Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

ReAd-blog

A betűk vonzásában...

Micskei Detti: Betűk? Képben vagyok!

2021. május 27. - Mayerné Répási Adrienn

188785731_3947666951984327_7421211085306453934_n.jpg

A legtöbb kisgyermeknél 4-5 éves korban eljön az az idő, mikor érdekelni kezdi az utcán látott feliratok, az utcatáblák, a kiírások, plakátok és a kedven mesekönyve címe is. Van akit annyira vonz, hogy megtanulja önszorgalomból, sokszor teljesen egyedül az olvasást. Ahol rendszeres olvasó van a családban, felolvasnak a csemetének, ott is egyre jobban kezd érdeklődni az önálló olvasás iránt. Az ismerős mesekönyvekből fejből "meséli", kéri, hogy ő olvashasson fel a szülőknek. A koravén és a nagyon érdeklődő gyerekeknél ez hatványozottan jön elő. Ez teljesen természetes folyamat. 

Tovább

Aprócska világ a Tegola világ

fb_img_1599712716567.jpg

Egy Facebookos, felajánlós csoportban egy gyönyörű, apró tündérkert, egy mini világ került a szemem elé. Andrea munkáiba akkor azonnal és menthetetlenül beleszerettem. Gyönyörűen megálmodott, környezettudatosan újrahasznosított, meseszerűen, aprólékosan elkészített Tegolák rabolták el a szívem, tudtam meg utólag. Úgy gondolom, ezeket a szépséges holmikat mindenkinek látnia kell! 

Mesélj kicsit magadról. Mit tudhatunk rólad? Hol élsz? Mivel foglalkozol?

Nagy Andrea vagyok. Dunaharasztin élek a családommal; két gyermekemmel és a férjemmel. Eredeti szakmám optikus, ebben dolgoztam 20 évig, míg kb. 6 évvel ezelőtt megtalált az alkotás vágya, először a festészet, majd a tegola készítés. Mindez oly fontos lett számomra, hogy 3 éve elhagytam a szakmám, hogy alkothassak, és egyéni vállalkozásba fogtam.  Ez idő alatt, volt 4 önálló kiállításom a festményeimből, és a Ver Deco Egyesületnek hála, számos csoportos kiállításon is részt vehettem.

NardeArt. Honnan a név?

A Nardea az Andrea név anagrammája, ezzel a „ művésznévvel „ fémjelzem az alkotásaim. A NardeArt ebből alakult, és a kis vállalkozásom fantázianeve lett.

photo_1602091266337.jpg

Mi az a tegola pontosan? Hol találtál rá és mióta készíted őket?

Maga a tegola technika Itáliából származik.

A tegolák iránti vonzalmam kb 10 évvel ezelőtt kezdődött. Akkor még csak hobbi szinten foglalkoztam ezzel a technikával a magam és a családom, barátiam örömére A tegola-szerelem komolyra fordulása épp 1 évvel ezelőttre tehető, amikor ez a most zajló őrület és a karatén kezdődött. Egy közösségi oldalon egyszer csak berobbantunk a köztudatba, a tegoláim meg én. A többi már történelem: Tegolandiáé.

A hatalmas érdeklődésre tekintettel szerepeltünk újságokban, rádióban, sőt két alkalommal a tévében is. Akkora igény mutatkozott a kis cserépcsodákra, hogy életem párjának is be kellett segítenie a munkálatokba. Ma már kéz a kézben alkotjuk, teremtjük ezeket a kis műalkotásokat, mindenki legnagyobb örömére.

Annyira aprólékos, részletgazdag dolgok kerülnek ki a kezeid közül. Mekkora türelem kell hozzá és csend, na meg kézügyesség?

Hát valóban kell hozzá türelem, de sok esetben az a legnehezebb, hogy kitaláljuk, miből tudjuk létrehozni a tárgyak kicsinyített mását úgy, hogy élethű is legyen, de be is férjen a cserép belsejébe, ami mindössze 10* 25 cm. Nem is gondolnátok, mi mindenből készítjük őket – néha igazán vicces.

photo_1603480196057.jpg

Mennyi időd és munkád van benne egy-egy Tegolában? 

