Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

ReAd-blog

Azt mondom, mindenkinek kell az a bizonyos kis fekete...

2020. december 26. - Mayerné Répási Adrienn

132033832_884967432042358_8996742473954624798_n.jpg

Mindenkinek kell az a bizonyos kis fekete! Bár én itt nem kifejezettten a hagyományos, kis fekete ruhára gondolok, mely minden nő szekrényében helyet kell, hogy kapjon. Én inkább arról a bizonyos fekete nadrágról beszélek, ami minden alkalomra, bármilyen kiegészítővel, bármilyen ruhadarabbal viselhető. Minden nőnek kell egy fekete nadrág, mely slankít, eltakar. A jolly joker, ha úgy tetszik. Sportossá tehető, elegánssá, modernné, a lényeg, hogy minden pillanatot kényelmessé. Próbálkoztam én pirossal, kékkel nadrág terén, de csaka fekete nadrág olyan jó, melyet tényleg bármikor és bárhol bátran hordhatunk anélkül, hogy sandán pillantanának ránk.

Ez a nadrág lehet szűk szárú, bő szárú, tapadós, leggings, farmer anyagú, magasderekú vagy répa fazonú, a lényeg, hogy kényelmes legyen és bármikor felvehető! Érdemes olyat választani, ami nem csak jól áll nekünk, hanem tényleg kényelmes is. Így elkerülhetjük a kínos feszengést. 

1926 –ban az amerikai Vogue közzétett egy fekete ruha fotót, melyet a francia designer, Coco Chanel készített. Ez a ruha egyszerű, egyenes szabású és rövid volt. Csak néhány átlós vonal volt a díszítés rajta és teljesen fekete volt. Ekkor kezdődött meg a hódító körútja a kis feketének.

Én sokáig keresgéltem, míg erre a kényelmes, nagyon puha anygú, ám megfelelően sportos, de ha az élet úgy kívánja, csinos nadrágra találtam a Bonprix oldalán. 

132032470_328317098149829_4843974229811091629_n.jpg

A nagy karácsonyi bejglievést is bírja. Remélem a januári diétámat is fogja.

Kényelmes, sokoldalúan használható, az anyaga meg nagyon puha. Nem a kifejezetten tapadós nadrág, de pont ezért annyira jó benne lenni. Azt hiszem, az itthoni szilveszterezést is ebben fogom végignyomni, ha már sehova sem mehetünk...Fő a kényelem!

Ti megtaláltátok már kedvenc nadrágotokat? Milyen fazonú? 

Ha még nem, érdemes a Bonprix oldalán szétnézni, elég sokféle fazonban kapható az a bizonyos kis fekete nadrág...

És hogy 2021-ben milyen stílusú nadrágok lesznek divatban? Ki tudja? Kényelmes legyen, az a lényeg!

#bonprix #bonprixitsme #bonprixbloggers #szponzorálttartalom #reklám #nadrág #kisfkete #kényelem

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

 

Tormási Vyktória: Szerethetetlen

 covers_632763.jpg

Az életünk alakulása olykor annyira kicsi dolgon múlik, épp csak egy hajszálon. Így siklik ki valakinek egy pillanat alatt az élete, míg más épp felemelkedik.

Az első könyves szerző, Tormási Vyktória igazán izgalmas könyvet írt. A történet szívhez szóló, romantikus és rengeteg érzelmet árnyal, de még ennél is több mondanivalót tartalmaz. Hihető és mégis annyira fájó. Végig szurkoltam, hogy a vége egy Happy End legyen!

Mi nők, úgy vagyunk felépítve,hogy megmenteni vágyjuk azokat a férfiakat, akik titokzatosak, sötétek, morgósak, kötekedősek, veszélyesek. Hisszük, hogy van bennük mégis jó és majd mi megváltoztatjuk őket. Talán az anyaság dolgozik ekkor is bennünk. Aztán persze legtöbbször koppanunk egy nagyot. Főhősnőnk, Léna is egy ilyen nehéz keresztet vesz magára! Érezzük a történet sötétségét, a gyászt, a fájdalmat, de mégis hiszünk a jó végkifejletben, mert hinni szeretnénk. A történet nagyon szépen vezeti a figyelmet, az írónő újabb és újabb  érzelmeket kever a pakliba.

