2021. máj 11.

Párkeresés az online világban, csak a humort értőknek!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Párkeresés az online világban, csak a humort értőknek!

Majernyik Szimonetta: Nem ​mind arany, ami férfi

184811723_182092217116633_5638432015223490065_n.jpg

Kellett egy kis napfény, vidámság, könnyedség olvasás terén is, így a sok fajsúlyos történet és fantasy között Szimonetta könyvére esett a választásom, hogy feldobjon kissé. Jól is tettem, hogy rá voksoltam, mert kellően feldobott, elszórakoztatott, de el is gondolkodtatott.

A párkeresés semmilyen korosztály számára nem egyszerű. Már azon egyszerű ténynél fogva sem, hogy a férfi nőt akar, a nő férfit, és eltérő habitusuk, szemléletük, világképük miatt igencsak sokszor elbeszélnek egymás mellett, ami rengeteg derültségre, félreértésre adhat okot. A mai kor társkereső emberének pláne nincs könnyű dolga. Már minden is online. Amiről persze elmondható, hogy messziről jött ember, azt rak fel látatlanban, online, amit csak akar. Más fényképét, a megszokottól teljesen eltérő adatokat...

Régen ugye könnyebb volt, mert nem volt net, számítógép, telefonos filterek, megszépítő program, smink és tuning cuccok, kölcsönzött autó, hanem voltak bálok, ahol lehetett ismerkedni, de felügyelettel és azt is a la nature. Azért a szűkebb közösségből mindenki ismert mindenkit és messzebb ritkán választottak párt. Ma ez teljesen máshogy megy. Így nem is irigylem a kor emberét, aki párt keres magának. Kinyílt a lehetősek tárháza, de a bolondoké is.

i-beg-your-pardon-927744_640.jpg

Szimonetta nagyszerűen tárja elénk ezt, kellően szórakoztató, ám szókimondó módon. A randizási élményeit és az élete apróbb epizódjait mutatja be a könyvben. Azt hiszem, mi könnyen jó barátnők lehetnénk. Szarkasztikus humora, éles nyelve, jó meglátásai, életszeretete, az a mód, ahogy látja a világot és éli a mindennapjait, nagyon kedvelhető. Jól átjön a könyv lapjain keresztül is a személyisége. És persze ő az a fajta ember, akivel mindig történik valami érdekes, ha nem, akkor ő tesz róla, hogy történjen. Szerencsére nem fukar, megosztotta velünk is, hogy jót derüljünk, okozzon pár vidám órát olvasás közben.

A kötet stílusa átütő és izgalmas. Vidám, kacagásra vagy legalább fejcsóválásra késztető. Fanyar humorát, szóhasználatát leginkább Vavyan Fable stílusához tudnám hasonlítani. Na nem azt majmolja, utánozza, de hasonlóan jó stílusban nyomja.

184685972_189501659581717_1380485763840497850_n.jpg

 

fotók: Erdős Juci

Ami számomra kicsit fura volt, az a könyv felépítése. Egy csomó társkereső hirdetéssel kezdődik, amire némi reflektálás történik, de nagyobb kivesézés nem, majd utána kaptunk személyes vonásokat, életperceket, epizódokat. Túl tömény volt az elején a hirdetés áradat, hiába szórakoztató. Mire azokon átrágtam magam, sokszorosan elfáradtam. Ezzel elvonta a fókuszt a lényegről, az erősségéről, Szimonetta  részeiről, amiket hihetetlenül élveztem. Ha egy kellemeset szórakoznátok, akkor ez a könyv jutna az eszembe, ajánlásra nektek! Kellemes kikapcsolódás volt. Volt tartalma, mélysége, humora, történések és stílusa is.

Egyet kérek: Írj még!

Ezúton is köszönöm az írónőnek a kötetet!

Ha kedvet kaptatok a könyvhöz, Szimonetta oldalán tudjátok megrendelni: Szimo Sztorik

Ha pedig olvasnátok a humoráról, róla többet, az Facebook oldalán megtehetitek ITT. 

Fülszöveg:

Kedves ​Olvasó!
Elképzelted már? Milyen jó lenne bekuckózni egy nagy puha fotelbe, egy pohár finom itallal és olvasni? Ehhez éppen egy könnyed, humoros, szórakoztató, lebilincselő könyvet keresel? Kezedben tartod a könyvem és eltűnődsz: vajon miről szólhat? Nos, máris elmondom!
A válásom utáni 5 év története ez a könyv, amelyben humorosan vázolom, hogy milyen az élet egyedülálló anyaként egy egész darab kamaszfiú társaságában. Elmesélem neked, Kedves Olvasó, hogy milyen kalandokat sodort az utamba a szél az internetes társkeresőn (hol óriási nevetésben lesz részed, hol csak arra gondolsz majd: ez nem lehet igaz, Úristen!) Szót ejtek minden olyan témáról, amely Nőként érdekelhet az önbizalomtól kezdve a főzésen át, egészen a jó anya vagyok-e dilemmáig, nem beszélve (vagyis de!) a férfiakról. Mister Tökéletes – merre jársz?…
Velünk utazhatsz Európa néhány országába, elmesélem jónéhány izgalmas, vicces kalandunkat!
Biztonsági öveket bekapcsolni, rázós menet lesz! Van kedved velem tartani?

280 oldal 
puhatáblás
ISBN: 9786150100630

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#könyv #humor #olvasnijó #read #readblog

Szólj hozzá

Könyv Recenzió Olvastuk