2020. nov 20.

3 dolog, melyet tanulj meg gyermekedtől!

írta: Mayerné Répási Adrienn
3 dolog, melyet tanulj meg gyermekedtől!

babe-2972221_640.jpg

Sok dolgot bátran eltanulhatnánk felnőttként a gyermekektől, gyermekeinktől. Amilyen picik, olyan hatalmas tudás van a birtokukban, csak nem sejtjük. Elragadó az életszemléletük, ahogy rácsodálkoznak az apróbb dolgokra. És amilyen önfeledten tudnak kacagni és boldognak lenni, az felejthetetlen. 3 dolog, amit érdemes mindenképp ellesnünk tőlük!

Merészség

Talán az egyik legjobb dolog, amit megtanulhatnánk tőlük, az az, ahogy mernek. Bátran, boldogan, nem azt nézve, mit szólnak mások ahhoz, ők épp mivel foglalatoskodnak. Nem latolgatva, visszakozva. Mernek önfeledten nevetni, felmászni a radiátorra is, ha az kell. Mernek új kalandokba vágni. Kipróbálni olyan dolgokat, amik nem nekik valók a felnőttek szerint. A merészségük irigylésre méltó. Te mennyit gondolkodtál már azon is, hogy fel merd-e hívni a főnöködet fizetésemelést kérni vagy azt a helyes csajt/pasit elhívni egy randira? Ugye? Ők egész egyszerűen kimondják, elmondják, megteszik és MERIK! 

Eltanulhatnánk a merészséget egy ici-picit tőlük!

happiness-824419_640.jpg

Önfeledtség

Komoly felnőtt létünkre néha kicsit gyerekek is lehetnénk. 
Véresen komoly és nehéz az élet. Döntések sorozata, felelősség és miegymás. 
Egy életünk van csak, azt igyekszünk maximálisan jól kihasználni. Ez érthető is. Csak mindeközben egyet felejtünk el sokszor, élvezni azt. Hajtunk, rohanunk, tanulunk, dolgozunk...Önfeledten éljük meg a pillanatokat. Mosolyogjunk, kacagjunk egy jóízűt! Önfeledten táncoljunk, énekeljünk egyet. Milyen jó érzés egy jóízűt, nagyot kacagni, szaladgálni. csak úgy, cél nélkül. Egy klassz mesét megnézni. Egy kiadósat sírni, amitől megkönnyebbülünk. Belefeledkezni apróságokba, megcsodálni a világ szépségeit. Az élet rögtön szebb lesz és könnyebben megy tőle, ha néha gyerek szemmel vizsgáljuk azt. 

Légy néha gyermek vagy legalább pár pillanatra engedd ki magadból...

Nyitottság

Már egészen kicsi koruktól annyira nyitottan állnak mindenhez a gyerekek, hogy csoda. Nincsenek előítéleteik. Nincsenek félelmeik. Nincsenek visszatartó, gúzsba kötő reguláik. Egészen addig, míg meg nem tanítjuk nekik ezeket, vagy nem látják másoktól a megszokott, berögzült formulákat, a "mit illik és mi a normális" passzusokat. A gyerekek nem tekintenek kezdetben senkire sem másként. Mindenki egyforma nekik. Aztán az évek alatt az, aki egy kicsit is eltér a megszokottól, mert szemüveges, mert szeplős, mert furán öltözködik, mert máshogy viselkedik, a más lesz. Mert ezt látják másoktól. 

A szomszéd mit szól hozzá majd... Meg mit gondolnak rólam ha...Ismerős mondatok?

Egy kis nyitottság minden felnőttnek elkélne!

barbie-223952_640.jpg

Merj tanulni gyermekdtől! Mert végtelen bölcsesség van a tarsolyában és tudás, melyet érdemes elsajátítatni felnőttként is! Merj gyermek lenni, ha rövid ideig is!

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#gyermek #család #gyermeki #lélek #tanulás

Szólj hozzá

Kitekintő Anyukás tartalom