Egy csipetnyi nő fűszerezve anyasággal, könyvekkel, interjúkkal, programajánlóval...

Fotózásban otthon van-One Moment Forever 

2020. május 27. - Mayerné Répási Adrienn
omf_2.jpg
"Háromgyermekes anyukaként és fotósként tudom milyen fontos momentuma az életünknek a várandósság, gyermekeink születése és az ő cseperedésük. Minden egyes gyermekünkkel töltött perc ajándék, minden mozzanatuk és mozdulatuk imádnivaló!"
Írja One Moment Forever oldal tulajdonosa, Krisztina, az weboldalára. A fotóin érződik is ez a szemlélet. Nem lehet nem mosolyogni a készülő képei láttán, hiszen annyi boldogságot, meghitt pillanatot örökítenek meg. Mai interjúm alanya ő lesz. 

Tovább

Anyaság a csillámpónin túl

Kovács Kornélia: Anyaság ​a csillámpónin túl

covers_576428.jpg

Az anyaság nem könnyű dolog. Nincs mérhető foka. Nem kapsz visszajelzést, hogy jól csinálod vagy meglehetősen rosszul. Nincs vizsgához, tanfolyamhoz, papírhoz közve. Anya bárki lehet. Na de jó anya is?

Bizony az ember sokat tűnődik azon, ő megfelelő szülő-e. mindent megtesz a gyerekéért? Jól neveli? Harmónikus az együttélés? Lehetne ezt jobban? Elég a gyermekének? Milyen lesz a csemetéje jövője?

Tovább

Porcicák vagy inkább pormanók?

Ferenczi Szilvia: A ​pormanó felbukkan (Pormanó 1.)

covers_374791.jpg

Szeretem az érdekes témákat feldolgozó mesekönyveket. A Pormanónak már a címében is ott az ígéret erre. Aranyos ötlet megmagyarázni és egy mesét belelátni a porcicák meglétébe. Hát még életre kelteni...Bizony sokszor én is élőlényként tekintek rájuk, amik makacsul újra és újra visszatérnek, hiába paterolom ki őket, de eszembe sem jutott volna mesekönyvet írni róla. Imádom az ötletet. Egy egyszerű hétköznapi dologból így lesz ötletadó múzsa és egy nagyon jó mese, melyet élvezhetnek a kicsik és a nekik olvasó felnőttek is. Bevallom, én külön is elolvastam felnőttként és több mint élveztem. 

Tovább

KlasszPlacc, ahol magyar termékek várnak rád

Egy bolt, melynek szelleme van, minden polcon varázslat vár rád, ha betérsz.

20200425_175145_0000_1.png
KlasszPlacc mely egy olyan showroom Budapest belvárosában, mely a 0-5 evés korosztály számára ruházatot, kiegészítőket, takarókat, lámpákat, natúr kozmetikumokat és illóolajokat árul, továbbá hordozó eszközöket, hordozós ruházatot és mosható pelenkákat.
Az ide betérő édesanyák is találnak maguknak való termékeket, pl táskát, környezetbarát dolgokat.

A KlasszPlacc abban kiemelkedő, hogy kifejezetten magyar vállalkozó anyukák termékeit gyűjtötte egybe, akik többnyire saját készítésű termékekkel vannak jelen.
Hogy mi jellemzi a boltot leginkább? 
Szuper csapat, igényes termékekkel, szívvel lélekkel.
Ezen kívül van egy galéria rész, ahol workshopok, gyerek foglalkozások kerülnék megrendezésre és van egy online felület is.  
 

Tovább

Üzenet a világból 3

img-8035.JPG

Üzenet a nagyvilágból sorozatom harmadik részénél tartok. Már elég sok országból küldtek nektek nők, anyukák arról, hogy ők hogyan érzik magukat a jelenlegi vírushelyzet miatt. Ma Olaszország a soros és ha Olaszország, akkor Kinga Semperger Sommariva, az Egy kis Italia blog szerzője.

