Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

ReAd-blog

Van kiút a nehéz gyermekkorból is!

2020. október 31. - Mayerné Répási Adrienn

girl-447701_640.jpg

Az élet írja sokszor a legnehezebb, legdurvább, legrosszabb forgatókönyveket. Az élet nem könnyű. Ha hátrányból indulsz, még nehezebb. Nehéz kitörni belőle. Van, akinek sikerül, másoknak nem. De megvan mindenki számára a lehetőség. Márti élt vele. Fájdalmasan igaz történetét megírta egy könyvben is, Életem leckéi címmel. Ma vele készítettem egy mély és őszinte interjút az életéről, belső vívódásairól, a miértekről. 

122027121_261412691951863_509671314158499168_n_1.jpg

-Nem volt könnyű gyermekkorod. Dönthettél volna úgy, hogy folytatod a családi virtust, maradsz velük és élsz egyik napról a másikra. De te az ellenkezőjét választottad. Mi volt a legnehezebb ebben a kitörésben? Az, hogy egyedül próbáltad, segítség nélkül?

Akkor nem gondoltam nehézségnek, inkább most, amikor visszagondolok rá. Most érzem igazán, hogy mennyi elszántság, elköteleződés és munka volt benne, rengeteg kitartás. Akkor meneteltem előre, de így nem tudtam volna megfogalmazni. Egyet tudtam, hogy értékes életet akarok magamnak és a majdani családomnak, a gyermekemnek pedig csak az elbeszélésemből kell megtudnia, milyen az a gyermekkor, amit én éltem át. Sosem volt kérdés számomra, hogy 180 fokos fordulattal egy társadalmi normát kövessek, aszerint éljek, ami a társadalmi létra tetőfokán van.

Tovább

Csabai Márk: Nem ​mondhatsz nemet!

covers_515793.jpg

A könyv nyomokban Csabai Márkot is tartalmazhat! Hogy miért írom ezt? Márk új könyvében teljesen más műfajhoz nyúlt, mint amit megszoktunk tőle. A gangsta élet, a krimi és a könnyed nagyvilági, nagyfiús élet ebben a könyvben nem tűnik fel. De nem csak a műfaji váltás meghökkentő, hanem az írásmód is. Az is rengeteget változott az eddigi könyvekhez képest. Kicsit talán hiányoltam is a régi stílust, annak könnyedségét, az irónia dömpinget, a humort, de szép lassan megszoktam Márk komolyabb írását. Komolyabb, mert bár van felületes viccelődés, élcelődés, de komolyabb témákat veséz ki mélyebben, kiemelkedőbb élethelyzetet mutat be, meglepően hangsúlyosan, nem csak felületes szemlélő módján.

Tovább

Mindig könyvekkel volt körülvéve Petra, az Áthidaló Iskola Előkészítő Program tulajdonosa

petra_kek_fotel.jpg

Pincz Petrát úgy ismerhetitek, mint az Áthidaló Iskola Előkészítő Program anyukáját. Korábban olvashattatok már a munkásságáról, a programról ITT és  ITT a blogomon. Ám ma, mint magánember kérdeztem, főleg az olvasási szokásairól. Még egy titkot is elárult nekem. Ha kíváncsiak vagytok rá, tartsatok velünk!

Tovább

Ébresztő emberiség, haldoklik a Föld!

David Attenborough: A Life on Our Planet

butterfly-2049567_640.jpg

David Attenborough gyermekkorom nagy varázslója. Ámulva néztem pici koromtól a természetfilmjeit. Annyira közel hozta az állatokat, a növényeket, az élővilágot, amennyire csak lehetett. Szerintem nincs olyan filmje, amit ne láttam volna még. Így természetesen kíváncsivá tett legújabb, megjelenő A Life on Our Olanet című műve is. Viszont tudtam, hogy fájni fog, így napoltam, amíg csak tudtam.

Tovább

Rád szabja az otthonod!

Klon Design

122611684_3564052510321404_3515514055665784874_o.jpg

Kislányként mindenképpen valamilyen tervező szerettem volna lenni. A cél ruhatervezés volt vagy lakberendezés. Aztán végül egyik sem lettem, de mindig szívesen ásom bele magam e kettő munkásságba, ha úgy adódik. Mai interjúm alanya Klon Design tulajdonosa, Klucsi-Lengyel Orsolya Noémi, aki építészmérnök vagy lakberendező szeretett volna lenni, és az is lett végül, velem ellentétben.

