túlélőnap. Pakolj, csomagolj is így, ha elindultok valahova. Fél házra minimum szükségetek lesz! És mindig egy órával hamarabb kezdjetek el készülődni, mint alapjáraton gondolnád. Mert tuti akkor veszik el a fél cipője, a kedvenc kabalája, akkor szakad el, ömlik ki, önti le magát, jön rá a wc-s...

Azt hiszem, nem is sorolom tovább. A legfontosabbakat elmondtam, készülj fel mindenre is! Mindenből hozd ki a legjobbat, ne tervezz előre, ám a váratlan dolgokkal számolj. Vedd viccesre a figurát, mert máshogy nem lehet!

Én szóltam!

De megéri még mindezek ellenére is! Nem lehet őket nem imádni, szeretni...

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#anyaság #szülő #szülőilét #család #family #gyermek 

Szólj hozzá

Kitekintő Anyukás tartalom