Mindkét főszereplő szerethető egyéniség, akivel szívesen összebarátkoznánk. Léna egy olyan szomszéd lány karakter, akivel könnyű azonosulni. Nem hisztis, nem törtető, nem lehet belekötni a tetteibe. Zé pedig az a tipikus rosszfiú, aki felkavar egy nőt, már a nézésével is. Az elején, a kezdetekkor is szikrázik közöttük a légkör. Tudjuk, hogy ketten valami fantasztikusak lesznek, ha sikerül. Ez az a szerelem, amire mindenki vágyik, amikor egymásra akkora hatással van két ember, hogy megváltozik az életük, az életfelfogásuk és minden! Ez a nagybetűs SZERELEM, melyet mindenki meg akar tapasztalni egyszer, minden szépségével, nagyságával, fájdalmával együtt. 

A könyv elkerüli a szokásos kliséket, annak ellenére, hogy a fő cselekmény azok közé sorolandó. Nagyszerűen varriálja a történéseket, mindig kapunk valami csavart. Engem egyik nagy kedvencemre emlékeztet egy kicsit, mégha nem is az szolgált a kötet alapjául. Viszont a stílus teljesen eltér és az írásmód is, így aligha róhatom fel a koppintást. Csak azért jutott eszembe ez a film és könyv, mert hasonló karaktertípusok vannak és utoljára azt a romantikust szerettem annyira, mint ezt. Egyébként A felhők fölött 3 méterrel című könyvről/filmről van szó.

biker-407123_640.jpg

Első könyvesként nagyon szép teljesítmény ez az írás! Nagyon jó a stílus, az írásmód. Végig fenn tudta tartani a figyelmem, az érdeklődésem. Egy éjszaka alatt kiolvastam, mert borzasztóan érdekelt, hogyan végződik. Hogy a stílus nagyszerűsége, a nagyon szépen megkomponált sorok, a mondanivalója, a rengeteg érzelem tartott fogva vagy valami más, azt nem tudnám megmondani. 

Hogy egy kis negatívumot is mondjak. Nagyon sok a kifelé tekintés, a lelkizés, a levegőben lógó mondat és ehhez képest kevés a történés, a párbeszéd, a karakterek ütköztetése. Persze nem azt vártam, hogy leírja, hogy most XY elment az XX-hez és beszéltek pár mondatot, meg azt sem, hogy leírja a főszereplő motorját, de egy kicsit több hangsúlyt fektethetett volna az írónő a részletekre is, nem csak az érzelmekre. Talán túl sok a lelki rész, a belső monológ és kevés az interakció. Hiányoznak a leírások, a kommunikáció a szereplők között. Még bőven elfértek volna  a könyvben, hogy egyensúlyban legyenek a sok lelki résszel. De ettől még élvezhető, szerethető a könyv nagyon is. Én befaltam egy éjszaka alatt! A vége pedig...Olvassátok el, ha egy izgalmas romantikus könyvre vágytok!

Köszönöm a könyvet az írónőnek!

Fülszöveg:

Zé maga a megtestesült rosszfiú. Cigaretta, alkohol, drogok, nők és illegális motorversenyek teszik ki az élete nagy részét. De vajon rejtőzik még több is e mögött a zord álarc mögött? Meg tudunk érteni valakit, aki az egész világ ellen harcol? Képesek vagyunk akkor is erősnek maradni, ha a világ összeomlik körülöttünk?
Lénát a sors sodorja Zé mellé, és olyan döntéseket kell meghoznia, amire soha nem számított. Zé az, aki felforgatja a hatalmas, írói álmokkal rendelkező, bölcsész diplomás lány életét. De mit akar ő igazán?
Felülmúlja a szerelem az élet törvényeit? Vajon elegendő szeretni valakit ahhoz, hogy jobb emberek legyünk? A sors mindig kegyes hozzánk?

Idézet:

Mert mindenki meg tudd változni. Ha van kiért.