" Bemuttakozhatnék így: számomra egy jó otthon nem a szép díszpárnáknál kezdődik, hanem a jó alaprajznál, ami kiszolgálja a benne élőket, nem pedig bosszúságot okoz. Hiszem, hogy egy ingatlan akkor lesz OTTHONod, ha tökéletesen Rád van szabva."

Tovább

Rendhagyó adventi kalendárium gyerekeknek

img_20201021_091531_1.jpg

Hamarosan aktuálissá válik az adventi kalendárium. Még keresem az igazit a gyerekeknek. A papír, csokis változatot annyira nem kedvelem, bár néha elcsábulok. Viszont a mai vendégpostban nagyszerű tippet kaptam Albert Bernadette-től, aki a Mindenütt jóóó - Travel blogot vezeti. Kicsit munkás, ám cseppet sem hízlal és a gyerekek mégis garantáltan imádni fogják.

Köszönöm az írást!

Tovább

Mitől lesz eladhatóbb egy könyv?

book-419589_640.jpg

A múltkori könyves marketing cikk után (amit ITT találsz), úgy éreztem, kell egy folytatás. Annyira sok író el van veszve segítség, útmutató nélkül. Egyszerűen nem érez rá a marketingre és hiába jó a könyve, nem kerül az olvasók kezébe. Sokszor a kiadója sem segít ebben szemernyit sem. Ha pedig magánkiadás, akkor végképp egyedül bolyonghat a marketing világában. 

Persze az első és legfontosabb, hogy jó témát dolgozz fel, izgalmas módon. Olvasható legyen, jól megszerkesztve, lektorálva. Kell egy szép borító és grafikák is hozzá. A szép megjelenés elengedhetetlen. Fontos a nyomtatás, papírminőség, olvashatóság, betűméret, betűfajta és a színe is. De ez még nem elég! Így pár fontos, és hasznos dolgot felsorolok, mellyel sokat tehetsz a könyved eladásáért. 

Tovább

Elég tökös vagy?

halloween-2905531_640.jpg

A tökfaragást és a tököket úgy általában, mindenki a Halloweenhez köti, azzal teszi egyelővé. Divat nem szeretni és jó mókának is tartani. Pedig nem csak az angolszászoké a tökfaragás. Régi hagyománya van kis hazánkban is. Korábban lopótökből faragtak különböző használati tárgyakat is a nagy öregjeink. Készült tökből merítőedény, csörgő, húros hangszer és a még sok helyen ma is használatban lévő borlopó is például.

Tovább

Segíts, hogy segíthessenek!

img_20200828_192836.jpg

Egy szülőnek az a legnagyobb fájdalom a világon, ha beteg a gyermeke és nem tud segíteni rajta. Ezt jól tudom édesanyaként. Épp ezért indított meg Kittiék története, mikor olvastam. Azt hihetnénk, hogy a nagy baj mindig mással történik, mindig valahol messze. De sajnos nem. Ők itt élnek, tőlünk nem messze, Kalocsán. Azon törtem a fejem, hogyan tudnék segíteni nekik, de sajnos a kellő összeg nincs a bankszámlámon, mely nagy segítség lenne számukra. Így arra jutottam, talán, hátha a soraim eljutnak egy olyan emberhez is, aki viszont tud segíteni nekik.

Tovább

Könyves marketing

book04minta02.jpg

Naponta jelenik meg friss, ropogós könyvek garmadája. Gyönyörű borítók, hangzatos címek, izgalmas leírások. De kezdünk immunissá válni rájuk. A hazai könyvpiac amúgy sem egy hatalmas terület és erőteljesen telítődni látszik. Az emberek egyre kevesebbet is olvasnak talán. Aki meg olvas, az alaposan megnézi, mire költi a pénzét. Na de akkor hogyan érvényesüljön a kezdő író? Hogyan kerüljön be egy nagyobb vagy kisebb kiadóhoz? Vagy adja ki magánkiadásban? Bizony nem könnyű dolog.

Tovább

Egy vállalkozás beindítása az egyik legnehezebb dolog

Virtuális Asszisztencia

laptop-1209008_640.jpg

Mint égen a csillag, annyi virtuális asszisztenst nevelt és nevel ki az idei év. Talán az otthoni munkavégzés megszeretése a covid alatt, a kötetlen munkaidő, a saját otthonunk kényelme, a munkahelyek potenciálisan nagyszámú elvesztése, vagy ennek a munkakörnek a kreativitása, izgalma, a nagy kereslet okozza, hogy gombamód szaporodnak a vállalkozásokat otthonról segítő asszisztensek.

