2020. nov 26.

Túrázz online is!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Túrázz online is!

unnamed_1_1.jpg

Sajnos az idei év a karantén és a vírus miatt nagyrészt bezárva telt mindenkinek. Nem lehet most állatkertbe, moziba, színházba menni. Viszont kiváló elfoglatság lehet a túrázás és a szabadban való hatalmas séták megtétele. Szerencsére még a túrázás, a szabadban kirándulás, a családi kirándulás is megengedett jelenleg! Ráadásul a friss levegő, a tömeg elkerülése megfelelő kikapcsolódás lehet gyerekkel is, ahol levezethetik a mozgásigényük, megcsodálhatják a természetet és sokat tanulhatnak belőle a növényekről, állatokról, a világunkról. 

Különböző túravideók megtekintése jó ötlet ahhoz, hogy feljegyezhesd, hova érdemes kirándulni menni a következő évben, vagy ahogy kicsit melegebb idő lesz. Persze a kemény túrázók a téli sétát is bátran választhatják. A színes, őszi táj és a havas téli panoráma is gyönyörű, melyet érdemes megcsodálni.

Ha viszont otthonod melegéből néznél körbe egy-egy vidéken, vedd figyelembe a Bazsi Túrákat. Gudics Balázs, a Bazsi Túrák nevű közösségi oldal tulajdonosa számtalan izgalmas videót forgatott és töltött fel a terepen készített képeiből, videóiból és élménybeszámolóiból. A YouTube-on, jó eséllyel találkozhattál már vele. Ha nem, mindenképp ajánlom  a kedvcsináló videóit! Érdemes megtekinteni, garantáltan kedvet kapsz egy túrabakancs vásárlásához és az azonnali kiránduláshoz. 

Balázs videóiban földrajzi, történelmi érdekességeket oszt meg a különböző tájegységekről. Ez mellett szerepelnek tájékozódással vagy éppen túrához való öltözködéssel kapcsolatos tippek is. A túravezető vizsgája mellett, geográfus diplomája is van, így garantáltan okos dolgokat fogsz hallani a videóiban, nem "zöldségeket" a zöldről.

unnamed_3.jpg

Hogy mi az a VIRTUÁLIS TÚRAVEZETÉS? Egy kamera, egy pár bakancs és kicsiny hazánk legszebb, ismert és kevésbé ismert tájainak bemutatása. Mindezt a helyre jellemző történelmi és földrajzi érdekességekkel megspékelve.

Neked ajánlom, ha kezdő túrázó vagy. Ha elvesznél egy kicsit a természetben, de most nem teheted. Ha érdekelnek hazánk hegyei. ha megtanulnál pár érdekességet, tudnivalót is róluk. Ha szereted a természetet, a szépséget, a hegyeket, az erdőket.

Cuha-völgy, Gaja-szurdok, Naszály, Hegyesd, Haláp, Karancs, Szilváskő...

Csak hogy pár nevet említsek, merre barangolhatsz online. Nem csak megcsodálhatod hazánk elképesztő szépségeit, megtapasztalhatod az erők nyugalmát, hanem nagyon sok hasznos ismerethez is juthatsz a videók segítségével és érdekességekhez. Márpedig nem ciki kis hazánk tájairól tudni ezt-azt! Sőt! 

Nézz be Bazsi Túrák fb oldalára ITT , vagy a hasonló nevet viselő youtube csatornájára ITT

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#túra #kirándulás #vezetetttúra #hegyek #táj #Magyarország #látnivalók #tanulás #természet #túravezetés #reklám #szponzorálttartalom #online #onlinetúra #videótúra #prcikk

 

Szólj hozzá

Kitekintő