Ez nagyon változó, függ a témától, és a kidolgozottságtól is. Átlagosan 2 és 4 nap közötti idő elkészíteni egy cserépcsodát.

Milyen alapanyagokkal dolgozol szívesen?

Fontos tudni, hogy a tegola technika nagy újrahasznosító. Rengeteg kidobásra ítélt, vagy feleslegesnek tűnő anyagot, apró tárgyat újrahasznosítunk. Alapvetően sok a szerves és természetes anyag a kompozíciókon. Nekem fontos hogy természet közeli, és melegséget adó legyen a végeredmény.

Hogyan születik meg egy mű teljes kinézete a fejedben? Épületeket nézegetsz az inspirációhoz?

Minden tegola születését komoly kutató munka előz meg. Számos esetben kapunk konkrét témát, ilyenkor nagyon utána nézünk, hogy minél autentikusabban vissza tudjuk adni azt. Hisz csak így fogja a megrendelőnk azt érezni, amit szeretne, amikor ránéz. Szerencsére ma már az internet csodája által kitárult előttünk a világ. De azért így is sok energiát kell ebbe (is) fektetni.

img_20200802_173814.jpg

Van kedvenc, elkészült Tegolád? Volt, amelytől végül nem váltál meg, annyira megszeretted?

Mindig vannak kedvencek természetesen. A legkedvesebbek számomra a manólakok. Szerintem ők az én gyermeki lelkem kivetülései. Az abszolút kedvencem egy hobbit lak volt, nagy fantasy rajongó lévén kis híján elsírtam magam, mikor elvitték…

Mi volt a legkülönlegesebb kérés, amit eddig elkészítettél?

Készítettünk egy valaha létezett retró kocsmát, régi képek alapján, igazi hamisítatlan 60 -as évekbeli hangulattal, kiegészítőkkel. Itt is kutatnunk kellett, hisz akkoriban még nem is éltünk, de nagyon élvezetes munka volt, és igazán szívmelengető a háttértörténete is. Majd egyszer elmesélem…

Mi a legjobb  az alkotás folyamatában? Mit szeretsz a legjobban a munkádban? És mi a nehézsége?

Első pillanatától imádom, ahogy születnek. A kedvenceim a mini bútorok, amiket minden egyes tegolához külön megtervezek, aztán kitalálom hozzá a belső teret, színeket, mindent.. Kész lakberendezés miniben… Nagyon szeretem őket közben is fotózni, láttatni, milyen aprócskák, ahogy a tenyeremben elférnek, mégis órákat bíbelődök velük. De talán pont ezért szeretik őket az emberek is ennyire…

Mi a terved a közeljövőben? Bővítés? Egy monumentális mű?

Mivel jelenleg művészeti képzésben is részt veszek (festészetet tanulok) az iskola befejezése az elsődleges célom, ami a jövő évben lesz esedékes.

Ezen felül csakis alkotni szeretnék, és elkészülni minden darabbal, amiket megígértem. Hisz annyira várják őket az emberek. Őszintén, nem kevés munka áll előttem, de nagyon szerencsés vagyok, hogy a hobbim lehet a hivatásom is, és hogy mindezt életem párjával együtt művelhetem.

És talán egyszer lesz egy kiállítás Tegolandiából, ha a sors is úgy akarja…

Ha további szépséges tegolákat nézegetnétek, márpedig én bármeddig képes lennék erre az elvetemült dologra, akkor itt megtaláljátok Andrea munkáit:

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#tegola #minivilág #interjú #cikk #bemutatkozás #újrahasznosítás

Bartyik Nóra: Első ​mesém

190312318_199250972023981_5199385039038040934_n.jpg

Az ember, mikor megtudja, hogy várandós, a felhők felett lebeg jó pár méterrel és rögtön világá kürtölné boldogságát a legszívesebben. Azonnal publikálná a vele történő változásokat, a fontosabb mérföldköveket, pocakfotókat, na meg az ultrahangfotókat is, hogy nehogy elfeledje őket. Szerencsére már megteheti, számos várandóskönyv jött létre az évek során ez miatt. Viszont Nóra könyve több egy sima várandós kiskönyvnél. A baba első könyve, melyet fel lehet olvasni neki, mondogatni rendszeresen a benne található sorokat. A babák már a pocakban megismerik édesanyjuk, édesapjuk, sőt a testvéreik hangját is. Ismerőssé válik számukra és megnyugtatóvá. 

