2020. jún 04.

5+1ötlet különleges szállásra Portugáliában

írta: Mayerné Répási Adrienn
5+1ötlet különleges szállásra Portugáliában

belem-tower-2809818_640.jpg

5+1ötlet különleges szállásokra Portugáliában

Ha egy emlékezetes nyaralásra és valami igazán különlegesre vágysz a nyarat illetően, akkor a cikket olvasva jó helyen jársz. Portugália gyönyörű, óvárosai igazán színes, igéző és múltidéző bájt árasztanak, érdemes úti célul választani. A hangulat magával ragadó, az ételek finomak és bőségesek, a helyiek vendégszeretők. Tengerpart, hegyek, fürdés és kirándulás is egy helyen megtalálható. Már csak a szállásról kell gondoskodnod.

Krisztina, a portugál utaskísérő megosztja velünk, milyen különleges helyeken lehet megszállni, ha Portugáliában járunk és valami elképesztő dologra vágyunk a megszokott szálloda, apartmanok helyett.

30052447_1241704889297497_7972428882456176701_o_1.jpg

  • Aludj palotában, mint a királyok és királynők, Hotel Palácio do Governador 

Lisszabonban, a Belém negyedben található pontosan a Belém toronnyal szemben az a palota, melynek még úszómedencéje is van. Igazán királyi kiszolgálásban lehet részed. Ha érdekel a történelem, a múlt, akkor ez a te szállásod. Ez a nosztalgikus, hangulatos szálloda egyedülálló történelmi örökséget újít fel, miközben a minőséget, az exkluzivitást és a kifinomultságot is tükrözi. Impozáns, gyönyörű. Egy kicsit a múlt és a jelen találkozása. A 16. Században épült Hotel Palácio do Governador tulajdonképpen egy palota épület, amelynek recepciója egykor kápolna volt, a jelenlegi étterme pedig az eredeti boltozatos mennyezettel rendelkezik. Érezd magad királyul, ha stílusos akarok lenni! 

11020259_652507294883929_7867099622449639083_o.jpg

Még mindig egy kis múltidézés. Mit szólnál egy igazi várban való megszálláshoz? Na, nem kell elfoglalnod magát a várat, elég szállást foglalnod hozzá. Különleges élmény ott sétálni, ahol egykor várvédők álltak, hát még megszállni benne. Sosem felejted el, ha Pousada de Óbidost választod. Mintha a középkorba csöppennél. Mindösszesen kilenc szobája van, így tervezz jó előre. 13 méter magas falaival Portugália egyik legnagyobb középkori vára, melyet reneszánsz stílusban újítottak föl. El tudod képzelni, hogy a toronyházból fogadd a reggeli naplementét egy pohár kávéval?

20232103_1084511818350139_2406390258161195608_o.jpg

  • Aludj kolostorban

Ha már múlt, akkor a 17 századi kolostorbeli szállás egy igazi kuriózum. Érdemes kipróbálni. A Santo António-kolostorot 1634-ben alapította Frei Jerónimo de Jesus és Frey Cristobal de San José. Az építkezés 1635 júliusában kezdődött, így elég nagy múltra tekint vissza. A kolostor a Szent António tartomány ferencesek szerzeteseinek rendjéhez tartozott. Álomszép templommal, kolostorral és jól felszerelt könyvtárral rendelkezik. Az épület jóval később magánlakás lett, majd a helyi rendőrség központja, utána börtön, azután általános iskola. Végül 2013 óta Serta Hotelnek ad otthont az egykori kolostor épülete.

cottage-4931951_640.jpg

A fotó csak illusztráció.

  • Aludj Hordóban. 

Bizonyára ez az utolsó ötlet, ami eszedbe jutna szállásként, pedig remek kis ötlet. A bor is nemesedik benne. A szálloda a Quinta da Pacheca birtokon található a Douro régióban, Portugáliában. Természetesen egyértelmű, hogy a boré a főszerep , azért is találó ez az ötlet, boroshordó szállásként. Egyenesen a szőlőskertben találjuk a 10 hordót, melyek luxusszobaként funkcionálnak. A saját kezűleg berendezett hordók mindegyike körülbelül 25 négyzetméter területű. Ez miért nem nekem jutott eszembe? A hordó egy elegáns hálószobával franciaággyal, saját fürdőszobával rendelkezik, légkondicionált és egy hangulatos teraszt is kapott, ahol kellemesen elborozgathat az ember napozás közben.

6194386bfd3f0c2d4859d73681d40f44.jpg

Ha lenyűgöző kilátásra vágysz és természet közeli szállásra, akkor válaszd a Moinho hotelt. Egy felújított szélmalom tulajdonképpen, mely 360 fokos kilátást nyújt az Aire és a Candeeiros hegyekre. Rio Maiorban található a 3 szintes épület. Kevés ilyen szállást találhatsz, ahol ilyen kilátásban gyönyörködhetsz, az biztos.

porto-4474618_640.jpg

+1 Aludj a világ legnagyobb irodalmi hotelében, az Irodalmi Ember-ben

Könyvkedvelőként mit is ajánlhatnék, mint egy izgalmas szállás, az irodalmi hotelt. Jól olvasod, irodalmi hotelt írtam. Óbidos városában található a világ legnagyobb irodalmi hotelja, Az Irodalmi Ember (The Literary Man). A várost az UNESCO kinevezte az Irodalom városának 2015-ben, így már érthető, honnan a nagyszerű ötlet. A szállodának könyvtára, könyvesboltja is van, de az egész épület az irodalom köré épül. Némelyik szoba egy íróról kapta a nevét például. Mindenhol könyveket lát az ember. Jelenleg több mint 65.000 könyv van a szállóban. Ez minden könyvmoly álma! Mennyi látnivaló és olvasnivaló…

Ha egy nagyszerű élményre vágysz, látogass el Portugáliába és válaszd a cikkben szereplő bármelyik szállodát, garantáltan felejthetetlen élményekkel telve érsz majd haza. 

Krisztina utaskíséretét is vedd igénybe, ha Portugália azon rejtett szépségeit is megnéznéd, amiket az egyszerű turisták nem érnek el. 

Duncsák Krisztina-idegenvezető

E-mail:       magyarutaskisero@gmail.com

Weboldal:  http://www.portugalhu.com/

Facebook oldal: Portugál utaskíséret 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy like-ot a Követem gombra jobb felső sarokban laptopról, számítógépről és balra lent tabletról, mobilról. Ha szívesen megvitatnád bővebben, mert teljesen más az álláspontod, akkor normális hangnemben a blogbejegyzés alatt, kommentben megteheted. Továbbá a ReAd-blog Fb oldalán vagy a ReAd-blog csevegő csoportban is megy a témázás a cikkről, ott is megtalálsz.

ReAd-blog Adrija

#utazás #cikk #Portugália #utaskíséret #nyaralás #pihenés #holnyaralj #furaszállás #szállás 

 

 

Szólj hozzá

Kitekintő