2021. ápr 23.

Angyali világot hozott létre könyvével

írta: Mayerné Répási Adrienn
Angyali világot hozott létre könyvével

Suifa- Angyalnak születtem

155993894_749118449080225_6006501616766345615_n.jpg

Fogj egy kis angyalport, némi képzelőerőt, hints meg vele egy világot, a Mennyországot, a Bibliából ismert angyalokat és megkapod az Angyalnak születtem világát!

Mikor megérkezett az Angyalnak születtem, bevallom sok mindenre számítottam, de erre az olvasmányra nem. Angyalokról regény? Inkább valami spirituális vagy hívő történet lebegett a szemem előtt. Hatalmas meglepetésemre egy szórakoztató, jópofa regényt kaptam angyalokról, barátságról, harcról a jóért.

Az írónő látványos képekben tárja elénk a világot, melyet jól és alaposan felépített. Imádom a leíró részeket minden könyvben, ha jól meg vannak írva. Ebben a kötetben nem volt hiány belőle. Igazán fantáziadús, alapos, mindenre kiterjedő leírásokat kapunk, talán egy kicsit olykor túl sokat is. De annyira alapos, hogy szinte ott érezzük magunk az angyalokkal, látunk, érzünk mindent velük, mintha mi is ott lennénk. Írónőnk nem fukarkodott sem a színekkel, sem a ruhákkal, lényekkel, hangulatokkal, gondolatokkal, de még az illatokról is információt kapunk, ami nekem újszerű volt. A legtöbb könyvben valahogy az illatok kimaradnak.

Mindezt stílusos formában tárja elénk a kötet kitalálója. Rendezett, jól felépített stratégia szerint van felépítve a könyv. Alapos bevezetés, világfelépítés, majd a főszereplők megismerése, megszeretése után következik csak a konfliktus, majd egy alapos csavar és a meglepő vég. Nem volt az a hű, de dinamikus történet, de mégis lassan csordogáló, információ gazdag olvasmány, melyet jó este kézbe venni elalvás előtt, kikapcsol kellőképpen és elvarázsolódunk.

Alapos, hihető és látványos lenyomatot kapunk Isten világáról, az angyalokról, az erősségeikről és a gonoszokról is.

Három főszereplőnk teljesen eltérő személyiség, ám mégis egymásra találnak. Együtt viszik végbe a történések megoldását. Egyesével talán nem is lenne esélyük. Elképesztő barátság, kötelék alakul ki közöttük igen hamar, mely talán a legnagyobb erősségük.

Suifa egy kedves, szerethető, kicsit magában kételkedő, csupaszív, mindenkin segíteni szerető angyal. Amolen a kíváncsi, nagy tudású, ám meglehetősen vakmerő angyal, aki rendszerint bajba kerül.  Kerun pedig a megfontoltság, az erő a hármasukban, aki józanésszel látja át a dolgokat.

fantasy-4121624_640.jpg

Az írónő jól kézben tartotta a rengeteg mellékszereplőt is, pedig nem lehetett egyszerű.

Történetük tanulságos és szórakoztató is egyben. Egy kis csalafintaság, kutatómunka, bajba kerülés, harc, egymás támogatása, objektív meglátások az emberiségről, egy kis humor, majd a megoldás némi segítséggel. És sok-sok adalékanyag…Végig az járt az eszemben, hogy mennyi kutatómunka előzhette meg vajon a könyvet, hogy ennyire alapos? Tudja angyalfronton, ki-kicsoda, miért is felel, hogy néz ki, milyen színek jellemzik, milyen alakban jelenik meg…

Kellemes kikapcsolódás volt a könyvet olvasni. Könnyen haladós, igényes nyelvezettel dolgozó olvasmány volt. Még olvastam volna tovább mesteri hasonlatai, leírásai és Suifa miatt főként…

Fülszöveg:

Jártál már a mennyországban? Igen, csak nem emlékszel rá.

A történet, amit elmesélek a mennyország három legifjabb és legbátrabb angyaláról, talán felidézi az emlékeidet, hogy az a világ az, ahol többször megfordultál már, és ahová tartozol.

Gyere velem, éljük át együtt a kalandot! Elvezetlek a mennyország különböző szintjeire, megismerheted, hogyan élünk mi angyalok, miként végezzük a munkánkat a mai világban odafent és idelent. Megtudhatod, milyen módon harcolunk értetek, és mekkora erők csapnak össze a tudtotokon kívül azokban a dimenziókban, amiket nem érzékeltek.

 Ha kedvet kaptatok a könyv elolvasásához, ezen a linken tudjátok megrendelni: http://www.suifabooks.com/

De a Facebook oldalát is megtaláljátok, ITT

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#könyv #előolvasás #angyal #történet #olvasnijó #olvass

 

Szólj hozzá

Recenzió Olvastuk