Tovább

Új kiadó a láthatáron!

unnamed.png

A 21. Század Kiadó testvérkiadót kap, a Next21 Kiadó személyében.  A kiadó az irányba nyit, hogy az olvasók továbbléphessenek az élmények terén, még többet szórakozhassanak. A tartalmat és a borítót tekintve az igényes, minőségi tartalom a fő irány. 

Next21 Kiadó kötetei a 21. Század Kiadótól megszokott minőségben jelennek meg: magas tartalmi színvonalon, igényes küllemmel. A kiadói csapat is ugyanaz a szellemi műhely, ahol eddigi könyveink születtek. Mi tehát ezentúl is csak az olvasókért dolgozunk a könyveinkkel.  Mostantól még több olyan élménykönyvvel, mely után azonnal egy következőre vágynak. Az első hat, megjelenő kötet már előrendelhető, megvásárolható az alábbi linken: Next21

Addig is képeken a könyvek.

unnamed_1.png

unnamed_2.png

 

unnamed_3.png

 

unnamed_4.png

 

unnamed_5.png

 

unnamed_6.png

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#kiadó #újkiadó #21.századkiadó #21 #next21

Belőled is lehet hős!

Dér Adrienn: Hősteki és az eltűnt holdtehén

 covers_625107.jpg

Dér Adrienn első könyve, a Kaszabmanó meggyőzött az írónő remek stílusáról, így a második, megjelenő kötetét is szívesen vettük kézbe. Ez egy kicsit fiatalabb, 5-12 éves korosztálynak szól leginkább. Ismét látványos grafika, illusztráció került a kötetbe, amiért már megéri kézbevenni a könyvet. De a stílus, a hangulat, a kötet nyelvezete miatt is jócskán tudnám ajánlani olvasmányul.

Tovább

Ha elkerülnéd az izomlázat!

sport-2245029_640.jpg

Az ember idő és kedv hiányában vagy hosszabb betegség miatt elhanyagolja a mozgás, hogy aztán a nyár közeledtével újúlt erővel vesse bele magát a sportokba. Igen ám, de azt hajlamos elfelejteni (mint én két nappal ezelőtt), hogyha nem sportol és hirtelen elkezdi, hamar összeszedhet egy jelentős izomlázat. Ami persze a kedvét szegi minden további mozgásnak, de még a levegővételnek is. Ellenben, ha okosan csinálod, nem úgy, mint én, akkor elkerülheted az izomlázat!

Tovább

Párkeresés az online világban, csak a humort értőknek!

Majernyik Szimonetta: Nem ​mind arany, ami férfi

184811723_182092217116633_5638432015223490065_n.jpg

Kellett egy kis napfény, vidámság, könnyedség olvasás terén is, így a sok fajsúlyos történet és fantasy között Szimonetta könyvére esett a választásom, hogy feldobjon kissé. Jól is tettem, hogy rá voksoltam, mert kellően feldobott, elszórakoztatott, de el is gondolkodtatott.