Szükség van rájuk, ehhez kétség sem férhet. A megnövekedett papírmunka, a social media kezelés mind a vállalkozók feladata, de ha azzal foglalkoznak, érdemi munkára, kvázi termelésre már nem marad idejük. Sok kisvállalkozó nem tud megfizetni egy asszisztenst, mert nem tudja kitermelni a teljes bérét, vagy nem tudja hol elhelyezni, nincs számára 6 vagy 8 órát betöltő munka. Esetleg többféle munkakört kellene betöltenie egy személyben valakinek. Ilyenkor jól jön a virtuális asszisztencia. A virtuális asszisztens leveszi a válláról a terheket, elvégzi azokat a feladatokat, amiket ő nem tud, nem szeret vagy nincs rájuk ideje. Ha napi két órában, akkor két órában, ha annál jóval többen, vagy kevesebben, az is megoldható. Többféle munkakört ki lehet szervezni ezen a módon. Szövegírást, számlázást, social mediát, táblázatkezelést, könyvelőnek előkészíteni a papírokat, adatkezelést, kutatást, gépelést, árajánlat kéréseket vagy épp árajánlatírásokat, ügyfélszerzést, adat feltöltéseket…

Azt hihetnénk, ha ilyen sokoldalú munkát tud vállalni a virtuális asszisztens, könnyű elindítani egy vállalkozást hozzá. Pedig nem is oly könnyű elkezdeni, beindítani azt. Rengeteg dolgot észben kell tartani, naprakész, sokrétű tudás, különböző adottságok, rátermettség kell ahhoz, hogy elboldoguljon valaki ebben a világban. Magabiztosság, önbizalom, merészség, jó beszélőke, beszédkészség, íráskészség szintén egy fontos dolog. De talán nem is ez a legnehezebb.

A legnagyobb nehézsége ennek a munkának az elindulás, az ügyfélszerzés. Amíg nincsenek olyan emberek, akik bizalmat szavaznak neked, bíznak benned (mert már ismerik a munkádat), addig nem is ajánlanak senkinek és így nem is kezdődik el a folyamat. Nem találsz munkát, hiába küldöd el bemutatkozásod, árajánlatod bárkinek és hiába csilli-villi a weboldalad, kiajánlód, ha nincs ajánlásod másoktól. Ezért az indulás a legnehezebb, utána már könnyebb- meséli Kiskó Anikó, aki 2020. júliusában indította el Virtuális Asszisztens vállalkozását.

 

kisko-aniko-rolam.jpg

Fotó: László Réka

Eredetileg közgazdász vagyok. 10 év után hagytam ott a munkahelyem, a kormányhivatalt, ahol elhelyezkedtem a főiskola után. A munkahely után egy Rendezvényszervező képzést is elvégeztem a Szegedi Tudományegyetemen. Nem tudtam, hova tovább, kerestem-kutattam és végül rátaláltam a virtuális asszisztenciára.

Szeptembertől elkezdtem magam megmutatni az embereknek. Hoztam létre saját weboldalt és Facebook oldalt is, na meg persze fent vagyok Linkedin-en is.

Nehéz elkezdeni. De nem panaszkodom! Ez az álommunkám, mondhatni beleszerettem a virtuális asszisztenciába, mert rugalmas, kötetlen a munkaidő, nem helyhez kötött. Szeretek a számítógép előtt ügyeskedni.
Hogy mik az erősségeim? Jöhet mindenféle általános és személyi asszisztenciával kapcsolatos dolog részemről. Talán a leginkább a neten való kutakodást, kutatást szeretem. Szívesen töltök fel Excel-táblákat, keresek adatokat, jogtiszta képeket egy adott témához. De szeretek gépírni is (van gépírás oklevelem), vagy a helyesírását
átellenőrizni egy szövegnek. Szeretek nagyon social média oldalakon (főleg FB-on) is posztokat létrehozni.

Anikót, mint virtuális asszisztenst választó vállalkozó, rengeteg időt és feladatot spórolhat meg magának, amit inkább a termelésre vagy pihenésre, esetleg családja körében tölthet. Kiszervezheti a „nem szeretem” munkákat, vagy amikkel nehezebben boldogul, nem jut rájuk ideje.

