Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

ReAd-blog

Black Friday a Könyvmolyképző Kiadónál!

2020. augusztus 28. - Mayerné Répási Adrienn

bible-1868070_640_1.jpg

Nincs mit olvasnod? Unod az otthon fellelhető könyveket? Kinéztél egy könyvet, de eddig hezitáltál, megvedd-e? Ne várj tovább! Őrületes Black Friday vár a Könyvmolyképző Kiadónál!

Töltsd fel könyvespolcod, hogy a hosszú télre legyen mit olvasnod!

Ezen a hétvégén garantáltan a fekete lesz a kedvenc színed.
Igen, ez bitang jó árakat jelent, de nem csak azt!
Mert ebben az akcióban egy csomó fekete borítós könyvet válogatott neked össze a kiadó!
A polcod számára is igazán fekete nap llesz, mert ha benézel, garantáltan egy fia üres hely sem marad rajta!

Tovább

"A videózás elvezet önmagadhoz?"

Interaktív interjú Vitális Viki, life és videó coach-val

 naplo_vikivel_1.jpg

A világ egyre jobban a videós tartalmak felé fordul. Könnyebb megnézni egy pár perces videót, mint végigolvasni egy hosszú cikket. Kevesebb időbe kerül és energiába. Talán ezért is működik annyira az élet minden területén. Már minden elérhető videón. Az ember megnézhet egy filmet, zenét, weboldal reklámot is videós formában. Ez a jövő!

Tovább

Használtruha Szeptember!

pexels-artem-beliaikin-1078958.jpg

A Műanyagmentes Július után a legújabb környezetvédő akció. Használtruha Szeptember néven indul hamarosan, értelemszerűen a következő hónap elején. A tét óriási, környezetünk védelme! A textilipar elképesztő mértékben szennyezi Földünk és az itt jelentkező túltermelés sem segíti sajnos a környezetet. Talán nem kell mondanom, fontos, hogy kicsit helyre billentsük az egyensúlyt. 

Tovább

Bodor Attila: A ​tél menyasszonya

118159568_3150474238333012_1933891865920291780_n.jpg

Egy mesekönyv lehet bús és ugyanakkor érdekes, szerethető is? Igen! A tél menyasszonya nagyon sok szomorúsággal átitatott kötet, ám mégis jó szívvel ajánlom kis olvasóinak. Bús, melankólikus története mellett igazán eredeti és szerethető szereplők, tanulság várja a gyerekekeket benne. 

Tovább

Hogyan lettem kis kertész

117604349_665880344138379_2015291113423878667_n.jpg

Én kis kertész legény vagyok,
virágokat locsolgatok.
A minap, hogy erre jártam,
egy szép rózsafát találtam.

Illetve pontosabban kertészlány vagyok, de a dolgon nem változtat. Az idézet helytálló. Gyermekkoromban nagy kertünk volt mindenféle zöldségekkel és gyümölcsökkel. Az udvarunk rendszeres nyírást igénylő nagy füves résszel, a ház eleje pedig gazolnivaló résszel volt ellátva, méghozzá bőségesen.  Segítettünk, rendet tartottunk a portán és a kis kertünkben is, mi gyerekek ugyan úgy, mint a szüleink. De nagyon nem szerettem!

Tovább

Pincefalu Kincse

Kincsre leltünk!

chest-4051166_640.jpg

Élményt adni és kapni is jó! Egy nagyszerű kalandot átélni felejthetetlen, mindent felülíró dolog. Így kapva kaptunk az alkalmon és Hajósi Pincefaluban jártunk egy igazi kincskeresésre a gyerekekkel. Nem is tudom, ki élvezte jobban, ők vagy én. Mai beszámolónk erről a kincskeresésről szól.

Tovább

Vajon elég érett az iskolához?

64782322_2367933316600002_9066961779044646912_n_1.jpg

Hamarosan újra becsengetnek és sok kis ovis a hátára veszi a hatalmas iskolatáskát, a vele járó iskolai feladatokat együtt. Annyira kicsinek tűnnek és sebezhetőnek ilyenkor még.

Bizony sokgyerekes szülőként nem egyszer eszembe jut, hogy ezek az apróságok felnőttek már a feladathoz? Tudják, hogy nem csak játékból fog állni a világuk ezentúl? Elég érettek ahhoz, hogy elboldoguljanak majd az iskolában a tanulnivalókkal? Vagy jó lenne még egy évet nyerni valahogy számukra? Még készülni valahogy, akárhogy, felkészülni az iskolára. Megvan hozzá a kézügyességük, a kitartásuk?

Tovább

Neked könnyű, te vállalkozó vagy!

 tie-690084_640.jpg

Neked könnyű, te vállalkozó vagy! 

Ha annyiszor eltettem volna egy százast, ahányszor ezt hallottam, mára milliomos lennék. Számtalanszor hallom, hogy férjemnek, ismerősnek, vállalkozó anyuka társaimnak mondják, esetleg egymás között beszélgetnek valakiről: Hiszen neki könnyű, vállalkozó! 

Tovább

Virginia Sol: A ​belső vad (Fogság 1.)

covers_543253.jpg

A könyv borítója kiemelkedően jó. Az arc, a vörös paca, a további színek hiánya, nagyon kifejező. Érzékelteti, miről fog szólni a kötet. Épp ezért szívesen vágtam bele az olvasásába, mert nagy izgalmakat ígért. Ezt végül meg is kaptam. Az írónő nem sajnálta a feszültségkeltő fejezeteket. Szép lassan épül fel a mondanivalója, áll fel a történet kerete, így végig izgulhatunk, mi fog történni oldalról oldalra. A szereplőket is nagyon lassan adagolja, a múltjukat, a szerepüket az életben, a stílusukat, az érzelmeiket. Ugyanakkor mégis gyorsabb lefolyású krimi, ami nem a megszokott krimi elemekre apellál. Nem a szokásos stílust, kliséket hozza, és ezzel kifejezetten kellemes meglepetést okoz.

Tovább
süti beállítások módosítása