180 oldal
puhatáblás
ISBN: 9786156182661

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#könyv #recnzió #romantikus #szerelem #megváltás #newlinekiadó

Áthidaló Gyermekközpont teszi elérhetőbbé a gyermekek fejlesztését

baby-623417_640_1.jpg
Az egészen kicsi gyermekek felmérése, fejlesztése, átmozgatása, felzárkóztatása nem egy könnyű feladat. Most, hogy szinte minden be van zárva, még nehezebb a szülőknek. Egész egyszerűen nem tudják, kihez fordulhatnának, ha úgy érzik, valami baj van, segítségre szorulna a csemete. A kicsik fejlődnek ilyenkor is persze, de ha elmaradásban vannak vagy kifejezetten tehetségesek valamiben, akkor bizony egyre látványosabb lesz a szakadék kisgyermek és kisgyermek között. Ez főként iskolakezdéskor jön elő látványosan. Hogy mit lehet mégis tenni ellene?
Az Áthidaló Gyermekközpont erre hivatott létrejönni. Segítséget nyújt az elveszett szülők számára, akár online is. Most egy újabb központot nyitottak, hogy még több emberhez el tudjanak jutni és még több csemetét tudjanak segíteni az életben. 

Tovább

A természetes kozmetikumok legújabb arca

Ringana

131335714_220757422790705_7298595970816602943_n.jpg

Ma már annyi a kozmetikai szer a piacon, mint égen a csillag. Vannak kedvezőbb árban és nagyon borsos áron megvásárolható termékek. Látványos csomagolásban kaphatók és teljesen egyszerűek, hétköznapiak is. Van, amelyik arra figyel, hogy a környezetet óvja, más a marketingjével akar kitűnni. Az egyik teljesen természetes alapanyagokból készül, a másik pedig mindenfélét tartalmaz, amikről azt sem tudjuk, mik is pontosan. 

Ember legyen a talpán, aki kiigazodik ebben a sokszínűségben, a tömegben, a dömpingben. Aki ki tudja biztonsággal választani a minőségi, jó árban lévő terméket, mely a legoptimálisabb számára, mert nem könnyű.

Tovább

Czecz Fruzsina: Gyerekkel ​vagyok

Versbe, rímbe szedve az életem...

131612310_2898176277174862_4637713195177149056_n.jpg

A verses kötet nem kifejezetten az én műfajom. De olykor elcsábulok, ha szimpatikusabb a leírás. Így találtam Czecz Fruzsina könyvére is. Anyaság szépségeiről, nehézségeiről szóló versek? Ide vele! El kell olvasnom. Végül Fruzsi maga küldte el nekem dedikálva! A polcom büszkesége lesz, ígérem!

Azon kaptam magam, hogy igaz, nem szeretem a verseket, de hol jót nevetgélek, hol csak helyeselni tudok, máskor elmorzsolok egy-egy könnycseppet a verseket olvasva. És végül elfelejtettem bemenni az orvoshoz a váróban ülve, annyira belefeledkeztem. Azt hiszem, ennél jobban nem is tudnám leírni, mennyire jó kis kötet. Az anyaság minden aspektusából alaposan körül van járva. Várandósan az ember számtalan könyvet elolvas, de mégsem tudja, mire számíthat. Ha ezek a "terhes könyvek" helyett ezt venné kézbe, rögtön világosabban látna az ember lánya, mi vár rá, mire számíthat. A könyv körüljárja a nehézségeket, a várható dolgokat, a szépségeket és miért jó szülőnek lenni. 

Tovább

Szülőpozíciós Jóga előnyei

 baby_v_an_affectionate_minneapolis_maternity_session_minneapolis_mn_motherhood_photographer_andrea_wagner_photography.jpg

A várandósság és a végén a szülés egy igen misztikus, ám fantasztikus dolog az ember életében. Az éterben rengeteg információ kering róla és nagyon nehéz megszűrni azt, mi a valós, mi nem, mi jó ránk nézve, amit alkalmazhatunk bátran és mi az, amit kerüljünk el leginkább.
Az első szülő nőknek nehezíti a helyzetét az is, hogy mindenhonnan féligazságokat, saját szüléstörténéseket, protokoll szerinti és túlmisztifikált szülésekről hallanak történeteket. Ebből a katyvaszból nehéz kimazsolázni a lényegi részt.
A második, harmadik, sokadik szülésnél pedig nehezítő körülmények lehetnek a már meglévő megélések, tapasztalatok, visszamaradt szövődmények.
Akadnak jó könyvek is a témában, de teljesen más olvasni a dologról, mint megélni. Természetesen jó dolog és fel is kell készülni a várandóságra, a szülésre és az utána bekövetkező változásokra, de könyvből nem lesz az igazi.