Azt szokták mondani, hogy a „puding próbája az evés”. Érdemes megnézni, egyeztetni Anikóval, miben tudna neked segíteni. Csak a bizalmat kell megszavazni neki és ő leveszi a válladról a nehézségeid nagy részét!

Ne hagyjátok, hogy minden idejét kedvenc elfoglaltságával, az íjászkodással töltse! Higgyétek el, egy jó virtuális asszisztens aranyat ér!!

Én azt gondolom egyre jobban a virtuális asszisztencia felé halad a világ. Otthonunk kényelméből dolgozhatunk, dolgoztathatunk. Könnyebb kiszervezni azokat a dolgokat, amik nem mennek, nem szeretjük őket. Nem kell valakit  teljes állásban foglalkoztatni, megfizetni utána a járulékokat, ha nem tudunk annyi munkát adni neki. Virtuális asszisztensnek ki lehet adni napi fél órában is, de több órában is. Sokrétű feladatkörre, több, az adott területen profi asszisztenst is lehet akár foglalkoztatni egyszerre. Csak annyit kell fizetned, amennyi időt ténylegesen a feladattal tölt az asszisztensed. Nem kell helyet, eszközöket biztosítanod számára, sem utazási költséget. 

Anikó készített ehhez a témához nagyszerű cikket is. ITT találjátok.

 Kiskó Anikó virtuális asszisztenst választanátok, az elérhetőségeit itt találjátok:

Weboldal: ITT
Linkedin ITT
Facebook ITT

Email cím: info@virtualis-asszisztens.com

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#cikk #virtuálisasszisztens #kezdet #nehézkezdés #asszisztens #munka #álommunka #work #prcikk #reklám #szponzorálttartalom

 

Rizsporos hétköznapok-Utazás a múltban

Budai Lotti: Rizsporos ​hétköznapok 

covers_553375.jpg
Női divat- és hálószobatitkok a 18-19. századból

A legtöbb nőbe kódolva van az öltözködés, a szépség fontossága. Én sem vagyok máshogy összerakva. Imádom a szép ruhákat. Hát még a régmúlt fenséges, gyönyörű ruháit. Bár nem szívesen élnék azokban a korokban és sokat nem tudok a ruhákról, de imádom nézegetni a kosztümös filmeket. Viszont mint mindenre, itt is igaz, hogy nem minden arany, ami fénylik. 

Tovább

Vajon miért nem törődünk az egészségünkkel eléggé?

meditation-xr7943f.jpg

Az ember mindig rohan és épp arra nincs ideje, amire kell, önmagára. Először csak szúr, nyikorog, majd fáj, hasogat. Hol a válla fáj, hol a dereka, aztán a nyaka, majd már a térde is. Nyűglődik, de él, dolgozik tovább, szó nélkül tűr. Míg végül már nem tudja tovább hallogatni, annyira fáj…

Vajon miért nem törődünk az egészségünkkel eléggé? Miért várjuk meg az utolsó utáni pillanatot, amikor már nagy a gond? A megelőzés lenne a kulcsa az egésznek. Az állandó rohanás, a mozgásszegény életmód, a stressz, a sok munka, a helytelen táplálkozás, a rossz testtartás mind hozzájárul ahhoz, hogy ne érezzük jól magunk a bőrünkben.

Tovább

Hogyan győzd le az online zaklatás utáni rossz érzéseid?!

stop-youth-suicide-3414467_640_1.jpg

Sajnos egyre nagyobb teret nyer a bullying, azaz az online, internetes zaklatás, hiszen időnk nagy részét ott töltjük a világhálón. Arctalanul, ismeretlenül fel sem kell vállalnunk mondanivalónk, így sokkal egyszerűbb. Bizony arra sem veszik a fáradságot, hogy elgondolkodjanak tetteik, mondataik súlyán. Csak beszólnak embertársuknak bármilyen okból. Szólnak a kinézetéért, helyesírásáért, stílusáért, tetteiért vagy bármiért, ami nekik nem szimpatikus. Sokszor vitriolos véleményük kedves köntösbe csomagolják vagy egyszerűen segítő szándékként tüntetetik fel.

Tovább

Elhúztam, ​anyátok

Fodor Zsana: Elhúztam, ​anyátok

 

covers_603971.jpg

Ki ne érezte volna legalább egyszer, hogy minden dolog összejött, elege van és fogja a kis petyerkáját, kivonul a világból!? Én már számtalanszor elindultam, de végül nem jutottam semeddig sem. 

