2021. máj 05.

Affiliate marketing

írta: Mayerné Répási Adrienn
Affiliate marketing

computer-1185626_640.jpg

A jó reklám az, amit megjegyeznek az emberek és tényleg el is adja a bemutatott terméket, szolgáltatást!”

A legtöbb szolgáltatást, terméket egy jó marketingfogással lehet csak eladni. De hiába jó az áru, ha nem jut el a potenciális vevőkhöz!

Az emberek évtizedek óta mindent megtesznek egy jó reklám érdekében, így a legtöbb dolog egy idő után elcsépeltté, megszokottá válik. Az utóbbi években egy igazán izgalmas, új marketing kezd meghonosodni és egyre nagyobb teret kapni, az affiliate marketing.

Affiliate marketing

Külföldön már bevett gyakorlat az affiliate marketing. Tulajdonképpen egy online reklámmódszer, mely mindkét, benne résztvevő félnek jó: a hirdetni vágyónak (aki lehet gyártó, forgalmazó vagy szolgáltató vállalkozás) és annak is, aki a reklámot kiteszi az oldalára (reklámozó). Az affiliate marketing egy nagyszerű partnerprogram, mely igazi win-win szituáció. A terméket vagy szolgáltatást árusító fél jutalékot ad a másik, reklámozó félnek, aki ezzel vásárlókat és vásárlásokat generál. Ez a jutalék többféle módon kerülhet kiszámításra. A vásárlás után fix összegben, százalékban meghatározott értékben, de egyszeri és ismétlődő is lehet. A jutalék elszámolásra kerülhet kattintás vagy meghatározott vásárlás után is. A jutalékszámítás alapja a nettó árbevétel, tehát az áfa és a szállítási költség legtöbbször nincs benne.

hand-1917895_640_1.png

Miért használják ezt a módszert? Mert egy független fél bevonása és az ő ajánlása hitelesebb, mint egy közvetlen reklám. A kimutatások szerint az emberek szívesebben hisznek egy a márkától, brandtől, a vállalattól független ember véleményének. Épp ezért az elmúlt évek egyik legjobb és legnépszerűbb marketingformájává avanzsált az affiliate marketing és kezd hazánkban is meghatározó szerephez jutni. Az idegen szó miatt magyarul elterjedt a „partnerprogram” kifejezést is.

A partnerprogram előnyei

  • Bármilyen készterméket, szolgáltatást, de még egy márkát is nagyszerűen el lehet adni.
  • Mindkét fél nyer vele, a reklámot megrendelő és a reklámozó is.
  • Jól mérhető és könnyen elszámolható az eredmény.
  • Hatékony és működő rendszer.

A gyártó/forgalmazó/szolgáltató félnek azért jó a program, mert csak a valós, jól mérhető siker után kell fizetnie a jutalékot és fix költségek nélkül növeli a bevételét és az ismertségét.

A partnerprogram a reklámozónak azért előnyös, mert komoly bevételre tehet szert, ha egyezik a célcsoportja a termék potenciális vevőivel, miközben nem kell komoly befektetést eszközölnie. Például egy vlogger ezután sem csinál mást, csak vlogol, mégis extra bevételhez jut. A blogger úgyszint, azt csinálja, mint eddig, blogot ír. 

Az Affial.hu weboldal és a mögötte álló infrastruktúra már nemzetközi környezetben bizonyított, jól működő és a teljes folyamatot lefedő rendszert biztosít a partnerprogram mindkét felének. A programban résztvevők a regisztráció után hozzáférnek eszközökhöz, személyes segítséget kaphatnak és a jóváhagyási folyamatot is átláthatják.


Már jelenleg is több gyártó és forgalmazó elérhető a weboldalon, akik partnereket keresnek a reklámozáshoz. Egészség, táplálkozás, party felszerelés, főzés, divat, gyermek és ifjúsági témákban, de otthon, lakberendezés és szépség témakörben is várják az új partnereket. Webshopok, bloggerek, vloggerek és más típusú online reklámozók is jelentkezhetnek.

Az első fázisban főként bloggereket várunk, akik azonnal kapnak egy 8 eurós belépési bónuszt és cikkekkel, bannerekkel, affiliate linkek elhelyezésével tudnak azonnal extra bevételhez jutni.”

 

Itt találhatóak a jelenleg elérhető kampányok: https://www.affial.hu/kampanyaink/

Regisztrálni pedig ezen az oldalon lehet: https://www.affial.hu/regisztracio/

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#reklám #szponzorálttartalom #affial #affiliate #partnerprogram #marketing #hasznos #prcikk

Szólj hozzá

Kitekintő