Tovább

Az elveszett betűk története

Novák Vica: Minka és a betűvetők

131570364_874915896584882_5073036700108234010_n.jpg

A betűk megismerése, az olvasás az egyik legnagyobb kaland egy gyerek életében, de egyszerre az egyik legnehezebb feladat is számára. Hatalmas a felelőssége a gyerek körül élő felnőtteknek, hogy a csemete szeresse azokat a betűket, és jól meg is tanulja őket, rögződjenek alaposan. Hiszen az élet minden területén szüksége lesz rá és nem mindegy, milyen a viszonya velük. Itt nem csak arra gondolok, hogy a tanárok kötelessége a betűk oktatása, elfogadtatása, hanem arra is, hogy az olvasás megszerettetése a szülőké, nagyszülőké is. Együtt lehet felkelteni a gyerekek érdeklődését a varázslatos mesék, történetek és az olvasás nagyszerű élménye iránt! Ami aztán meghatározó lesz egész életében és rengeteget adhat a gyereknek, ha nem egy kötelező, rossz dolog.

Így hát nem is volt kérdéses, hogy a Könyvmolyképző Kiadótól Novák Vica, betűkről szóló történetét el fogjuk olvasni a lánykáimmal. Már csak Szimonidesz Hajnalka rajzai miatt is, akinek rajongunk a munkásságáért! 

Tovább

Tartozom valahova...

Miadéle magazin- Nőkről, nőknek, nőktől

 cup-of-coffee-1280537_640.jpg

Valahova tartozni jó! Igényünk is van rá nekünk, embereknek, hogy különböző közösségekben jelen legyünk. Elmondhatom, hogy én, egy nagyon jó kis közösségbe tartozom például, méghozzá a bloggerek közösségébe. Kiírjuk örömünk, bánatunk, a bennünket feszítő gondolatokat, kósza foszlányokat. De megírjuk azokat a történéseket is, amik velünk történnek és arról is közlünk blogbejegyzést, mit szeretünk a legjobban, mihez értünk, mi okozza a legtöbb boldogságot számunkra. Tudjuk, hogy hasonlók vagyunk. Egyforma dolgok miatt bosszankodunk, idegeskedünk. De mégis pont ugyan azok teszik szebbé a napjaink, ugyan azoknak az apró dolgoknak örülünk. Felelősségünk van. Tartalom szolgáltatás, szórakoztatás például. A szó elszáll, az írásaink megmaradnak, akár örökre is, így ezen kívül edukálás, segítség nyújtás, lélekbúvárkodás és még megannyi minden…

Számtalan féle blog van a világon. Utazós, életmód, receptes, könyves. Mégis van közös bennünk, az írás szeretete.

Viszont minket, bloggereket még egy valami összeköt, az íráson kívül. Méghozzá egy nagyszerű platform. Egy magazin, a Miadéle! Egy olyan női magazin, ahol jó jelen lenni, jó olvasgatni és minőségi időt eltölteni. Amit gyorsan végigpörgethetünk, egy kis szabadidő esetén, de akár órákat is olvasgathatunk, mert mindig találunk olyan cikket, ami érdekes lehet számunkra.

Miért jó olvasóként a Miadéle-t választani?

A magazinban rengeteg hasznos téma megtalálható a gyermekneveléstől az ebéd receptekig, lélektől a könyvajánlóig. Egy ízig-vérig női oldal, mely tudja, mi foglalkoztat minket, nőket. Szórakoztató és izgalmas. Változatos és színes. Mély és mégis könnyed. Tudjátok miért? Mert ízig-vérig hétköznapi nők írják, bloggerek, akik a saját tapasztalataikat öntik szavakba, bejegyzésekbe. Nem kertelnek, nem mímelik, nem megrendelésre gyártják ezeket a bejegyzéseket, hanem szívből, tapasztalatokból, érzelmekből! Mindegyik bejegyzés lenyomata egy-egy bloggernek. Hiszen beleszövik a mondanivalójukon kívül a stílusukat is. Mindenki a legjobb, legerősebb érzelmeit, tapasztalatait, tudását teszi az írásaiba és ezáltal a magazinba is!. És épp ettől annyira szórakoztató és változatos. Mindenki megtalálhatja a Miadélen azokat a cikkeket, melyek választ adnak a napi gondjaira, kérdéseire, melyek megpendíthetnek egy húrt a szívében. De csak úgy, olvasni is jó! Amíg a legtöbb oldal megszűri, mit mutat neked, itt te választhatod ki a neked való cikkeket. Bejelölheted kedvenc bloggereid, like-oddal támogathatod, további tartalomgyártásra ösztönözheted őket.

