2020. nov 06.

Ez terjedjen, ne a vírus!

írta: Mayerné Répási Adrienn
Ez terjedjen, ne a vírus!

Én a hazait választom! És te?

hvmeno.png

Terjed, mint a magyar vírus! Hogy mi? A hazait vásárolni menő kampány remélhetőleg! Egyszerűen muszáj figyelmet szentelni a hazai szolgáltatók, a kisvállalkozások és kistermelők munkájának! Én a hazait választom! És te?

Minden területen túlkínálat van. Már egy egyszeri rendeléssel megoldható egy külföldi termék megvásárlása is hazánkban, amit alaposan megutaztatnak, ám hamar elér hozzánk, még így is. Nincsenek határok. Egyik nap Kínából rendelünk, másnap Németországból. De belegondoltatok már, hogy ez az utaztatás mennyire káros, mennyire szennyezi a Földet?

Nézzük másképp! Ha hazai kisvállalkozástól veszed a portékáját, akkor egy hazai apukát, anyukát támogatsz, hogy az ő, és családja élete legyen könnyebb. Ráadásul a bevételét biztosan a hazai piacon fogja elkölteni, így az országunkat erősíti, ami már így is alaposan meg van tépázva. Ez egy közös érdek, hogy az országban erős, stabil vállalkozások működjenek. Ne mindent külföldről kelljen venni, ami vagy ideér vagy nem, vagy jóval drágább lesz, mint a megszokott, vagy nem. Vagy a selejtes, megmaradó, sokszor rossz minőségű dolgokat kapjuk ismeretlenektől vagy szerencsénk van.

Nézzük megint máshogy! A hazaival szinte biztos, hogy minőségi terméket, szolgáltatást kapsz! Ha kisvállalkozótól veszed, akkor pedig az is fix, hogy a szívét-lelkét beleadja termékébe. Ne a multik zsebét tömjük, amikor családok léte múlhat azon, hogy mi hogyan döntünk, milyen terméket vásárolunk!

koszonjuk_virag_nelkul.jpg

Most, talán még fontosabb, hogy segítsük a hazai kisvállalkozókat!

Ezt kellene terjeszteni, mint a magyar vírust! Az ötletet képviselő DiFerenczya csapatot kérdeztem erről a hazai vírusról.

A napokban kelt útjára idehaza egy új vírus, ami erősebb lehet mint  a covid, de hatása talán ellensúlyozhatja a világjárvány kártékony hatásáit. Ez "magyar vírus", melyet mi, a DiFerenczya  csapat hívtunk életre és célja, hogy ösztönözzük a fogyasztókat, hogy a vásárlásaik alkamával tudatosan magyar termelőket, szolgáltatókat és kézműveseket válasszák, ezáltal támogatva a hazai vállalkozókat ebben a nehéz helyzetben. Szeretnék, ha a magyaroknak felhívni a figyelmét, hogy most még nagyobb szükség van az összefogásra és egymás támogatására. Ne engedjük, hogy a külföldi multikhoz vándoroljon a pénzünk, miközben jobbnál jobb hazai vállalkozásokkal van tele a piac, akik sokszor küzdenek az életben maradásért. Váljon szokásunkká, hogy tudatosan keressük és választjuk a hazait! Készült egy embléma sorozat, melyet bárki ingyen letölthető és használható akár online, akár nyomtatott verzióban. Szeretnék, ha ez az embléma bejárná az országot és mindenki megismerné!

magyar_szolgaltato_szines.jpg

Tudom, hogy utópisztikusan hangzik, de hiszem, hogy együtt változtathatunk a világunkon és ha összefogunk, akkor komoly eredményeket érhetünk el. A vírus tavaszi berobbanásával, másokhoz hasonlóan bennem is megfogalmazódott a gondolat, hogy valamilyen módon segítenünk kell a magyar kisvállalkozókat, a magyar termelőknek, kézműveseknek és nem kézműveseknek. Felejtsük el a kínai piacot (pontosan tudja mindenki melyik platformokra gondolok), keressük az értéket, legyen igényünk a minőségi termékekre és kutassuk tudatosan a magyart! A csapatommal készítettünk egy emblémát, amit most rendelkezésetekre bocsátunk. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet, ösztönözzük általa az embereket, hogy hazai kisvállalkozók termékeit vásárolják, rászokjanak a magyar portékára (nem csak karácsonykor, hanem hosszútávon, szokásukká váljon).

magyar_keszito_szines.jpg

Az embléma online és offline is használható. A fájlok közt megtaláljátok a nyomdai verziókat, jpg, .png fájlokat, színes és fehér verziókat. Azt kihangsúlyoznám, hogy ngyenesen hozzáférhető a grafikai csomag és ez így is marad, semmilyen profitorientált szándék nem vezérel, a segítő szándék annál inkább!

Terjedjen el a magyar vírus gyorsabban, mint a covid! Tegyük szokássá a magyar termékek, szolgáltatások iránti igényt! Válasszuk, vásároljuk a hazait!

ITT letölthetitek az összes grafikai anyagot.

hazait_veszek.png

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#hazai #vírus #támogatás #kisvállalkozás #kistermelő #hazaiszolgáltató #cikk #reklám #szponzorált

hvmeno.png

Szólj hozzá

Kitekintő