Tovább

Miért kedveljük gyakran a negatív karaktert jobban?

man-4134645_640.jpg

Olvasáskor, de gyakran egy-egy film, sorozat kapcsán is felmerül, hogy a negatív karaktert jobban kedveljük, izgalmasabbnak tartjuk, vonzóbbnak és a főhősünknek is őt választanánk párjául inkább, mint a pozitív, hozzárendelt, elrendelt szereplőt. Gondolj csak a Vámpírnaplóknál Damon-Elena-Stefan háromszögre vagy a most futó netflixes Árnyék és csont sorozatnál az Éjúr-Alina-Mal szereposztás is nagyszerű példa. Lehet az ő képüket kellene kitennem főképként, mindjárt többen kattintanának. :)

De jó pár ilyet fel tudnék sorolni, ahol mindenki a negatív karakternek szurkol, hogy összejöjjön a főhőssel. Azt hiszem, igen izgalmas téma és érdemel egy kis boncolgatás. Van is pár tippem hozzá.

Tovább

Csak azért is!

154799249_1796025727242496_2115705888237393904_n.jpg

Te magad vagy saját sorsod kovácsa!

Így szól a mondás. Igyekszem is e szerint élni. De van egy nagy példaképem, akinek sorait mindig szívesen olvasom, mert süt belőle a boldogság, az élet szeretete és az őszinte hit. Ő pedig nem más, mint Todorovits Rea! Egy igazán üdítő személyiség, így arra gondoltam bemutatom nektek is. Illetve megmutatom, mivel foglalkozik tulajdonképpen, ha nem ír. 

Tovább

Fantasztikus nyitó hétvége!

128710098_10157914857081045_2262918152346488174_n.jpg

Nude by Melk Fashion Showroom hatalmas nyitó hétvégét tervez jövő hétre! Kár lenne kihagynod!

A Nude by Melk minőségi, egyedi, letisztult női ruházati termékek készítésével, árusításával foglalkozik Kiskunhalason. Most egy igazi stylist segít a vásárlásban neked, hogy a kosaradba a hozzád illő termékek kerüljenek. Ráadásul ajándék is jár minden vásárlónak. 

Ha szeretnéd megnézni, milyen stílusú ruhák találhatók az üzletben ebben a Facebookos csoportban tudod megnézni: Nude by Melk

180993572_1130583734103031_8744150998346980831_n.png

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#program #nyitás #nude #nemreklám #ruházat #ruha #csinos #minőség #stílus

Lásd színesben a világot!

182273366_1480661355609634_2808472670515215503_n.jpg

A tavasszal megérkezik a finom, balzsamos illatt, a nyár ígérte, a napfény, a szép kirándulóidő és a színek.  A szépséges lila, az erős piros, a finom barackszín, az erősebb és halványabb rózsaszín, a zöld ezer árnyalata... Mind egy virágot, egy illatot mutatnak be. Nélkülük a világ olyan színtelen lenne, jellemtelen, olyan semmilyen. A sok szürke és fehér után vágyjuk is talán a színesebb tájat, de magunkon is a színeket. Nem csak a lengébb ruhák kerülnek elő ilyenkor, hanem a színek is a szekrényünk mélyéről. Élvezetesebb az öltözködés, nagyobb a lehetőségek tárháza. Kivirulunk a színek által és jobb kedvünk lesz tőlük. 

Tovább

Négy ok, hogy miért olvass rendszeresen!

Könyvek, melyek hatással vannak ránk

_dsc0024.jpg

Az olvasásnak számtalan kellemes "mellékhatása" van, a szókincs növeléstől a tökéletes szórakozásig, szórakoztatásig...Egy igen kellemes módja az idő hasznos eltöltésének, nem pedig egy felesleges foglalatosság. Ezernyi módon hozzájárul az olvasó ember életéhez már egy könyv is, hát még ezer. 

Tovább

A fantasztikus Reeed

10548253_433784603443926_1657972045371716316_o.jpg

A szívem a természetes összetevőkből készült termékeké. Szívesen és gyakran próbálgatok, "tesztelek" más és más márkákat. A tapasztalatom az, hogy az egyik márka ebben jobb, a másik márka abban jobb. Van kedvenc testápolóm, ajakírem, de a legtöbb natúr márkánál nem találtam jó deót, izzadásgátlót. Így felcsillant a szemem, mikor megláttam a Reeed egyik szembejövő posztját. 

Tovább
süti beállítások módosítása