Te Miadéle tag vagy már? Még nem? Nézz be mindenképp!

people-2567915_640.jpg

Bloggerként miért jó a Miadéle oldalhoz tartozni?

Mert a bejegyzéseid maradnak a te oldaladon és az olvasók is nálad olvassák el a cikkeket. A Miadéle egy nagyszerű gyűjtőoldal, annak minden előnyével. De annál is több. Az említett közösségen kívül számtalan módon támogatják a cikkíróikat. Webinárokkal, hirdetésekkel, játékokkal és még ezeken is túl…

Nem hiszel nekem? Nem érted, miért jó csatlakozni a Miadéle közösségéhez? olvasd el pár blogger véleményét, akik szintén jelen vannak a magazin életében, emelik a színvonalát írásaikkal.

Orsolya véleménye a Miadéle-ről:
Szeretek itt lenni, szeretem megasztani a cikkeimet
Aki itt olvassa, biztosan céllal jön az oldalra, nem pedig csak odatéved. Kíváncsi ezekre a témákra, így hasznos közönségre találtam. 
 
 
Fruzsi blogja: Gyerekkelvagyok blog
 
Bennem hatalmas hála van a Miadéle-el kapcsolatban. Ez a közösség ébresztett rá arra, hogy igenis van értelme folytatom az írást, ami hatalmas nagy szenvedélyem. Adódott végre egy olyan lehetőség, ahol megismerhettem más fantasztikus embereket, akiknek szintén élete az írás, egy összetartó közösséget, ahol segítjük egymást.
Ilona blogja: GasztroSpicc blog
 
Bár még csak másfél hónapja vagyok a Miadéle közösségének tagja, máris rengeteget kaptam a csapattól. A csatlakozással egy aktív, pörgős közösségbe csöppentem, ahol a célok egységesek: hogyan tudunk izgalmas, színvonalas tartalmat létrehozni, és miképp vihetjük közelebb a Miadéle-t a saját írásainkon keresztül az olvasókhoz. Miközben ezért dolgozunk, csapatként, külön-külön is fejlődünk: az én első letölthető anyagomat, az Évértékelő kártyákat – amit megtalálsz az oldalamon – például a Miadéle adventi játéka ihlette, de számos szakmai tanácsot és ötletet is köszönhetek a csapatnak. 
 
Márti válasza:
Miadele oldalban az az érdekes, hogy a bloggerek is láthatják egymás munkáját, akár konkurencia, akár nem, inspirálódhatnak. Ugyanez érdekes az olvasóknak is, hiszen egy-egy témában több blogger is cikkeket ír, tehát válogathat, kialakíthat egy saját véleményt az adott témában, ha többet is elolvas. Akár életmód, akár kirándulás, akár receptek...
Márti írását itt találjátok a témában:https://www.miadele.com/.../irokent-olvashatjatok-a...
 
Eszter így ír a Miadéle-ről
Blogolni magányos tevékenység. Ahhoz, hogy egy blog sikeres legyen, van, hogy évek kellenek. Minden bloggertől hatalmas tudatosságot vár el az, hogy felépítse a blogját. A Miadéle ebben hivatott segíteni a bloggereknek. Segít a tanulásban, a blog fejlesztésében, menedzselésében és nem utolsó sorban az oldal lehetőséget biztosít arra, hogy rendszeres olvasóik legyenek. A Miadéle egy közösség, akik együtt egymásárt tesznek minden nap.
Eszter blogja: Eszti-téka
 
Erzsébet írását is olvassátok el:
Azért szeretem, mert egy összetartó közösség tagja vagyok, és olyan nagyszerű embereket ismerhetek meg, akikkel hosszú távon is együtt tudok működni. Szemléletformáló platform, ajánlom mindenkinek!
Erzsébet blogja: Böbi konyhája
  • Ismeretlen volt eddig számodra a Miadéle Magazin? Olvass bele bátran! Izgalmas cikkeket lelhetsz rajta és kedvenc bloggereket is! Oszd meg bátran a tartalmaikat, hogy mások is olvashassák! 
  • Olvasod rendszeresen a Miadéle-t? Mondd el véleményed! A blogcikkeket gyártók hálásak a visszajelzésekért. Írd meg, mi tetszett! Írd meg, miről olvasnál még!
  • Vagy írod is a tartalmakat? Hol nézhetjük meg az írásaid? Te miért szereted a Miadéle-t?!

