2020. okt 22.

Rendhagyó adventi kalendárium gyerekeknek

írta: Mayerné Répási Adrienn
Rendhagyó adventi kalendárium gyerekeknek

img_20201021_091531_1.jpg

Hamarosan aktuálissá válik az adventi kalendárium. Még keresem az igazit a gyerekeknek. A papír, csokis változatot annyira nem kedvelem, bár néha elcsábulok. Viszont a mai vendégpostban nagyszerű tippet kaptam Albert Bernadette-től, aki a Mindenütt jóóó - Travel blogot vezeti. Kicsit munkás, ám cseppet sem hízlal és a gyerekek mégis garantáltan imádni fogják.

Köszönöm az írást!

Rendhagyó adventi kalendárium gyerekeknek

Az idei év meglehetősen különlegesre sikeredett: sokunk terveit húzta és húzza át még ma is a COVID-19 vírus. Külföldön dolgozóként bennünket is csalódással töltött el, hogy sorra meghiúsultak a haza tervezett útjaink. Reálisan nézve a helyzetet, úgy gondolom, hogy sajnos a karácsonyi ünnepeket is külön kell majd töltenünk a szeretteinktől.

Van két kis keresztfiam, így napokon át azon agyaltam, hogy hogyan lehetnénk a párommal, Laurent-nal mégis az idei ünnepük része. Olyan dolgot akartam kitalálni, ami ezt a lehetetlen helyzetet legalább egy kicsit is pozitívan emlékezetessé teszi.

Az adventi kalendárium ötletét gondoltam tovább, és vágtam bele a megvalósításába. Csokoládé és más édességek helyett minden napra egy-egy mese (illetve alkalomadtán vers) került a borítékba. A történetek végére képeket is tettem, normál vagy számos színezővel – utóbbit inkább a kisebbik fogja értékelni. Emellé még egy-egy térbeli puzzle darabka is került, amit pont karácsonyig fognak majd összerakni. A kis gömbökön ünnepi témájú képek vannak, így ezeket majd akár a karácsonyfára is felakaszthatják dísznek.

img_20201021_091952.jpg

Az első borítékot november 29-én, advent első vasárnapján nyithatják ki. Ebben találnak egy rövid levelet is, és olyan instrukciókat, hogy a meséket együtt kell, hogy olvassák (ez lehet a nagyobbik keresztfiam, hisz ő már tud olvasni, vagy anya, apa, esetleg valamelyik nagyszülő, ha épp együtt vannak velük.) Ebben a borítékban kivételesen két-két számozott puzzle darabka van. Az egyik fiúét a hátulján alkoholos filccel megjelöltem, így csak figyelniük kell a kis pöttyöt, hogy biztosan a sajátjukat rakosgassák össze.

Mikulás környékére időzítettem a Mikulásos meséket, karácsonyhoz a karácsonyiakat.

img_20201021_103432_1.jpg

A történeteket A4-es papírra nyomtattuk ki, és A6-os borítékokba tettük. A borítékokat matricákkal díszítettük. Advent első, második, harmadik, negyedik vasárnapja és december 24, 25 és 26-a díszesebb, mint a többi. Az egészet egy szép dobozba tettük, és így postáztuk el a fiúknak.

Ennek a kalendáriumnak van még egy különlegessége, mégpedig az, hogy nem ér véget december 24-én. Január 1-ig folytatódik, és szilveszteri, újévi mesékkel zárul.

uj_kep_2_1.bmp

Laurent először jónak tartotta az ötletemet, majd később, mikor látta, hogy mennyi időt töltök a mesék és képek összeállításával, visszakozott. Azért persze megrendelte az internetről a puzzle gömböket. Mire a nyomtatáshoz, borítékoláshoz, matricázáshoz értünk, megint elkapta a lelkesedés, és boldogan segített. Reméljük, hogy a két fiúnak is nagy örömöt szerez az idei rendhagyó adventi kalendárium.

A cikket Albert Bernadette készítette a  Mindenütt jóóó - Travel blog szerzője!

e-mail: mindenuttjooo@gmail.com
honlap: https://mindenuttjooo.blogspot.com
facebook: https://www.facebook.com/mindenuttjooo
youtube: https://www.youtube.com/channel/UCAbf0pZpx5G-OxNCk5RZUyQ

 

Nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#advent #tipp #ötlet

Szólj hozzá

Kitekintő Anyukás tartalom