„Buona Giornata” Olaszországból

Legyen szép napod, mondják az olaszok, még a mostani időszakban is. Hiszen pozitív és életigenlő gondolatok nélkül, nagyon nehéz lenne, nehéz volt átvészelni az elmúlt több hetet, két hónapot.

Tovább

Nyílt végű játék miért jó?

Ha nem tudod, mi alapján válassz gyermekednek játékot...

joguines_grapat_img_1527.JPG

Millió játék megtalálható az online és offline boltokban, ember legyen, illetve szülő a talpán, aki mindig a megfelelőt választja. Bizony nem egyszerű eltalálni a csemete ízlését, ugyanakkor megfelelő árkategóriában és minőségben találni játszóeszközt, főként, ha ilyen nagy a választék. Ismered a nyílt végű játékokat? Cikkemből megismerheted mi az és miért jó különösen.

Tovább

Amikor a riporternő nyomoz

Hidasi Judit: Keresés (Aranykör 2.)

96423391_263163648393302_6457789719617994752_n.jpg

Hidasi Judit Aranykör sorozatának második részét tartom a kezemben. Nagyon vártam már, hogy elolvashassam, ugyanakkor féltem is tőle, hogy nem fogja tudni megugrani az első rész nagyszerűségét. Jelentem, a félelmem teljesen megalapozatlan volt. A második kötet is hatalmas izgalmakkal, érzelmekkel, kérdésekkel lett telepakolva, a lehető legjobb szórakozást ígérve, ám mégis kicsit más, mint az első része.

Tovább

Hogyan legyél sikeres női vállalkozó!

Tomán Szabina mesél munkájáról és nőiességről, melyek megférnek egymás mellett

toman_diet80274.jpg

Anyaság, munka, háztartás, nőiesség. Egy nőnek minderre oda kell figyelnie, ami nem könnyű, főként, ha érvényesülni is szeretne karrierjében. 

Tomán Szabina 15 évig volt sikeres divatmodell, reklámkampányok arca, most kemény üzletasszony. Ő mesél ma arról, hogyan lehet érvényesülni a férfiak uralta vállalkozói világban úgy, hogy nőiesek is maradjunk mellette. A sikeres üzletasszony, a Toman Diet Lifestyle tulajdonosa, édesanya és most már a Cápák között című sikeres műsor egyik cápája is. Köszönöm neki, hogy válaszolt a kérdéseimre.

Tovább

A marketinges is ember-Social Jungle

Munkájában nagy hangsúlyt fektet az érzelmekre, személyes jelenlétre.

fb-borito.png

Social Junge oldal kezelője, Nóri a mai interjú alanyom. Mesél a munkájáról és arról, szerinte mi a helyes irány, a trend a mostani marketing terén. Ő a vállalkozásában is nagy hangsúlyt fektet az érzelmek kimutatására, a személyes jelenlétre.

Tovább

Üzenet a világból 2

 
Már a számát sem tudom a karanténban eltöltött hetek számának, sem azt, milyen nap van épp ma. De kitartunk, mert kell!
Nem is oly rég hoztam nektek egy bejegyzést, ahol külföldön élő magyarok írnak nektek a helyzetről, ők hogyan élik meg máshol a vírus alakulását, terjedését. Ma folytatódik a bejegyzés.

Tovább

Mezítlábas Könyvfesztivál

Kovács Attila, alias Holden Rose interjú

94816440_2619516464932939_485793077856829440_o.jpg

A kedvenc könyves rendezvényem a Könyvfesztivál sajnos elmaradt és most már biztos, hogy a Könyvhét sem lesz megtartva. De az élet nem áll meg. Az írók továbbra is írják nagyszerű könyveiket, a kiadók hozzák az új megjelenéseket és egy kicsit online térre váltottak ők is.

Kedvenc gyerekkönyvírónk Kovács Attila, alias Holden Rose válaszolt a feltett kérdéseimre és mesélt a friss könyvéről, megjelenésről és az első otthoni, mezítlábas Könyvfesztiválról.

Tovább