 

  • Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

    ReAd-blog Adrija

  • #reklám #szponzorált #cikk #Miadéle #magazin #megjelenés #blogger #írás #blog129955956_669556303734842_2015513812056949610_n_1.png

Háziállat és kisgyerek, tökéletes párosítás!

lion-3012515_640.jpg

A legtöbb család fél attól, hogy állat kerüljön a lakásba a kicsi gyerekek mellé. Pedig egy jól megválasztott állatfaj bizony csak jót tehet mindenkivel! Persze mindenféle dolgot figyelembe kell venni és alaposan mérlegelni a dolgokat, csak utána érkezhet új családtag!

Egy kisállat márpedig családtag lesz, a szívünkbe fogja lopni magát, ha szeretnénk, ha nem, legyen szó bármilyen fajról is. Ráadásul számtalan jó dolgot hozhat a család életébe. Persze nem csak azt, hiszen egy plusz kiadás, többletmunka és olykor nem is könnyű dolog az ellátása. Ráadásul a felelős állattartás nem könnyű, akárhogy is nézzük! Egy érző, lélegző lényt vesztek magatokhoz, akiért felelősséggel tartoztok mindenkor! De hidd el, több az előnye, mint a hátránya egy kisállatnak!

rabbit-3660673_640.jpg

Nagy segítség lehet és elengedhetetlen a gyerekek optimális fejlődéséhez. Rengeteg fontos dolgot megtanít nekik. Például a kötődést. Számos boldog percet okoz és örök emlékeket egy kis kedvenc. Megtanítja a felelősségvállalást, hogy egy lényért felelősséggel tartozunk, etetni kell, foglalkozni vele, nevelni, szeretni, és bizony gondozni akkor is, amikor fáradtak vagyunk, nincs kedvünk. Egy igazi játszópajtás lehet belőle. Na, nem olyan, mint egy játék baba vagy játékautó, amivel bármit meg lehet tenni, húzni, nyúzni, beöltöztetni. Bizony az állatkának van saját akarta és odakap, odacsap, karmol, harap, ha valami nem tetszik neki. De ezek mind olyan „akadályok” melyek „nevelik” a gyereket.

Ráadásul egy élőlény nagyon jól ráébreszti a gyerekeket a múlandóságra. De a természet ismeretét, az élőlényeg fontosságát, hasznát, szeretetét is megtanítja a gyerkőcöknek.

Egyet kérek. Mielött valamilyen kisállatot hazavinnétek, tudakozódjatok a tartásáról, a nehézségekről, betegségeiről. Mivel jár a tartásuk, milyen életkörülményeket kell neki biztosítani. Gondoljátok végig, hozzátok és a lakásotok sajátosságaihoz mi illik jobban? Egy csendes, nyugodt, ám szép akvárium? Egy bújós, ám öntörvényű kiscica? Egy csacsogó papagáj? Egy pajkos, ám nagy mozgásigényű kiskutya? Találjátok meg a legjobb kisállatot! És soem lesz nyűg és munka, hanem sok-sok szeretet, amit ad!

Ő itt Pilla:

127907652_219371003088720_7544760087464151016_n.jpg

Rengeteg kisállat senyved menhelyeken. Egyre több a kidobott állatka! Felelősen kell dönteni! Egy életre vagy legalábbi fél életre társat, kis barátot választotok, egy élőlényt, aki érez, szeret!

 Nálatok laknak állatok? Mit tanultatok tőlük?

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#kisállat #pajtás #felelősség #szeretet #felelősállattartás #állat 

A méret a lényeg?

130488991_209610027397846_5482273713605681916_o.jpg

A méret a lényeg?

Tényleg a méret a lényeg? Rossz az, aki rosszra gondol! A táska méretére gondoltunk jelenleg. Tényleg fontos, mekkora a táska, amit magunkkal cipelünk minden nap? Azt kell mondjuk, hogy az egyik legfontosabb a táska mérete, de az anyaga és a színe vezet a listán. Sőt, az életkor változásával a táskák mérete hol csökken, hol nő, igazodva az aktuális élethelyzethez. Kimutatható egyfajta váltakozás.