A könyv főszereplője egy családanya, aki rájön, hogy elégedetlen a jelenlegi életével. Szereti a férjét, gyermekeit, munkáját, de valami hiányzik mégis ahhoz, hogy igazán boldog legyen.

A cím rögtön kíváncsivá tett. A borító pedig az igazi csajos, vidám agymenést ígéri. De végül ennél jóval többről szólt a kötet. Azt hittem, egy szórakoztató, nagydumás, mélységekkel nem rendelkező történet lapul a könyvben, amolyan igazi kis limonádé. Ehhez képest kaptam drámát, érdekes életutakat, emberi kapcsolatokat, komoly témákat is.

Tovább

Könyvből létrehozott művészet a könyvszobor készítés

Darija Books új életet ad a leselejtezett könyveknek

konyv_keep_calm.jpg

A könyvek olvasásra használatosak, a lakásunk ékei, oktatóink, barátaink, szórakoztatóink. De mi van a leselejtezett, kidobásra, bezúzásra ítélt könyvekkel? Új életre kelhetnek Darija Books által. Mai interjúm alanya ő. Mesél izgalmas munkájáról és sok más dologról is. 

Tovább

Mesekönyv, melyben Magyarország történelme életre kel

Szabóné Jámbor Eszter: Hercegnők ​és Vitézek

covers_561873.jpg

Aki egy kicsit is ismer, tudja, hogy Eger szerelmese vagyok pontosan Gárdonyi Géza Egri csillagok című könyvének olvasása óta. Ez az a könyv, mely miatt rendszeres olvasóvá váltam. Ez az a könyv, melyet minden évben elolvasok legalább egyszer és a filmjét is megnézem. Eger bakancslistám első és legfontosabb pontja. Így nagyon megörültem neki, hogy az 5 tornacsuka pont ezt a tájat barangolja be legújabb könyvében és még ennél több várat érint. Hercegnők és Vitézek Az 5 tornacsuka útinaplójának második része pontosan. Már az első kötetet is szerettük, most sem lett ez másképp.

Tovább

Egy egész magazin rólam vagy rólad?

Interjú Pure&Pastel Photography tulajdonosával, Orsival

ketoldalas-zsolya-magazin.jpg

Egy magazinban megjelenni egyfajta státuszszimbólum. Nagyszerű reklám és izgalmas dolog. De nem mindenki kerülhet a magazin hasábjaira csak úgy, legyen szó online vagy offline magazinokról. Vagy mégis?

A következő interjúm alanya készít neked egy saját magazint! Pure&Pastel Photography ezzel az igazán hiánypótló és ötletes dologgal lepi meg ügyfeleit. Persze engem rögtön érdekelni kezdett, honnan a nagyszerű ötlet. Így íme, az elkészült interjúnk!

Tovább

Hogy mik azok a kognitív képességek?

CogniPlus a megfelelő segítség!

games-2801332_640_1.jpg

Borzalmasan szétszórt, túlmozgásos, túl sokat beszélő, koraérett gyerek voltam. Mindent elhagytam, nem bírtam sokáig egy dologra koncentrálni, ha a bennem felgyülemlő feszültséget nem tudtam levezetni babrálással, rajzolással, beszéddel, mozgással. Akkoriban nem volt rá címke, most már biztos kapnék valami megnevezést rá.

Tovább

3+1 módszer, mely olvasásra buzdíthatja a nem olvasókat is

portrait-4352745_640.jpg

Aki nem szereti a betűket, a könyveket, úgy általában az olvasást, azt nem könnyű meggyőzni arról, hogy mégis milyen jó dolog. Sorolhatjuk az érveink napestig, nem tudjuk rábírni. Azok az emberek, akik nehezen olvasnak, olvasnak, de nem értik tulajdonképp, mit is, akiket nem köt le egy történet, vers sem, természetesen nem is fogják megszeretni a könyveket. A gyerekeknél is kemény dió az olvasás megszerettetése, De számos módja van annak, még gyermekkorban, hogy mégis megszeressék a történeteket, verseket, meséket. Némelyik olykor-olykor a felnőttet is elcsábíthatja az olvasók világába. Megmutatok négy lehetséges módot, amivel kedvet kaphatnak az Anti-olvasók is. 

Tovább
süti beállítások módosítása