Tovább

Nehéz helyzetben a turizmusban, vendéglátásban tevékenykedő szolgáltatók köre

A vendégélmények specialistájával, Duchai Mártival beszélgettem

 

129636889_3680354098691244_2230703413590312148_o.jpg

Duchai Márti az Értékeléstuning házigazdája. Azoknak a szolgáltatóknak segít gatyába rázni az offline és online kommunikációjukat, akik turizmusból, vendéglátásból élnek. És ebben az évben bizony jelentősen rájuk jár a rúd. Erről beszélgettünk és Márti nagyszerű munkájáról!

Tovább

TraumaAmbulancia, aki segítő kezet nyújt baleset után az embereknek

glass-984457_640.jpg

Sajnos a karácsony közeledtével egyre nagyobb a nyomás és azok sora is, akik segítséget szeretnénk kérni. Sokan nem jutnak el az emberekhez, most, hogy korlátozások vannak. Így a különböző civil szervezetek, alapítványok sem és nagy bajban vannak.

A ma cikkem egy olyan alapítványt szeretne bemutatni, aki igazán megérdemli a támogatást. A TraumaAmbulancia Egyesület egy segítő központ tulajdonképpen.

Tovább

Karácsonyi menüsor

Ha nem tudod, mi kerüljön az ünnepi asztalra...

menu-3167859_640.jpg

Hamarosan itt az év legjobban várt ünnepe a karácsony. Bizonyára minden háziasszony ilyenkor számba veszi, mi legyen a menü és mi hiányzik az otthoni éléskamrából hozzá. A legtöbb családban megszokott, hagyományos receptek kerülnek az asztalra, amik anyáról gyermekre szállnak és idomulnak az adott ország kultúrájához. Másol kevert ételek, újítások és egészen szokatlan fogások is az ünnepi menü részét képezik. Mindenkinél más a hagyomány.

Ha te éppen még nem tudod, mi kerüljön karácsonykor az asztalra, milyen recepteket készíts el, mi segítünk neked. A mi, GasztroSpicc oldal tulajdonosát, Ilonát jelenti és jómagam. Készültünk nektek közösen egy karácsonyi menüötlettel, menüsorral, hogy megkönnyítsük a dolgotokat!

Tovább

Önismeret és erőszakmentes kommunikáció workshop

adult-1822449_640.jpg

Az emberek kicsit kezdenek megőrülni, így az év vége fele. Megértem, hiszen ez az év nem lesz a legjobb éve senkinek sem, az tuti. De a kommunikáció kezd bőven eltérni a normálistól. A Covid, a karácsony, az év vége rátesz pár lapáttal, meg a felgyorsult világ és a könnyen félreértelmezhető online kommunikáció is. Mindenki erőszakos, hangoztatja az ő igazát, nem nézve másokat. Minden apró dolgon felkapja a vizet, kiabál, lökdösődik, sérteget, trollkodik. Elfogyott a türelem, a pozitivitás, azt hiszem. A bizonytalanság rányomta bélyegét az emberre és az ő eszmecseréire is nagyban. 

Tovább

Babyhavior, válasz a legkisebbek félelmeire

babyhavior-osszes_mesenk_egyben_bella_es_bello_egyutt_mesel_20201113160900038677200_039740900.jpg

A mesék világa az a hely, ahol felelősség nélkül tanulhatják meg a gyermekek mindazt, amit hasznosítani tudnak majd felnőttként.”

Ami tíz éve elképzelhetetlen volt, az ma már természetes. Mindig újabb és újabb dolgok kerülnek előtérbe és erőteljesen alkalmazkodni kell hozzájuk. És egy pici gyereknek nem kis kihívás ebben a gyors, rohanó, változó világban eligazodni. Rengeteg inger, élmény, vélemény éri, nap, mint nap. Ezért tartom fontosnak a lenyugvást segítő meséket, melyek számtalan dologban segítenek a csemetének, feldolgozásban, tanulásban, megértésben…

Tovább

Ha utazni vágysz, így teheted meg büntetlenül!

maldives-1993704_640.jpg

Az idei év sok bezártságot hozott, melyet a szárnyalni vágyó, mindig menni kívánó énem nagyon rosszul viselt. Így nagyon nehéz volt kordában tartani az érzéseimet. Meg kellett teremtenem anyaként a saját kis világom, melyben mehetek, szárnyalhatok büntetlenül, mégis maradok testileg itthon. Megosztom veletek a tippjeim arról, hogyan sikerült egy kis elvonulásra, magányra szert tennem és egy kis kiszabadulásra úgy, hogy valójában mégsem mentem sehova. 

Tovább

Ezt tanultam magamról az idei évben

2020-ban tanultam

new-years-day-4720209_640.jpg

Hogy mit hozott számomra a 2019 és a 2020-as év? Rengeteg felismerést! A BloggerKépző 30 napos kihívásának negyedik napi témája most kikényszeríti belőlem. Már régóta gondolkodtam hasonló poston, de végül letettem róla idő hiányában. Most mégis elétek tárom.

Tovább

A nem is oly csúnya, csúnya pulcsi!

128635625_110387370821516_5165974278280742023_n.jpg

Mindig örömmel nézem az amerikai filmeket és az ő hagyományos csúnya pulcsis mániájukat. Sőt, irigykedem is egy kicsit, hogy nálunk majdnem ciki, mint megszokott ez a különös ruhadarab. Vajon hazánkban miért nincs hasonló dolog az öltözködést iletően?  Persze meg lehet honosítani itt is, mint ahogy jó pár egyéb ünnep bekerült a mi naptárunkba is. Ti örülnétek neki? Hordanátok? Vagy tényleg ciki? Engem jobb kedvre derít. A gyerekeket szintén. Valahogy a régi, kötött pulcsik jutnak az eszembe, amit még a nagymamák kötöttek nekünk saját kézzel. Azoknak is megvolt a maga stílusa, hangulata.

Azt mondhatom, különös varázserejük van ezeknek a pulcsiknak is. Jobb kedvre hangolnak és egy kis karácsonyt varázsolnak az ember lelkébe. Olyan hatásuk van, mint a karácsonyi dekorációnak, az adventi koszorúnak és a fényfüzéreknek, karácsonyfa díszítésnek. 1950-es években kezdett ez a pulcsi kultusz kiemelkedően nagy figyelmet kapni. Hazánkban pedig talán 4-5 éve lett igazán divat. 

Vannak szúrósak, rövidek, túl színesek, nagyon mintásak, ízléstelenek és ízlésesek is. 

karacsonyi-pulover-piros-mintas_1.jpg

Én arra jutottam, nekem mindenképp kell egy cseppet sem "csúnya" pulcsi. Miért nevezik egyáltalán csúnyának, hiszen annyira cukik? Szóval a tettek mezejére léptem és karácsony mintás pulcsit vadásztam a Bonprix pulóveres részlegén. Szerintem nem ez lesz az utolsó, amit megrendeltem. Még szemezek egy Rudolfossal is. A helyzet pedig az, hogy karácsonyig minden hétvégén fel fogom venni a gyerekek szórakoztatására, akik első körben furán néztek, azóta pedig mindig széles mosolyt csalok az arcukra vele. Azt hiszem, nekik is kelleni fog karácsonyi csúnya pulcsi. 

Még nem késő, te is megrendelheted a saját karácsonyi pulcsidat ezen a linken a Bonprixnél

Karácsonyi hangulatra fel!

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

řeklám #szponzorált #bloggerprogram #karácsony #pulóver #pulcsi #bonprixitsme #bonprix #bonprixprogram

A művészet mindenhol utat tör magának!

60x100_cm_virag.jpg

A művészet mindenhol utat tör magának és mindenhol jelen van. Nem lehet objektíven megítélni, hiszen mindenkinek más és más a szép, az izgalmas dolog. Viszont mai vendégem, Horváthné Cserfalvi Ibolya munkássága igazán figyelemreméltó és egy olyan újdonság, ami még engem is meglepett. Szeretném, ha ti is legalább annyira elámulnátok rajta, mint én, hiszen gyönyörű és nem mindennapi dolgokat készít, fraktál képeket.  

Tovább

Lezsák Levente: Emerson ​& Tsa., avagy a titokzatos mordiai bűneset

 covers_285424.jpg

A lányosabb mesékben otthon vagyok már nagyon. Viszont olykor jó a felnőtt könyvek és nagyon lányos mesék fogságából kitörni kicsit. Remélhetőleg kisfiam is szeretni fogja a könyveket, az olvasást, így azt mondhatom, előolvasom neki és azért tettem már jó előre a könyvespolcra a könyvet. Jó alibi, ugye? Pedig csak egész egyszerűen szeretem a jó gyerektörténeteket, mint ahogy ez a kötet is az! Egyébként sem hiszek a kifejezetten lányos és fiús mesékben. Érdemes mindkét nemnek, mindkét olvasmányélménybe belekóstolni. 

Tovább
süti beállítások módosítása